2p

Szél Bernadett független képviselőnek három hónap után adta ki a Magyar Honvédség az oltóbuszokkal végzett vakcináció adatait. Ezek alapján elmondható, hogy a mobiloltási programra nehezen lehet kijelenteni, hogy nagy siker volt. 

"A Magyar Honvédség oltóbuszos adataiból kiderül, hogy a kormány üresjáratban várta a negyedik hullámot" - írja posztjában Szél Bernadett Facebook-posztjában, melyhez csatolta a részletes, megyékre bontott táblázatot is

A megküldött táblázat szerint 2021. március 27-e és december 1-je között 6 oltóbusszal 16 megye 137 településén jártak, és 41 023 embert oltottak be.

 

A Magyar Honvédség oltóbusza a Komárom-Esztergom megyei Császáron 2021. április 1-jén. MTI/Vasvári Tamás
A Magyar Honvédség oltóbusza a Komárom-Esztergom megyei Császáron 2021. április 1-jén. MTI/Vasvári Tamás

Az adatok világosan mutatják, hogy az oltóbuszos kampány nagy része áprilistól júniusig zajlott, majd nyáron megtorpant: bár a kormány azt mondta, hogy augusztustól a hátrányos helyzetű településekre irányítják az oltóbuszokat, ez gyakorlatilag három települést jelentett Szabolcsban. Záhonyban, Barabáson és Lónyán 16 531 főt oltottak be júliusban és augusztusban, ezen kívül ebben a két nyári hónapban semmi nem történt (!)

A három legkevésbé átoltott megyében, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod, illetve Hajdú-Bihar megyékben június óta nem jártak oltóbuszok. Sőt.

"Szeptembertől gyakorlatilag leállt az egész oltóbuszos kampány (2 helyen voltak a három hónap alatt és mindössze 179 oltást adtak be), holott nekem októberben azt állították egy parlamenti kérdésemre, hogy a BM és a Máltaiak közös kampányt indítanak a felzárkózó településeken élők átoltottságának növelésére. Ez a jelek szerint a mai napig nem történt meg" - írja Szél.

A képviselő szerint most, hogy megint az a tragikus helyzet állt elő, hogy elsők vagyunk a halálozási listán, érdemes tisztán látni, hogy jutottunk idáig. Azt látjuk, hogy a magyar kormány egész nyárra meghosszabbította magának a veszélyhelyzeti teljhatalmat, de sz is világos, hogy pont nem arra használta, amire való

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Infláció: „a kedvező kép mögött sötét árny húzódik meg” – A hét videója
Bózsó Péter – Dobos Zoltán – Izsó Márton | 2024. július 12. 19:02
A Központi Statisztikai Hivatal júniusra 3,7 százalékos pénzromlást mért, a nyugdíjasok inflációja hasonlóan, 3,6 százalékon alakult. A folyamatos üzemanyagár-emelkedések híre ellenére az intézet az elmúlt hónapban mégis azok árának csökkenését mérte. A Privátbankár Árkosár-felmérés helyesnek bizonyult, de kellemetlen meglepetést hozott az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérés. Rejt-e veszélyeket a maginfláció emelkedése? Milyen hatással lesz a pénzromlás ütemére a hét elején bejelentett, 400 milliárdos megszorító csomag, és a benne rejlő adóemelés? A hét videójában erről beszélgettek kollégáink, Bózsó Péter és Dobos Zoltán.
Makro / Külgazdaság Rossz a kedve az amerikai fogyasztóknak
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 17:22
Javulást vártak az elemzők, ehelyett sorozatban negyedik hónapja romló hangulatindexet mért a Michigani Egyetem.
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely a második újraszámláláson is győzött
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 11:20
A regnáló főpolgármester az első újraszámlálás után kialakult 41 szavazatos különbségét 293-ra növelte.
Makro / Külgazdaság Örülhetnek a franciák - az infláció 2,2 százalékra mérséklődött júniusban
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 10:31
Az előző hónapban a drágulás mértéke még 2,3 százalék volt.
Makro / Külgazdaság Nem korrigált a statisztikai hivatal: 5,2 százalékkal kisebb a kibocsátás
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 08:30
Igaz, munkanaphatással korrigálva csak 4,9 százalékkal csökkent az ipar termelése, de a legtöbb feldolgozóipari alágban visszaesett a kibocsátás májusban.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a dollárral és a forinttal? Megkezdődtek a találgatások
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 11. 19:11
Az amerikai elnökjelöltek vitája után a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy ha most hétvégén lennének a választások, akkor Donal Trump visszatérhetne a Fehér Házba. Mit hozna ez a gazdaságban?
Makro / Külgazdaság Veszélybe kerülhet Orbán Viktor álma
Privátbankár.hu | 2024. július 11. 14:21
Visszafogott a kereslet az elektromos autók iránt, ezért fontos akkuipari beruházásokat fújhatnak le. Mi lesz így a magyar akkugyártó nagyhatalmi tervekkel?
Makro / Külgazdaság Vészjósló tendencia: kiderült, hány kórházi ággyal kell beérnie a betegeknek a magyar egészségügyben
Privátbankár.hu | 2024. július 11. 13:11
Hét százalékkal csökkent 10 év alatt az Európai Unióban a kórházi ágyak száma, amely az EU statisztikai hivatala, az Eurostat 2022-ben elvégzett, csütörtökön közzétett felmérésében ismertetett legutóbbi adatok szerint 2,3 millió volt.
Makro / Külgazdaság Jaj az elektromos rollerezőknek!
Privátbankár.hu | 2024. július 11. 12:44
Évente akár több százezer forintba kerülhet a július 16-ától kötelező biztosítás.
Makro / Külgazdaság Megtudtuk, mely amerikai katonai cégek akarnak nagy üzletet Ukrajnával
Privátbankár.hu | 2024. július 11. 11:54
Vannak köztük igazán nagyok is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG