<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nemrég zárult le az Európai Bizottság reptéri vizsgálata, a Liszt Ferenc Repülőteret nemzetközi szakértők vizsgálták az elmúlt napokban.

Kiválóan teljesített a biztonsági vizsgálaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér,  az uniós rendeleten alapuló szigorú ellenőrzésen a polgári légi közlekedés védelmét szolgáló szabályok betartását vizsgálták. Az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatósának tisztviselői rendszeres időközönként szigorú, többnapos biztonsági ellenőrzéseket végeznek a tagállamok nemzetközi repülőterein. Hazánkban legutoljára 2013-ban volt ilyen, akkor biztonságos minősítést kapott a budapesti repülőtér - írja a Biztonságpiac.hu

A felülvizsgálat alapján sikerült tovább növelni az ellenőrök elégedettségét, akik elismerően nyilatkoztak a biztonsági helyzetről, annak erősödéséről és fejlődéséről. Fontos látni, hogy nem csupán a rendőrség, hanem a repülőtér egésze vizsgázott, melyben az Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra is nagy szerep hárult. A feladat fő nehézsége a reptéren dolgozó tízezres nagyságrendű civil személyzet felkészítése a szabályok megtartására.

Egyik pillanatról a másikra sokkal jobb hely lett Ferihegy

Ennek te is örülni fogsz, ha a repülőtéren várakozol. Tovább a cikkhez >>>

Az Európai Bizottság küldöttsége, valamint a megfigyelőként jelen lévő amerikai közlekedési hatóság szakemberei január 15-én érkeztek, és öt napon keresztül kísérték figyelemmel a légiközlekedés-védelmi előírások alkalmazását. A vizsgálat során berendezéseket vizsgáltak, méréseket, teszteket végeztek, dolgozókat figyeltek meg munkavégzés közben, és még ki is kérdezték őket.

A legkisebb hiba is elég

Az EU a működés ellenőrzéséről két hónappal korábban értesítést küld az adott országnak, a konkrét programot azonban mindössze az ellenőrök érkezése előtt két héttel kapják meg a repterek. Az első napon az ellen­őrök inkognitóban dolgoztak, és különféle rejtett teszteket végeztek el. Másnap felfedték magukat, és a legapróbb részletekbe is belementek. Míg például a védelmi ellenőrök végezték a munkájukat, odaálltak melléjük, és figyelték minden mozdulatukat.

Azon országoknál, ahol komoly hiányosságokat fedeznek fel, súlyos szankciók léphetnek érvénybe: a többi ország azonnali tájékoztatást kap az eredményekről, de olyan korlátozó intézkedéseket is bevezethetnek, amely akár a reptér bezárásával fenyeget. Macsári István, az RRI légiközlekedés-védelmi osztályának vezetője elmondta: egy-egy témakör vizsgálatakor ha két apró hiba becsúszik, már „nem megfelelt” minősítést kap az adott kategória. Ehhez elég annyi, hogy a több ezer reptéri dolgozóból ketten rosszul válaszoljanak az ellenőrök kérdéseire, vagy vétsenek az előírások ellen.

A küldöttség elégedettségét jól példázza, hogy a rendre másfél-kétórás záróértekezlet ezúttal alig több mint negyed­óráig tartott, mivel nem voltak hibák, amelyeket sorolni vagy átbeszélni kellett volna. A budapesti eddig is a jó biztonságúnak minősített repülőterek közé tartozott, de most egyértelműen csatlakoztunk Európa élvonalába.

Ez már nagyon kellett Ferihegyre: átadták az új hotelt – ilyen lett

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, a 127 szobás szálloda alig 200 méterre van a termináltól. További részletek >>>

Makro / Külgazdaság Megtiltották az ukrán tisztviselők külföldre utazását, tiltakoznak a kárpátaljaiak a provokációkkal szemben
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 20:07
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Zelenszkijhez fordultak a kárpátaljai magyarok
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:51
A magyar közösség képviselői ma a Kárpátaljai Megyei Tanács üléstermében felhívást fogalmaztak meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz a közösségüket ért provokációkkal és sértésekkel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Példátlan éhínség pusztíthat Szíriában az ENSZ szerint
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:31
Tizenkét évvel a szíriai polgárháború kezdete után soha nem látott éhínségre figyelmeztetett pénteken az ENSZ.
Makro / Külgazdaság Meglepő ok miatt mondhatott le XVI. Benedek pápa
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:01
A kínzó álmatlanság volt az elsődleges oka annak, hogy a néhai XVI. Benedek pápa 2013-ban lemondott - derült ki abból a levélből, amelyet a december végén elhunyt nyugalmazott pápa pár héttel a halála előtt küldött az életrajzírójának, és amelynek tartalmát pénteken megjelent számában ismertette a Focus című német hetilap.
Makro / Külgazdaság Duplázódott a németek olajszámlája, még mindig Oroszország a legnagyobb szállító
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 17:29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Az oroszok szerint nincs lőszerhiány, nagyságrendekkel növelték a gyártást
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 16:44
Nem helytállók azok az ukrán és nyugati közlések, amelyek szerint lőszerhiány lépett fel az orosz fegyveres erőknél - jelentette ki pénteken Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.
Makro / Külgazdaság Egy lépésre vagyunk a NATO-Oroszország háborútól
Káncz Csaba | 2023. január 27. 16:04
Biden tavaly tavasszal megígérte a nyilvánosságnak, hogy az USA nem küld „támadó felszerelést” és „tankokat” Ukrajnába, mert ez „kiválthatja a harmadik világháborút”. A tankok még meg sem érkeztek, már Kijev F-16-os vadászgépekkel való ellátásáról folyik a belső vita. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Jön a totális háború? F16-osokat kaphat Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 15:16
Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott Putyin Brüsszelből: maradnak a szankciók
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 14:31
Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG