<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Felmérés
Személyes pénzügyek Ezekre költenek hitelből a magyarok legtöbbször
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 15:36
A megkérdezettek 43 százaléka vett fel hitelt az elmúlt 12 hónapban, míg egy évvel korábban csak minden harmadik magyar válaszadó állította ezt – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült kutatásból.
Személyes pénzügyek A gyermeket nem vállalók többsége nem az anyagiak miatt dönt így
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 14:05
A magyar felnőtt lakosság csaknem egyharmada (29 százaléka) tervez gyermekvállalást, a 18-39 éves korosztályban ez az arány ennek jóval több mint a kétszerese, 65 százalék. Az OTP Bank megrendelésére készült országos reprezentatív felmérés eredményéből az is kiderült, hogy a tervezési szakaszban járó párok többsége stabil pénzügyi háttérrel könnyebben vállalna gyermeket vagy legalábbis sok egyéb mellett fontos szempontnak tartja az anyagi biztonságot a döntés meghozatalakor. A teljes népességben, amelybe a gyermekvállalási kort elhagyók és a gyermeket nem tervezők is beletartoznak, némiképp eltolódnak az arányok. Ebben a körben a válaszadók fele látja úgy, hogy nem az anyagi helyzettől függ a gyermekvállalási hajlandóság. 
Makro / Külgazdaság Minden harmadik ember kérne fizetésemelést
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 11:05
A PwC globális felmérésében megkérdezett munkavállalók közül minden ötödik dolgozó nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban, és több, mint egyhamraduk azt tervezi, hogy fizetésemelést kér. 
Makro / Külgazdaság Mutatjuk, mi fontosabb a férfiaknak még a pénznél is
Privátbankár.hu | 2022. május 13. 07:28
Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám.
Makro / Külgazdaság Mutatjuk a világ legdrágább városait - Budapest nincs köztük
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 14:31
Tel-Avivban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor ezen a mércén továbbra sincs a száz legdrágább város között - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett éves globális felmérésében 
Vállalat Honnan tájékozódunk és miért fontos, hogy fizessünk a megbízható újságoknak?
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 05:37
Egy friss felmérés szerint még mindig a tévéből tájékozódnak a leggyakrabban a világon, a közösségi média viszont szorosan a nyomában van, komolyan fenyegetve dominanciáját. Az Ipsos 27 országra kiterjedő felmérése kitér a hírekért való fizetési hajlandóságra is, amely szerint Magyarországon a megkérdezettek majdnem negyede lenne hajlandó fizetni értük. Mi videóban meg is mutatjuk, miért lenne ez létfontosságú, és ahogy ezt már korábban is jeleztük: hamarosan lapunk is erre az útra lép.
Személyes pénzügyek 11 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 14:25
A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1 184 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Félti a demokráciát a kelet-európaiak többsége
Privátbankár.hu | 2019. november 4. 10:17
Egy friss, hét országban elvégzett felmérés szerint a régió népe nem bízik a kormányokban, a nagy pártokban és a médiában sem, de sokan hisznek abban, hogy megváltoztathatják a politikát, és javíthatnak a társadalmi berendezkedésen.
Vásárló Megnézik, mennyire egészségesek a magyarok – téged is megkérdezhetnek
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 14:38
Mától egészen december közepéig gyűjtik az adatokat.
Makro / Külgazdaság Tokió a világ legbiztonságosabb városa
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 11:15
Legalábbis erre a megállapításra jutottak a brit Economist szakértői, akik a világ 60 városát vizsgálták különböző biztonsági szempontokból.
Karrier A munkavállalóknak fejlődnie kell - megvan, miért lesznek bajban a jövőben a cégek
Privátbankár.hu | 2019. július 16. 17:10
Hogyan hidalnák át a vezérigazgatók világszerte a munkavállalóik szakképzettségi hiányosságait? Miként segítheti a technológia a munkahelyi produktivitást? Ki a felelős az automatizálás miatt elbocsátott munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre is választ ad a PwC Talent Trends 2019: Upskilling for a Digital World tanulmánya, amely 3200 első számú vezető válaszai alapján készült.
Vállalat 2019 rosszabb év lesz a topmenedzserek szerint, mint 2018 volt
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 14:10
Jobban tartanak a jövőtől a cégvezetők, mint egy éve. A PwC-nek is gondot jelent az új generáció foglalkoztatása.
Makro / Külgazdaság Hiába kelünk korán, ha keveset dolgozunk: ezzel töltik a magyarok az idejüket
Várkonyi Tamás | 2018. október 25. 17:02
Hamarosan újra mérlegen az idő: az emberek időbeosztását bemutató időmérleg többek között a különböző társadalmi és demográfiai csoportok eltérő időfelhasználásának vizsgálatára szolgál. Nemsokára újabb adatgyűjtésbe kezdenek a kutatók, addig is összeszedtünk pár érdekességet a magyarok szokásairól és pár környező országról...
Pénzügyi szektor Óriási a fejetlenség a cafetéria miatt – senki sem akar SZÉP-kártyát?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 12:51
Az adókedvezmények megnyirbálása miatt nagy a tanácstalanság a béren kívüli juttatások jövőjét illetően.
Vállalat A magyarok többsége már be se menne a munkahelyére
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 11:33
Egyre népszerűbb a távmunka, sokak szerint azonban otthonuk nem igazán alkalmas erre.
Makro / Külgazdaság A hazainál csak az olcsót veszik szívesebben a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 07:37
A felmérés alapján a magyar lakosság még mindig kivételesen árérzékeny.
Makro / Külgazdaság Megvan, miért nem megyünk szívesen külföldre dolgozni
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 16:31
Egy kutatás szerint sokkal kevesebb hazai munkavállaló menne ki külföldre jobb munkahely reményében, mint négy évvel ezelőtt. A digitális munkások és az orvosok továbbra is nagy arányban költöznének, országos szinten azonban lényegesen a globális elvándorlási hajlandóság alá esett Magyarország. A jó fizetés azonban meglepő módon nem a legfontosabb szempont, a növekvő elvárások pedig komoly terhet rónak a munkaadókra.
Vásárló Guruló hálószoba és iroda: ilyen a jövő autója?
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 11:57
Az önvezető autók korában már a kényelemé és a szórakozásé a főszerep.
Vásárló Rettegnek a magyarok a sütőportól és a C-vitamintól
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 18:07
Ha azt olvassuk a címkén, hogy E-500 nátrium-hidrogén-karbonát, vagy E-300, a legtöbben laborban előállított veszélyes kemikáliára gondolunk, pedig utóbbi maga a C-vitamin, az előbbi pedig a sütőpor. Számtalan tévhit és mítosz övezi az élelmiszerekben fellelhető adalékanyagokat, dacára annak, hogy sütés-főzés közben magunk is napi szinten használjuk őket.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen pénzeket költenek sportra
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 12:12
A Nielsen kutatása szerint egyre inkább az online felületeket részesítik előnyben az televízióval szemben.
Makro / Külgazdaság Csak a magyar kormány látja máshogy? Ezt gondolja Európa a bevándorlókról
Várkonyi Tamás | 2018. április 18. 20:20
Az Európai Bizottság kutatásával arra akart fényt deríteni, miként vélekedik az átlag európai a bevándorlás kérdéséről. A felmérés szerint máris meglepően sokan tartanak kapcsolatot külföldről érkezett emberekkel, ugyanakkor sokan aligha informáltak a kérdésben. Az integráció állami támogatása egyértelműen fontos, ugyanakkor a bevándorlók korlátozott beilleszkedési hajlandósága is lényeges szempont hosszútávon.
Ingatlan Kegyetlen ingatlanárak – ennyi alatt már sosem lesz lakásod
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 20:20
Megállíthatatlan az ingatlanárak emelkedése, négyzetméterenként félmillió alatt szinte már nem találunk semmit a fővárosban. Budapesten a legtöbb lakás a XI. és XIII. kerületben, vidéken Győrben és Debrecenben épül. Egyre erősebb különbségek vannak a főváros és vidék között, a budapesti átlagár már csaknem 800 ezer forint, míg kicsit távolabb már a fele alatt is lakáshoz juthatunk.
Makro / Külgazdaság Tudni akarják, hogyan élsz – hozzád is kopogtathatnak!
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 12:11
Ismét felmérést készít a KSH.
Vásárló Valentin-nap: őrült dolgok derültek ki a magyarokról
Valkai Nikoletta | 2018. február 14. 13:22
Fél évre is képesek lennénk lemondani mobilunkról egy intim együttlétért? Miért nem mindegy, hogy a romantikus vacsorán milyen színű a szalvéta? Élményre vágyunk, de plüssszívet kapunk? Ahogy nőnap előtt, a Valentin-napot megelőzően is számtalan sajtóközleménnyel találták meg szerkesztőségünket a vállalatok. Ezekből válogattunk.
Vásárló Mobil nélkül nincs szerelem – miért van hozzánőve a magyarokhoz az okostelefon?
Privátbankár.hu | 2018. február 9. 10:42
A párkapcsolatunk és a barátságaink is megérzi, ha elhagyjuk a telefonunk.
Makro / Külgazdaság Valami megváltozott: megint nő a bizonytalanság Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. november 12. 13:37
A Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Index az előző év végi lassú csökkenés után 2017-ben nem változott. Ez alapján ez évben és a következőben kissé talán lassabban, de folytatódik a gazdaság egészének a javulása. A háztartásoknál átlagosan kedvező a - jövedelmek jelentős szóródás melletti növekedése által kiváltott - fogyasztás bővülése.
Személyes pénzügyek Te is érzed? Egyre jobban élnek a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 16:01
A magyar válaszadók harmada szerint javult háztartásuk anyagi helyzete az elmúlt egy évben, és hasonló arányban várnak további javulást a következő 12 hónapra pénzügyeik tekintetében. A hazai megkérdezettek 20 százaléka gazdasági fellendülést vár, mely a tavalyelőtti adatokhoz képest közel 5 százalékkal jobb eredmény.
Személyes pénzügyek Van valami, ami egyre több magyar pénztárcából hiányzik
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 09:42
Egyre kevesebben használnak hitelkártyát.
Személyes pénzügyek Hitted volna, hogy ennyire jó dolga van a magyar nyugdíjasoknak?
KD | 2017. szeptember 1. 16:06
Bár a jövő a fiataloké, minden társadalom, így a magyar alapjának is az idősebbek számítanak. Az, hogy a magyar öregek sorsa milyen, igazán az Európai Unió más tagállamainak lakóival összehasonlítva látszik. Ugyan várható élettartam terén jócskán van hová fejlődnünk, több szempontból is elég jól élnek a magyar nyugdíjasok.
Agrár Rengeteg ételt dobunk ki: így vetnének véget a pazarlásnak
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 16:38
A tudatos vásárlási magatartásra akarják felhívni a figyelmet egy új programmal.
Személyes pénzügyek A lakásukról kérdezték a magyarokat - ezekre a válaszokra senki sem számított
Privátbankár.hu | 2017. március 26. 10:38
Meglepően elégedettek a magyarok a lakásukkal: 93 százalékunk szereti otthonát, így a háromnegyedünknek esze ágában sincs elköltöznie az elkövetkező 1 évben. Egy friss felmérés eredménye szerint külföldre pláne nem akarnak elköltözni a magyarok, és hogy tovább sokkoljanak minket a válaszadók, alig néhányan mondták azt, hogy drágának találják a lakásbiztosítást.
Makro / Külgazdaság Hitted volna, hogy tulajdonképpen milyen jó dolga van a budapestieknek?
Privátbankár.hu | 2017. március 18. 15:35
Budapestről sok rosszat lehet mondani, de azt, hogy nem illeszkedik be tökéletesen az európai fővárosok közé, elég nehezen. Az Eurostat összehasonlította a fővárosokat több szempontból is, most kiderül, hogy a mi Budapestünk hogyan teljesít Brüsszelhez, Párizshoz, Londonhoz, vagy éppen Athénhoz képest.
Vállalat A kormány kíváncsi, mekkora gondot jelent a cégeknek a béremelés
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 17:44
A tavaly novemberben a szociális partnerekkel aláírt bérmegállapodás munkáltatókra gyakorolt hatásairól készítenek most egy felmérést.
Közérdekű Pörög az autóbiznisz: idén valami egészen új dolog történik?
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 10:42
A márkakereskedők a fizetőképes kereslet, illetve a hitelezés bővülésében bíznak.
Makro / Külgazdaság Óriási a különbség: így lettek egyre szegényebbek a szegények
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 15:52
Nőtt a vagyoni egyenlőtlenség az eurózónában az európai adósságválság kezdete óta.
Makro / Külgazdaság Akiket elhagyott Európa: a romák 80 százalékát fenyegeti a szegénység
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 17:54
30 százalékuk csapvíz, 46 százalékuk házon belüli vécé nélkül él.
Makro / Külgazdaság Brüsszel sem állhat közéjük - még mindig imádják a kormánypártot a lengyelek
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 14:04
A botrány ellenére is learatta a babérokat a közvélemény kutatáson a Jog és Igazságosság párt.
Makro / Külgazdaság Trabant lejtőn hátszéllel – miért akkora baj, hogy Mutyisztán vagyunk?
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 19:33
A versenyképességben ugyan alaposan hátra csúszott Magyarország, ám sajnos nagyon elöl áll korrupció terén. A gazdasági szakembereket megkérdező felmérésben ugyanis a fejlett országok között az előkelő negyedik helyre emelkedett. Magyarországot a lejtőn hátszéllel lefelé robogó lerohadt trabanthoz hasonlította egy elemző.
Személyes pénzügyek 5 kérdésből hármat - pénzügyi műveltségünk nem sokkal marad el Svájctól
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 20:00
Ön meg tudná válaszolni helyesen? Egy pénzügyi műveltségről szóló globális felmérésen Magyarország 144 ország közül a 19 helyen végzett, megelőzve Ausztriát vagy Luxemburgot, lemaradva viszont Csehországtól vagy Észtországtól.
Vásárló Te gondoltad volna, hogy ennyire igényesen költjük a pénzt?
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 15:07
Növekedési pályán van a magyar élelmiszerboltok forgalma az európai átlaghoz képest, közel öt százalékkal több pénzt költöttünk el ételre.
Vásárló Már a vasárnapi zárva tartás előtt is bajban voltak a kisboltok?
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 13:15
Az adatok azt mutatják, hogy még a törvény bevezetése előtt is folyamatosan csökkent a boltok száma, 2014-hez képest több mint 900 bolttal volt kevesebb.
KKV Sok vállalkozás kerülhet bajba - futhatnak a brókerbotrányos pénzeik után
Privátbankár.hu | 2015. április 1. 16:22
Rendesen megkavarta a magyar pénzintézetek mindennapjait a három botrányos ügy, nagyon megingott a bizalom a szektorban. Ráadásul a vállalkozások csak nagyon nehezen, vagy szinte sehogy sem kaphatják vissza a pénzüket.
Pénzügyi szektor Nem csak nem értünk a pénzhez, még lusták is vagyunk
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 14:05
Milyenek a magyarok pénzügyi ismeretei? Egy friss kutatás számos ellentmondásra rávilágított: például sok tízezer forinttal megrövidítik magukat a magyarok azzal, hogy hitelfelvétel esetén a többség első körben saját bankjához fordulna ahelyett, hogy körülnézne a piacon. De a magasabb iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkezők se tudnak eligazodni a hitelek között.
Makro / Külgazdaság Mennyit keresel? Hogyan élsz? Lehet, hogy tőled is megkérdezik
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 10:40
A lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről végez országos felmérést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) március 16. és május 15. között.
Ingatlan Jobban teljesít? Íme, ilyennek látjuk a magyar gazdaságot
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 13:20
Javult ugyan a magyarok gazdasági közérzete az elmúlt években, és 2014-ben átlagosan a lakosság 18 százaléka kedvezőnek értékelte a nemzetgazdaság állapotát, ez ugyanakkor jelentősen elmarad a nemzetközi átlagtól - derül ki az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményeiből.
Pénzügyi szektor Az egyedülállók tudnak többet a pénzről, vagy a házasok? Az elváltak!
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 19:30
Egy felmérés szerint az egyedülállók pénzügyi tudása jobb, mint a házasoké, de a legmagasabb szintű pénzügyi tudása az elváltaknak van. A megkérdezettek 77 százaléka kockázatkerülő.
Karrier Itt a lista: az oktatásban Mexikó, Brazília, Oroszország, India szintjére süllyedtünk
Privátbankár.hu | 2014. november 25. 20:03
A legújabb "World Talent Ranking" szerint az oktatás és a szellemitőke-vonzó képesség terén egy listán Magyarországon 60 ország közül az 51. helyre esett. Pedig tíz éve még a 16. helyen álltunk. Bulgáriát és Horvátországot rosszabbul, Lengyelországot, Csehországot, Romániát viszont sokkal jobban értékeltek nálunk.
Makro / Külgazdaság Tovább hasít a magyar építőipar
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 16:44
Több mint száz magyar építőipari vezető átlagosan 5,2 százalékos növekedést prognosztizál 2014-re, ezzel a magyar vállalati vezetők a legoptimistábbak a visegrádi országok közül.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG