BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. szeptember 23. 20:20

Igazából a világ bármelyik nagyvárosában elindulva pár perc kereséssel találhatunk olyan helyet, ahol lopott telefonokat akarnak elpasszolni.

Ha a baj megtörtént már nem sok mindent lehet tenni, de így is van néhány kritikus pont. A Kaspersky Lab felméréséből az derült ki, hogy kétségbeejtően lassan jelentik az alkalmazottak a céges eszközeik eltűnését.

Miért lenne fontos a gyorsaság?

A mai modern okostelefonok nagyrésze akár távolról is lezárható, biztonságba helyezve az SMS-ket, telefonszámokat, és egyéb információkat. Legyen szó akár Androidról, Blackberryről vagy IOS-ről, mindegyik operációs rendszernek van nyomkövetős funkciója, és a memória is törölhető távolról.

A cég IT szakembereket kérdezett meg, és a válaszok egyértelműen azt mutatják, hogy amilyen mértékben nő az ellopott mobil eszközök száma, úgy növekszik az IT részlegek reagálási ideje a fenyegetésre.

A hibát persze elsősorban nem az informatikusokban kell keresni, általános tendencia az, hogy csak az alkalmazottak fele jelenti azonnal a lopást, egyharmaduk pedig csak napokkal az incidens után.

A habozás súlyos pénzekbe kerülhet a munkáltatóknak, átlagosan minden ötödik lopásból tényleges adatvesztés lesz. A gyengécske jelentési fegyelemnek más hátrányai is akadtak, sok esetben maguk a cégek sem veszik komolyan egy-egy eszköz eltűnését, pedig gyors reakcióval az információk kiszivárgását is hatékonyabban meg lehetne akadályozni.

A Nyugat ebben nagyon gyenge

A céges telefonlopások leginkább Európában és Észak-Amerikában jelentenek problémát. Érdekes, hogy itt a Közel-Kelet teljesít a legjobban, az ottani vállalkozások mindössze nyolc százaléka találkozott ezzel a problémával.

Persze az sem túlzottan szívderítő, hogy messze Észak-Amerika jelent a leglassabban, itt a lopások alig felét jelentik még aznap.

Megoldás kell – kérdés, hogy mi lesz az?

Ezeket az adatokat látva mi is aggódunk, csakúgy, mint a megkérdezett IT-szakemberek. A gyakori adatvesztések miatt egyre erősödnek azok a hangok is, amik túlságosan kockázatosnak tartják a mobil munkavégzést. De ennek elhagyása nyilvánvalóan nem opció, mert jelentősen megkönnyíti a hatékonyságot és a mozgékonyságot is.

A felmérés válaszadóinak több mint egyharmada az utóbbi 12 hónap legfontosabb feladatai közé sorolta a „a mobil eszközök integrálását”. Itt számos biztonsági kihívással szembesülnek az IT szakemberek, és miközben egyre nő az igény a mobilitás iránt, a felhasználók egyre kevésbé működnek együtt a mobil platformok biztonságosabbá tételében. A problémák hatékony kezeléséhez jól megtervezett biztonsági politikára és megfelelő technológiákra van szükség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vásárló Drágulnak az üzemanyagok - mire lehet számítani a kutakon?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 11:43
Aki tankolni akart, jobban jár, ha még szerdáig elintézi.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Az utazási irodák menteni akarják a menthetőt
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 19:15
A koronavírus miatti globális leállás legnagyobb vesztesei között természetesen ott találjuk az utazási irodákat. Mit tehet egy iparág, amely a határok átlépéséből él, egy olyan időszakban, amikor az összes ország bezárt? Megpróbálja valahogy kihúzni, amíg tisztul a kép, és újra zöld jelzést kapnak az útlevelek, addig pedig – tulajdonképpen érthető módon – hallgat.  
Vásárló Lehetséges külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 12:45
Bár a vírusválság megakasztotta a szabad mozgást a világban, még mindig sokan gondolkoznak külföldi munkavállaláson. De lehet-e külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Vásárló Nyáron is táplálkozhatsz egészségesen
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 10:17
Végre itt az igazi nyár, amikor szinte az ember nem is kíván semmilyen nehéz és bonyolult ételt. Ez annak is köszönhető, hogy a testünk a meleg miatt nem kíván semmi olyat, amit nehezen lehet emészteni. Éppen ezért a legjobb, ha inkább a zöldségekre és hasonló finomságokra koncentrálunk a fokozott folyadékpótlás mellett.
Vásárló 5 hasznos tipp mikrohullámú sütő vásárlásához
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 2. 10:22
A mikrohullámú sütő minden konyha egyik leggyakrabban használt praktikus eszköze, sokan mégsem fordítanak elegendő figyelmet a kiválasztására, pedig az egyes típusok között igen jelentős különbségek lehetnek.
Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Ezért bizonyulhat okos döntésnek a hővisszanyerős szellőztető rendszer használata
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 1. 10:27
Miként lehet hatékonyan és szemmel láthatóan csökkenteni a fűtési rendszer működése közben akaratlanul is fellépő hőveszteséget? Erre a kérdésre ad egyértelmű választ a hővisszanyerős szellőztető rendszer alkalmazása.
Vásárló Kerékpáros computer, amely segít az előtted álló célok elérésében
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:44
A kerékpározás sokaknál több, mint szabadidős kikapcsolódást jelentő tevékenység. Vannak, akik versenyszinten foglalkoznak a sportággal, és céljuk a győzelem elérése, méghozzá teljesítményük folyamatos monitorozása és fokozása mellett.
Vásárló Kreatív és ötletes megoldások dekorációs világítások által
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:36
A dekorációs világítás alkalmazása ma már nemcsak az előkelő rendezvényhelyszínek és luxusotthonok kiváltsága, hiszen a modern fényforrásoknak hála könnyedén az otthonunkba költöztethetjük a korszerű világítástechnika remekműveit.
hírlevél