<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Első sorban lőfegyverekből dobott többet a piacra.

Idén nem kevesebb mint 40 százalékkal több fegyvert és más katonai eszközt gyártott a Kalasnyikov - közölte csütörtökön a vállalat az Interfax szerint. Húsz éve nem volt ilyen jó éve a cégnek, mondta a szóvivő. 

Nagy a kereslet  a fejlődő országokban a Kalasnyikovok iránt. Fotó: azatutyun.amNagy a kereslet a fejlődő országokban a Kalasnyikovok iránt. Fotó: azatutyun.am

A hivatalos indoklás szerint azért emelték meg a termelést, mert megugrott a hazai és az exportmegrendelések száma. A cég a katonai és a polgári célú lőfegyvereknél is ezt tapasztalta. A polgári fegyverek kivitele már szeptemberben elérte az egész éves tavalyi mennyiséget - áll a közleményben. 

Alan Lusnyikov, a cég elnöke kiemelte:

"Legfontosabb feladatunk, hogy időben és a legjobb minőségben legyártsuk és elszállítsuk a termékeinket a védelmi minisztériumnak. Az ország védelmi képességeinek biztosítására irányítjuk minden erőfeszítésünket ezekben a nehéz időkben".

Nem járnak rosszul a dolgozók sem, nekik már júiusban megemelték a fizetésüket. Tavaly a havi átlagfizetés 48 ezer rubel volt (1 rubel=7,5 forint), ezt növelték 54 ezer rubelre. Akkor azt is közölték, hogy az Oroszország elleni szankciók nem érintik a vállalatot és az első hat hónapban 11 százalékkal tudták emelni az átlagbért.

A Kalasnyikov az automata fegyverek és a precíziós tüzérségi eszközök legnagyobb gyártója Oroszországban. A polgári célú termékei között többféle vadász-, és sportfegyver van, de gyártanak motorkerékpárt és esztergákat is.

A cég önálló üzemet akar építeni Venezuelában, erről még 2021 végén hoztak döntést, s az építkezés meg is kezdődött. Idén májusban azonban azt jelentette a vállalat, hogy logisztikai problémák miatt idén biztos nem indulhat el a termelés a dél-amerikai országban. Az ottani új telephelyen főleg AK 103-as géppisztolyokat és lőszereket gyártanának.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A migráció közös kezelése volt a középpontban a Nyugat-Balkán csúcson
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 19:50
A növekvő migrációs nyomás az Európai Unió és a Nyugat-Balkán előtt álló közös kihívás, és a két térség közös felelőssége, hogy megfelelően kezeljék - állapították meg az EU-tagországok és a nyugat-balkáni államok (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró és Koszovó) vezetői keddi tiranai találkozójuk után kiadott közös nyilatkozatukban.
Makro / Külgazdaság A kimerülés szélén van az oroszok rakétakészlete
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 19:30
Donyecknél nyomulnak Putyin katonái, Zelenszkij kitüntetéseket adott át a fronton.
Makro / Külgazdaság Marokkó eredménye nem a semmiből jött, ez az évszázad az afrikai focié lehet
Litván Dániel | 2022. december 6. 19:21
Az afrikai játékosok régóta kápráztatják el tudásukkal a nézőket, a válogatottaknál azonban egy-egy kiugró eredmény sem hozta meg a várt nagy áttörést. Most azonban sok változás indult be a kontinens labdarúgásában, ez az évszázad a fociban is Afrikáé lehet. Nagyító rovatunkban az ehhez vezető úton megtett lépéseket vesszük számba.
Makro / Külgazdaság Az uniós pénzügyminiszterek a Bizottságra tolták a döntést az ukrajnai segélyről
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 18:31
De jóváhagyták az uniós költségvetési rendelet módosítását, amelynek alapján az Európai Bizottság lépéseket tehet Ukrajna pénzügyi támogatása érdekében.
Makro / Külgazdaság Jó hír Londonból: a Fitch szerint nem lesz gázhiány és recesszió Európában
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 18:12
Valószínűleg sikerült elejét venni a súlyos téli földgázhiány kialakulásának Európában, és várhatóan az euróövezeti gazdaság sem tölti a jövő év egészét recesszióban, de a globális növekedés így is gyenge lesz - áll a Fitch Ratings kedden Londonban bemutatott friss negyedéves világgazdasági előrejelzésében.
Makro / Külgazdaság Donald Trump rátörte az ajtót a washingtoni elitre
Káncz Csaba | 2022. december 6. 15:35
Történelmi jelentőségű Donald Trump nyílt kinyilvánítása, hogy „felmondaná” az amerikai alkotmányt. Soha egyetlen volt amerikai elnök sem használt még ilyen nyelvezetet. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A MET csoport belépett a romániai megújulóenergia-piacra
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 15:11
Az energiavállalat 100 százalékos részesedést vásárolt egy tervezési fázisban lévő, 52 megawatt (MWp) teljesítményű napenergia-projektben, amely várhatóan 2023 első negyedévében éri el az építésre kész állapotot, egy évvel később pedig üzembe is állhat.
Makro / Külgazdaság Meglöki a megújuló energiák bizniszét a mostani válság
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 14:53
Kijött a Nemzetközi Energiaügynökség jelentése.
Makro / Külgazdaság Örülhet az Orbán-kormány? Kevesebb pénzt fagyaszthat be az EU
Wéber Balázs | 2022. december 6. 13:46
Az Európai Tanács a Bizottság által javasoltnál kevesebb uniós forrást függeszthet fel Magyarország esetében, ha cserében a magyar kormány megszavazza az Ukrajnának szánt uniós támogatási csomagot. Ma az Ecofin tárgyalja az ügyet, de döntés csak a jövő heti EU-csúcson lesz.
Makro / Külgazdaság Inkább dideregnek a német, semhogy sokat fizessenek a fűtésre
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 13:26
A németországi háztartások több mint kétharmada kevesebbet fűt az idén, mint tavaly - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG