<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Ha arról vannak információk, hogy terrorfenyegetés készül magyar emberek ellen, lépni kell - ugyanakkor nem tartozunk a különösebben terrorfenyegetett országok közé. Orbán Viktor szerint jó irányba tart az oktatás átalakítása, az pedig nem baj, hogy több tízezer család él és dolgozik Angliában.

Jó irányba tart az oktatás átalakítása?

Amikor kormányra kerültek, azzal szembesültek: a magyar oktatási rendszer pénzügyileg csődbe ment, fenntarthatatlanná vált, a diákok pedig gyengén teljesítettek a nemzetközi teszteken. Hogy ez kiknek a felelőssége, azt "nem porciózta" ki az interjúban Orbán. Mindenesetre nem szabad visszamenni oda, ahonnan kiindultunk, átalakításra van szükség.

Orbán szerint jó irányba indultak el az átalakítások. Kiemelte: fejlesztési oldalon 450 milliárd, bér oldalon több mint 300 milliárd forintot tett a kormány a rendszerbe - nincs még egy ilyen ágazat a miniszterelnök szerint.

Most akkor van terrorfenyegetés vagy nincs?

A miniszterelnök beszélt a megnövekedett a terrorveszélyről - azt is mondta: a tervezett alkotmánymódosítás által lehetővé tett intézkedésekre akkor van szükség, ha információk vannak arról, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen. A riporter rákérdezett arra, van-e konkrét fenyegetés, de itt már sokkal általánosabban fogalmazott: az mondta, nem az a kérdés, most van-e fenyegetés, hanem hogy lehet-e ilyen. Magyarország szerinte egyébként nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, ez annak köszönhető, hogy nem engedte be a migránsokat

Nem is baj, hogy sok fiatal hagyta el az országot?

Nagy-Britanniában a 2014-es statisztikák szerint 55 ezer magyar él és dolgozik - ennél egyébként jóval több német és lengyel. A miniszterelnök szerint a magyar emberek az EU-n belül szabadon vállalhatnak munkát - ez egy érték, bár sokan megpróbálják ma negatívumként beállítani, de valójában ez egy vívmány. Ezt nem szabad megsérteni, ez a kiindulópont a britekkel folytatott tárgyalásokon Magyarország számára. Lehet különbséget tenni a britek és a bevándorlók között, de kérdés, hogy milyen mértékben - diszkriminációról nem lehet szó. Erről folyik az egyeztetés a britekkel, a visegrádi négyek ebben az ügyben közös álláspontot kívánnak kialakítani.

A britek persze ennél azért többet szeretnének változtatni, átfogó reformot szeretnének keresztülvinni az EU-ban - ezzel pedig Magyarország egyetért. Az Unió versenyképessége csökken, lemaradunk a világ más részeitől. Erősíteni kell a nemzeti parlamentek szerepét, a tagállamok önállóságát különösen azokban az ügyekben, amelyekben Európa nem teljesít jól - ilyen a migráció ügye is. Ha egy parlament nem ért egyet egy készülő uniós jogszabállyal, legyen lehetősége megakadályozni azt - ez egy brit törekvés, amivel Magyarország is egyetért Orbán Viktor szavai szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 13:01
Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Fegyverviselés: szigorítottak New Yorkban
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:49
A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.
Makro / Külgazdaság Magyarország is támogatja Ukrajna újjáépítését - háborús hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:26
Az elmúlt órák legfontosabb hírei egy csokorban.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós segély jöhet az EU-tól - Tovább nőtt az odesszai légitámadás áldozatainak száma - esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 19:03
Az orosz-ukrán háború 127. napjának hírei röviden. 
Makro / Külgazdaság Mi kell az akár csak 370 forintos euróárfolyamhoz? A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2022. július 1. 18:18
Sokakat foglalkoztat ez a kérdés, különösen azokat, akik a kétszámjegyű infláció ellenére is képesek külföldön nyaralni, és most azt próbálják kisakkozni, mikor váltsanak eurót. A Magyar Nemzeti Bank e heti brutális kamatemelése azzal kecsegtetett, hogy talán megfordul a forint hetek óta tartó gyengülő trendje. Nem így történt. Miért? És minek kell történnie ahhoz, hogy hazai fizetőeszközünk erősödjön? Van ennek egyáltalán reális esélye? Heti videónkban ezekre a kérdésekre kerestünk válaszokat.
Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durvul a járvány, ezért újra kötelező lesz a maszk az olasz munkahelyeken
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 14:09
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát.
Makro / Külgazdaság Egyre több a koronavírusos idehaza
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 13:21
Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.
Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG