3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Manapság se a munkaválalóknak, se a munkaadóknak nincsen könnyű dolguk. Mivel gyökeresen megváltoztak a viszonyok az álláskeresésben és a foglalkoztatásban, így ezekhez kell alkalmazkodnia annak a vállalatnak, ami fent szeretne maradni. Lássuk, hogy milyen fontos dolgokra kell figyelni, amikor interjúztatunk.

Munkaerőhiány vagy megtartási kudarc?

Érdekes módon nem a fizikai értelemben vett munkaerőhiány az, ami a legnagyobb problémát okozza a vállalatok életében. A leglényegesebb kulcsszó, hogy a cégek képtelenek megtartani a munkavállalóikat, így a fluktuáció igazán meghatározó manapság. Hiszen hiába találja meg a számára fontos munkakörhöz megfelelő embert, ha a vállalati kommunikációnak hála, ő rövid úton megválik a munkahelyétől, hogy egy másikat keressen. Ilyenkor alaposan át kell gondolni, hogy hol is lehet a hiba a gépezetben.

Hiába tudja megszólítani a célcsoportot

Egyre gyakrabban tapasztalható, hogy bár az adott vállalat meg tudja szólítani a célcsoportot, amire szüksége van, de nem mindig jut el a pozitív végkifejletig a keresés. Lássunk egy ideális esetet.

A munkavállaló elküldi az önéletrajzát, majd megtörténik a kapcsolatfelvétel. Az ismerkedési folyamat során mindenki képet kap a másikról, így kiderül, hogy várható-e eredményes együttműködés. Amennyiben igen, akkor megtörténik az ajánlattétel vagy pedig lezárul a folyamat egy válasszal.

Manapság jellemzően nem így zajlik ez, hanem már a kapcsolatfelvételnél is képes kisiklani a dolog. Elveszhet az éterben az önéletrajz, vagy pedig nem veszik a fáradtságot a munkaadók, hogy kiértesítsék a jelölteket, hogy már nem aktuális a munkalehetőség. Sőt, az is meglehetősen gyakori, hogy a ha nem egyeznek az elképzelések, akkor azzal a lendülettel megszakad a folyamat.

Változni és változtatni kell!

Mivel már elmúlt az az idő, amikor túljelentkezés volt egy-egy pozícióra, így a kiválasztási folyamat, eljárás is idejétmúlttá válik. Ha valaki úgy gondolja, hogy a munkavállaló majd jön, és magától megoldódik minden, az óriásit téved.

Manapság minden betöltetlen álláslehetőségre úgy kell tekinteni, mint valamire, amit el szeretnénk adni. 
Nagyon fontos ellenben, hogy bár az új munkaerőnek szeretne kedvezni a vezetés, hogy vonzóbb legyen a munkakör, mégis, nagyon lényeges, hogy az évek óta hűséges és jól dolgozó munkavállaló ne érezze magát hátrányban. Ez főleg akkor jelentkezhet, ha valakit jelentősen kedvezőbb feltételek mellett vesznek fel. Ilyenkor valamilyen módon kompenzálni kell a régieket, különben meglehet, hogy hamarosan újabb munkaerőhiány lép fel az adott területen.

Ha bizonytalannak érzi magát vagy egy kis segítségre lenne szüksége, ne habozzon, keresse az Ispiro Consulting céget, ahol szakértő segítségre számíthat!

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalatok A Mol-részvényesek osztaléka is csúszik
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 09:58
A rendkívüli helyzetre és a jogszabályi kötelezettségekre hivatkozva ugyanis a tőzsdei társaság nem tartja meg az április 16-ára meghirdetett éves közgyűlését. 
Vállalatok Napi 25 ezer orvosi maszk gyártását kezdi meg egy pécsi lakástextil üzem
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:59
A napokban érkezhet meg Litvániából az az orvosi textil alapanyag szállítmány, melyből összesen 400 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd le a Rovitex Hungária Kft.
Vállalatok Hétfőtől elkezdődik a magyarországi vonatok teljes fertőtlenítése
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 14:36
Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elindult az első emeletes KISS motorvonat a Budapest-Cegléd vonalon.
Vállalatok Nyolc magyar cég került fel a kistigrisek listájára
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 17:06
A Financial Times FT1000 néven már a negyedik évben jelentette meg listáját Európa leggyorsabban növekvő társaságairól.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalatok Nemzetközi légikikötő, vagy kisrepülőgépek fogadására alkalmas hely lesz a fehérvári reptér?
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 12:10
Úgy tűnik, hogy részben meghallgatásra talált a székesfehérvári önkormányzat igénye, és kormányzati segítséggel megkezdődik a város repterének régóta tervezett fejlesztése.
Vállalatok Meghalt Jack Welch
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 18:53
A General Electric legendás vezére újraértelmezte a vállalatvezetést.
Vállalatok Több mint 23 milliárdot érhet a Takarék-ingatlanvagyon
Csabai Károly | 2019. december 23. 17:11
Ilyen értéken apportálta ugyanis azokat abba a társaságba, amelyet néhány hónapja azért alapított, hogy a Takarékbank által használt banküzemi ingatlanokat kezelje.
Vállalatok A cégeknek a járművek tulajdonlása egyszerűen nem gazdaságos
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 13:36
Ha egy vállalkozás járműbeszerzésben gondolkodik, akkor a tartósbérleti konstrukció az egyik legjobb megoldás. A költségek kiszámíthatók és jól tervezhetők, egy, az év elején hatályba lépett jogszabályi változás révén pedig a konstrukció adóterhelése kedvezőbb lett, mondta el Penz Tamás, a Merkantil Bérlet Kft. ügyvezetője.
Vállalatok Az Orbán-kormány a sportakadémiákat nyomatja
Székely Sarolta | 2019. december 15. 12:52
Ha a sportról van szó, elég gyorsan őrölnek a minisztériumi malmok, hiszen alig egy hónap alatt összeállt az állami sportakadémiák működési keretrendszere - derült ki a rendeletből. Körvonalazódik a kormány elképzelése a hazai minőségi utánpótlás-neveléssel kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG