3p

Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.

A tanulási és fejlesztési programok egyre népszerűbbek, ám a beosztottak és a főnökök teljesen mást gondolnak róluk – derült ki az edX online képzési platform 800 céges felső vezető és 800 alkalmazott részvételével készült felméréséből, amelyről a CNBC számolt be.

Távozási ok lehet

A beosztottak 84 százaléka például elvárja a munkaadójától, hogy naprakészen tartsa a tudását a feladatköréhez tartozó tudnivalókról. A vezetők 51 százaléka szerint azonban a tanulási és fejlesztési programok csak időpocsékolásra alkalmasak. Utóbbiak 65 százaléka egyúttal úgy gondolja, hogy beosztottjai nagyon elégedettek ezekkel, ám az
érintetteknek csak a 32 százaléka mondta azt, hogy a képzésekkel minden rendben van.

Az alkalmazottak fontosnak tartják a képzéseket abból a szempontból, hogy az segítheti az előrejutásukat a szamárlétrán. Ez annyira számít nekik, hogy akár állást is változtatnának egy olyan munkahely kedvéért, ami jobb képzéseket kínál – mondta Andy Morgan, az edX igazgatója.

A megkérdezettek háromnegyede jelentette ki, hogy tovább marad a jelenlegi munkahelyén, ha jobb képzési és fejlődési lehetőségeket lát ott, mint máshol. 50 százalékuk az előrelépést segítő lehetőséget lát abban, ha képzéseken vesz részt, és 37 százalékuk azt sem titkolta, hogy kész állást változtatni egy olyan helyért, amely jobb tanulási lehetőségeket kínál.

Komoly különbségek

A munkaadóknak sok időt kell biztosítaniuk munkaidőben a képzésekre, ahelyett, hogy arra kényszerítik a beosztottjaikat, hogy a szabadidejük rovására vegyenek részt ilyenekben. Morgan szerint az alkalmi továbbképzések helyett szisztematikus, iskolaszerűen működő oktatást kell szervezni, ha egy cég azt akarja, hogy munkavállalói felkészültek legyenek.

Munkahelyi képzések: pro és kontra. Fotó: Depositphotos
Munkahelyi képzések: pro és kontra. Fotó: Depositphotos

A vállalatvezetők lekezelő viselkedése a képzésekkel kapcsolatban annyiban meglepő, hogy nincsenek nagy véleménnyel a beosztottak felkészültségéről. Az edX felmérése szerint a főnökök úgy látják, hogy a cégüknél szükséges képességek közel fele elavulttá válik 2025-re. Úgy vélik, hogy a vállalatuk munkaerejének 47 százaléka felkészületlen arra, amit a jövőben nyújtania kell majd a munkahelyén.

A felkészülés fokozása egyébként rájuk is igaz. A vezérigazgatók 82 százalékának meg kell tanulnia felhasználni a mesterséges intelligenciát. Az MI-hez értő szakemberek, tanácsadók ennek megfelelően irdatlan nagy fizetésekre számíthatnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG