<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Múlt héten kedden, a katatörvény módosításának benyújtása után a Margit híd elfoglalásával indult a szombatig tartó, majd hétfő reggel a futárok által a Facebookon meghirdetett, a Margit híd ismételt lezárásával újrainduló tüntetéssorozat Budapesten.

A tüntetések a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása elleni fellépés mellett a hét második felétől a rezsicsökkentés-csökkentés elleni tiltakozással is kiegészültek, és a hétfő reggeli, Margit híd pesti hídfőjéhez szervezett demonstráció is e két témára koncentrált.

A Margit hidat korábban lezáró tüntetők a Parlament előtt, a Kossuth téren 2022. július 18-án. MTI/Balogh ZoltánA Margit hidat korábban lezáró tüntetők a Parlament előtt, a Kossuth téren 2022. július 18-án. MTI/Balogh Zoltán

A túlnyomórészt robogóval és biciklivel, ételkiszállító cégek pólóiban és dobozaival megjelent demonstrálók először a külső sávot foglalta el a híd északi oldalán, majd a másik oldalon is, végül mindkét irányban lezárta a hidat a pesti hídfőnél, a Jászai Mari tér közelében. Az egyre bővülő tömeg végül 8 óra előtt a Margit hidat teljes szélességében elfoglalta. A rendőrök a forgalmat a budai és a pesti oldal felől is elterelték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9 órakor azt írta, az előzetesen bejelentett gyűlés véget ért, de a résztvevők továbbra is teljes szélességében elfoglalják a Margit hidat. A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy hagyják el a villamossíneket és az úttestet. A tiltakozók egy csoportja közben megindult a Nyugati tér, majd az Oktogon irányába, majd tovább az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út felé, ezután a Kossuth Lajos utcán haladtak tovább.

Ezt követően rendőrök vonultak fel a Margit hídra mindkét hídfőnél. A tüntetők csoportját az úttestről a híd déli járdára szorította a rendőrség, a rendőrök néhány embert kiemeltek a csoportból.

A Margit hídon 11 óra körül mindkét irányban megindult a forgalom.

A rendőrök szabálysértés tovább folytatása miatt előállítottak öt embert, akik a többszöri felszólítás ellenére sem mentek fel a járdára.

A tüntetők végül a Kossuth téren táboroztak le, ahol egy futár a követeléseiket tartalmazó három pontos petíciót ismertette;

A demonstrálók által aláírt petícióval a Képviselői Irodaházhoz indult a néhány száz tiltakozó, ám a rendőrök útjukat állták, és sokakat igazoltattak.

A demonstráció végén felolvasott három pontból álló petíció a következőket tartalmazta:

  • Tolják el a kata módosításának bevezetését januárra!
  • Tervezzék újra a kata módosítást!
  • Tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A Twitterről tárgyalt Emmanuel Macron és Elon Musk
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:31
A fő téma a szólásszabadság kérdése volt.
Makro / Külgazdaság Spanyolországtól kapott amerikai rakétarendszereket az ukrán hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:08
A háború az éjjel is folytatódott. Ez történt az orosz–ukrán konfliktusban szombat reggelig.
Makro / Külgazdaság Orosz háborús bűnök: újabb vizsgálat
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 20:08
Miközben mindkét harcoló fél mélyen hallgat a saját veszteségeiről, egy amerikai becslés elképesztő számokról tanúskodik. Péntek esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság 60 dollár lesz az olaj esetén az ársapka
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 19:53
Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz - erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.
Makro / Külgazdaság Újabb hétre maradnak üzemanyag nélkül a kis kutak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 16:48
A következő héten sem fognak üzemanyagot kapni a kisebb kutak a Moltól. Ez immár a harmadik ilyen hét lesz, amit aligha lehet csupán a kis kutak hergelésének betudni.
Makro / Külgazdaság Elképesztő német kormányzati kritikák Katar felé
Káncz Csaba | 2022. december 2. 15:41
Miközben a német kormányzati politikusok a napokban harsányan kritizálják Katart, Berlin hosszas lobbizásának hála egy LNG megállapodás született a két ország között. A vezető német fegyverkezési vállalatok serényen támogatják Dohát saját fegyver-iparának felállításában. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A sok új amerikai munkahelytől ijedtek meg a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 15:31
Novemberben az elemzők által vártnál több új munkahely jött létre a nem mezőgazdasági ágazatokban az Egyesült Államokban, miközben a várakozásoknak megfelelően stagnált a munkanélküliségi ráta. Az adatok hatására az amerikai határidős indexek komolyabb esést vetítettek előre a mai tőzsdei kereskedésre.
Makro / Külgazdaság Scholz beszólt Putyinnak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 14:48
Németország elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra elleni orosz légicsapásokat - közölte Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon a német szövetségi kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint.
Makro / Külgazdaság Bűncselekmény lenne a szankciók megsértése
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 13:51
Az Európai Bizottság az uniós szankciók megsértésének bűncselekménnyé nyilvánítását és a büntetések harmonizálását javasolja - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
Makro / Külgazdaság Fontos találkozót hagy ki a szerb elnök
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 13:01
Aleksandar Vucic szerb elnök nem vesz részt a jövő heti tiranai csúcson, amelyet az Európai Unió és a nyugat-balkáni országok vezetői részvételével tartanak - közölte a belgrádi Pink Televízió pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG