Interjú
Makro / Külgazdaság Növekszik a feszültség Spanyolországban, hova vezeti "Az őrült" Argentínát? Interjú Lénárt Andrással 
Wéber Balázs | 2023. november 26. 05:50
Madridban múlt szombaton 170 ezren vonultak utcára tiltakozásul az ellen, hogy a régi-új kormányfő, Pedro Sánchez amnesztiát ígért a bebörtönzött függetlenségpárti katalánoknak. Argentínában múlt vasárnap pedig „Az őrült” becenévre hallgató Javier Milei nyerte az elnökválasztást, ő beszántaná a nemzeti bankot és dollárra cserélné a pesót. Mi áll a nem mindennapi események hátterében, és mi várható a jövőben? Erről és még sok minden másról kérdeztük Lénárt Andrást, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hispanisztika Tanszékének docensét.
Makro / Külgazdaság „Hajnalban beállnak a sorba, hogy délután legyen mit enniük” – palesztinokat kérdeztünk a gázai válságról 
Wéber Balázs | 2023. november 18. 09:54
A Gázai övezetben nincs elég élelem, ivóvíz és gyógyszer, kórházak alig működnek, a romos épületek alatt temetetlen holttestek fekszenek – így jellemezte lapunknak egy magyarországi palesztin család azon rokonainak helyzetét, akik az övezet déli részén próbálják túlélni a háborút. Bő egy hónappal ezelőtt a háborús izraeli mindennapokat mutattuk be egy ottani magyar segítségével, most a gázai helyzetet nézzük meg a palesztinok tapasztalatai alapján.
Ingatlan Már több mint 40 ezer ukrán vett lakást Lengyelországban 
Mester Nándor | 2023. október 25. 05:41
A háború kezdete óta több hullámban hatalmas ukrán tömeg érkezett Lengyelországba. Ennek örülhetett sok százezer olyan lengyel lakástulajdonos, aki kiadja az ingatlanát. Hol, és milyen otthonokat keresnek az ukránok és keresletük miatt mennyire mentek fel a lakásbérleti díjak? Erről kérdeztük Marcin Jańczukot, a Duna House cégcsoporthoz tartozó Metrohouse lengyel ingatlanközvetítő cég marketing és pr vezetőjét.
Makro / Külgazdaság „Eddig nem volt veszélyérzetünk. Most már van” – Izraelben élő magyart kérdeztünk 
Wéber Balázs | 2023. október 10. 16:39
Légvédelmi sziréna és rakétacsapás hangjára ébredt szombat reggel Bernadett és családja a közép-izraeli Petah Tikván. Most már veszélyben érzik magukat, a támadásokat lépcsőházban vagy éppen raktárakban vészelik át. Visszaköltözésen azonban továbbra sem gondolkoznak.
Kultúra Élj, szeress, egyél és igyál jó borokat, vallja az Oscar-gálák séfje 
Wéber Balázs | 2023. július 27. 09:18
Wolfgang Puck, a világ egyik legismertebb és leggazdagabb séfje néhány éve Budapesten nyitotta meg első Spago éttermét Európában. Az osztrák-amerikai sztárszakács és üzletember, a hollywoodi Oscar-gálák szakácsa a lapcsoportunknak adott interjúban beszélt a hazai étterem helyzetéről, a szakemberhiány kezeléséről, a jó séf titkáról, nehéz gyerekkoráról, a harvardi álmáról, életfilozófiájáról és arról is, hogy mit szeretne még elérni az életben. 
Makro / Külgazdaság Azt gyújtják fel, amit nekik építettek – miért lángol Franciaország valójában? 
Wéber Balázs | 2023. július 4. 05:47
A francia állam elképesztő mennyiségű pénzt öntött a külvárosokba – ennek az infrastruktúrának egy részét égetik fel most a tiltakozók, mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő, a Milton Friedman Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Tanszékének oktatója. Az utcára vonulók nagyrészt bevándorló hátterű fiatalok, akik nem hisznek a francia állam ígéreteiben, és azonosulni sem tudnak vele. A francia rendőrség hagyományosan keményen lép fel, a válság megítélése „pártosodott”, a középen lévők pedig rendet szeretnének.
Makro / Külgazdaság „Erdogan valószínűleg nyerni fog” – jó hírt kaphat az Orbán-kormány 
Wéber Balázs | 2023. május 15. 15:33
Valószínűleg Recep Tayyip Erdogan marad Törökország elnöke, mivel sikerült jól mozgósítani és megtartani a bizonytalan konzervatív szavazókat, mondta a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Egeresi Zoltán Törökország-szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének kutatója szerint így tovább bővülhetnek az elmúlt években felfutott magyar-török gazdasági kapcsolatok. Bár az ellenzék az Erdogan-rendszer lebontásának és a gazdasági jólétnek az ígéretével kampányolt, ez alighanem kevés a hatalomváltáshoz. A médiában Erdogannak túlsúlya volt a kampány során.
Makro / Külgazdaság Nem csak a turizmus miatt érdekes Málta – interjú a máltai parlament elnökével 
Natív tartalom | 2023. április 19. 16:31
A gazdasági kapcsolatok Magyarország és Málta között biztatóan alakulnak, a kereskedelem bővül, a turizmus pedig már elérte a Covid előtti szintet Angelo Farrugia szerint. A máltai parlament elnöke, aki a közelmúltban járt Budapesten, lapunknak beszélt arról is, hogy számos máltai befektető van jelen Magyarországon, Máltán pedig több ezer magyar dolgozik.       
Makro / Külgazdaság Bendarzsevszkij Anton: nincs realitása a tűzszünetnek, évekig elhúzódhat a háború 
Wéber Balázs | 2023. március 10. 05:46
Oroszország nem fog kivonulni a megszállt területekről, az ukránok nem nyugodnak bele azok elvesztésébe, ezért a háború – változó intenzitással – évekig elhúzódhat, mondta Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője,  az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója a Privátbankár.hu-nak. Az interjúban szó esik Bahmut ostromáról, a háború hullámzásáról, a mobilizációs tartalékokról, az ellenfél kivéreztetéséről és a béke áráról.       
Makro / Külgazdaság A veterán balos vezér, aki legyőzte a trópusi Trumpot 
Wéber Balázs | 2023. január 6. 05:48
Brazília régi-új elnöke népszerű, de nem makulátlan politikus, győzelmének a Bolsonaro-korszak ágyazott meg, mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Lénárt András Latin-Amerika szakértő, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hispanisztika Tanszékének docense. Szerinte Lula helyreállíthatja az ország tekintélyét, megvédheti az Amazonast és több tízmillió szegénynek dobhat mentőövet. Nemzetegyesítésre viszont aligha lesz képes.          
Agrár Raskó György: a rossz támogatási rendszer teszi tönkre a magyar mezőgazdaságot! 
Tiszóczi Roland | 2022. december 19. 05:33
Miért alacsony Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar termelékenysége, hogyan járul ehhez hozzá a rossz hazai és az uniós támogatási rendszer, és európai összevetésben miért negatív csúcstartó a magyar élelmiszer-infláció? A természeti kincseivel ilyen rosszul sáfárkodó ország alig van még egy a világon! Interjú Raskó György agrárközgazdásszal.
Tudomány-technika Beperelhetjük az államot, ha fittyet hány a klímaváltozásra 
Wéber Balázs | 2022. december 11. 05:44
Egyre több a sikeres klímaper nemzetközi szinten: a holland és a német államot vagy éppen a Shell-csoportot is kötelezték már bíróságok a korábbinál szigorúbb klímapolitikára. Sulyok Katalin jogász és biológus, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa a Privátbankár.hu-nak adott interjúban azt mondta: a klímaperek száma megugrott, az éghajlatváltozás ma már emberi jogi probléma is. Magyarországon a klímatörvény miatt indult klímaper, de akár a rossz levegő miatt is perelhetnénk az államot.
Makro / Külgazdaság Életbe lépett az olajembargó: komoly dízelhiány jöhet - interjú 
Tiszóczi Roland | 2022. december 5. 05:26
Az oroszok háború-finanszírozási forrásainak elzárása céljából az orosz olajexport ma életbe lépett európai uniós embargója óriási kihívást jelent nemcsak az öreg kontinens, de az egész világ ellátása szempontjából. Ha ezt a magyar kormány nem ismeri fel, hamarosan hazánkban lehet a legmagasabb üzemanyagár egész Európában – mondta Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője a lapunknak adott interjúban.
Makro / Külgazdaság “A világ már háborúban áll” – interjú az észt nagykövettel 
Káncz Csaba | 2022. szeptember 5. 05:19
Ukrajnának meg kell nyernie ezt a háborút - mondta lapunknak Raul Toomas, az Észt Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Hozzátette: a háború drága, és sokba kerül nekünk a közelgő tél során, de ez csekély ár ahhoz képest, hogy a szabad és demokratikus világ státusza a tét. Káncz Csaba interjúja.
Kultúra „Valószínűleg jobb befektetésnek tűnik megvenni egy műtárgyat, mint bankban tartani a pénzt” - interjú Virág Judittal a sikeres tavaszi aukciókról és a festménypiac helyzetéről 
Bendl Vera | 2022. július 21. 05:43
Hanyatlás a műkincspiacon nem érzékelhető, sőt, nem várt sikereket hoztak a tavaszi aukciók, derül ki a Virág Judittal folytatott beszélgetésünkből. Akinél arra is kerestük a választ, mennyire fordultak a gyűjtők újabban a kortárs festők felé, hány forinttól érdemes műkincsben gondolkodni, és miért nem lehet soha olyan sikeres egy magyar festő, mint Picasso vagy Andy Warhol.
Befektetési alapok Ha a befektetésed ESG, sokat tettél a bolygóért, és még jó hozamod is lehet 
Eidenpenz József | 2022. július 5. 05:17
Mit tehet egy kisbefektető a bolygó, a társadalom fenntartható fejlődéséért? Számíthat-e jó hozamra, aki ESG-alapból vásárol? Mitől lesz fenntartható egy ingatlanalap? Interjú a Raiffeisen Alapkezelő vezérigazgatójával, Simon Péterrel.
Makro / Külgazdaság Veszélyekre figyelmezteti az Orbán-kormányt a bajor államminiszter – interjú  
Wéber Balázs | 2022. július 4. 05:31
A magyar mentesség az olajembargó alól nem lehet indok az orosz energia-szállításoktól való függetlenedés hanyagolására, a Roszatom részvételével megvalósuló paksi fejlesztés pedig újabb veszélyes függőséghez vezethet – mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Melanie Huml. Bajorország államminisztere hozzátette: Magyarország továbbra is vonzó termelési helyszín, de a cégek szeretik, ha a politikai döntések kiszámíthatóak és transzparensek, Európa pedig több egy gazdasági érdekközösségnél. Az egyenrangú párbeszéd fontos, de a jogállamisági problémákat Bajorországból is aggodalommal szemlélik.
Befektetési alapok Nagyon sokan alulbecsülik, mekkora veszély fenyeget a piacokon - interjú 
Gáspár András | 2022. június 20. 05:19
A befektetők még nem ismerték fel, hogy milyen nagy esélye van annak, hogy az amerikai gazdaság akár mélyebb recesszióba is süllyedhet – véli Czifra Gábor, az MKB Pannónia Alapkezelő portfóliómenedzsere. Hogyan veszi észre a profi befektető, hogy közeleg a vihar? Milyen befektetéseket választ, ha megfordul a trend és mit kezd a közönségkedvenc Teslával? Honnan tudja, mikor kell elkezdeni vásárolni és kik a példaképei? Interjú.
Makro / Külgazdaság Kína még soha nem vívott modern háborút – interjú egy kanadai biztonságpolitikai szakértővel 
Káncz Csaba | 2022. június 3. 05:23
Kína az orosz-ukrán háború kapcsán értette meg, milyen elképesztően bonyolult vállalkozás lenne egy tajvani invázió - mondta lapunknak Stephen R. Nagy, a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetem professzora, a Kanadai Globális Ügyek Intézetének munkatársa.  Hozzátette: belső kritikusai szerint Hszi elnök rendkívül rosszul kezelte az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát. Káncz Csaba interjúja.
Befektetési alapok Turbulens időkben felértékelődik a diverzifikáció szerepe 
Privátbankár.hu | 2022. május 21. 13:13
A háborúról, gazdasági nehézségekről és tőkepiaci turbulenciákról szóló hírek nem jelentik azt, hogy ne lenne érdemes befektetni. A Raiffeisen Alapkezelő az aktív portfólió-kezelésben hisz, és abban, hogy ilyenkor ingatlanbefektetésekkel, kisebb mennyiségű árupiaci termékkel is érdemes színesíteni a portfóliót. Interjú Gyetvai Károllyal, a Raiffeisen Alapkezelő vezető értékesítés támogatójával.
Befektetési alapok Mit kezdjünk pár millió forinttal és melyik kontinensen? 
Eidenpenz József | 2022. május 19. 05:14
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az indexek is lefelé tartanak. Lehetséges-e ilyen körülmények között jó befektetéseket találni? Európában vagy Amerikában érdemes ezeket keresni? Mit kezdjünk néhány millió forint megtakarítással? Interjú Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Makro / Külgazdaság Ukrajna nem kér magyar katonákat – interjú az ukrán nagykövettel  
Jernei Gábor | 2022. május 5. 05:16
Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete szeretné, ha Magyarország az eddiginél is egyértelműbben kiállna hazája mellett.
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontra zuhantak a magyar-amerikai kapcsolatok - interjú a biztonságpolitikai kutatóval 
Káncz Csaba | 2022. április 2. 12:21
Az orosz agresszió tükrében az amerikai kormányzat az eddigieknél is elfogadhatatlanabbnak tartja Budapest Moszkva-barát külpolitikáját - mondta lapunknak Fehér Zoltán, a Texasi Egyetem Clements Nemzetbiztonsági Központjának tudományos kutatója.  Az a tény, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei Kína legfontosabb szövetségesével, Oroszországgal kerültek egyre mélyülő konfliktusba már középtávon azt fogja jelenteni, hogy a Washington és Peking közötti versengés is egyre feszültebbé válik.  Káncz Csaba interjúja.
Makro / Külgazdaság Turizmus, háború idején – Interjú a Kárpátaljai Turisztikai Szövetség elnökével 
Elek Lenke | 2022. április 2. 05:52
Csizmár Saroltát pár éve Kárpátalján ismertem meg, akkor az ottani falusi turisztikai szövetségnek volt az elnöke. Lelkesedéssel, szívvel végezte a munkáját, később az Utazás kiállításon is találkoztam vele. Most Budapesten beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Itt a válasz: ezt tenné az ellenzék a fegyverszállításokkal és az orosz gázzal 
Wéber Balázs | 2022. április 1. 11:38
Az ukrajnai háborúval kapcsolatos ellenzéki stratégiáról és az uniós pénzekről is beszélt Szent-Iványi István a lapcsoportunknak adott nagyinterjúban.
Makro / Külgazdaság "Ukrajna is eszköz egy nagyhatalmi játszmában" – interjú az ukrán és a kubai válság kapcsolatáról 
Wéber Balázs | 2022. február 21. 05:36
Az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlóan az ukrán krízis is nagyhatalmak konfliktusa: mindkét esetben erődemonstráció zajlott és zajlik, valamint egyik fél sem akarta és akarja közel engedni magához a másik fegyvereit, mondta el Dr. Lénárt András a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hispanisztika Tanszékének adjunktusa szerint a megoldás a „kiegyenlített visszavonulás” lehetne. A hispanista történész, akinek egyik kutatási területe Kuba és az Egyesült Államok kapcsolata, a vörös vonalakról, az atomháború veszélyéről, valamint Kennedy és Hruscsov józanságáról is beszélt lapunknak.
Makro / Külgazdaság A két legnehezebb év áll mögöttünk – Interjú a MUISZ általános alelnökével 
Elek Lenke | 2022. február 8. 05:17
Az idei év már csak jobb lehet az elmúlt két évnél - mondta lapunknak adott interjújában a Magyar Utazási Irodák Szövetségének általános alelnöke.
Makro / Külgazdaság Ha egy ekkora birodalom elindul – interjú a magyar-orosz turisztikai kapcsolatokról 
Elek Lenke | 2022. január 20. 06:07
A Covid miatt az oroszok sem turistáskodhatnak már vagy két éve. Pedig az előző két évtizedben bejárták a világot. No, nem mindenki persze, csak aki tehette, de egy ekkora népességű országban a lakosság tíz százaléka – ennyien szoktak útra kelni „békeidőben” – is jelentős arány. Minderről dr. Szegedi Andreával, a Magyar-Orosz Baráti Társaság elnökségi tagjával, egyetemi tanárral, az orosz piac turisztikai szakértőjével beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Jakab Péter: a Völner-ügy rendszerhiba, Orbán Viktor adta ki a kilövési engedélyt 
Privátbankár.hu | 2021. december 27. 18:18
A Jobbik elnöke laptársunknak adott interjút, melyben egyebek mellett Márki-Zay Péterrről is kifejtette vélemémyét.
Befektetési alapok Mélyebb lehet, mint a 2008-as válság, de rövidebb - interjú 
Eidenpenz József | 2020. május 13. 06:04
Miért volt ilyen gyors a márciusi tőzsdei zuhanás, és miért emelkednek azóta az árfolyamok? Érdemes-e befektetni, és hogyan? Mely szektorok olcsók? Az ügyfelek most nem a megszokott módon reagáltak, és nem a legrosszabb pontokon adták el befektetési jegyeiket. Interjú az Év Alapkezelője díjat nyert Aegon Alapkezelő szakembereivel.
Makro / Külgazdaság Egy ország, amelyet nem bénított meg a vírus – interjú egy svédországi magyarral 
Wéber Balázs | 2020. március 27. 12:44
Svédországban, kisebb-nagyobb változásokkal, de a megszokott mederben zajlik az élet, mondta a Privátbankár.hu-nak Gonda Zsuzsanna magyar újságíró, aki egy Stockholm közeli kisvárosban él családjával. A skandináv ország különutas válságkezelést folytat: csupán a betegeket és időseket próbálja izolálni, valamint csak a súlyos eseteket diagnosztizálja, hogy elkerülje a pánikot.
Makro / Külgazdaság Orbán megszólalt a koronavírusról, de a migránsozást se hagyta ki 
Privátbankár.hu | 2020. február 28. 09:00
A témák a miniszterelnök szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában kerültek elő.
Makro / Külgazdaság Furcsaságok a kórházak központosított adósságrendezése körül 
Kormos Olga | 2020. február 27. 06:06
Már tudjuk, hogy a kormány 98 kórházi beszállítóval tárgyalt követeléseik rendezése miatt, s hogy a 100 millió forint alatti „kis” cégeknek elkezdődtek a kifizetések, a nagyok pedig márciusban számíthatnak kintlévőségük egy részére. De mi igaz azokból a pletykákból, hogy a tervezett kórházi közbeszerzések centralizálása mögött furcsa okok állnak? Rásky Lászlót, az Orvostechnikai Szövetség főtitkárát kérdeztük. 
Makro / Külgazdaság Orbán a koronavírusról: nincs baj, de komolyan kell venni a dolgot 
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 09:02
A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában közölte, a járvány miatt operatív törzs állt fel. És "Soros-hálózatról" is beszélt még.
Makro / Külgazdaság Akár jól is elsülhet a kormány meddőségi programja 
Kormos Olga | 2020. január 21. 06:06
Decemberben robbant a Magyar Közlönybe rejtett bomba, hogy az állam hat jól működő magán meddőségi klinikát vásárolt fel annak ürügyén, hogy a kormány ingyenessé tegye a meddőséggel küzdő magyar párok számára a gyógyszereket, a meddőségi kezeléseket és az öt alkalomra szóló lombikprogramot. Nem minden piaci szereplő nézi aggódva az átrendeződést.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a karácsonyi interjújában végül a klímavédelem mellé állt 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 08:47
Megvan a hivatalos útmutatás a kormányközeli médiumok és beszélő fejek számára, akik az elmúlt hónapokban szemlátomást nem tudták eldönteni, hogy komolyan vegyék-e a klímaváltozást vagy megmaradjanak a klímahiszti szakkifejezésnél.
Makro / Külgazdaság A párizsi klímaegyezmény halott – interjú Dorosz Dávid főpolgármester-helyettessel 
Káncz Csaba | 2019. december 13. 09:51
Dorosz Dávid, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese szerint a párizsi klímaegyezmény gyakorlatilag halott. Az igazi problémát a végtelenül igazságtalan, neoliberális kapitalizmus modellje jelenti. Káncz Csaba interjúja.
Vállalat Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást 
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 13:46
A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.
Makro / Külgazdaság Putyin interjút adott: elmondta, mi volt Merkel alapvető hibája 
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 07:57
Az orosz elnök Trumpot méltatta ugyanakkor.
Részvény / Deviza / Áru A nyugdíjasoktól függ a jövő, vége a 35 éves kamatcsökkentési trendnek 
Eidenpenz József | 2019. május 29. 06:06
Nagyon drágák lettek a fontosabb részvénypiacok, sok jele van annak, hogy innét lefelé vezet az út, globálisan is. Ilyen szituációt azonban, mint most, már kétszer átéltünk, 1999-ben és 2007 körül. Sok türelem kell hozzá, de lesznek még olcsó vételek – mondják Móricz Dániel és Cser Tamás, a Hold Alapkezelő befektetési menedzserei. A társadalom elöregedése nagy fordulatot hozhat a tőkepiacokon a következő évtizedben. Interjú.
Befektetési alapok Ha nincs magyar reálkamat, fektessünk más devizába 
Eidenpenz József | 2019. május 14. 06:06
A kötvényalapok kezelőinek dolga nagyon nehézzé vált az utóbbi években az alacsony kamatszint korában, de még mindig vannak technikák, amikkel jó hozamot lehet elérni – mondja Kovács Szilárd, az Erste Alapkezelő portfólió-menedzsere. Az egyik megoldás, hogy a környező országok magasabb hozamú állampapírjait vásárolják, hol forintra fedezve, hol az erősebb forintot kihasználva. Az intézményi ingatlanpiaci fellendülés még kitarthat Magyarországon. Interjú.
Befektetési alapok Éjjel-nappal figyelik a piacokat - az egyik legsikeresebb magyar portfóliómenedzser titkai 
Csabai Károly | 2019. április 29. 06:10
Két Klasszis-díjat is elhozhatott az idén Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója a Privátbankár.hu szavazásán. Az általa kezelt OTP Föld Kincsei Alap immár hatodszor lett az Év Legjobb Árupiaci Alapja, emellett a szakma őt választotta az Év Feltörekvő Portfóliómenedzserének is.
Befektetési alapok A klímavédelem jó befektetési célpont 
Csabai Károly | 2019. április 26. 06:05
A globális felmelegedés egy létező folyamat, amivel kezdeni kell valamit, ezért a hosszú távú trend a klímavédelmi iparág mellett szól – véli Czachesz Gábor, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, az Év Legjobb Globális Részvénylapjának kezelője.
Makro / Külgazdaság Szijjártó kiakadt: elmondta, szerinte kik terjesztenek világméretű hazugságokat 
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 10:01
A külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút, ahol leginkább Donald Trump amerikai elnök retorikájára emlékeztetett az érvelése. Mint mondta, „világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, és úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be.”
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: az orosz elnökkel találkozik Orbán Viktor, Merkellel és Trumppal nem 
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 11:35
Egy interjúban elárulta továbbá, hogy 18 német beruházásról tárgyal jelenleg a kormány, melyek 15 és 100 milliárd forint között szóródnak.
Makro / Külgazdaság Juncker kiosztotta Orbánt és a Fideszt 
Privátbankár.hu | 2018. december 30. 10:33
A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Orbán: Brüsszel zsoldosokat akar küldeni Magyarországra 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 08:53
Ha péntek, akkor Orbán Viktor interjút ad a Kossuth Rádióban.
Makro / Külgazdaság Szijjártó kiakadt: be kell fejezni Magyarország fenyegetését! 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 1. 12:01
Szijjártó Péter határozottan visszautasította a francia fenyegetőzést, hogy vonjanak meg európai uniós forrásokat a közösség nem szolidáris tagországaitól. A külgazdasági és külügyminiszter a Die Presse lapban megjelent interjúban úgy fogalmazott, Franciaország az Európai Unió egységét fenyegeti ezzel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG