<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megkezdődik az első, nemi erőszakkal vádolt orosz katona pere, Szeverodonyecket teljesen elvághatják az oroszok. Reggeli háborús hírek.

  • Hivatalosan is megkapta Ukrajna és Moldova az EU tagjelölti státuszt. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a döntést, kijelentve hogy „Ukrajna jövője az Európai Unióban van”. Hozzátette: „Ez egy olyan győzelem, amire 120 napja és 30 éve várunk.” Végezetül kijelentette: „És most legyőzzük az ellenséget.”
  • Folytatta lassú előrenyomulását az orosz hadsereg a szeverodonyecki kiszögellés környékén, amelyet most már a teljes bekerítés fenyeget. Liszicsanszktól délre két települést is elfoglaltak az oroszok, az ezen a környéken harcoló ukrán csapatokat több irányból is támadják. Újabb átkelést kíséreltek meg az oroszok a Donyec-folyón is, ha ez sikerrel jár, még nagyobb veszélybe kerülnek a kiszögellést védő ukrán erők.
  • Szeverodonyeckben továbbra is heves harcok folynak az Azot vegyiüzemnél, a legfrissebb hírek szerint a városban már csak itt tartják magukat az ukránok. Az ukrán elnök tanácsadója szerint „félelmetes végkifejlete felé halad’” a Kelet-Ukrajnáért folyó ütközet.

  • A helyi ukrán vezetők szerint immár nincsen biztonságos város a civilek számára Donyeck keleti részén. „Kiemelkedően veszélyes a lakosoknak bárhol a régióban maradniuk” – mondta Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó.
  • Nagy-Britannia segítené a fekete-tengeri ukrán kikötők környékének aknamentesítését. Boris Johnson arról is beszélt, hogy a britek szakértelmükkel az Ukrajnából esetlegesen újrainduló tengeri gabonaexportot lebonyolító hajók biztosítását.
  • Egy meghallgatással megkezdődött Ukrajnában az első olyan orosz katona pere, akit egy ukrán nő megerőszakolásával vádolnak. A 32 éves gyanúsított ügyét távollétében fogják tárgyalni a vád szerint Kijev közelében ölt meg egy férfit, majd annak feleségét gyereke jelenlétében többször is megerőszakolta.
  • Újabb 450 millió dollárnyi hadi segélyt küld Ukrajnába az Egyesült Államok, köztük HIMARS rakétakilövőket és több tízezer tüzérségi lövedéket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Varga Mihály ma Halásztelken járt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:46
A 881 milliós fejlesztésből 698 milliót állt a kormány. 
Makro / Külgazdaság Már megint gond lesz a benzinárakkal
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:07
Átmenetinek bizonyult ugyanis a 95-ös oktánszámú üzemanyag beszerzési árának csökkenése, péntektől ismét 5 forintos drágulás jön. A gázolaj viszont 15 forinttal kerül majd kevesebbe.
Makro / Külgazdaság Putyin nem fog örülni: Joe Biden komoly bejelentést tett a NATO-csúcson
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:57
A NATO-csúcs megnyitóján Joe Biden újabb amerikai katonai bevetéseket jelent be Európában.
Makro / Külgazdaság A német kancellár addig adna fegyvereket Ukrajnának, amíg csak szükséges
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:33
Kezdődik a NATO-csúcs, a tagállami vezetők is megérkeztek Madridba, köztük Olaf Scholz is.
Makro / Külgazdaság Hoppá: Magyarországon is enyhén emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:48
Kijöttek a heti koronavírus-adatok, s némi növekedés tapasztalható az új fertőzöttek számában és a kórházban kezelteket illetően is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:33
Hivatalosan is indul a NATO-tagországok csúcstalálkozója.  
Makro / Külgazdaság Akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:51
A szakértő szerint igazak a hírek, miszerint akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel, hiszen már csak a Mol az egyetlen mentsvára Magyarországnak.
Makro / Külgazdaság Fontos döntés született Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:04
Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket: egyebek között 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében.
Makro / Külgazdaság Nem tudtak igazán segíteni a forinton Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 07:48
Bár a tegnapi brutális, 185 bázispontos kamatemelés hatására a hazai fizetőeszköz árfolyama több egységgel erősödött, az euróval szemben például 396,7-ig, aztán ismét gyengült, s szerda reggel is még mindig 397,2 forinton cserélt gazdát az uniós pénz.
Makro / Külgazdaság Meg nem erősített jelentés szerint elrabolták Herszon polgármesterét - az elmúlt órák dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 06:44
Zelenszkij szerint Oroszország terrorista állam,az ukrán elnök Kremencsukba invitálja az ENSZ-t, orosz vélemény szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén PR-kampányt adott elő Zelenszkij. Ezek is történtek az elmúlt órákban. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG