TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Szalagot. Őrült heteken vannak túl a kormányzati politikusok. Választási kampányban ennyi átadás talán még soha nem volt Magyarországon. Gyár, szálloda, kilátó, uszoda, múzeum, gyógyszertár, határátkelő. Amit lehetett, átadtak. Összeszedtük az elmúlt hetek politikai avatóünnepségeit és a szalagvágókat.

Ha bármi elkészül ebben az országban, legyen az tényleg bármi, a politikusok máris ott teremnek. Különösen így volt ez a kormányzati ciklus végén, a választási kampány utolsó heteiben. Az elmúlt egy hónapban minden napra jutott egy átadás. Sőt, volt olyan nap, hogy több avatóünnepséget is tartottak az országban. Március 4-től április 5-ig szám szerint 38 olyan fontos (és kevésbé fontos) átadó volt, amelyet az MTI is megörökített, és amelyen jelen volt legalább egy miniszter, országgyűlési képviselő, polgármester. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

A rekorder Szijjártó Péter lett. A külgazdasági és külügyminiszter szerepelt a legtöbbször az átadóversenyen: összesen 6-szor jelent meg ilyen rendezvényen egy hónap alatt. Ezért a győzelemért járó szalagot is ő tépheti el. De jöjjenek a képek és a többi szalagvágó!

Erős kezdés – harangláb átadás Romániában helyettes államtitkárral. Igaz, itt nem látni szalagot:

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára (b), Vincze Minya István, a Kalotaszegi Református Egyházmegye esperese (k) és Bálint Ferenc lelkipásztor a farnasi református harangláb átadási ünnepségén 2018. március 4-én. (MTI Fotó: Biró István)

Megnyílt a reptéri szálloda (még januárban), de csak március elején adták át:

Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group és az AccorHotels Eastern Europe elnök-vezérigazgatója és René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója az ibis Styles Budapest Airport Hotel átadásán a Liszt Ferenc-repülőtéren (b-j) 2018. március 7-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Klasszikus műfaj: gyárátadás

Nagy Imre, az FHL Björn Hungary Kft. ügyvezető igazgatója (b), Porga Ferenc polgármester (b2), Süli János, a paksi bővítésért felelős miniszter (j2) és Kadlok Nándor, a metalPro Hungary Kft. ügyvezető igazgatója (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a metalPro Hungary Kft. és az FHL Björn Hungary Kft. új gyárépületeinek átadó ünnepségén Tamásiban 2018. március 7-én. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Orbán Viktor miniszterelnök a Várpalotát elkerülő 8-as főút átadásán vett részt, ahol egyébként a migránsok jutottak az eszébe:

Orbán Viktor mellett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Porga Gyula veszprémi polgármester a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszának ünnepélyes átadásán 2018. március 9-én (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Újabb gyárátadás Szijjártóval:

Szijjártó Péter miniszter, Kis-Kapin Károly, a cég vezetője (b) és Björn Hedenberg, a cég svéd tulajdonosa az autóipari beszállító Novus Interiör Hungary Kft. új nagyvázsonyi gyártócsarnokának átadásán 2018. március 13-án. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Áder Jánosnak a nagyszalontai Csonkatorony és Arany-kiállítás jutott:

A köztársasági elnök az Arany János-emlékév keretében felújított nagyszalontai Csonkatorony és az Arany János életművéről szóló Honnan és hová című kiállítás megnyitóján Nagyszalontán 2018. március 14-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Rendelő átadásához kokárda is járt Balassagyarmaton:

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabó Géza főigazgató főorvos és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár (b-j) a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet új épületszárnyát adták át 2018. március 14-én. (MTI Fotó: Komka Péter)

5 kilométer úthoz 5 szalagvágó kellett:

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, Simon Róbert Balázs államtitkár, a megye fejlesztési biztosa, Szijjártó Péter miniszter, Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos államtitkár (b-j) a Győrt elkerülő 813-as út utolsó, harmadik ütemben elkészült, 5,2 kilométer hosszú szakaszának átadásán 2018. március 14-én. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Rétvári Bence is belevágott, új épületet kapott a Pest megyei levéltár:

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának jegyzője, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Schramek László, a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltára igazgatója a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltára épületavatóján Budapesten 2018. március 19-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

5 olló, új kilátó:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, L. Simon László és Tessely Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselői, Koszti András, Velence polgármestere és Bitay Márton Örs államtitkár a Bence-hegyi kilátó átadásán Velencén 2018. március 20-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ajtóátvágó:

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár (b), Páva Zsolt polgármester (k) és Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő az új pécsi rendelőintézetnél 2018. március 20-án. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Gyerekoszlopok miniszterrel:

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (k), Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) és Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum megnyitóján a Szalajka-völgyben 2018. március 21-én. (MTI Fotó: Komka Péter)

Miniszter, polgármester, kormánybiztos és vezérigazgató a kisvárdai postán:

Seszták Miklós miniszter vág, mellette Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester, Bártfai-Máger Andrea kormánybiztos és Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója a kisvárdai 1-es számú postahivatal Somogyi Rezső utcai felújított épületének átadóünnepségén 2018. március 22-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Korlátátvágás a művésztelepen:

Lengyel Györgyi államtitkár, Verseghi-Nagy Miklós polgármester (j2), Bereznai Péter festőművész (b2) és Hóvári János, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója (b) a Szentendrei Régi Művésztelep új vendégházának átadásán 2018. március 21-én. (MTI Fotó: Kovács Attila)

Önkormányzati húsfeldolgozó:

Hoffmann Imre  államtitkár (j2), Tiba István fideszes országgyűlési képviselő (b2), Kiss Attila polgármester (j) és Sőrés István (Fidesz-KDNP) alpolgármester (b) a Hajdúsági Húsfeldolgozó üzem avatásán Hajdúböszörményben 2018. március 21-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Útbréking! Lázár János rendkívüli élő bejelentkezéssel adott át 13 kilométer utat:

Lázár János miniszter és Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának forgalomba helyezésén (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Gyógyszertár megünneplése Hatvanban:

Szabó Zsolt államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Stankovics Éva főigazgató, Ladányi Márta helyettes államtitkára és Hegedűs Melinda főgyógyszerész (b-j) a felújított gyógyszertár és a gyógyszerelő automata avatásán a hatvani Albert Schweitzer Kórházban 2018. március 21-én. A fejlesztés mintegy kétszázmillió forint uniós és állami támogatásból valósult meg. (MTI Fotó: Komka Péter)

Ekkora kilátót se látott még a Dunántúl:

Fazekas Sándor miniszter (b2), mellette Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője (b), Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója (j2) és Bitay Márton Örs államtitkár a Dunántúl legmagasabb, 48 méteres kilátótornya átadóünnepségén a nagykanizsai Csónakázó-tónál 2018. március 21-én. (MTI Fotó: Varga György)

Így kezdődik egy szalag:

Farkas Attila a Bonycom Kft. ügyvezető igazgatója, Potápi Árpád János államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Rákossy Balázs államtitkár és Frei István, a Schäfer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) átadja a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. új, közel 1300 négyzetméteres gyártócsarnokát a bonyhádi ipari parkban 2018. március 20-án. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Háromdimenziós vágás:

Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója, Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a PTE háromdimenziós technológiákat alkalmazó nyomtatási központja átadóünnepségén Pécsen 2018. március 21-én. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Rosszul pozicionált oszlopok a szomszédban:

Magyar Levente államtitkár (j) és Matej Andolsek a szlovén kormány szomszédos országokért felelős főosztályvezetője átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar főkonzulátus új épületének megnyitásán a szlovéniai Lendván 2018. március 22-én. MTI Fotó: Varga György

Szalagvágás helyett autókulcs:

Pintér Sándor belügyminiszter  és Papp Károly országos rendőrfőkapitány jelképesen átadja a rendőrség új szolgálati autóit 2018. március 23-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

5 felnőtt, új óvoda:

Szabó Tünde államtitkár (j2), Novák Katalin államtitkár (k) Kovács Ferenc polgármester (j), Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) és Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot a Jósa András Oktatókórház területén létesített új óvoda átadásán Nyíregyházán 2018. március 26-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Kreatív kivitelezés – infúziós állványok és Németh Szilárd:

Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója (b2), Cserháti Péter miniszteri biztos (j), valamint Németh Szilárd (b) és Kucsák László (b3) a Fidesz országgyűlési képviselői és képviselőjelöltjei a kórház 125 millió forintból felújított sürgősségi betegellátó osztályának avatásán 2018. március 26-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

... és akkor egy szép mosolyt a kamerába!

Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Szendrei László, a NAK Heves megyei elnöke (b-j) a kamara gyöngyösi szolgáltató központjának avatásán 2018. március 26-án. (MTI Fotó: Komka Péter)

Mezőkövesden nem mindenkinek sikerült a kamerába nézni:

Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Tállai András államtitkár, egyben a térség országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter miniszter, Thomas Marry, a Modine Manufacturing Company ügyvezető alelnöke és Németh Zoltán, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemének átadóján Mezőkövesden 2018. március 27-én. (MTI Fotó: Vajda János)

Rekord! Ehhez 6 ember kellett:

Mészáros Miklós polgármester, Gelencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő, Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gregorics László és Gödry Zoltán a Halker Kft. tulajdonosai (b-j) a cég balatonboglári logisztikai bázisának avatásán 2018. március 28-án. (MTI Fotó: Varga György)

Egy tanuszodához elég 3 politikus:

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője, Ferenczi Györgyi polgármester és Rétvári Bence államtitkár (b-j) a szobi Duna-Ipoly Tanuszoda avatásán 2018. március 28-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Rekord 2!

Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Füstös János polgármester, Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője, Bitay Márton Örs államtitkár, Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott és Barkóczi István a SEFAG zrt. vezérigazgatója (b-j) a társaság csurgói gyára új csarnokának avatásán 2018. március 28-án. (MTI Fotó: Varga György)

Politikusok állatkertben:

Gajdos László igazgató, Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Szabó Tünde államtitkár és Kovács Ferenc polgármester (b-j) a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentrumának átadásán Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2018. március 28-án. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Kósa Lajos a molekuláris biológiai laboratóriummal:

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke (j), Orbán Gábor vezérigazgató (b2), Kósa Lajos tárca nélküli miniszter (b) és Papp László polgármester a Richter debreceni új molekuláris biológiai laboratóriumának avatásán 2018. március 29-én.(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Öröm:

Szijjártó Péter miniszter és Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója a békéscsabai cég új gyártócsarnokának átadásán 2018. március 29-én. (MTI Fotó: Lehoczky Péter)

????

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Völner Pál államtitkár és Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék elnöke (középen b-j) az Egri Törvényszék felújított épületének átadásán 2018. április 3-án. (MTI Fotó: Komka Péter)

(Határ)nyitás a Nyugat-Balkánra. De mi történik a szalag mögött?

Szijjártó Péter és Ivica Dacic szerb külügyminiszter a Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti határátkelőhely megnyitóján 2018. április 3-án. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

- Most akkor mihez kezdjünk ezzel a 2 darabbal?
- Összeköthetnénk!

Barcsa Lajos alpolgármester, Kósa Lajos tárca nélküli miniszter, Illés Zoltán, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Pósán László, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) átadja a posta új logisztikai telephelyét Debrecenben 2018. április 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mégsem elég három politikus egy tanuszodához, 5 kell:

Májer János, Tokaj korábbi polgármestere (b), Posta György (független) polgármester (b2), Seszták Miklós miniszter (b3), Sárfalvi Péter helyettes államtitkár (b4) és Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) Szerencs polgármestere (j) a Tokaji Tanuszoda ünnepélyes átadóján 2018. április 4-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Hende Csaba múzeumavatón:

Csapláros Andrea, a szombathelyi Savaria Múzeum igazgatója, Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és Puskás Tivadar polgármester (középen b-j) átadja a szombathelyi Smidt Múzeum 248 millió forintos beruházással elkészült új fogadóépületét 2018. április 4-én. (MTI Fotó: Varga György)

Üzemavatás Lázárral:

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makói Váll-Ker Kft. új üzemcsarnokának átadásán 2018. április 5-én. Balról Kovács Sándor önkormányzati képviselő, Szabó Balázs főmérnök, Farkas Éva Erzsébet polgármester és Tóth István ügyvezető igazgató. (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Ezek után már csak két kérdés maradt: vajon hány méter szalagot vágdostak fel a politikusok, és ki vágott a legszebben?

Mondd el hozzászólásban!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél