BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 26. 14:25

Októbertől csak a budapesti tiszthelyettesek kaphatnak havi negyvenezer forintos lakásvásárlási támogatást. Kevés a rendőr a fővárosban. A szakszervezet perre menne

Tiltakozik és jogi lépéseket kezdeményez a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) Draskovics Tibor miniszter rendelete ellen, amely szerint októbertől csak a budapesti tiszthelyettesek kaphatnak havi negyvenezer forintos lakásvásárlási támogatást.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter e héten megjelent rendelete szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Budapesti Fegyház és Börtön tiszthelyettesei és zászlósai kérhetnek támogatást budapesti vagy a főváros ötven kilométeres körzetén belüli lakás vásárlására.

A támogatás legfeljebb 120 hónapig adható, havi összege a pénzintézet által lakás vásárlására adott kölcsön mindenkori havi törlesztőrészlete, de maximum negyvenezer forint.

Az FRSZ az MTI-nek elküldött pénteki közleményében úgy fogalmazott: tiltakoznak a diszkriminatív rendelet és a tárcavezető "jogszabályalkotás során tanúsított sorozatos jogsértései, a szakszervezeti jogok folyamatos semmibevétele és a rendőrök lakáscélú támogatási rendszerébe bevezetett indokolatlan különbségtételek ellen". Közölték, a várható jogsérelmek bekövetkezésének megakadályozása érdekében minden rendelkezésre álló jogi eszközt igénybe vesznek.

A szakszervezeti tömörülés üdvözölte, hogy a tárca ilyen kedvezményekkel akarja enyhíteni a fővárosi rendőrhiányt, de alkotmányossági szempontból aggályosnak tartja, hogy a BRFK-n kívüli más fővárosi és vidéki rendőröket kizárja a kedvezményre jogosultak köréből. A közleményben emlékezet arra is az FRSZ, hogy az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság - jogalkotási mulasztás vagy a munkavállalók közötti indokolatlan különbségtétel miatt - több milliárd forintos kártérítés kifizetésére kötelezte a rendőrséget és a minisztériumot.

Azt is sérelmezi az FRSZ, hogy három, a rendőrség hivatásos állományának szolgálati jogviszonyát szabályozó miniszteri rendeletet hirdettek ki úgy, hogy a szakszervezeteknek még véleményezésre sem küldték meg. A szaktárcavezető még formálisan sem tesz eleget a jogalkotásról szóló törvényben meghatározott kötelezettségének, annak ellenére, hogy éppen neki kellene az ilyen jellegű törvényességet felügyelnie - olvasható a Független Rendőr Szakszervezet közleményében.

APEH: 2 milliós kenőpénzzel bukott az osztályvezető
Nyomoznak a kormányszóvivői portál ügyében
Kiüti a biztosítékot a zéró tolerancia
Utcai harc Budapesten: repültek a Molotov-koktélok 

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél