Biztonság
Vállalat Újból le akarnak zuhanni a Boeing új repülői 
Privátbankár.hu | 2024. január 7. 09:41
Az amerikai szabályozó hatóságok szombaton ideiglenesen 171 Boeing 737 MAX 9 utasszállító repülőgépet korlátoztak el biztonsági ellenőrzés céljából, miután az Alaska Airlines egyik új, utasokat szállító repülőgépét kényszerleszállásra kényszerítette egy robbanás.
Vállalat Félrebeszélés okozhatta többek halálát, mások szerencsés menekülését Japánban 
Rácz Gergő | 2024. január 3. 17:00
Fájdalmas történelmi emlékeket hoz fel a Tokióban történt baleset, ahol szerencsésen minimális emberáldozattal járt egy rendkívül látványos reptéri katasztrófa. Minden jel szerint irányítási problémák vezethettek a balesethez. Az eset kísértetiesen hasonlít minden idők legnagyobb reptéri ütközéséhez, ami viszont több száz ember életét követelte. Hatósági vizsgálat indult, az utasok kimentése után még 6 órán keresztül lángolt a karambolba került gép.
Közérdekű Veszélyben a mobilozó sofőrök, léptek a rendőrök 
Privátbankár.hu | 2023. október 18. 14:43
A rendőrök rászállnak a vezetés közben mobilozókra, eddig több ezer felelőtlen sofőr ellen indult eljárás.
Személyes pénzügyek Vigyázat, megint lopják a banki adatainkat! 
Privátbankár.hu | 2023. május 19. 14:58
Bankbiztonsági szakemberként vagy banki alkalmazottként bemutatkozó bűnözők online vásárláshoz szükséges adatok megszerzésével próbálkozhatnak - közölte az OTP Bank pénteken az MTI-vel.
Részvény / Deviza / Áru Beszántani? Megreformálni? Helyreállítható a bizalom a kriptovaluta-piacon? 
Eidenpenz József | 2022. november 25. 05:49
Az FTX-botrány alaposan megrengette a kriptovaluta-világot, de vannak elképzelések, amelyekkel a hasonló esetek kiküszöbölhetők lennének. Minden kriptotőzsde elkezdett azon dolgozni, hogy nagyfokú transzparencia segítségével szerezze vissza az ügyfelek bizalmát. Ellenőrizhető legyen, hogy a rábízott vagyon teljes mértékben megvan-e.
Részvény / Deviza / Áru Apu, akkor most biztonságban vannak az állampapírjaim, részvényeim? 
Eidenpenz József | 2022. március 10. 05:43
Az emberek a háború miatt most mindentől félnek, még a legbiztonságosabb befektetésektől is. Mit kell tudni az értékpapírok őrzéséről, garancia-rendszeréről, a befektetővédelemről? Melyik lehet most a nagyobb kockázat?
Vásárló A pánikzáras biztonsági ajtók 
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 09:50
A lépcsőházakban nagyon sokan megfordulnak, így az itt élők gyakran hallhatnak idegesítő zajokat és tarthatnak az idegenektől. Nem meglepő, hogy mindenki kényelmes és biztonságos otthonra vágyik. Ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthonuk valóban kényelmes és egyben biztonságos is legyen. Emiatt egyre elterjedtebbek a pánikzáras biztonsági ajtók. A következőkben összefoglaltuk, hogy mit is tudnak valójában, illetve mikor érdemes ezt választani.
Vásárló Stílusos és biztonságos munkavégzés fa állólétra használatával 
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 12:57
Egy napjainkban gyártott és forgalomba kerülő állólétra kapcsán korántsem a régi, elavult változatokra kell gondolnunk. Sokkal inkább egy olyan praktikus kellékre, amely a szemre nagyon is tetszetős mivolta mellett biztonságosabbá és hatékonyabbá teheti a magasban történő munkavégzést.
Vásárló A jogosítvány megszerzésének teljes folyamata lépésről lépésre 
Privátbankár.hu | 2019. december 6. 13:41
A jogsi szerzésére akár egy borzasztóan bonyolult és nehezen teljesítő feladatként is gondolhatsz, ha nem látod át egész pontosan az egyes lépéseit. Pedig részleteire lebontva nem is tűnik annyira vészesnek ez a projekt. Ebben a bejegyzésben tehát egyesével mutatjuk meg a jogosítványod begyűjtéséhez vezető szakaszokat annak érdekében, hogy ezáltal Téged is hozzá tudjunk segíteni az oly’ régóta vágyott vezetői engedélyhez.
Makro / Külgazdaság Elégedetlenebbek és bizalmatlanabbak lettek a magyarok 
Valkai Nikoletta | 2019. december 4. 16:45
Valami történt a magyarok boldogságérzetével: elégedetlenebbek és bizalmatlanabbak lettünk, de a biztonságérzetünk is valamelyest csökkent tavalyhoz képest. Röviden ez olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatalnak a magyarok életkörülményeit vizsgáló friss felméréséből. Hol érzik magukat leginkább biztonságban az emberek? Mennyire félnek este az utcán a nők?
Makro / Külgazdaság Tokió a világ legbiztonságosabb városa 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 11:15
Legalábbis erre a megállapításra jutottak a brit Economist szakértői, akik a világ 60 városát vizsgálták különböző biztonsági szempontokból.
Makro / Külgazdaság Ne felejtsünk gyereket a felforrósodott autóban! Amerikában törvényt hoznának 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 13:31
Törvényjavaslattal próbálja rászorítani az amerikai képviselőház a hazai és külföldi autógyártókat, hogy a gépkocsikba olyan felszerelést kínáljanak, mely figyelmezteti a szülőket, ha gyermeküket véletlenségből az autóban felejtették. Az Államokban csak az elmúlt évben 53 gyermek lelte halálát a felforrósodott személygépkocsikban, és idén is már 26 hasonló eset történt.
Vállalat Halálos támadás a peronon – hogyan lehetne védekezni? 
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 17:00
Hogyan lehet védekezni az olyan támadások ellen, mint amilyen Frankfurtban történt? A válasz eléggé kijózanító. Vannak ugyan megoldások – de magas árat kellene fizetnünk értük. Vagy túl költségesek, vagy nagy közlekedési fennakadásokat okoznának, vagy nem jelentenek semmi garanciát a védelemre.
Részvény / Deviza / Áru A nap képe: kaméleonló az új forinton 
Eidenpenz József | 2019. július 24. 15:15
Szívesen írnánk, hogy vágtat a forint, mint egy telivér, de nem erről van szó. Viszont érdekes színes elemeket fedezhet fel az új kibocsátású bankjegyeken, aki odafigyel. A ló csak az egyik.
Személyes pénzügyek Mit tegyünk, hogy más ne férjen hozzá a bankban tartott pénzünkhöz? 
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 15:20
Ma már szinte minden fizetési feladatot megoldhatunk a mobilunk segítségével. Egy egyszerű applikáció alkalmazása akár a mindennapi bankügyek intézését is megkönnyítheti, a mobilfizetés akár teljesen át is veheti a bankkártyák szerepét. De vajon mennyire vagyunk biztonságban?
Vásárló Valami új dolog jön Ferihegyen  
Privátbankár.hu | 2019. március 5. 17:09
Gyorsul a repülőtéri biztonsági ellenőrzés.
Makro / Külgazdaság Több ezer gyerek került veszélybe egy súlyos hiba miatt 
Privátbankár.hu | 2018. október 9. 15:54
Nem tartották be az adatvédelmi irányelveket, a nyilvántartás több tízezer gyerekről pontos adatait őrizte, amit bárki megszerezhetett.
Makro / Külgazdaság Melyik ülés a legbiztonságosabb? Hasznos tippek repülés előtt 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 20:00
Emberek milliói repülnek rendszeresen a légitársaságok utasszállítóival és bár a statisztikák szerint veszélyesebb kiautózni a reptérre, mint maga a repülőút, sokak még mindig idegenkednek a dologtól. Sok esetben sajnos nincs mit tenni, de egy "szerencsésebb" balesetnél előfordulhat, hogy a saját ismereteinknek és felkészültségünknek köszönhetjük életünket. Ehhez írtunk össze pár hasznos tanácsot.
Makro / Külgazdaság Itt vannak az adatok: Hány terrortámadás történt Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 14:42
Új jelentést adott ki a világ talán legnagyobb terrorizmus-adatbázisát vezető amerikai egyetem, eszerint 2017-ben harmadik éve csökkent az esetek és az áldozatok száma. Sok éves összehasonlításban ugyanakkor még mindig nagyon magasan van. Európa szerencsére kevéssé fertőzött, a gócok másutt vannak.
Makro / Külgazdaság Otthonunkban is veszélyben lehetnek háziállataink - erre kell figyelni 
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 16:49
A Kaspersky kutatása alapján számos digitális eszköz fenyegetheti házikedvencünk és otthonunk biztonságát egyaránt.
Vásárló Hol a legbiztonságosabb ülni a repülőn? 
Privátbankár.hu | 2018. június 8. 20:31
Elöl, vagy hátul? Folyosó vagy ablak? Aki szeretné magát nagyobb biztonságban érezni az egyébként biztonságosnak tartott gépmadarakon, az feltehet ilyen kérdéseket. A válaszok azt mutatják, hogy hátul-középhátul, vészkijárat közelében érdemes ülni. De ez még nem minden.
Makro / Külgazdaság Mindjárt kiderül, mire költ jövőre a kormány 
Privátbankár.hu | 2018. június 7. 16:23
Jövőhéten mutatja be a kormány 2019-es költségvetési tervét.
Makro / Külgazdaság Szenvednek a cégek: ilyen nehéz vigyázni az adatainkra? 
Privátbankár.hu | 2018. április 25. 08:26
A cégek gyakran külső szakértőket kérnek fel a feladatra, a legtöbb vállalat biztosan többet tervez majd költeni a biztonságra.
Makro / Külgazdaság Komoly hiányosságok: szinte senki sem védi rendesen a dolgozóit? 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 11:48
Az NGM jelentése alapján a munkáltatók döntő többségénél találtak valamilyen hiányosságot.
Makro / Külgazdaság Szerdán esketik Merkelt, meg lehet élni a német segélyből? 
Eidenpenz József | 2018. március 12. 14:30
Horst Seehofer leendő belügyminiszter meghirdette saját tervét, amellyel egész Németországot olyan biztonságossá kívánja tenni, mint Bajorországot, mégis nyitott és liberális Németországot képzel el. Ma írták alá a koalíciós szerződést Németországban, és az időveszteség miatt az új kormány gyorsan akcióba lendülne. Orbánról is kérdezték.
Vásárló Veszély a mobilodban: te tudod mire figyelj, hogy ne válj bűnözők áldozatává? 
Privátbankár.hu | 2018. február 10. 15:01
Ma már szinte elképzelhetetlen nap mobileszközök nélkül, ugyanakkor sokszor a biztonságukra nem figyelünk, holott tele vannak személyes adatokkal, fényképekkel és emlékekkel. A rendőrség adott néhány tanácsot ahhoz, hogy hogyan védhetjük meg a telefonokat és a táblagépeket.
Makro / Külgazdaság Uniós vizsgálatot tartottak: mennyire biztonságos Ferihegy? 
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 13:20
Nemrég zárult le az Európai Bizottság reptéri vizsgálata, a Liszt Ferenc Repülőteret nemzetközi szakértők vizsgálták az elmúlt napokban.
Makro / Külgazdaság Ne holnap menj a folyópartra – acél- és betonakadályokkal készülnek 
Privátbankár.hu | 2017. december 30. 17:13
Negyedmillió ember nézheti majd a tűzijátékot a brit fővárosban, aminek biztosítása nem kis feladat. Így fokozott biztonsági intézkedéseken dolgoznak a vasárnap esti óévbúcsúztató előtt. Acél- és betonakadályokkal, útlezárásokkal, beléptető kapukkal készülnek.
Vállalat Tovább dagad az iPhone-hiszti: több millióan perelnék be a céget 
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 12:45
Több millió fogyasztó átverésével vádolják az Apple-t a korábbi készülékek teljesítményének szándékos rontása miatt. A vád szerint ezzel nem csak elkezdőzni kívánták a gyengén szuperáló akkumulátorokat, de így próbálták rávenni a tulajdonosokat a legújabb telefonok megvásárlására. A cégóriás szerint ez csupán biztonsági intézkedés, több állami szövetségi bíróságon azonban csoportos keresetet nyújtanának be. A kialakult botrány komoly árnyékot vet a cég jövőbeli eladásaira, az elemzők jelentős visszaeséstől tartanak.
Vásárló Kütyüt vettél a gyereknek karácsonyra? Akkor most nagyon figyelj 
Privátbankár.hu | 2017. december 25. 11:00
Nagyon sok gyerek kapott karácsonyra valamilyen okos kütyüt - telefont, tabletet, laptopot. Ilyenkor azonban az ajándékkal együtt felelősség is jár: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Mire érdemes figyelni és hogyan tanítható meg a gyereknek az ügyes használat? 7 tipp szülőknek.
Vásárló Veszélyben a gyerekek: te figyeled, mit csinál az új kütyüjével karácsonykor?  
Privátbankár.hu | 2017. december 24. 13:07
Karácsonykor drasztikusan megnő a veszélye annak, hogy a gyerekek valamilyen kibertámadás áldozatai lesznek. Mielőtt átadjuk az új mobilt, tabletet vagy bármit, amit ajándékba vettünk, érdemes átvenni, hogy milyen biztonsági lépéseket kell megtennünk a biztonságos használathoz.
Vásárló Indul az óriásrazzia: te felkészültél rá?  
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 08:00
Kétnapos ellenőrzés veszi kezdetét: az autók műszaki állapotát fogják vizsgálni.
Személyes pénzügyek Nem várt eredmény: ettől nagyon tartanak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. október 28. 12:39
Mit félt a legjobban a hazai lakosság, és mivel veszélyezteti leginkább mások életét az utakon? Egy friss kutatás eredményei meglepő módon azt mutatják, hogy míg az autóbalesetet szenvedőknek csupán a fele vallotta, hogy az eset után változtatott vezetési szokásain, a betörést átélt válaszadók döntő része tett valamit azért, hogy a jövőben elkerülje a bajt.
Vállalatok Nem csak helyetted vezet, még beszélget is veled a jövő autója 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 14:35
A Toyota pár év múlva kezdi tesztelni új mesterséges intelligenciáját, amely fülön csíp, ha lehunynád a szemed vezetés közben.
Személyes pénzügyek Ez a jövő bankkártyája? Európába is megérkezett 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 16:00
A Mastercard bemutatta a bolgár UniCredit Bulbankkal közösen lefolytatott biometrikus kártyatesztek eredményeit. Az új megoldás a chipes technológiát az ujjlenyomattal ötvözi.
Vásárló Komoly szigorítás jön: laptopot sem lehetne felvinni a repülőgépre  
Privátbankár.hu | 2017. május 29. 07:21
Az amerikaiak dönthetnek így, tartva az Iszlám Állam esetleges merényletétől.
KKV Egyre több a hackertámadás - te hogyan véded meg cégedet? 
Privátbankár.hu | 2017. március 29. 15:22
Gyakran a szűk költségvetés, vagy a szakemberek hiánya miatt nem naprakész a vállalatok biztonsági rendszere.
Makro / Külgazdaság Ne most utazz – óriási a készültség Olaszországban 
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 16:34
Mindenki a szombati EU-csúcsra készül, egy csomó turistalátványosságot lezárnak a hétvégére Rómában.
Vásárló Lehet jó az olcsó is? Ezek lettek a legjobb nyári gumik 2017-ben 
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 14:44
A nagyobb, prémium márkák mellett az olcsóbb kategória képviselői között is akadt kiemelkedően jó eredmény a 2017-es nyárigumi-teszten: a top5-be be tudott kerülni egy olyan abroncs is, aminek darabját 15 ezer forint alatti áron is be lehet szerezni. A négyévszakos gumik között is akadt jó teljesítmény, a téli gumi és az agyonhasznált nyári viszont csúnyán leszerepelt.
Vásárló Használt autót vettél? Gyorsan ellenőrizd a légzsákot! 
Privátbankár.hu | 2017. március 2. 10:08
Több százezer magyar autóból hiányoznak a légzsákok és a biztonsági berendezések.
Közérdekű Változtasd meg a jelszavad - több millió oldalról szivárogtak ki adatok 
Privátbankár.hu | 2017. február 25. 11:19
Egy hiba miatt minden adat szétszóródhatott véletlenszerűen.
Karrier Mit érdemel a vállalat, aki életveszélyes körülmények között dolgoztat? 
Privátbankár.hu | 2017. február 17. 14:41
Tavaly több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki.
Makro / Külgazdaság Budapest már nagyon vár, Vlagyimir Vlagyimirovics! 
Izsó Márton | 2017. január 31. 20:20
Példátlan biztonsági intézkedések közepette érkezik hazánkba csütörtökön Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin. Budapesten már lázasan folyik a készülődés, felszerelték a kamerákat, hegesztik a csatornafedeleket, melegítenek a mesterlövészek is - Kecskeméten pedig izzítják a Gripeneket is. Biztosan lesz olyan budapesti, aki hiába keresi majd utcán hagyott autóját, egy iskolányi diák pedig rendkívüli szabadnapot kapott.
Vállalat Története legfurább kérését adta ki az Ikea 
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 15:19
Arra kérik a vicces kedvű tinédzsereket, hogy ne aludjanak éjjel az áruházakban.
Személyes pénzügyek Te melyik értéktárgyadat félted a legjobban? Ezekre utaznak a betörők  
Privátbankár.hu | 2016. december 10. 16:35
A betöréses lopás sokaknál dobogós, ha rémálmokról van szó. Amit az is jól mutat, hogy tavaly több mint 20 ezer lakásbetörés történt itthon, 2016 első hét hónapjában pedig több mint 10 ezer. Készpénz, laptop, mobil, tévé, ékszer: mi az az egy, amit megmentenénk, ha lenne rá lehetőségünk?
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere 
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Makro / Külgazdaság A rossz idő és a terrorveszély miatt 15 éve ittak ennyire kevés sört 
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 20:30
Szomorú mérleggel zárult a híres müncheni sörfesztivál, alaposan visszaesett a látogatók száma, bár így is 5,6 millióan voltak. De legalább a meghívott sztárok nem mondták le a szereplést. Hogyan legyünk Oktoberfest-gentlemanok?
Személyes pénzügyek Két másodperced van cselekedni ebben a veszélyes világban 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 19. 14:30
Az amerikai szövetségi rendőrség, az FBI egyik főnöke saját gyermekeinek adott tanácsot arról, hogyan lehet túlélni ezt a veszélyekkel terhes időszakot. Szerinte sokszor csak két másodperced van cselekedni, de azt nagyon ki kell használni. Ragasszuk le a webkameránkat?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG