2p
A Toyota pár év múlva kezdi tesztelni új mesterséges intelligenciáját, amely fülön csíp, ha lehunynád a szemed vezetés közben.
A kép illusztráció.

A Toyota 2020-tól tesztelné önvezető autóit, amelynek mesterséges intelligenciája (AI) akár párbeszédre is hívná az utasokat az utazhás során – írja a Reuters. A japán székhelyű autógyártó egy Las Vegas-i konferencián mutatta be új koncepcióját. A beépített számítógép képes lesz beszélgetni a sofőrrel, miközben felméri a felhasználók preferenciáit, szokásait és érzelmeit.

A mesterséges intelligenciával szeretnénk kibővíteni és fokozni a vezetés élményét – mondta a cég üzleti divíziójának igazgatója. A Toyota komoly versenyben van más autógyártókkal az önvezető technológiák terén, a vállalat egymilliárd dollárt fektetett be az utóbbi években, hogy fejlett önvezető és AI programokat alkosson.

A Concept-i nevű, elektromos meghajtású modell egy töltéssel 300 kilométert is képes megtenni, a tervek szerint pedig képes lesz érzékelni, ha a sofőr túl fáradt lenne a biztonságos vezetéshez. A rendszer a vezető arckifejezése és a hanghordozása alapján következtet erre, és átveszi az irányítást a gépjármű felett - ez komoly előrelépés a mostani éberség-figyelő rendszerekhez képest, amelyek ugyan egyre fejlettebbek és érzékenyebbek, de csak fény- és hang jelzéssel figyelmeztetik az autó vezetőjét, hogy álljon meg pihenni, nem pedig átveszik az irányítást.

Újjáéled az Apolló program - nem is gondolnád, hol

A kínai Baidu keresőportál több mint 10 milliárd yuannal (1,1 milliárd dollár) támogatja az önvezető autók fejlesztését – írja a Reuters. A közlemény szerint a vállalat ezzel felgyorsítaná technológiai fejlődését az ágazatban, ami segít versenybe szállni az amerikai konkurenciával. Az „Apollo Alap” keretében a cég több mint 100 ezzel kapcsolatos projektet segítene a következő három évben. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalatok A Mol-részvényesek osztaléka is csúszik
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 09:58
A rendkívüli helyzetre és a jogszabályi kötelezettségekre hivatkozva ugyanis a tőzsdei társaság nem tartja meg az április 16-ára meghirdetett éves közgyűlését. 
Vállalatok Napi 25 ezer orvosi maszk gyártását kezdi meg egy pécsi lakástextil üzem
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:59
A napokban érkezhet meg Litvániából az az orvosi textil alapanyag szállítmány, melyből összesen 400 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd le a Rovitex Hungária Kft.
Vállalatok Hétfőtől elkezdődik a magyarországi vonatok teljes fertőtlenítése
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 14:36
Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elindult az első emeletes KISS motorvonat a Budapest-Cegléd vonalon.
Vállalatok Nyolc magyar cég került fel a kistigrisek listájára
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 17:06
A Financial Times FT1000 néven már a negyedik évben jelentette meg listáját Európa leggyorsabban növekvő társaságairól.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalatok Nemzetközi légikikötő, vagy kisrepülőgépek fogadására alkalmas hely lesz a fehérvári reptér?
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 12:10
Úgy tűnik, hogy részben meghallgatásra talált a székesfehérvári önkormányzat igénye, és kormányzati segítséggel megkezdődik a város repterének régóta tervezett fejlesztése.
Vállalatok Meghalt Jack Welch
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 18:53
A General Electric legendás vezére újraértelmezte a vállalatvezetést.
Vállalatok Hogyan kezeld és ne kezeld a munkavállaló jelöltjeidet
Privátbankár.hu | 2020. január 11. 11:36
Manapság se a munkaválalóknak, se a munkaadóknak nincsen könnyű dolguk. Mivel gyökeresen megváltoztak a viszonyok az álláskeresésben és a foglalkoztatásban, így ezekhez kell alkalmazkodnia annak a vállalatnak, ami fent szeretne maradni. Lássuk, hogy milyen fontos dolgokra kell figyelni, amikor interjúztatunk.
Vállalatok Több mint 23 milliárdot érhet a Takarék-ingatlanvagyon
Csabai Károly | 2019. december 23. 17:11
Ilyen értéken apportálta ugyanis azokat abba a társaságba, amelyet néhány hónapja azért alapított, hogy a Takarékbank által használt banküzemi ingatlanokat kezelje.
Vállalatok A cégeknek a járművek tulajdonlása egyszerűen nem gazdaságos
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 13:36
Ha egy vállalkozás járműbeszerzésben gondolkodik, akkor a tartósbérleti konstrukció az egyik legjobb megoldás. A költségek kiszámíthatók és jól tervezhetők, egy, az év elején hatályba lépett jogszabályi változás révén pedig a konstrukció adóterhelése kedvezőbb lett, mondta el Penz Tamás, a Merkantil Bérlet Kft. ügyvezetője.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG