Rezsicsökkentés
Makro / Külgazdaság Ez lenne az új rezsicsökkentés? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 16:28
A héten felmerült, hogy az uniós pénzekért cserébe a kormány átalakítaná a rezsifizetés mostani rendszerét. Ennek keretében a lakossági fogyasztók egy része dinamikus árképzés alapján fizethetne. Az ATV Start vendégeként kollégánk, Király Béla és Baka F. Zoltán gazdasági újságíró beszélt a témáról.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor elárulta, megmarad-e a rezsicsökkentés 
Dobos Zoltán | 2023. május 5. 09:12
Interjút adott a magyar miniszterelnök a közrádiónak péntek reggel, melyben a háborús helyzet mellett a pápalátogatást, az ukrán gabona ügyében született uniós megállapodást, az energiahelyzetet is értékelte, illetve kitért arra is, hogy az Európai Unióban megszűnne a teljes egyetértés kötelezettsége külügyi kérdésekben.
Makro / Külgazdaság Van, akinek májustól csökken a gáz- és áramdíja 
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 13:37
A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent a kormány több rezsivédelmet érintő rendelete, határozata. Májustól lesz akinek jóval olcsóbb lesz az áram és a gáz.
Makro / Külgazdaság Gulyás Gergely bejelentette, hogy meddig marad biztosan a rezsicsökkentés 
Privátbankár.hu | 2023. április 6. 13:33
Mármint az átlagfogyasztóknak. Erről a Kormányinfón beszélt.
Személyes pénzügyek Januárban újabb masszív gázáremelés vár ránk? 
Natív tartalom | 2022. november 15. 11:12
A rezsicsökkentés részleges visszavonása óta mindazok, akik nagyobb lakásban vagy házban élnek és fogyasztás szerint fizetik a gázszámlát, több okból is hatalmas bizonytalanságban vannak. Még nagyobb, de nyitott kérdés az, hogy a ma is méregdrága gáz ára még tovább emelkedik-e januárban? Az Otthontérkép Magazin összeállítása.
Makro / Külgazdaság Ebben a fűtési szezonban nem lesz olcsóbb a gáz - A hét videója 
Izsó Márton - Király Béla | 2022. október 28. 19:20
Hosszú idő után a héten ismét 100 euró alá került a földgáz tőzsdei ára. Az enyhe időjárás és a telített tárolók miatt átmenetileg túlkínálat alakult ki a piacon, ez okozta az áresést. Ugyanakkor ez várhatóan nem fog tükröződni a lakossági árakban, mondta el kollégánk, Király Béla. Heti videós elemzésünkben arra is kitérünk, hogy mire érdemes fogyasztóként figyelni, illetve a kormány hogyan spórolna a gázzal.
Személyes pénzügyek Négy tipp, hogy akár 20 százalékkal alacsonyabb legyen az áramfogyasztásod! 
Natív tartalom | 2022. október 25. 11:48
Az energia, gáz, és villanyárak idei drámai emelkedése a magyar háztartásokban sokakat ráébresztett a hatékony energiafelhasználás fontosságára. Miközben a legnagyobb megtakarítást a hőszigeteléssel lehet elérni, igencsak megélénkült a kereslet a napelemek, a hőszivattyúk és a különféle okosotthon megoldások iránt. Az Ingatlantájoló összeállítása.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjat – lesz nyugdíjemelés és nyugdíjprémium is 
Dobos Zoltán | 2022. szeptember 30. 08:11
Július óta először adott rádiós interjút Orbán Viktor miniszterelnök. A szankciók és az arról rendezett nemzeti konzultáció mellett szóba került a rezsitámogatás, a jövő évi költségvetés és a nyudíjasok helyzete is.
Makro / Külgazdaság A magyar gázárak töredékéért fűthetnek a csehek télen 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 13. 09:32
A most bejelentett ársapkára 2 ezer milliárd forintnak megfelelő koronát költenek.
Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Makro / Külgazdaság Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 6. 08:56
Teljesen átszabta a kormány a rezsicsökkentés keretében kedvezményes áron igénybe vehető áram- és földgáz szolgáltatásának kereteit. Ezt állami közfeladatnak minősítette, amelynek ellátására külön társaságokat jelöl ki – írja a Bank360.hu.
Makro / Külgazdaság A legszegényebbek csúcsárat fizethetnek az áramra a rezsiemelés után 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 17:34
Az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta, vagyis éppen a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot.
Makro / Külgazdaság Energia-vészhelyzet: “ez valakinek a pénztárcájába dollármilliárdokat visz, és a kisember fázik rá” - Videó 
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. július 31. 11:31
Az emberek aggódnak a barátaikért és a szüleikért a veszélyhelyzetben, mások viszont nagyon is helyesnek tartják a rezsicsökkentés csökkentését. Van, akinek pedig ez a véleménye: "egy tisztességes paraszt józan ésszel jobban elirányítaná ezt az országot."
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: jövőre is marad az 5 százalékos lakásáfa, nem működik a nyugati háborús stratégia 
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 08:26
Szokásos péntek reggeli rádiós megszólalásában a miniszterelnök "orosz-amerikai békét" sürgetett, mert különben Európában háborús gazdaság jöhet ősztől. Nem futja több rezsicsökkentésre, de a magyar kormány mindenért harcol.
Ingatlan Jelentősen csökkenhet a belvárosi ingatlanok értéke 
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 09:29
Ez is lehet a következménye a rezsicsökkentés csökkentésének.
Személyes pénzügyek Indul a roham a kályhákért és a bojlerekért? 
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 08:23
Számos érintett termék kapcsán kiugró kereslettel szembesülhettek az online kereskedelmi cégek a rezsiárak módosításának bejelentését követő hét során. 
Makro / Külgazdaság Rezsicsökkentés: egymásnak tehetnek be a központi fűtést használó társasházak lakói 
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 06:36
Nagyon kell figyelni ott, ahol csak egy mérőóra van.
Személyes pénzügyek Tragédiát okozhat, ha nyugdíjasként kell a megemelt rezsit fizetni 
Privátbankár.hu | 2022. július 22. 15:03
Noha a kormány szerint csak keveseket érint majd a hazai rezsirendszer módosítása, ez jelent helyzetben közel sem biztos. A hazai épületállomány ugyanis nagyon rossz állapotban van, az energiapazarló lakóingatlanok miatt pedig könnyen lehet, hogy sok nyugdíjasnak kellene majd a megemelt rezsiszámlát fizetni. A témáról kollégánk, Király Béla beszélt az ATV Start műsorában.
Makro / Külgazdaság A gázért és az áramért is Európa egyik legmagasabb árát fizethetik a magyarok 
Király Béla | 2022. július 21. 10:45
Brutálisan megemelkedik azoknak a költsége, akik túllépik az átlagfogyasztásként meghatározott limiteket. A kormány, illetve az Energiahivatal által kitalált piaci árak Európában az egyik legmagasabbak lesznek. Az eredeti elképzeléshez képest néhány anomáliát sikerült orvosolni, de továbbra is vannak kérdőjelek.
Makro / Külgazdaság Az áramnál és a gáznál nem létezik általános „piaci ár” 
Privátbankár.hu | 2022. július 19. 09:02
Blöff volt, ami a kormányinfón elhangzott, nem lehet megmondani, hogyan jöttek ki ezek a piacinak nevezett árak - vélekedik Holoda Attila energetikai szakértő.
Makro / Külgazdaság Oszlatással és igazoltatással végződött a reggeli hídfoglalással indult kata-tüntetés 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 13:46
Múlt héten kedden, a katatörvény módosításának benyújtása után a Margit híd elfoglalásával indult a szombatig tartó, majd hétfő reggel a futárok által a Facebookon meghirdetett, a Margit híd ismételt lezárásával újrainduló tüntetéssorozat Budapesten.
Makro / Külgazdaság Úgy védte a kormány a magyar családokat, hogy azok milliókat bukhatnak - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. július 16. 17:01
Orbán Viktor az elmúlt 12 évben kínosan ügyelt arra, hogy ha gazdasági megszorításokra kerül sor, akkor az csak áttételesen érintse a magyar családokat. A héten viszont két fajsúlyos döntés is született, ami éves szinten akár több millió forintot is kivehet a szavazópolgárok zsebéből. A Klasszis podcast műsorában két kollégánk, Székely Sarolta és Király Béla beszélgetett a kata és a rezsicsökkentés átalakításáról.
Makro / Külgazdaság Nincsenek konkrétumok a rezsicsökkentés korlátozásáról a Közlönyben 
Privátbankár.hu | 2022. július 16. 10:03
A péntek este megjelent Magyar Közlönyből az ugyan kiderült, hogy egy Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs felállításáról döntött a kormány, viszont azt továbbra sem tudhatjuk, hogy mik lesznek a rezsicsökkentés augusztustól érvényes korlátozásának pontos részletei.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor keményen üzent a katásoknak 
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 08:22
A miniszterelnök azt mondta, békehelyzetben beleférne, hogy a körülbelül 450 ezer katás kisvállalkozóból mintegy 300 ezer nem magánszemélyeknek, hanem cégeknek számláz, most nem, mivel így a nyugdíjrendszer működése kerülhet veszélybe.
Részvény / Deviza / Áru Győzött a rezsidémon, már tíz százalékos az állampapír-hozam Magyarországon 
Eidenpenz József | 2022. július 14. 12:14
A forint gyenge maradt a kormány nagy csomagja ellenére is, a BUX-ot a Richter húzza. A rezsicsökkentés feladását és a többi megszorító intézkedést közgazdaságilag helyesnek értékelik elemzők, ugyanakkor a tíz százalék fölé kúszó állampapír-hozam újabb nagy teher lehet a költségvetésnek. Az olaj és a fémek ára örvendetesen süllyed, de a piacokat a magas kamat réme nyomasztja.
Ingatlan Nehezebb lesz eladni a nagyobb, rosszul szigetelt lakásokat a tegnapi bejelentés hatására 
Privátbankár.hu | 2022. július 14. 11:49
A jó energiahatékonyságú ingatlanok értékét viszont tovább növelheti, hogy segíthetnek az árcsökkentett kategóriákban maradni tulajdonosaiknak.
Személyes pénzügyek Nem maradhat minden kisvállalkozás a rezsicsökkentésben: ki fog többet fizetni augusztustól? 
Privátbankár.hu | 2022. június 18. 09:10
Csak a mikrovállalkozások fizethetnek továbbra is kedvezményes árat.
Makro / Külgazdaság Késik a villanyszámla kifizetésével a román kormány 
Privátbankár.hu | 2022. június 10. 12:19
Egyre több pénzébe kerül a román költségvetésnek is a helyi rezsicsökkentés: az áramszolgáltatók már nagyon várnak a pénzükre.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor bejelentette: változás jön a rezsicsökkentésnél 
Privátbankár.hu | 2022. június 10. 08:06
Ma vagy holnap rendeletet ad ki a rezsicsökkentés új szabályairól Orbán Viktor - jelentette be a Kossuth Rádióban. Szerinte Soros György egy háborús uszító, abban pedig van logika, hogy Brüsszelnek nem tetszik a külföldi rendszámú autók megkülönböztetése.
Makro / Külgazdaság Brutális energiaár-robbanás: sok évtizedes csúcsok dőlnek meg Németországban 
Wéber Balázs | 2022. június 4. 05:51
Az importált kőolaj ára a duplájára, a földgázé és a kőszéné pedig több mint a triplájára nőtt Németországban egy év alatt friss statisztikák szerint. A tankolás 1,5-szer drágább tavalyhoz képest, a háztartások energiaköltségei pedig 80 százalékkal nőttek. A német kormány azonban – a magyarral ellentétben – nem akar mindenkit megvédeni az égbe szökő áraktól. Ehelyett a szociálisan rászorulókat támogatja, valamint egyszeri juttatásokkal és adókönnyítésekkel mérsékli az egyre súlyosabb terheket.
Makro / Külgazdaság Londonban is felfedezték az extraprofitot - jön a brit különadó és rezsicsökkentés 
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 08:34
Részben a nagy energiaipari cégek profitjára kirótt átmeneti különadókból kompenzálja a háztartások emelkedő megélhetési költségeit a brit kormány.
Makro / Külgazdaság Meddig mehetnek fel az élelmiszerárak? 
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 11:21
Július elsejéig még biztosan védve vagyunk az üzemanyagok és hat élelmiszer emelkedő világpiaci árának begyűrűzésétől, de kérdés, az addigra felálló ötödik Orbán-kormány is képes-e lesz megtartani a "vívmányokat". Valamint a már 2013 óta ketyegő rezsicsökkentést. Erre kereste a választ lapunk főszerkesztője a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság GKI: markáns megszorításokra lesz szükség idén 
Privátbankár.hu | 2022. március 29. 12:32
A GKI elemzése lassuló növekedést, gyorsuló inflációt, keleti zárást jelez.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Azért kérünk Brüsszeltől, mert nagyon kell a pénz 
Privátbankár.hu | 2022. március 25. 17:22
Az inflációt nem hiába érezzük magasabbnak a hivatalosnál, az energiaárak befagyasztása és a lakhatási költségek kis súlya is ezt okozza. De ezt az árkülönbséget meg kell fizetni, az elfojtott drágulás felszínre tör majd. A költségvetés hatalmas terheket vett a nyakába, nem lesz könnyű finanszírozni. Megszorításokra és EU-s pénzekre lenne szükség.
Részvény / Deviza / Áru Jön a 150 dolláros olajár? Ma tettünk felé egy nagy lépést 
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 17:35
A magyar politikusok ugyan folyamatosan ellenzik az orosz energiahordozók importkorlátozását, a piacok mégis ilyen irányú elmozdulást kezdtek el árazni, az olaj 5 százalékkal ugrott meg szerdán.
Személyes pénzügyek Csúcsinfláció, válság, drágulás, rezsicsapda a nyakunkon – Bod Péter Ákos elmagyarázza 
Privátbankár.hu | 2022. március 19. 05:55
A magas infláció, a magas költségvetési hiány, a gyenge forint, a dráguló élelmiszerek és nyersanyagok ijesztő adatait segített értelmezni a közgazdász és egyetemi professzor. Az inflációt nehéz lesz visszaszorítani, az ársapka nem segít, a megugrott rezsi pedig valakinek nagyon sokba fog kerülni.
Közérdekű Így nőtt háromszorosára a rezsicsökkentett gáz ára itthon 
Privátbankár.hu | 2022. február 1. 11:09
Októberben negyedével többet kért tőlünk Moszkva a fűtőanyagért, ami így már a "rezsicsökkentett" lakossági díj több mint háromszorosára rúgott.
Makro / Külgazdaság Minden, amit a kkv-s rezsicsökkentésről tudni kell 
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 13:11
Már most érdemes lépéseket tennie azoknak a vállalkozásoknak, amelyek szeretnének az egyetemes szolgáltatás keretén belül, olcsóbban jutni villamos energiához, állítja a szakértő. Körültekintőnek is kell lenni, mert jogosultság hiányában komoly büntetést is kaphatnak a cégek.
Közérdekű Orbán Viktor: még csak most jön a járványhullám csúcspontja 
Privátbankár.hu | 2021. november 19. 08:56
A miniszterelnök mindenkit a harmadik oltás felvételére kért, de beszélt a hatósági áras üzemanyagokról és arról is, hogy hamarosan a kisvállalkozók is lakossági árat fizethetnek az energiáért.
Részvény / Deviza / Áru Nyugat-európai gázárak az egekben – hozzánk is begyűrűzik? 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 17. 05:41
Még csak közeleg a tél, a nyugat-európai gázárak mégis soha nem látott magasságokban vannak. Az USA-ban is sok éves rekordok dőlnek. Mi ennek az oka, mi változott? Megalapozott-e, vagy csak valamilyen spekulációs buborék? Hol vannak most az árak az egykori rezsicsökkentés szintjéhez képest?
Személyes pénzügyek Magyarország került ki győztesen a kötelezettségszegési eljárásból 
Privátbankár.hu | 2020. július 20. 10:42
Véget ért az indított kötelezettségszegési eljárás, Magyarország ezt is megúszta.
Makro / Külgazdaság Most érett be a rezsicsökkentés: térdre rogy az Alföldvíz 
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 13:14
Az Alföldvíznél idén már 1,7 milliárd forint lesz a hiány, a tulajdonos önkormányzatok nem vállalják a tőkeemelést. Nem is csoda: a rezsicsökkentés miatt képtelenségnek tűnik rentábilisan működtetni a céget. Most a tejes víziközmű-ágazatra kiterjedő stratégiai megoldást várnak.
Részvény / Deviza / Áru Kilőttek a gázárak – érinti majd a fogyasztókat? 
Eidenpenz József | 2019. november 5. 16:41
A nyári olcsóság után nagyot ugrott a földgáz piaci ára az USA-ban és Európában egyaránt. Pánikra azonban semmi ok, ez jórészt szezonális tényezőkkel magyarázható. Az árfolyam ez egy évvel ezelőtti állapothoz képest még csökkenni is tudott. A kínálat pedig csak tovább fog nőni az épülő csővezetékeknek, az amerikai importnak köszönhetően.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikaiaknak fogjuk köszönni a következő rezsicsökkentést? 
Eidenpenz József | 2019. október 7. 06:06
Európában is, Amerikában is alacsony szinten vannak a gázárak, sok éves mélypontok közelében. Ami még érdekesebb, sokat csökkent a kettő közötti különbség. A jelenséget az amerikai exportgáznak, az USA és Oroszország versenyének tulajdonítják. De nem biztos, hogy fennmarad.
Vállalat Azonnali, 10 milliárdos segítség kell a hazai víziközműcégeknek 
Privátbankár.hu | 2019. október 3. 10:12
Több vállalatnál a napi működés biztosítása sem megoldott. A pluszpénz is csak a bér- és a munkaerőhelyzet rendezéséhez lenne elég. A háttérben a rezsicsökkentés áll.
Makro / Külgazdaság Nem az EU, hanem Oroszország támadja a rezsicsökkentést 
Privátbankár.hu | 2019. június 3. 13:35
Nagyjából a rezsicsökkentés lezárása óta nem fizettünk olyan sokat az orosz gázért, mint 2018-ban. Tavaly a drágulást ugyan még többnyire piaci folyamatok indokolták – hiszen nyáron és ősszel a tőzsdei jegyzések is megugrottak -, de könnyen előfordulhat, hogy régiónkban tartósan magasan maradnak az árak.
Személyes pénzügyek Kárvallottjai-e a magas inflációnak a magyar nyugdíjasok? 
Eidenpenz József | 2019. május 29. 13:53
Jobban sújtja-e az infláció a nyugdíjasokat, mint a lakosság többi rétegeit? Hosszú távon szemlélve, igen, de az utóbbi pár évben ez már nem volt így. Kérdés, meddig tartható fenn a rezsibefagyasztás, illetve marad-e az inflációt kompenzáló nyugdíjemelések rendszere.
Személyes pénzügyek 88 háztartásnak kellene a téli rezsicsökkentés Felcsúton 
Privátbankár.hu | 2019. január 22. 15:38
A felcsúti háztartások 13,7 százalékáról van szó, az arány sokkal inkább tekinthető átlagosnak, mint kirívó értéknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG