<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha arról vannak információk, hogy terrorfenyegetés készül magyar emberek ellen, lépni kell - ugyanakkor nem tartozunk a különösebben terrorfenyegetett országok közé. Orbán Viktor szerint jó irányba tart az oktatás átalakítása, az pedig nem baj, hogy több tízezer család él és dolgozik Angliában.

Jó irányba tart az oktatás átalakítása?

Amikor kormányra kerültek, azzal szembesültek: a magyar oktatási rendszer pénzügyileg csődbe ment, fenntarthatatlanná vált, a diákok pedig gyengén teljesítettek a nemzetközi teszteken. Hogy ez kiknek a felelőssége, azt "nem porciózta" ki az interjúban Orbán. Mindenesetre nem szabad visszamenni oda, ahonnan kiindultunk, átalakításra van szükség.

Orbán szerint jó irányba indultak el az átalakítások. Kiemelte: fejlesztési oldalon 450 milliárd, bér oldalon több mint 300 milliárd forintot tett a kormány a rendszerbe - nincs még egy ilyen ágazat a miniszterelnök szerint.

Most akkor van terrorfenyegetés vagy nincs?

A miniszterelnök beszélt a megnövekedett a terrorveszélyről - azt is mondta: a tervezett alkotmánymódosítás által lehetővé tett intézkedésekre akkor van szükség, ha információk vannak arról, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen. A riporter rákérdezett arra, van-e konkrét fenyegetés, de itt már sokkal általánosabban fogalmazott: az mondta, nem az a kérdés, most van-e fenyegetés, hanem hogy lehet-e ilyen. Magyarország szerinte egyébként nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, ez annak köszönhető, hogy nem engedte be a migránsokat

Nem is baj, hogy sok fiatal hagyta el az országot?

Nagy-Britanniában a 2014-es statisztikák szerint 55 ezer magyar él és dolgozik - ennél egyébként jóval több német és lengyel. A miniszterelnök szerint a magyar emberek az EU-n belül szabadon vállalhatnak munkát - ez egy érték, bár sokan megpróbálják ma negatívumként beállítani, de valójában ez egy vívmány. Ezt nem szabad megsérteni, ez a kiindulópont a britekkel folytatott tárgyalásokon Magyarország számára. Lehet különbséget tenni a britek és a bevándorlók között, de kérdés, hogy milyen mértékben - diszkriminációról nem lehet szó. Erről folyik az egyeztetés a britekkel, a visegrádi négyek ebben az ügyben közös álláspontot kívánnak kialakítani.

A britek persze ennél azért többet szeretnének változtatni, átfogó reformot szeretnének keresztülvinni az EU-ban - ezzel pedig Magyarország egyetért. Az Unió versenyképessége csökken, lemaradunk a világ más részeitől. Erősíteni kell a nemzeti parlamentek szerepét, a tagállamok önállóságát különösen azokban az ügyekben, amelyekben Európa nem teljesít jól - ilyen a migráció ügye is. Ha egy parlament nem ért egyet egy készülő uniós jogszabállyal, legyen lehetősége megakadályozni azt - ez egy brit törekvés, amivel Magyarország is egyetért Orbán Viktor szavai szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság A tőzsdére is rányomta a bélyegét az ukrán-orosz konfliktus
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:06
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,85 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 52 169,80 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Bukarestben második napja alig lehet közlekedni
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:56
Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők általános sztrájkja miatt, miután a dolgozók a munkabeszüntetésük törvénytelenné nyilvánítása ellenére sem voltak hajlandók felvenni a munkát, és továbbra is a vállalat igazgatójának a lemondását követelik.
Makro / Külgazdaság Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:31
Sikeres évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány.
Makro / Külgazdaság Elképesztő új generációs harci drónok – már a mesterséges intelligencia dönt
Káncz Csaba | 2022. január 21. 16:08
Az új generációs drón a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes a pilóták által vezetett vadászgépekkel kötelékben repülni, valamint önálló missziókra is bevethető. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: különös emberrel találkozott az amerikai magyar nagykövet
Wéber Balázs | 2022. január 21. 15:24
Mike Waltz régebben kommandózott, ma kongresszusi képviselő.
Makro / Külgazdaság Döbbenetes számok jöttek a pedagógushiányról
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 14:48
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kérésére elvégzett felmérés aggasztó képet fest a pedagógusok helyzetéről.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló