Felmérés
Vásárló Kíméletlenek lesznek a boltláncok, a diszkontok kezében van az adu 
Buksza blog | 2024. február 12. 12:33
Az európai áruházláncok nehéz időszakot zártak, de még mindig problémákkal kell számolniuk egy friss felmérés szerint, amely a diszkontoknak jósol szebb jövőt.
Makro / Külgazdaság Erősödött a szomszédunkban a kommunizmus iránti nosztalgia 
Privátbankár.hu | 2023. december 13. 13:59
Erősödött Romániában, és "társadalmi szinten kimutatható többségi állásponttá vált" a kommunizmus iránt táplált nosztalgia az utóbbi évtizedben - állapította meg az INSCOP közvélemény-kutató friss felmérése, amelynek eredményét szerdán ismertették.
Vásárló Rossz hírt kaptak a klasszikus boltláncok 
Privátbankár.hu | 2023. december 10. 09:10
A svájciak nagy része macerának tartja a vásárlást, nem pedig szórakoztató időtöltésnek. 
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel! 
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Makro / Külgazdaság Most kiderül, mennyi pénzt költenek a fiatalok 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 08:42
Az átlagérték 88 ezer forint, a medián 50 ezer forint a K&H ifjúsági index szerint, amely a fiatalok bankkártyás, okostelefonnal, okosórával vagy hasonló eszközzel történő vásárlási szokásait vizsgálta.
Makro / Külgazdaság Nagy bajban van a fiatal generáció 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 14:20
A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét anyagi szempontból, ennek ellenére jelenleg mindössze csak a megkérdezettek 35 százaléka fekteti be a pénzét vagy tesz félre megtakarítási céllal – derült ki az OTP Bank friss felméréséből, amely arra is rávilágított, ennek egyik oka, hogy a válaszadók többsége szerint nem érdemes kis összegekben megtakarítani.
Személyes pénzügyek Az érintésmentes fizetés a menő a karácsonyi vásárlásnál is 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 09:42
A 27-35 éves korosztály a legcéltudatosabb a karácsonyi bevásárlás tekintetében – derült ki a Magyar Bankholding által készített reprezentatív piackutatásból. Idén karácsonyi ajándékokra a válaszadók 20 és 30 ezer forint közötti összeget terveznek költeni, és a lakosság több mint egyharmada már a karácsony előtti hónapokban elkezdett anyagilag készülni az ünnepekre. A fiatalabb válaszadók a hitelkártyakeretük nagy részét tervezik felhasználni az ajándékok vásárlásához, és főként illatszereket, okostelefont és ruhaneműt vásárolnak hitelre.
Makro / Külgazdaság Még Boris Johnson is jobban bejön a briteknek, mint Liz Truss 
Privátbankár.hu | 2022. október 18. 14:08
A brit választók alig tíz százaléka elégedett Liz Truss miniszterelnök tevékenységével a kedden ismertetett legfrissebb országos felmérés szerint. Az adatok szerint Trussnál közvetlen hivatali elődje, a sorozatos belpolitikai botrányok miatt nyáron távozásra kényszerített Boris Johnson is sokkal népszerűbb.
Makro / Külgazdaság A németek több mint háromszor nagyobb inflációt érzékelnek a hivatalos adatnál 
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 17:44
A mértnél több mint háromszor nagyobb, csaknem 35 százalékos áremelkedést érzékel a német lakosság egy kedden ismertetett felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság Felmérés az ukrán frontvonalban: elképzelhetőnek tartják-e a békekötést?  
Kormos Olga | 2022. szeptember 18. 17:47
Ukrajna nemrégiben jelentős ellentámadási sikereket ért el az orosz csapatok ellen Harkiv megyében, amely azzal kecsegtetett, hogy a megszálló orosz csapatok nagyobb mértékű visszaszorítása is lehetséges. Ám sajnos ez továbbra is nagy falat: Oroszország még mindig Ukrajna területének nagyjából egyötödét foglalja el, beleértve a Krímet is, amelyet 2014-ben egyoldalúan beiktatott az Orosz Föderációba. Felmérést készítettek a frontvonalban élő ukránok körében: mit jelentene számukra az elfogadható béke?
Személyes pénzügyek Ezekre költenek hitelből a magyarok legtöbbször  
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 15:36
A megkérdezettek 43 százaléka vett fel hitelt az elmúlt 12 hónapban, míg egy évvel korábban csak minden harmadik magyar válaszadó állította ezt – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült kutatásból.
Személyes pénzügyek A gyermeket nem vállalók többsége nem az anyagiak miatt dönt így  
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 14:05
A magyar felnőtt lakosság csaknem egyharmada (29 százaléka) tervez gyermekvállalást, a 18-39 éves korosztályban ez az arány ennek jóval több mint a kétszerese, 65 százalék. Az OTP Bank megrendelésére készült országos reprezentatív felmérés eredményéből az is kiderült, hogy a tervezési szakaszban járó párok többsége stabil pénzügyi háttérrel könnyebben vállalna gyermeket vagy legalábbis sok egyéb mellett fontos szempontnak tartja az anyagi biztonságot a döntés meghozatalakor. A teljes népességben, amelybe a gyermekvállalási kort elhagyók és a gyermeket nem tervezők is beletartoznak, némiképp eltolódnak az arányok. Ebben a körben a válaszadók fele látja úgy, hogy nem az anyagi helyzettől függ a gyermekvállalási hajlandóság. 
Makro / Külgazdaság Minden harmadik ember kérne fizetésemelést  
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 11:05
A PwC globális felmérésében megkérdezett munkavállalók közül minden ötödik dolgozó nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban, és több, mint egyhamraduk azt tervezi, hogy fizetésemelést kér. 
Makro / Külgazdaság Mutatjuk, mi fontosabb a férfiaknak még a pénznél is 
Privátbankár.hu | 2022. május 13. 07:28
Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám.
Makro / Külgazdaság Mutatjuk a világ legdrágább városait - Budapest nincs köztük 
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 14:31
Tel-Avivban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor ezen a mércén továbbra sincs a száz legdrágább város között - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett éves globális felmérésében 
Vállalat Honnan tájékozódunk és miért fontos, hogy fizessünk a megbízható újságoknak? 
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 05:37
Egy friss felmérés szerint még mindig a tévéből tájékozódnak a leggyakrabban a világon, a közösségi média viszont szorosan a nyomában van, komolyan fenyegetve dominanciáját. Az Ipsos 27 országra kiterjedő felmérése kitér a hírekért való fizetési hajlandóságra is, amely szerint Magyarországon a megkérdezettek majdnem negyede lenne hajlandó fizetni értük. Mi videóban meg is mutatjuk, miért lenne ez létfontosságú, és ahogy ezt már korábban is jeleztük: hamarosan lapunk is erre az útra lép.
Személyes pénzügyek 11 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest 
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 14:25
A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1 184 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Félti a demokráciát a kelet-európaiak többsége 
Privátbankár.hu | 2019. november 4. 10:17
Egy friss, hét országban elvégzett felmérés szerint a régió népe nem bízik a kormányokban, a nagy pártokban és a médiában sem, de sokan hisznek abban, hogy megváltoztathatják a politikát, és javíthatnak a társadalmi berendezkedésen.
Vásárló Megnézik, mennyire egészségesek a magyarok – téged is megkérdezhetnek  
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 14:38
Mától egészen december közepéig gyűjtik az adatokat.
Makro / Külgazdaság Tokió a világ legbiztonságosabb városa 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 11:15
Legalábbis erre a megállapításra jutottak a brit Economist szakértői, akik a világ 60 városát vizsgálták különböző biztonsági szempontokból.
Karrier A munkavállalóknak fejlődnie kell - megvan, miért lesznek bajban a jövőben a cégek 
Privátbankár.hu | 2019. július 16. 17:10
Hogyan hidalnák át a vezérigazgatók világszerte a munkavállalóik szakképzettségi hiányosságait? Miként segítheti a technológia a munkahelyi produktivitást? Ki a felelős az automatizálás miatt elbocsátott munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre is választ ad a PwC Talent Trends 2019: Upskilling for a Digital World tanulmánya, amely 3200 első számú vezető válaszai alapján készült.
Vállalat 2019 rosszabb év lesz a topmenedzserek szerint, mint 2018 volt 
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 14:10
Jobban tartanak a jövőtől a cégvezetők, mint egy éve. A PwC-nek is gondot jelent az új generáció foglalkoztatása.
Makro / Külgazdaság Hiába kelünk korán, ha keveset dolgozunk: ezzel töltik a magyarok az idejüket 
Várkonyi Tamás | 2018. október 25. 17:02
Hamarosan újra mérlegen az idő: az emberek időbeosztását bemutató időmérleg többek között a különböző társadalmi és demográfiai csoportok eltérő időfelhasználásának vizsgálatára szolgál. Nemsokára újabb adatgyűjtésbe kezdenek a kutatók, addig is összeszedtünk pár érdekességet a magyarok szokásairól és pár környező országról...
Pénzügyi szektor Óriási a fejetlenség a cafetéria miatt – senki sem akar SZÉP-kártyát? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 12:51
Az adókedvezmények megnyirbálása miatt nagy a tanácstalanság a béren kívüli juttatások jövőjét illetően.
Vállalat A magyarok többsége már be se menne a munkahelyére 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 11:33
Egyre népszerűbb a távmunka, sokak szerint azonban otthonuk nem igazán alkalmas erre.
Makro / Külgazdaság A hazainál csak az olcsót veszik szívesebben a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 07:37
A felmérés alapján a magyar lakosság még mindig kivételesen árérzékeny.
Makro / Külgazdaság Megvan, miért nem megyünk szívesen külföldre dolgozni 
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 16:31
Egy kutatás szerint sokkal kevesebb hazai munkavállaló menne ki külföldre jobb munkahely reményében, mint négy évvel ezelőtt. A digitális munkások és az orvosok továbbra is nagy arányban költöznének, országos szinten azonban lényegesen a globális elvándorlási hajlandóság alá esett Magyarország. A jó fizetés azonban meglepő módon nem a legfontosabb szempont, a növekvő elvárások pedig komoly terhet rónak a munkaadókra.
Vásárló Guruló hálószoba és iroda: ilyen a jövő autója? 
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 11:57
Az önvezető autók korában már a kényelemé és a szórakozásé a főszerep.
Vásárló Rettegnek a magyarok a sütőportól és a C-vitamintól 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 18:07
Ha azt olvassuk a címkén, hogy E-500 nátrium-hidrogén-karbonát, vagy E-300, a legtöbben laborban előállított veszélyes kemikáliára gondolunk, pedig utóbbi maga a C-vitamin, az előbbi pedig a sütőpor. Számtalan tévhit és mítosz övezi az élelmiszerekben fellelhető adalékanyagokat, dacára annak, hogy sütés-főzés közben magunk is napi szinten használjuk őket.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen pénzeket költenek sportra 
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 12:12
A Nielsen kutatása szerint egyre inkább az online felületeket részesítik előnyben az televízióval szemben.
Makro / Külgazdaság Csak a magyar kormány látja máshogy? Ezt gondolja Európa a bevándorlókról  
Várkonyi Tamás | 2018. április 18. 20:20
Az Európai Bizottság kutatásával arra akart fényt deríteni, miként vélekedik az átlag európai a bevándorlás kérdéséről. A felmérés szerint máris meglepően sokan tartanak kapcsolatot külföldről érkezett emberekkel, ugyanakkor sokan aligha informáltak a kérdésben. Az integráció állami támogatása egyértelműen fontos, ugyanakkor a bevándorlók korlátozott beilleszkedési hajlandósága is lényeges szempont hosszútávon.
Ingatlan Kegyetlen ingatlanárak – ennyi alatt már sosem lesz lakásod 
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 20:20
Megállíthatatlan az ingatlanárak emelkedése, négyzetméterenként félmillió alatt szinte már nem találunk semmit a fővárosban. Budapesten a legtöbb lakás a XI. és XIII. kerületben, vidéken Győrben és Debrecenben épül. Egyre erősebb különbségek vannak a főváros és vidék között, a budapesti átlagár már csaknem 800 ezer forint, míg kicsit távolabb már a fele alatt is lakáshoz juthatunk.
Makro / Külgazdaság Tudni akarják, hogyan élsz – hozzád is kopogtathatnak!  
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 12:11
Ismét felmérést készít a KSH.
Vásárló Valentin-nap: őrült dolgok derültek ki a magyarokról  
Valkai Nikoletta | 2018. február 14. 13:22
Fél évre is képesek lennénk lemondani mobilunkról egy intim együttlétért? Miért nem mindegy, hogy a romantikus vacsorán milyen színű a szalvéta? Élményre vágyunk, de plüssszívet kapunk? Ahogy nőnap előtt, a Valentin-napot megelőzően is számtalan sajtóközleménnyel találták meg szerkesztőségünket a vállalatok. Ezekből válogattunk.
Vásárló Mobil nélkül nincs szerelem – miért van hozzánőve a magyarokhoz az okostelefon? 
Privátbankár.hu | 2018. február 9. 10:42
A párkapcsolatunk és a barátságaink is megérzi, ha elhagyjuk a telefonunk.
Makro / Külgazdaság Valami megváltozott: megint nő a bizonytalanság Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. november 12. 13:37
A Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Index az előző év végi lassú csökkenés után 2017-ben nem változott. Ez alapján ez évben és a következőben kissé talán lassabban, de folytatódik a gazdaság egészének a javulása. A háztartásoknál átlagosan kedvező a - jövedelmek jelentős szóródás melletti növekedése által kiváltott - fogyasztás bővülése.
Személyes pénzügyek Te is érzed? Egyre jobban élnek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 16:01
A magyar válaszadók harmada szerint javult háztartásuk anyagi helyzete az elmúlt egy évben, és hasonló arányban várnak további javulást a következő 12 hónapra pénzügyeik tekintetében. A hazai megkérdezettek 20 százaléka gazdasági fellendülést vár, mely a tavalyelőtti adatokhoz képest közel 5 százalékkal jobb eredmény.
Személyes pénzügyek Van valami, ami egyre több magyar pénztárcából hiányzik 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 09:42
Egyre kevesebben használnak hitelkártyát.
Személyes pénzügyek Hitted volna, hogy ennyire jó dolga van a magyar nyugdíjasoknak? 
KD | 2017. szeptember 1. 16:06
Bár a jövő a fiataloké, minden társadalom, így a magyar alapjának is az idősebbek számítanak. Az, hogy a magyar öregek sorsa milyen, igazán az Európai Unió más tagállamainak lakóival összehasonlítva látszik. Ugyan várható élettartam terén jócskán van hová fejlődnünk, több szempontból is elég jól élnek a magyar nyugdíjasok.
Agrár Rengeteg ételt dobunk ki: így vetnének véget a pazarlásnak  
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 16:38
A tudatos vásárlási magatartásra akarják felhívni a figyelmet egy új programmal.
Személyes pénzügyek A lakásukról kérdezték a magyarokat - ezekre a válaszokra senki sem számított 
Privátbankár.hu | 2017. március 26. 10:38
Meglepően elégedettek a magyarok a lakásukkal: 93 százalékunk szereti otthonát, így a háromnegyedünknek esze ágában sincs elköltöznie az elkövetkező 1 évben. Egy friss felmérés eredménye szerint külföldre pláne nem akarnak elköltözni a magyarok, és hogy tovább sokkoljanak minket a válaszadók, alig néhányan mondták azt, hogy drágának találják a lakásbiztosítást.
Makro / Külgazdaság Hitted volna, hogy tulajdonképpen milyen jó dolga van a budapestieknek? 
Privátbankár.hu | 2017. március 18. 15:35
Budapestről sok rosszat lehet mondani, de azt, hogy nem illeszkedik be tökéletesen az európai fővárosok közé, elég nehezen. Az Eurostat összehasonlította a fővárosokat több szempontból is, most kiderül, hogy a mi Budapestünk hogyan teljesít Brüsszelhez, Párizshoz, Londonhoz, vagy éppen Athénhoz képest.
Vállalat A kormány kíváncsi, mekkora gondot jelent a cégeknek a béremelés 
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 17:44
A tavaly novemberben a szociális partnerekkel aláírt bérmegállapodás munkáltatókra gyakorolt hatásairól készítenek most egy felmérést.
Közérdekű Pörög az autóbiznisz: idén valami egészen új dolog történik? 
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 10:42
A márkakereskedők a fizetőképes kereslet, illetve a hitelezés bővülésében bíznak.
Makro / Külgazdaság Óriási a különbség: így lettek egyre szegényebbek a szegények 
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 15:52
Nőtt a vagyoni egyenlőtlenség az eurózónában az európai adósságválság kezdete óta.
Makro / Külgazdaság Akiket elhagyott Európa: a romák 80 százalékát fenyegeti a szegénység 
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 17:54
30 százalékuk csapvíz, 46 százalékuk házon belüli vécé nélkül él.
Makro / Külgazdaság Brüsszel sem állhat közéjük - még mindig imádják a kormánypártot a lengyelek 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 14:04
A botrány ellenére is learatta a babérokat a közvélemény kutatáson a Jog és Igazságosság párt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG