Oktatás
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye 
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Kultúra Miben tér el egy kísérleti jelleggel létrehozott oktatási intézmény az államiaktól? 
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 06:51
Interjú Halácsy Péterrel, a Budapest School egyik alapítójával.
Makro / Külgazdaság Elindult a jelentkezés a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre 
Privátbankár.hu | 2024. március 6. 17:46
Március 10-ig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok az immár hetedik alkalommal zajló Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el szerdán a szervezők és a támogatók képviselői által tartott sajtótájékoztatón. A négyfős csapatok három fordulóban mérik össze a tudásukat, ebből az első kettő online zajlik, az április 23-i országos döntőn viszont már személyesen vehetnek részt a vármegyei fordulók győztesei, Budapesten. A verseny fővédnöke Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára.
Vállalat Már kezdjük érteni, miért érdemes az alumni közösséget építeni 
PR | 2024. február 21. 09:57
A tény, hogy a legtöbb hazai gazdasági szakember a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) vagy annak egyik jogelődintézményben végzett, nagyon erős kapcsolatot jelent az intézmény és az üzleti szféra között – véli a BGE üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője. Vértesy Eszter szerint nálunk még csak alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós közösségek, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van. Pedig ezek komoly előnyöket is hordoznak, például a kapcsolatépítés vagy a szakmai fejlődés lehetőségét. A február végi BGE Alumni Festen BGE-s alumnik, ma már sikeres vállalkozók és üzleti szakemberek osztják meg saját tapasztalataikat a sikerhez vezető útról. A beszélgetésből az is kiderül, miként értékeli fel a személyes kapcsolatokat az online tér előretörése.
Makro / Külgazdaság Ha napokon belül nem kapják meg a pedagógusok az őket megillető béremelést, Brüsszel elzárhatja a pénzcsapot 
Csabai Károly | 2024. február 18. 17:33
Ezt is kijelentette Nagy Erzsébet a Klasszis Klub idei harmadik, február 14-ei online adásában, ahol a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivőjével a hazai oktatás helyzetéről, a pedagógusbérekről, a kormánnyal való egyeztetésről és még sok minden másról beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Nem maradhatnak a szakmájukban a pályát elhagyó pedagógusok? Kérdezzen Ön is Nagy Erzsébettől - szerdán, a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. február 12. 10:21
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni a február 14-én, 15:30-kor kezdődő online rendezvényünkre.
Makro / Külgazdaság Vissza kell fizetni Brüsszelnek az uniós támogatást, ha nem teljesülnek a kormány ígéretei? – Klasszis Klubunk következő vendége Nagy Erzsébet 
Privátbankár.hu | 2024. február 5. 10:13
A Klasszis Média Lapcsoport negyedik évfolyamába lépett rendezvényének idei harmadik, február 14-ei online eseményén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivőjével beszélgetünk arról, hogy mi az igazság a pedagógusbérekről.
Makro / Külgazdaság "Tapasztalatot lehet szerezni és ez többet ér, mint egy helyezés" - A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2023. december 8. 19:09
Befejeződött a Klasszis Média Lapcsoport immár hetedik alkalommal, ezúttal technikumoknak és szakképző iskoláknak megrendezett diákversenye, a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! A rekordszámú, közel 4800 középiskolást megmozgatott megmérettetésben elindult csaknem 1200 csapat között a  Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum gárdája, a Kadás visszatérők lett az első. A Hét videója ezúttal a budapesti országos döntőről készült.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - véget ért a verseny, megvan a győztes! 
Privátbankár.hu | 2023. december 8. 15:04
December 7-én tartották meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjét, amelyen 20 csapat mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ezek a csapatok jutottak a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 11:55
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Személyes pénzügyek Újabb csapatok kerültek döntőbe a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen 
Privátbankár.hu | 2023. november 15. 12:50
Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya legjobban teljesítő csapatai is csatlakoztak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjének mezőnyéhez.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ők jutottak be elsőként a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 13:28
Az első versenynapon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom vármegye diákjai mérték össze tudásukat a rekordszámú versenyzővel megrendezett 2023 őszi Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójában.
Makro / Külgazdaság Az osztrák fővárosban jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny dobogósai 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:00
Az előző két évhez hasonlóan a verseny egyik támogatója, az Erste ezúttal is azzal díjazta a 2022-23-as tanévben megrendezett két diákverseny 1-3. helyezettjeit, hogy ellátogathattak a bank bécsi anyacégének pénzügyi edukációs központjába, ahol játékos gyakorlatokat hajthattak végre.
Makro / Külgazdaság Mennyit keresnek a lengyel tanárok? Ott is neccesre sikerült a rajt 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 13. 15:28
A bérek emelése mellett több követelésük van a lengyel tanároknak és a velük szimpatizálóknak, de a szaktárca igyekszik lepattintani őket. A miniszter ráadásul elégedett a saját munkájával, ám egy közvéleménykutatás szerint erre nem lenne oka. 
Szubjektív Nem nagy segítség az előrehozott családi pótlék, mivel szeptemberben nincs ez az összeg – szülőket kérdeztünk az iskolakezdésről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 2. 10:21
Nyár végén és ősz elején a családok számára a legnagyobb kiadást az iskolakezdés jelenti. Az utca embere sorozatunkban a szülőket arról kérdeztük, az elmúlt évekhez képest nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora anyagi terhet jelent-e a beiskolázás, mekkora segítség számukra az augusztus végén kifizetett szeptemberi családi pótlék, és hallottak-e az önsegélyező pénztári megtakarítás terhére megvásárolható iskolai eszközökről, ruházatról. Videó.
Makro / Külgazdaság Durva dologgal indul az orosz iskolákban a tanév 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 23. 18:08
 Első alkalommal tartanak vészhelyzeti gyakorlatot augusztus 29-30-án az orosz iskolákban - közölte szerdán az orosz oktatási minisztérium.
Makro / Külgazdaság Putyin megkezdte az iskolások militarizálását 
Káncz Csaba | 2023. augusztus 23. 10:06
A szovjet gyakorlatot lemásolva Putyin felügyeletével új ifjúsági mozgalom jött létre. A szeptember elsejével kezdődő tanévben visszatér a katonai alapképzés az iskolákban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin betiltatná az angol nyelvoktatást az iskolákban? 
Elek Lenke | 2023. augusztus 21. 19:07
Vlagyimir Putyin újabb intézkedéseket tesz a Nyugat Oroszországra gyakorolt ​​befolyásának korlátozása érdekében. Ennek része az angol szavak gyökeres kiirtása a hétköznapi életből.
Makro / Külgazdaság Magyarországnak lenne mit tanulnia Vietnámtól 
Kollár Dóra | 2023. július 15. 09:41
Ho Si Minh, Vietnám alapító atyja világosan látta a fejlődéshez vezető utat. Tíz év fejlődéshez fákat kell ültetnünk, száz év fejlődéséhez az embereket kell művelnünk – hangzik az általa előszeretettel hangoztatott mondás. A vietnámi oktatási rendszer szárnyal: ez pedig Magyarországnak is jó példa lehet.
Makro / Külgazdaság Felfüggeszthetik a romániai pedagógusok a sztrájkjukat 
Privátbankár.hu | 2023. június 12. 12:58
Folytatni fogják a sztrájkot a romániai pedagógusok, ha nem válik gyakorlattá az a közalkalmazotti bértörvény szerinti elv, hogy a tanárok bére haladja meg az országos átlagbér szintjét.
Makro / Külgazdaság Ismét példát mutattak a románok nekünk egy fontos ügyben 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 12:10
A román kormány a pedagógusok társadalmi megbecsülésének javításáról fogadott el szándéknyilatkozatot.  
Szubjektív "Már nem csak a pedagógusokért, hanem a nemzetünkért jövök ki" - a hétfői tüntetésen forgattunk 
Izsó Márton - Kormos Olga | 2023. június 6. 10:31
A diákok és szimpatizánsok tegnap a státusztörvény árnyékában pedagógusnapi kiállással ünnepelték tanáraikat. Az Oktogontól a Belügyminisztériumig vonult a tömeg, s mi arról kérdeztük a résztvevőket, miért érezték úgy, hogy ma itt kell lenniük, gondolták-e valaha, hogy egyszer így ünnepeljük a pedagógusokat, s hogy mit köszönhetnek nekik. 
Makro / Külgazdaság India kihajította az evolúciót az iskolai tankönyvekből 
Kormos Olga | 2023. június 3. 17:21
Az indiai szakértők értetlenül állnak azelőtt, hogy az evolúciót és a periódusos rendszert már nem fogják tanítani a 16 éven aluli gyerekeknek az új tanévtől.
Makro / Külgazdaság Nem Magyarország: érdemi tárgyalások a pedagógusok és a kormányzat között 
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 14:56
Romániában május végén és június elején is folytatódni fog az oktatásban dolgozók sztrájkja annak ellenére, hogy a Ciucă-kabinet érdemi béremelési javaslattal állt elő.
Makro / Külgazdaság A románok már megint lepipáltak minket egy nagyon fontos ügyben 
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 09:37
Általános sztrájk kezdődött a romániai közoktatásban.
Makro / Külgazdaság Még több brüsszeli pénzt várnak az uniós polgárok oktatásra és egészségügyre 
Privátbankár.hu | 2023. május 12. 15:11
Eurobarométer: számos szakterületen több uniós támogatásra lenne szükség a tagállami reformok megvalósításához
Makro / Külgazdaság „Okos pénzügyi doktorok, tanárok és diplomaták leszünk” – A hét videója a Diákverseny döntőjéről 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 19:29
Befejeződött a Privátbankár.hu által immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Junior Pénzügyi Klasszis ezúttal gimnáziumoknak megrendezett országos versenye. A döntőről készült videónkban megszólalnak a győztes csapat tagjai, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium járó diákjai, valamint a verseny támogatói. 
Makro / Külgazdaság Megvan, melyik gimnázium nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyt 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 17:34
A Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata nyerte az immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenyt. 
Makro / Külgazdaság "Aki ebbe belemegy, nagyon pórul járhat" - a hétfői tüntetésen jártunk 
Izsó Márton Artúr - Kormos Olga | 2023. április 25. 14:14
Kegyes volt az időjárás: csak a státusztörvény elleni pedagógustüntetés elején volt egy hatalmas zivatar, utána esernyők nélkül át tudott vonulni a többezeres tömeg a Belügyminisztérium elé. Kameránkkal mi is ott voltunk, és erős mondatok hangzottak el.
Személyes pénzügyek Újabb elődöntővel folytatódott a pénzügyi diákverseny 
Privátbankár.hu | 2023. április 5. 15:55
Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Heves megye gimnazistái mellett a budapesti tanulók is összemérték tudásukat a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyben.
Személyes pénzügyek Elkezdődtek a pénzügyi diákverseny megyei döntői 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 09:38
Baranya, Tolna, Vas, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyék gimnazistáival kezdődött el március 28-án a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! tavaszi versenysorozata.
Közérdekű "Én ezt egy büntetésnek élem meg" - pedagógusokkal beszéltünk a státusztörvényről 
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. április 2. 11:39
A pedagógusok mindennapjait és helyzetét drasztikusan befolyásoló törvény elfogadására készül a kormány, melyben a szakma számos véleményes pontot azonosított. Az eddig sem túl biztos és stabil jövőkép most úgy tűnik, még bizonytalanabbá vált, de melyek a kritikus módosítások, mit jelent az új törvény a gyakorlatban és hogy élik meg a kialakult helyzetet maguk az érintettek? Pedagógusokat kérdeztünk.
Makro / Külgazdaság Ezúttal gimnazisták mérik össze a tudásukat a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyen 
Kormos Olga | 2023. március 2. 12:23
Március 9-éig jelentkezhetnek a hazai gimnáziumokban tanuló diákok az immár hatodik alkalommal megrendezendő Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a szervezők és a támogatók képviselői által tartott sajtótájékoztatón. A négyfős csapatok három fordulóban mérik össze a tudásukat, ebből az első kettő online zajlik, az április 27-ei országos döntőn viszont már személyesen vehetnek részt a megyei fordulók győztesei, Budapesten. A verseny fővédnöke Balogh László, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára.
Makro / Külgazdaság Kiborult a kormány az Erasmus-ügy miatt - akár perre is megy az ország 
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 11:35
Gulyás Gergely tagadta, hogy a Bizottságnak világos elvárása lett volna a politikusok visszahívása az egyetemek vezetőségéből már ősszel - szerinte három nappal ezelőtt értesültek csak erről.
Makro / Külgazdaság Rizikós döntés volt a minimálbér emelése 
Privátbankár.hu | 2022. december 16. 18:38
Nehéz év vár a minimálbéresekre, hiszen jó eséllyel veszíteni fog értékéből a fizetésük jövőre, miközben a cégek nagy része a jelenlegi kihívásokra elbocsátásokkal, a bérek befagyasztásával reagálhat egy felmérés szerint. A minimálbéreken túlmenően az inflációról, az uniós forrásokról, a magyarok életszínvonaláról és a globális minimumadóról is beszélgetett lapunk felelős szerkesztője, Székely Sarolta az ATV maiTéma című adásában Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára, gazdasági árnyékminiszter és Székely Tamás, a MASZSZ alelnöke társaságában.
Makro / Külgazdaság Tolna megyéből került ki a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első helyezettje 
Privátbankár.hu | 2022. december 10. 16:13
A paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata nyerte az immár ötödik alkalommal megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenyt. 
Makro / Külgazdaság Hogy érezték magukat a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2022 győztesei? A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2022. december 9. 19:31
Rendkívüli izgalmak közepette dőlt el a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2022 őszi évadjának első helye. Az immár ötödik alkalommal, ezúttal technikumok és szakképző iskolák számára meghirdetett, több mint 4 ezer tanulót megmozgató vetélkedőt egy tolna megyei csapat nyerte. A paksi Energetikai Technikum és Kollégium diákjaiból álló ANNOLAZO tagjaival és felkészítő tanárukkal a döntő után közvetlenül beszélgettünk. 
Makro / Külgazdaság A nap képe: teleragasztották Pintér Sándor minisztériumának vécéjét 
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 14:36
Ismeretlen tettesek árulkodó matricákkal ragasztották tele a Belügyminisztérium toalettjét. 
Személyes pénzügyek Elkelt az összes hely a pénzügyi diákverseny országos döntőjében 
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 15:07
A végéhez ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny megyei fordulója, a Privátbankár.hu kihirdette a szakképző iskolák és technikumok diákjainak szervezett verseny országos döntőjének mezőnyét.
Személyes pénzügyek Erős mezőnyben alakul a diákverseny döntőseinek névsora 
Privátbankár.hu | 2022. november 14. 11:47
A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján veszprémi, somogyi, baranyai és Fejér megyei szakképző iskolások és technikumi tanulók mutatták be pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Amelynek tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még november 22-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.
Személyes pénzügyek Pénzügyi diákverseny: megvannak az első országos döntős csapatok! 
Privátbankár.hu | 2022. november 13. 13:01
Egy csornai, egy zalaegerszegi, egy szombathelyi, és egy tatabányai csapat már lefoglalta helyét a Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny december 8-i országos döntőjébe.
Makro / Külgazdaság "Erősnek kell maradni és kiállni az elnyomó hatalommal szemben" – videónk az élőláncról 
Benedek Simon - Izsó Márton | 2022. október 27. 18:16
Október 27-én kora reggel ismét élőláncot tartottak a tanárok melletti kiállás jegyében, szülők, tanárok és diákok álltak ki az oktatási rendszer megváltoztatásáért. Kollégánk és a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2022 győztes csapatának egyik tagja is kilátogatott a helyszínre.
Makro / Külgazdaság "Forradalom kéne, kutyák, macskák sétáltatásával elérünk bármit is?" Videó az október 23-ai tüntetésről 
Privátbankár.hu | 2022. október 24. 10:11
Stábunk ezúttal a pedagógusok helyzete miatt október 23-án, Budapesten rendezett tüntetésen forgatott. Mi sem lehetett volna autentikusabb annál, mint hogy a kérdezők maguk is érintettek, a Privátbankár.hu által megrendezetett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis edukációs diákverseny tavaszi győztesei.
Közérdekű Megvannak a legjobb gimnáziumok, változás történt a lista élén is 
Privátbankár.hu | 2022. október 20. 08:33
A harmadikból első, az elsőből harmadik lett, a top 10-ben több új gimnázium is szerepel.
Makro / Külgazdaság Rekordszámú diák méri össze tudását a Privátbankár edukációs versenyén 
Privátbankár.hu | 2022. október 19. 13:14
Összesen 1055 négyfős csapat jelentkezett a Privátbankár.hu által immár ötödik alkalommal, ezúttal technikumok és szakképző iskolák számára megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs versenyre. A pénzügyi tudását megmérettetni szándékozó középiskolások 4220-as összlétszáma a verseny 2020 ősz óta íródó történetében rekord. A hétfői online fordulóból továbbjutott csapatoknak videót kell elkészíteniük, az a belépő a megyei versenyre. Az elkészült videókat a szervezők kiteszik a Privátbankár TikTok oldalára, ott lehet majd szavazni azokra. A legtöbb szavazatot kapott csapat értékes különdíjra számíthat.
Makro / Külgazdaság Tanárok: nagyon sok helyen már összeomlott a rendszer - A hét videója 
Izsó Márton - Székely Sarolta | 2022. október 7. 21:33
A hét legnagyobb eseménye a szerdai napon zajlott, amikor is egész nap országszerte tiltakozó akciókat és tüntetéseket rendeztek a tanárok és az oktatás kritikus helyzete miatt. Ezért rendhagyó módon ezúttal nem a szerkesztőségünk valamely tagja foglalja össze a tudnivalókat és a történteket, hanem két tanárral beszélgetünk A hét videója rovatunkban. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG