IT
Részvény / Deviza / Áru Az űrbe lövi a Microsoftot a mesterséges intelligencia 
Privátbankár.hu | 2023. július 19. 12:05
A Microsoft részvényei kedden 4 százalékkal megugrottak, miután a vállalat bemutatta az Office 365 platformjához tartozó AI-előfizetést. A vállalat 154 milliárd dollárral növeli piaci értékét azzal, hogy bejelentette havi 30 dolláros AI-előfizetését.
Vállalat Hatalmas állami informatikai beruházást nyert a Delta Technologies leánycége 
MTI | 2021. szeptember 2. 16:52
Sokszáz milliárd forintos közbeszerzésen lett befutó a cég.
Makro / Külgazdaság Vízhiányon bukhat el Kína új dimenziós vetélkedése Amerika ellen 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 30. 15:04
  Hiába az óriási befektetés, ha Kínának nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű víz, különösen azokon a területeken, ahol a félvezetőgyártás koncentrálódik. Tavaly a tajvani TSMC felelt a legfejlettebb chipek gyártásának 92 százalékáért, márpedig Peking az utóbbi időben növelte a katonai nyomást a szigetországra. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Elismert hazai és nemzetközi szaktekintélyek a 4iG tanácsadó testületében 
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 07:11
Új stratégiai tanácsadói grémiumot hozott létre a 4iG Nyrt. igazgatósága. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, komplex tanácsadással megbízott szakmai testület három magyar és két külföldi szaktekintély bevonásával kezdte meg munkáját. A nemzetközi cégvilágban működő advisory boardok mintájára létrehozott szakértői testületet elnökként Czakó Borbála vezeti, a tagok között pedig Nancy Goodman Brinker, Karen Tramontano, Lantos Csaba és Martonyi János is helyet foglal.
Vállalat Újabb közbeszerzési tenderen nyert a 4iG 
Privátbankár.hu | 2021. június 23. 11:54
A keretmegállapodás értéke másfél milliárd forint plusz áfa.
Vállalat Felpörögtek a céges IT-kiadások 
Privátbankár.hu | 2021. június 7. 13:20
A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.
Vállalat Giga állami megbízást kapott a 4iG 
Privátbankár.hu | 2021. február 15. 09:53
A Jászai Gellért fő tulajdonában lévő és általa vezetett informatikai cég által vezetett konzorciumot a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. közel 15 milliárd forint értékű megrendeléssel bízta meg.
Vállalat Öt év alatt húszévnyi lemaradást dolgoztak le 
Natív tartalom | 2020. december 21. 14:22
A takarékok integrációjának egyik legnehezebb feladata az informatikai rendszerek egységesítése volt. A folyamat végére a takarékok korábbi rendkívül heterogén és többnyire elavult rendszereiből közel 1,1 millió ügyfél több mint 2,5 millió számláját egy újonnan kifejlesztett, egységes, korszerű banki alaprendszerbe migrálták át úgy, hogy közben a takarékok zökkenőmentes működését is biztosították. A hazai piacon példa nélküli vállalkozás oroszlánrészét a Takarékinfo Zrt. a Takarékbank IT-részlegével közösen hajtotta végre.
Vállalat Újabb céget vásárolhat fel a 4iG 
Privátbankár.hu | 2020. november 24. 12:04
Adásvételi szerződést kötött a DTSM Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására a 4iG Nyrt. - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 140 főt foglalkoztató, IT és telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati service desk szolgáltatást nyújtó társaság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába. A DTSM pénzügyi átvilágítását és cégértékelését a 4iG megbízásából az EY végezte.
Vállalat A járvány felpörgeti a digitalizációt – két évtizedes együttműködés segíti a magyar cégeket 
Fizetett tartalom | 2020. szeptember 16. 14:41
Több mint húsz éve működik együtt hivatalos formában a Dell informatikai világcéggel a 4iG. A két társaság úgy látja, kapcsolatuk már jóval több, mint partnerség: egy tökéletesen működő szimbiózis, aminek a legnagyobb nyertesei az ügyfeleik – különösen manapság, amikor a járvány okozta helyzetben mindenhol felgyorsult a digitális átállás.
Makro / Külgazdaság Fideszes kötődésű ügyvéd is benne van a magyar műholdas bizniszben (javítás) 
Csabai Károly | 2020. augusztus 23. 18:29
A CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. egyik tulajdonosa, Sárhegyi István a mostohatestvérével együtt kuratóriumi tagja a Fidesz pártalapítványának, amely ugyanazon a címen van bejegyezve, mint a szülei által létrehozott ügyvédi iroda. Utóbbi anyagilag is támogatja az alapítványt, ami nem csoda annak ismeretében, hogy a Sárhegyi-család ezer szállal kötődik a Fideszhez, számos jogászi feladatot láttak már el az államnak és kormánypárti potentátoknak az utóbbi tíz évben. Javítás: az említett pártalapítvány, a Szövetség a Magyar Ifjúságért Alapítvány nem a Fidesz pártalapítványa, az a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. Ettől függetlenül azonban állításunk azon része megállja a helyét, hogy a Sárhegyi-család ezer szállal kötődik a Fideszhez.
Makro / Külgazdaság A koronavírus-járványnak köszönheti új megamegbízását a 4iG 
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:52
A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő informatikai cég ugyanis a digitális oktatás kapcsán kiírt uniós közbeszerzési eljáráson nyert 4 milliárd 239 millió forintot.
Vállalat Új epizód az IT fejlesztések megrendelésében - itt a WE IT 
Natív tartalom | 2020. május 1. 17:01
Jelentős változások zajlanak az IT fejlesztések területén a nagyvilágban. A válságot követő időszakban nemzetközi szinten jellemző volt – ma is igen nagy kihívás – az ún. „body leasing” elterjedése. Az IT cégek élete egészen „egyszerűvé” vált, hiszen minél több tehetséges IT szakembert kellett magukhoz csábítani és megtartani, hogy aztán „eladhassák” őket a piacon, nyilván szép árrést produkálva cégeik számára.
Részvény / Deviza / Áru NER-es kapcsolatra lőttek ki az Est Media-részvények 
Csabai Károly | 2019. december 9. 19:30
Méghozzá annak hatására, hogy a cég hétfőn indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására, amelynek tulajdonosai az ajánlatot elfogadták.
KKV A jövő a felhőben van: mikor eszmélnek a magyar cégek? 
Privátbankár.hu | 2019. május 16. 13:45
Egy fél évtizeden belül, optimista becslések szerint akár már 2025-re a vállalatok mintegy nyolcvan százaléka be fogja zárni hagyományos adatközpontját és helyettük a céges információtárolás helyei privát vagy éppen publikus felhőközpontok lesznek világszerte – hangzott el az Invitech és a Trend FM szervezésében megtartott konferencián.
KKV Nőnapi ajándékot kapnak a vállalkozók – itt vannak a részletek 
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 11:44
Összesen 62,8 milliárd forintból támogatja a kormány a kis- és középvállalatok IT beruházásait.
KKV Felzárkózik a hazai kkv-szektor – sosem költöttünk még ennyit gépekre 
Privátbankár.hu | 2016. december 6. 14:21
Nem csak az IT részleget fejlesztjük, a tartós bérlés is egyre népszerűbb.
Vállalat Milliárdos fejlesztés az IBM-nél – a kormány is besegít  
Privátbankár.hu | 2016. június 29. 16:31
3,2 milliárd forintból bővítik a székesfehérvári IT-szolgáltató központot.
Vásárló Itt a bejelentés – ezzel robbantana nagyot a Prezi (Videóval) 
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 14:03
A legsikeresebb magyar startup új alkalmazással jött ki, ha élettörténetet mesélne képekkel, videókkal, akkor ezt használja!
Vásárló Óriási károkat okozhat, ha ellopják a telefonját! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 23. 20:20
Igazából a világ bármelyik nagyvárosában elindulva pár perc kereséssel találhatunk olyan helyet, ahol lopott telefonokat akarnak elpasszolni.
KKV Sikersztori: nyolcmillió dollár egy magyar IT-cégnek 
Privátbankár.hu | 2014. június 18. 14:28
A BalaBit egy londoni kockázati tőketársaságtól nyolcmillió dolláros plusz tőkét szerzett - a pénzből tovább terjeszkednek, a cél, hogy "tőzsdeképesre" nőjön a cég.
KKV Itt a legújabb giga-üzlet: megvették a Vibert 
Privátbankár.hu | 2014. február 14. 09:51
A japán Rakuten Inc. e-kereskedelmi portál 900 millió dollárért megvásárolja a ciprusi bejegyzésű Viber Media Ltd. vállalatot.
KKV Férgek, vírusok, adathalászat: ezek támadják a gépeinket  
Privátbankár.hu | 2014. február 8. 10:05
A kiberbűnözők egyre gyakrabban vesznek célba magyar vállalatokat. Egy jelentős részük megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik, egyre kifinomultabb eszközöket alkalmaznak, és a végrehajtott támadások jóval tervezettebbek. Bár a visszaélések világszerte problémát jelentenek, a hazai cégeket sokkal nagyobb veszély fenyegeti.
KKV Változik a Facebook: törölnek egy vitatott funkciót 
Privátbankár.hu | 2014. január 11. 14:02
A Facebook eddigi legvitatottabb hirdetési formátuma búcsúzik el tavasszal - számol be a hwsw.hu a Facebook fejlesztői fóruma alapján.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor örül egy multinak, és reméli, sok pénzt keresnek majd 
Zsiborás Gergő | 2013. szeptember 24. 09:30
Ilyen is rég volt: a kormányfő azt kívánta egy multinak, hogy keressen sok pénzt. Ettől manapság a legtöbben félnek, a Systemax viszont örül. A fiatalok miatt jöttek ide.
KKV Elképesztő hackertrükkök: Magyarország egy botnet fészek 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 19:45
Tavaly a megelőző évhez képest 42 százalékkal nőtt a célzott támadások száma - derül ki a Symantec internetbiztonsági jelentéséből. Ezek gyakran szellemi termékek eltulajdonítására irányulnak, és nem csak nagy szervezeteket fenyegetnek.
KKV Fanatizmus és akarat, hogy megváltoztassuk ezt az országot - interjú 
Zsiborás Gergő | 2013. április 10. 06:32
Három világsikerű magyar startup-cég, a Prezi, a LogMeIn és a Ustream nonprofit szerveződést hozott létre, hogy "visszaadjanak valamit annak a kultúrának, ahonnan ők is indultak". A Bridge Budapest életre szóló élményt kínál a kreatív fiataloknak, a Facebook vagy a Twitter főhadiszállására viszi ki őket, hogy hazatérve nekikezdjenek saját sztorijuknak. Miért szorongunk, miért tudnak csak kevesen globális sikertörténeteinkről és elhisszük-e, hogy az álmok fontosak a felnőttkorban is? Pistyur Veronikával, a Bridge Budapest vezetőjével beszélgettünk.
Vásárló A tablet 3 éven belül a laptopokat is lenyomja  
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 08:21
A táblagépek értékesítése várhatóan már 2016-ban túlszárnyalja az asztali számítógépek és laptopok eladását - mondta a Gartner piackutató intézet elemzője vasárnap a dpa hírügynökségnek.
KKV Hogyan legyek bátor, ha semmim sincs? - Úton a sikerhez VI.  
Zsiborás Gergő | 2013. március 26. 09:45
Beszélgettem már pár kockázati tőkebefektetővel, mind azt mondja, "csapatot" keresnek. Szegedig kellett mennem, hogy rájöjjek, ez nem csak amolyan marketing duma. Találtam egy igazi csapatot, de az Antavo története nemcsak ezért érdekes. A kontinens egyik legfontosabb befektetői versenyét első magyar résztvevőként nyerték meg, 50 ezer euróval gazdagabban két hét után már a londoni irodájukat rendezgették. De a startup-befektetés rossz felfogása majdnem tévútra vitte őket. Ma 130 országban több mint 7000 cég használja a termékeiket. Hogyan csinálták és miért kelnek fel ma is nap mint nap? Hogyan legyünk "rohadt jók" abban, amit csinálunk, ha úgy érezzük, semmink sincs, a tintafesték pedig épp hogy csak megszáradt a diplománkon? Interjú.
Vásárló A legmodernebb gépeket viszik, a többi a boltokban áll 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:47
A háztartási kis- és nagygépek, a számítástechnikai eszközök és a nyomtatók és multifunkcionális irodaeszközök piaca is zsugorodott 2012 első tíz hónapjában. Kivételt talán csak a legmodernebb technológiát képviselő tabletek és e-könyv olvasók szegmense jelent, ahol az általános keresletcsökkenés ellenére is egyaránt bővült az eladás és a forgalmazott érték.
Vásárló Támad a Vörös Október: Magyarország is a célpontok között 
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 18:00
Vörös Október a fedőneve annak a globális cyber kémkedési sorozatnak, amely már diplomáciai és kormányzati számítógéprendszerekről és mobilokról lopja le a szigorúan titkos információkat. Magyarország is érintett.
KKV Egyre sikeresebb külföldön a magyar IT-cég 
Privátbankár.hu | 2012. október 7. 10:07
Sorra nyeri a külföldi megbízásokat a kereskedelmi informatikai rendszereket fejlesztő magyar Laurel cégcsoport, amely a környező országok mellett az amerikai piacon is terjeszkedik.
KKV Az IT cégeket is lázba hozta az olimpia (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 12:03
A londoni olimpia az IT cégeket is lázba hozta, és szinte mindegyikük igyekezett reklámozni magát és termékeit a játékok alatt.
Karrier Új IT vezetőt igazolt a Budapest Bank 
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 12:10
Bányai Ervin vette át május 2-ától a Budapest Bank csoport informatikai szervezetének irányítását. A szakember feladata a pénzintézet növekedési terveihez dinamikus támogatást nyújtó IT stratégia megvalósítása, a napi működés megbízhatóságának növelése lesz.
Ingatlan A szolgáltató központoknak ismét vonzó célpont lett Magyarország 
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 10:47
Magyarország központi fekvésének, jól képzett, nyelveket beszélő munkaerejének és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően több mint harminc szolgáltató központ bérel irodát Budapesten, összesen közel 200.000 négyzetméteren. Sőt a legújabb tendencia szerint a fejlődő országokból is visszahelyezik a szolgáltató központokat Kelet-Közép-Európába.
KKV Az IBM kitart Magyarország mellett, ez sem ingyen volt 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 18:57
Az IBM bővítette az egész Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló szolgáltató-központjának kapacitását és 250 fővel növelte létszámát Székesfehérváron. Mindez nagyjából kétmilliárd forintba került. Komoly meggyőző érv lehetett, hogy a programot az Új Széchenyi Terv is támogatta. Mindenesetre a cég hosszú távon számol Magyarországgal. A cégnél nemcsak angolul és magyarul beszélnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG