<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szél Bernadett független képviselőnek három hónap után adta ki a Magyar Honvédség az oltóbuszokkal végzett vakcináció adatait. Ezek alapján elmondható, hogy a mobiloltási programra nehezen lehet kijelenteni, hogy nagy siker volt. 

"A Magyar Honvédség oltóbuszos adataiból kiderül, hogy a kormány üresjáratban várta a negyedik hullámot" - írja posztjában Szél Bernadett Facebook-posztjában, melyhez csatolta a részletes, megyékre bontott táblázatot is

A megküldött táblázat szerint 2021. március 27-e és december 1-je között 6 oltóbusszal 16 megye 137 településén jártak, és 41 023 embert oltottak be.

 

A Magyar Honvédség oltóbusza a Komárom-Esztergom megyei Császáron 2021. április 1-jén. MTI/Vasvári Tamás
A Magyar Honvédség oltóbusza a Komárom-Esztergom megyei Császáron 2021. április 1-jén. MTI/Vasvári Tamás

Az adatok világosan mutatják, hogy az oltóbuszos kampány nagy része áprilistól júniusig zajlott, majd nyáron megtorpant: bár a kormány azt mondta, hogy augusztustól a hátrányos helyzetű településekre irányítják az oltóbuszokat, ez gyakorlatilag három települést jelentett Szabolcsban. Záhonyban, Barabáson és Lónyán 16 531 főt oltottak be júliusban és augusztusban, ezen kívül ebben a két nyári hónapban semmi nem történt (!)

A három legkevésbé átoltott megyében, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod, illetve Hajdú-Bihar megyékben június óta nem jártak oltóbuszok. Sőt.

"Szeptembertől gyakorlatilag leállt az egész oltóbuszos kampány (2 helyen voltak a három hónap alatt és mindössze 179 oltást adtak be), holott nekem októberben azt állították egy parlamenti kérdésemre, hogy a BM és a Máltaiak közös kampányt indítanak a felzárkózó településeken élők átoltottságának növelésére. Ez a jelek szerint a mai napig nem történt meg" - írja Szél.

A képviselő szerint most, hogy megint az a tragikus helyzet állt elő, hogy elsők vagyunk a halálozási listán, érdemes tisztán látni, hogy jutottunk idáig. Azt látjuk, hogy a magyar kormány egész nyárra meghosszabbította magának a veszélyhelyzeti teljhatalmat, de sz is világos, hogy pont nem arra használta, amire való

Makro / Külgazdaság Észak-Koreában négy nap után feloldották a „szezonális légzőszervi megbetegedések” miatt elrendelt karantént
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 08:30
Az észak-koreai fővárosban feloldották a hét közepén elrendelt karantént Phenjan oroszországi nagykövetségének hétfői közlése szerint.
Makro / Külgazdaság Jens Stoltenberg: a nukleáris elrettentés mindaddig szükséges lesz, míg autoriter államok nukleáris fegyvereket birtokolnak és fejlesztenek
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:26
A nukleáris elrettentés fontosságáról, Észak-Koreáról, valamint Ukrajna katonai támogatásáról beszélt hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Szöulban.
Makro / Külgazdaság Anthony Blinken: az Egyesült Államok minden eszközt kész bevetni, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:57
Az amerikai külügyminiszter az al-Arabíjának adott interjúban beszélt hazája Szaúd-Arábiával kapcsolatos álláspontjáról és Törökország észak-szíriai beavatkozásáról is.
Makro / Külgazdaság Olaf Scholz: „Németország nem küld vadászgépeket”
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:40
Amíg Ön aludt ez történt az ukrajnai fronton.
Makro / Külgazdaság Ha ez így megy tovább, Ukrajna tényleg megnyerheti a háborút - mit kaptak az ukránok a tankok árnyékában?
Litván Dániel | 2023. január 29. 18:55
Egész januárban a Leopardok körüli huzavonáról szóltak a hírek, pedig érdemes lett volna arra is figyelni, mi mást küldenek nyugatról az ukrán frontokra. Ha a mostani trendek folytatódnak, néhány hónap múlva Ukrajna tényleg komoly csapásokra lehet képes, de ehhez a harckocsik csak az egyik szükséges, de messze nem elégséges részt szolgáltatják.
Makro / Külgazdaság Néhány órán belül hétszer nyitottak tüzet az orosz erők Herszonra – sok a civil áldozat
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 18:16
Háromszáz Wagner-zsoldos került kórházba Luhanszkban – az ukrán orvosok vonakodnak ellátni őket. Esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ferenc pápa: azonnal megoldást kell találni a szentföldi erőszak megállítására
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 16:19
Az izraeliek és palesztinok közötti konfliktusok megállítását sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében.
Makro / Külgazdaság Iráni tüntetések - több mint ötszázan haltak meg a megmozdulásokon
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 15:51
Az ötszázat is meghaladja a több mint négy hónapja zajló iráni kormányellenes megmozdulások halálos áldozatainak száma.
Makro / Külgazdaság Az észak-koreai rakétaprogramról és Kínáról egyeztetett a NATO-főtitkár Szöulban
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 14:47
A Phenjan rakéta- és nukleáris programjáról, Kína térségbeli befolyásáról, valamint az ukrajnai háború Ázsiára gyakorolt hatásairól is egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Pak Dzsin dél-koreai külügyminiszter Szöulban.
Makro / Külgazdaság Adócsalás: menesztette a Konzervatív Párt elnökét a brit kormányfő
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 13:16
Adójogi kihágás miatt menesztette vasárnap Rishi Sunak brit miniszterelnök a kormányzó brit Konzervatív Párt elnöki tisztségéből Nadhim Zahawit.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG