3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az étteremlánc új autói út közben képesek elkészíteni a finomságokat.

A gyorséttermek folyamatos versenyben vannak, először akciós kuponokat használhattak a vendégek mobilalkalmazásuk segítségével, az utóbbi időben pedig már házhozszállítást is kezdtek vállalni a nagyobb szereplők. A Pizza Hut most egy új szolgáltatással színesíti palettáját: az ételeket egy automata robot készíti el a vendégeknek, a szerkezet ráadásul egy kisteherautó rakodóterében kap helyet, így szállítás közben készülhet a pizza – írja a Bloomberg.

A Toyotával való társulás keretében a gyorsétterem-lánc bemutatta a robot prototípusát, amely egy erre a célra speciálisan átalakított kisteherautóban kap helyet – a gép az ételeket 6-7 perc alatt elkészíti, a vállalat így kiterjesztheti a házhozszállítási sugarát anélkül, hogy kihűlne a pizza a kiszállítás alatt.

A Pizza Hut anyavállalata, a Yum! Brands ezzel próbálná behozni lemaradását, az üzleti modell ugyanis eddig inkább az éttermeket helyezte előtérbe a házhozszállítással szemben, a Pizza Hut bevételei ráadásul jelentősen visszaestek az utóbbi negyedévben, így időszerű cselekedni. A vállalat egyelőre nem osztotta meg, mikortól kívánja üzembe helyezni az új autókat.

Együtt autóznak - sofőr nélkül

Nem ez az első együttműködés a Toyota és a Pizza Hut között, a két vállalat közös tervekkel rukkolt elő januárban: a partnerség keretében megújítanák a házhozszállítás gyakorlatát, hogy a jövőben már önvezető autók szállíthassák az étterem-lánc termékeit. A japán multinacionális vállalat januárban mutatta be önvezető autójának koncepcióját, az e-Palette-t, a tervek szerint a Pizza Hut a későbbiekben ezek segítségével szállítaná termékeit és még a pizzákat is itt sütnék. A tervek szerint 2020-ban mutatnák be az önvezető szállítóeszközöket.

Ételrendelés? Ez a magyarok kedvence

Egyre jobban szeretünk ételt házhoz rendelni. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A pizzákat készítő robotok gondolata nem új dolog, pár hónapja egy francia startup jelentette be, hogy gépekkel reformálnák meg a ágazatot. Az Ekim nevű francia startup cég szeretné felgyorsítani a pizzakészítés gyakorlatát, a tervek szerint a pizza készítő gépeket hamarosan éjjel-nappali étkezdékbe is telepítenék.

A gép három karral rendelkezik, gesztusait pedig az emberi mozdulatok ihlették, a három karnak köszönhetően azonban gyorsabban látja el feladatait, mint az emberek. A robot három karjával azonban úgy képes koordinálni a folyamatokat, hogy több pizzát is egyszerre készít el – így, bár a gépnek is 4 perc 30 másodperc elkészíteni egy pizzát, a gép fél percenként képes kiadni egyet, egy óra alatt ezzel a technológiával akár 120 pizza is elkészül, míg emberi munkaerővel alig hozunk ki 40 darabot. A gép ötletgazdája elmondta: pizzáinkat a vendégek szeme láttára készítjük, az alapanyagok felhelyezése és a sütési idő miatt pedig nem tudunk gyorsabb ütemet diktálni. Részletek >>>

Ember-robot együttélés: ez a három lehetőség van, hogy ne tragédia legyen a vége

Sok munkát tényleg elvesznek majd a robotok, de attól még az emberi gondolkodásra és irányításra továbbra is szükség lesz a jövőben. Az együttélés viszont csak akkor lehet békés és gyümölcsöző, ha gondosan megtervezzük. Tovább a cikkhez >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
Makro / Külgazdaság Putyin Zaporizzsja és Herszon megyét is magának követeli
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:20
Aligha elfogadható ez Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság Áprilisban csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 13:25
Az előző havinál és a vártnál is jóval kisebb külkereskedelmi többlettel zárta áprilist az euróövezet az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a Vörös-tengeren is, súlyosan megsebesült egy matróz
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 11:14
Húszi rakéták vettek célba több hajót is, egy súlyos sebesült is van.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is beismerte, hogy bajban van Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:44
"Két hölgy" miatt. Ha nem jön össze az új frakció, még messzebb kerül Brüsszel elfoglalása, márpedig a magyar miniszterelnök szerint sem áll jól a dolog.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a háború Kína és Brüsszel között?
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 09:46
Pekingben közölték, nem hagyják válasz nélkül az ellenséges lépést, megtorló intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jó hírt Lázár János
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 08:31
A márciusi kiábrándító adatok után jelentősen javult egy fontos gazdasági mutató.
Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
Makro / Külgazdaság Az amerikai recessziós forgatókönyv inkább már a múlté
Bózsó Péter | 2024. június 13. 15:01
Az Eurizon Asset Management Hungary befektetési igazgatóját, Hajdu Egont többek között az amerikai gazdasági várakozások tavasz óta bekövetkezett változásáról kérdezte újságírónk Bózsó Péter, annak apropóján, hogy az alapkezelő idén elnyerte „Az Év Legjobb Tőkevédettalap-kezelője” díjat a Privátbankár. hu - Alapkezelő Klasszis 2024 versenyén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG