BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. szeptember 24. 09:30

Ilyen is rég volt: a kormányfő azt kívánta egy multinak, hogy keressen sok pénzt. Ettől manapság a legtöbben félnek, a Systemax viszont örül. A fiatalok miatt jöttek ide.

A nemzetközi IT-cég, a Systemax szolgáltató és informatikai központot hoz létre Budapesten. A cég január óta működik Magyarországon, de most úgy döntöttek, hogy a kelet-európai hídfőállásukat itt építik ki, és innen irányítják majd a régiós terjeszkedésüket.

"Itt az idő, hogy mi is bízzunk a fiataljainkban" - Orbán ViktorPerminder Singh Dale, a Systemax EMEA Technology Group vezérigazgatója Orbán Viktorral együtt jelentette be, hogy szolgáltatási központot nyit Budapesten. Hogy miért pont itt? Először is, a politikai stabilitás, az adózási és üzleti környezet miatt, de sokat nyomott a latba az oktatási rendszer, a nyelvoktatás és a szakképzettség kiváló minősége is, ráadásul a fiatalok szilárd munkaetikával rendelkeznek - mondta Singh Dale a sajtótájékoztatón.

"Magas hozzáadott értékkel rendelkező munkakörökre keresünk embereket" - mondta a vezérigazgató. A Systemax a mostani bővítéssel 505 munkahelyet teremt, a cégadatok szerint eddig 63 alkalmazottjuk volt.

Még nem lesz kolbászból a kerítés

"Időnként kereskedelmi ügynöknek érzem magam, aki az ország lehetőségeit értékesíti" - mondta a magyar kormányfő. Orbán Viktor beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Systemax az "elkötelezett magyar fiatalok miatt" jön Budapestre, és "ha ők bíznak a fiataljainkban, akkor nekünk is azt kell tennünk".

"Nem mondom, hogy kolbászból lesz a kerítés, de ha sikerül folytatni, amit 3 éve elkezdtünk, akkor még több ilyen bejelentés lesz" - mondta Orbán Viktor, aki méltatta a magyar fiatalok munka iránti elkötelezettségét. A miniszterelnök reméli, hogy a maihoz hasonló bejelentések a jövőben megszokottá válnak.

"Remélem, hogy jól megy majd az üzlet és sok pénzt fognak keresni" - zárta jókívánsággal szavait a külföldi cégek profitját előszeretettel megadóztató Orbán Viktor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Lövöldöztek a Fehér Háznál, félbeszakadt Trump sajtótájékoztatója
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 11. 06:45
Az amerikai elnöknek ideiglenesen távoznia kellett a teremből.
Makro / Külgazdaság Bankvezérek eldugott vadászházára is adott 7 millió forintot az Orbán-kormány
Vég Márton | 2020. augusztus 11. 06:07
Csányi Sándor OTP-vezérrel szoros üzleti kapcsolatokat ápoló milliárdos és az Erste Group volt bankvezérének közös cége is kapott 7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást egy lovászpatonai szálláshely fejlesztésére.
Makro / Külgazdaság Ez a titokzatos személy lehet Szerbia új kormányfője
Varga Szilveszter | 2020. augusztus 10. 19:04
Egy csendes szombat este egyszer csak megjelent a képernyőn egy "titokzatos személy". Kint áll szerencsétlen a legnagyobb hőségben, egy kukoricatábla mellett, és sok éve nem tapasztalt sikerekről beszél, elvégre átlag felett termett a búza, jut belőle kivitelre is bőven. A gyanútlan tévénéző aligha sejti, hogy ezzel megkezdődött az egyik “titokzatos személy” felfuttatása a médiában, mert lehet, hogy ő lesz az új miniszterelnök, és az mégsem járja, hogy senki ne ismerje az országban.
Makro / Külgazdaság Végre elárulta Orbán Viktor, mennyi pénzt kapunk Brüsszelből
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 17:03
Magyarország az uniós mentőcsomagból és költségvetésből összesen mintegy 40,7 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, továbbá 10 milliárd euró hitelt vehet fel. Szerinte nincsenek veszélyben az uniós forrásaink.
Makro / Külgazdaság Megalapíthatták a céget, amelyik átmenti az indexeseket egy új portálhoz
Baka F. Zoltán | 2020. augusztus 10. 15:44
A Van Másik Kft.-t a napokban jegyeztette be a szerkesztőség egyik munkatársa.
Makro / Külgazdaság Kína tajtékzik – a TikTok és az amerikai nemzetbiztonság
Káncz Csaba | 2020. augusztus 10. 15:14
A TikTok tulajdonosa már holnap beperli a Trump-kormányzatot az elnöki rendelet miatt. A CIA szerint semmifajta bizonyíték nincs arra, hogy Peking valaha is hozzáfért volna a felhasználói adatokhoz. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A magyar uniós biztos is beolvasott a belorusz elnöknek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 14:44
Várhelyi Olivér aránytalannak és elfogadhatatlannak nevezte a tüntetők elleni erőszakot a fehérorosz elnökválasztások éjszakáján. Ötven civil és 39 rendőr megsérült, háromezer embert letartóztattak.
Makro / Külgazdaság Vírus: újabb szomorú rekordok dőltek meg Amerikában
Wéber Balázs | 2020. augusztus 10. 09:52
Brazíliában átlépte a 100 ezret a koronavírussal összefüggő halálesetek száma, és hivatalosan már több mint hárommillióan kapták el a fertőzést. Az Egyesült Államokban a regisztrált fertőzöttek száma már az ötmilliót is meghaladta.
Makro / Külgazdaság Huszonötszörése nőtt a családoknál hagyott összeg
Baka F. Zoltán | 2020. augusztus 10. 07:50
Varga Mihály azt is elárulta, hogy tavaly több mint 335 milliárd forint jutott a kedvezményekre.
Makro / Külgazdaság Borús előjelekkel érkezik az infláció
MTI | 2020. augusztus 9. 11:03
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik a fogyasztói árindex júliusi adata és az idei második negyedéves bruttó hazai termék (GDP).
hírlevél