<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
IT biztonság
Személyes pénzügyek Mit tegyünk, hogy más ne férjen hozzá a bankban tartott pénzünkhöz?
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 15:20
Ma már szinte minden fizetési feladatot megoldhatunk a mobilunk segítségével. Egy egyszerű applikáció alkalmazása akár a mindennapi bankügyek intézését is megkönnyítheti, a mobilfizetés akár teljesen át is veheti a bankkártyák szerepét. De vajon mennyire vagyunk biztonságban?
Vállalat Láthatatlan veszély: Magyarország védtelen a kibertámadással szemben
Privátbankár.hu | 2018. december 28. 11:59
Mivel a támadók egyre kifinomultabb technikákat használnak a hozzáférések megszerzésére és a rendszeren keresztül való laterális mozgáshoz, az IT felelősök számára egyre fontosabbá válik. Egy friss felmérés most arra volt kíváncsi, hogy IT döntéshozók hogyan értékelik a biztonsági rendszerüket, mennyire tartanak egy esetleges adatsértéstől.
Makro / Külgazdaság Kirobbant a technológiai hidegháború: példátlan támadás a Huawei ellen
Gáspár András | 2018. november 23. 13:31
Küszöbön a következő generációs mobiltechnológia bevezetése a világban – aki az 5G-t uralja, talán az egész világot uralhatja majd. Az amerikaiak sikeresen zárták ki piacukról a kínai telko-cégeket, de most szintet léptek: világszerte arra kérik a szövetségeseket, hogy ne használják a Huawei szolgáltatásait az infrastruktúrában. A cég pedig már most is piacvezető a világ többi részén, nálunk is aktívan részt vesznek az 5G tesztprojektekben; a céget sokkolta az amerikaiak viselkedése. Hogyan lehet térdre kényszeríteni egy országot mobil-bázisállomásokkal? Kiben bízhat Európa?
KKV Amit minden kkv-nak tudnia kellene: mire jó a felhő?
Privátbankár.hu | 2018. október 22. 14:45
A Gartner már 2017-ben arra jutott egy felmérés során: az amerikai kkv-k 62 százaléka már használja a felhőszolgáltatásokat - ez a szám azóta biztosan emelkedett, mivel további 33 százalék már akkor azt fontolgatta, hogy bevezeti valamilyen formában a technológiát a hétköznapi üzletmenetbe. A felhőalapú szolgáltatások az adattárolás és adatbiztonság területén talán már nálunk is sokaknak eszébe jutnak, pedig ennél sokkal többet is elérhetünk a felhő használatával: hatékonyabban dolgozhatunk, pontosabb üzleti döntéseket is hozhatunk. Mire jó a felhő egy kkv-nak?
Vásárló Munka nélkül akarnak sok pénzt keresni - téged is simán megfenyegethetnek
Privátbankár.hu | 2018. július 29. 13:15
Vannak azok a hackerek, akik komoly szaktudással felvértezve rosszindulatú szoftvereket írnak, megfertőzik a gépünket, zárolják adatainkat, és pénzért cserébe hajlandóak csak azokat feloldani. Ez természetesen illegális - a legújabb generációs kiberbűnözők azonban már csak arra veszik a fáradságot, hogy levélben üres fenyegetéseket küldjenek.
Makro / Külgazdaság Katonai titkok kerültek bűnözőkhöz - tényleg ez volt a jelszó?
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 08:59
A légierőnél nem írták át a gyári alapbeállításként megadott jelszót a routeren, így a dark weben kötöttek ki a titkos dokumentumok.
Makro / Külgazdaság Hirtelen lefagyott a géped? Könnyen lehet, hogy ezért
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 17:10
A Microsoftnak le kellett állítania az AMD-processzoros gépek frissítését, mert azok lefagynak - a cél a nemrég nagy nyilvánosságot kapott biztonságtechnikai rések befoltozása lenne.
Vásárló Kütyüt vettél a gyereknek karácsonyra? Akkor most nagyon figyelj
Privátbankár.hu | 2017. december 25. 11:00
Nagyon sok gyerek kapott karácsonyra valamilyen okos kütyüt - telefont, tabletet, laptopot. Ilyenkor azonban az ajándékkal együtt felelősség is jár: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Mire érdemes figyelni és hogyan tanítható meg a gyereknek az ügyes használat? 7 tipp szülőknek.
Pénzügyi szektor Durva lehúzás terjed: Matolcsyékkal vernek át
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 11:19
A csalóknak semmi se szent, most az MNB-t is megtalálták.
Személyes pénzügyek Ennyire trükkösen még nem próbáltak meg kirabolni minket
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 1. 16:41
A Kaspersky Lab szakértői nemrég azonosították a Svpeng mobil banki trójai új változatát, amely a keylogging funkcióval rendelkezik - ez azt jelenti, hogy figyeli és rögzíti a felhasználók által begépelt szövegeket - például a banki hitelesítő adatainkat. Ez a módszer lehetővé teszi a trójai számára, hogy más jogosultságokat is biztosítson magának, valamint megakadályozza a törlésére tett kísérleteket. A kutatók figyelmeztetnek, hogy a készülék szoftvereinek frissítése sajnos nem véd ez ellen a trójai ellen.
Vásárló A T-Systems nem tud róla, hogy ellopták volna a BKK-utasok adatait
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 08:08
Lapinformáció szerint a BKK online értékesítő rendszeréből kerülhetett ki több ezer ember adata - a fejlesztőcég nem tud adatvédelmi incidensről.
Személyes pénzügyek Így még nem támadták az OTP ügyfeleit: vigyázz!
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 11:50
Új módszer próbálkoznak az adathalászok: az OTP ügyfeleit egy mobilalkalmazás telepítésére akarják rávenni.
Vásárló Most akkor vegyünk online bérletet a BKK-tól vagy ne?
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 08:48
Jó helyen vannak az adataink BKK-nál a társaság állítása szerint.
Vásárló Nyilvános wifiről teszed ki a nyaralós fotókat? Te meg vagy őrülve
Privátbankár.hu | 2017. július 2. 09:01
Talán nem gondoltunk bele elsőre, de a roamingdíjak eltörlése azért is hasznos, mert így utazáskor kevésbé használjuk majd a kétes megbízhatóságú nyilvános wifi-hálózatokat. Persze ha az ingyenes roamingolás egyben több internetezést is jelent, akkor több kockázatnak is kitesszük magunkat - ha elkerülünk pár szarvashibát és betartunk néhány alapszabályt, nyugodtabban alhatunk.
Vásárló Hiánypótló könyv, ingyen - ezt neked is érdemes elolvasnod
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 13:17
Végre itt egy könyv, amiről nagyon fontos informatikai biztonsági ismereteket szerezhetünk - akkor is, ha nem vagyunk informatikusok.
Makro / Külgazdaság Csatát nyertek Putyinék a technika óriásai ellen
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 14:22
Addig rettegtek a kihallgatásoktól, hogy végül megkapták a szoftverek forráskódjait.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos