TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ha arról vannak információk, hogy terrorfenyegetés készül magyar emberek ellen, lépni kell - ugyanakkor nem tartozunk a különösebben terrorfenyegetett országok közé. Orbán Viktor szerint jó irányba tart az oktatás átalakítása, az pedig nem baj, hogy több tízezer család él és dolgozik Angliában.

Jó irányba tart az oktatás átalakítása?

Amikor kormányra kerültek, azzal szembesültek: a magyar oktatási rendszer pénzügyileg csődbe ment, fenntarthatatlanná vált, a diákok pedig gyengén teljesítettek a nemzetközi teszteken. Hogy ez kiknek a felelőssége, azt "nem porciózta" ki az interjúban Orbán. Mindenesetre nem szabad visszamenni oda, ahonnan kiindultunk, átalakításra van szükség.

Orbán szerint jó irányba indultak el az átalakítások. Kiemelte: fejlesztési oldalon 450 milliárd, bér oldalon több mint 300 milliárd forintot tett a kormány a rendszerbe - nincs még egy ilyen ágazat a miniszterelnök szerint.

Most akkor van terrorfenyegetés vagy nincs?

A miniszterelnök beszélt a megnövekedett a terrorveszélyről - azt is mondta: a tervezett alkotmánymódosítás által lehetővé tett intézkedésekre akkor van szükség, ha információk vannak arról, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen. A riporter rákérdezett arra, van-e konkrét fenyegetés, de itt már sokkal általánosabban fogalmazott: az mondta, nem az a kérdés, most van-e fenyegetés, hanem hogy lehet-e ilyen. Magyarország szerinte egyébként nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, ez annak köszönhető, hogy nem engedte be a migránsokat

Nem is baj, hogy sok fiatal hagyta el az országot?

Nagy-Britanniában a 2014-es statisztikák szerint 55 ezer magyar él és dolgozik - ennél egyébként jóval több német és lengyel. A miniszterelnök szerint a magyar emberek az EU-n belül szabadon vállalhatnak munkát - ez egy érték, bár sokan megpróbálják ma negatívumként beállítani, de valójában ez egy vívmány. Ezt nem szabad megsérteni, ez a kiindulópont a britekkel folytatott tárgyalásokon Magyarország számára. Lehet különbséget tenni a britek és a bevándorlók között, de kérdés, hogy milyen mértékben - diszkriminációról nem lehet szó. Erről folyik az egyeztetés a britekkel, a visegrádi négyek ebben az ügyben közös álláspontot kívánnak kialakítani.

A britek persze ennél azért többet szeretnének változtatni, átfogó reformot szeretnének keresztülvinni az EU-ban - ezzel pedig Magyarország egyetért. Az Unió versenyképessége csökken, lemaradunk a világ más részeitől. Erősíteni kell a nemzeti parlamentek szerepét, a tagállamok önállóságát különösen azokban az ügyekben, amelyekben Európa nem teljesít jól - ilyen a migráció ügye is. Ha egy parlament nem ért egyet egy készülő uniós jogszabállyal, legyen lehetősége megakadályozni azt - ez egy brit törekvés, amivel Magyarország is egyetért Orbán Viktor szavai szerint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél