<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Interjú
Befalap Turbulens időkben felértékelődik a diverzifikáció szerepe
Privátbankár.hu | 2022. május 21. 13:13
A háborúról, gazdasági nehézségekről és tőkepiaci turbulenciákról szóló hírek nem jelentik azt, hogy ne lenne érdemes befektetni. A Raiffeisen Alapkezelő az aktív portfólió-kezelésben hisz, és abban, hogy ilyenkor ingatlanbefektetésekkel, kisebb mennyiségű árupiaci termékkel is érdemes színesíteni a portfóliót. Interjú Gyetvai Károllyal, a Raiffeisen Alapkezelő vezető értékesítés támogatójával.
Befalap Mit kezdjünk pár millió forinttal és melyik kontinensen?
Eidenpenz József | 2022. május 19. 05:14
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az indexek is lefelé tartanak. Lehetséges-e ilyen körülmények között jó befektetéseket találni? Európában vagy Amerikában érdemes ezeket keresni? Mit kezdjünk néhány millió forint megtakarítással? Interjú Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Makro / Külgazdaság Jakab Péter: a Völner-ügy rendszerhiba, Orbán Viktor adta ki a kilövési engedélyt
Privátbankár.hu | 2021. december 27. 18:18
A Jobbik elnöke laptársunknak adott interjút, melyben egyebek mellett Márki-Zay Péterrről is kifejtette vélemémyét.
Befalap Mélyebb lehet, mint a 2008-as válság, de rövidebb - interjú
Eidenpenz József | 2020. május 13. 06:04
Miért volt ilyen gyors a márciusi tőzsdei zuhanás, és miért emelkednek azóta az árfolyamok? Érdemes-e befektetni, és hogyan? Mely szektorok olcsók? Az ügyfelek most nem a megszokott módon reagáltak, és nem a legrosszabb pontokon adták el befektetési jegyeiket. Interjú az Év Alapkezelője díjat nyert Aegon Alapkezelő szakembereivel.
Makro / Külgazdaság Egy ország, amelyet nem bénított meg a vírus – interjú egy svédországi magyarral
Wéber Balázs | 2020. március 27. 12:44
Svédországban, kisebb-nagyobb változásokkal, de a megszokott mederben zajlik az élet, mondta a Privátbankár.hu-nak Gonda Zsuzsanna magyar újságíró, aki egy Stockholm közeli kisvárosban él családjával. A skandináv ország különutas válságkezelést folytat: csupán a betegeket és időseket próbálja izolálni, valamint csak a súlyos eseteket diagnosztizálja, hogy elkerülje a pánikot.
Makro / Külgazdaság Orbán megszólalt a koronavírusról, de a migránsozást se hagyta ki
Privátbankár.hu | 2020. február 28. 09:00
A témák a miniszterelnök szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában kerültek elő.
Makro / Külgazdaság Furcsaságok a kórházak központosított adósságrendezése körül
Kormos Olga | 2020. február 27. 06:06
Már tudjuk, hogy a kormány 98 kórházi beszállítóval tárgyalt követeléseik rendezése miatt, s hogy a 100 millió forint alatti „kis” cégeknek elkezdődtek a kifizetések, a nagyok pedig márciusban számíthatnak kintlévőségük egy részére. De mi igaz azokból a pletykákból, hogy a tervezett kórházi közbeszerzések centralizálása mögött furcsa okok állnak? Rásky Lászlót, az Orvostechnikai Szövetség főtitkárát kérdeztük. 
Makro / Külgazdaság Orbán a koronavírusról: nincs baj, de komolyan kell venni a dolgot
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 09:02
A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában közölte, a járvány miatt operatív törzs állt fel. És "Soros-hálózatról" is beszélt még.
Makro / Külgazdaság Akár jól is elsülhet a kormány meddőségi programja
Kormos Olga | 2020. január 21. 06:06
Decemberben robbant a Magyar Közlönybe rejtett bomba, hogy az állam hat jól működő magán meddőségi klinikát vásárolt fel annak ürügyén, hogy a kormány ingyenessé tegye a meddőséggel küzdő magyar párok számára a gyógyszereket, a meddőségi kezeléseket és az öt alkalomra szóló lombikprogramot. Nem minden piaci szereplő nézi aggódva az átrendeződést.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a karácsonyi interjújában végül a klímavédelem mellé állt
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 08:47
Megvan a hivatalos útmutatás a kormányközeli médiumok és beszélő fejek számára, akik az elmúlt hónapokban szemlátomást nem tudták eldönteni, hogy komolyan vegyék-e a klímaváltozást vagy megmaradjanak a klímahiszti szakkifejezésnél.
Makro / Külgazdaság A párizsi klímaegyezmény halott – interjú Dorosz Dávid főpolgármester-helyettessel
Káncz Csaba | 2019. december 13. 09:51
Dorosz Dávid, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese szerint a párizsi klímaegyezmény gyakorlatilag halott. Az igazi problémát a végtelenül igazságtalan, neoliberális kapitalizmus modellje jelenti. Káncz Csaba interjúja.
Vállalat Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 13:46
A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.
Makro / Külgazdaság Putyin interjút adott: elmondta, mi volt Merkel alapvető hibája
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 07:57
Az orosz elnök Trumpot méltatta ugyanakkor.
Részvény / Deviza / Áru A nyugdíjasoktól függ a jövő, vége a 35 éves kamatcsökkentési trendnek
Eidenpenz József | 2019. május 29. 06:06
Nagyon drágák lettek a fontosabb részvénypiacok, sok jele van annak, hogy innét lefelé vezet az út, globálisan is. Ilyen szituációt azonban, mint most, már kétszer átéltünk, 1999-ben és 2007 körül. Sok türelem kell hozzá, de lesznek még olcsó vételek – mondják Móricz Dániel és Cser Tamás, a Hold Alapkezelő befektetési menedzserei. A társadalom elöregedése nagy fordulatot hozhat a tőkepiacokon a következő évtizedben. Interjú.
Befalap Ha nincs magyar reálkamat, fektessünk más devizába
Eidenpenz József | 2019. május 14. 06:06
A kötvényalapok kezelőinek dolga nagyon nehézzé vált az utóbbi években az alacsony kamatszint korában, de még mindig vannak technikák, amikkel jó hozamot lehet elérni – mondja Kovács Szilárd, az Erste Alapkezelő portfólió-menedzsere. Az egyik megoldás, hogy a környező országok magasabb hozamú állampapírjait vásárolják, hol forintra fedezve, hol az erősebb forintot kihasználva. Az intézményi ingatlanpiaci fellendülés még kitarthat Magyarországon. Interjú.
Befalap Éjjel-nappal figyelik a piacokat - az egyik legsikeresebb magyar portfóliómenedzser titkai
Csabai Károly | 2019. április 29. 06:10
Két Klasszis-díjat is elhozhatott az idén Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója a Privátbankár.hu szavazásán. Az általa kezelt OTP Föld Kincsei Alap immár hatodszor lett az Év Legjobb Árupiaci Alapja, emellett a szakma őt választotta az Év Feltörekvő Portfóliómenedzserének is.
Befalap A klímavédelem jó befektetési célpont
Csabai Károly | 2019. április 26. 06:05
A globális felmelegedés egy létező folyamat, amivel kezdeni kell valamit, ezért a hosszú távú trend a klímavédelmi iparág mellett szól – véli Czachesz Gábor, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, az Év Legjobb Globális Részvénylapjának kezelője.
Makro / Külgazdaság Szijjártó kiakadt: elmondta, szerinte kik terjesztenek világméretű hazugságokat
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 10:01
A külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút, ahol leginkább Donald Trump amerikai elnök retorikájára emlékeztetett az érvelése. Mint mondta, „világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, és úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be.”
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: az orosz elnökkel találkozik Orbán Viktor, Merkellel és Trumppal nem
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 11:35
Egy interjúban elárulta továbbá, hogy 18 német beruházásról tárgyal jelenleg a kormány, melyek 15 és 100 milliárd forint között szóródnak.
Makro / Külgazdaság Juncker kiosztotta Orbánt és a Fideszt
Privátbankár.hu | 2018. december 30. 10:33
A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Orbán: Brüsszel zsoldosokat akar küldeni Magyarországra
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 08:53
Ha péntek, akkor Orbán Viktor interjút ad a Kossuth Rádióban.
Makro / Külgazdaság Szijjártó kiakadt: be kell fejezni Magyarország fenyegetését!
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 1. 12:01
Szijjártó Péter határozottan visszautasította a francia fenyegetőzést, hogy vonjanak meg európai uniós forrásokat a közösség nem szolidáris tagországaitól. A külgazdasági és külügyminiszter a Die Presse lapban megjelent interjúban úgy fogalmazott, Franciaország az Európai Unió egységét fenyegeti ezzel.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor invázióról beszélt egy nagyinterjúban
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:20
A német Bildnek adott interjút a miniszterelnök, ebben beszélt arról, hogy inváziónak tartja a menekülthullámot, és nem érti a németek hozzáállását a kérdéshez. Kormányát nem tartja EU-ellenesnek, Sörös György ellen viszont nemzetbiztonsági okokból is fel kell lépnie.
Személyes pénzügyek Közeleg a pillanat: hamarosan otthon hagyhatjuk a pénztárcánkat?
Balkó Rita | 2018. január 5. 06:06
Rohamtempóban terjed az egyérintéses mobilfizetés, vagyis a mobiltárcák használata. Magyarország különösen innovatívnak számít, ha fizetési módszerekről van szó, szívesen nyit az újdonságokra a lakosság, valamiért azonban még mindig nehezen engedjük el a régi módszereket. Mikor hagyhatjuk végre otthon a pénztárcánkat és a bankkártyánkat? Milyen nehéz aktiválni egy mobiltárcát, és mennyire biztonságos? Maklári István, a Mastercard Advisors regionális tanácsadó csapatának vezetője válaszolt minden kérdésünkre. Interjú.
Személyes pénzügyek Miért jobb emberekre bízni a pénzünket, mint robotokra?
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 12:00
A magyar privát banki ügyfelek hagyományosan konzervatívak, de megjelent az a réteg, aki a jelenlegi befektetői környezetben hajlandó valamivel nagyobb kockázatot vállalni a hozam érdekében. A fintech cégek kihívást jelentenek a befektetéskezelőknek is, de a privát bankárokat nem lehet robotokra cserélni - főleg ha ők maguk is alkalmazzák a digitalizáció vívmányait. Interjú Dócs Jánossal, a CIB Bank privát banki részlegének vezetőjével.
Makro / Külgazdaság Orbán: nincs a magyar rendszerben polgári engedetlenség
Privátbankár.hu | 2017. június 16. 08:31
Valaki mondja meg a miniszterelnöknek, hogy a polgári engedetlenségnek pont ez a lényege. Azok a civilek, akik nem tartják be az új törvényt, számíthatnak a retorzióra - mondta a kormányfő, aki szerint szeretünk Magyarországon élni és nem akarjuk, hogy az változzon. Az egyszerűen gondolkodóknak csak annyit üzen: még jobb lesz minden.
Befalap Némi kockázatvállalással most is lehet jó befektetéseket találni
Gáspár András | 2017. március 30. 06:05
A magyar lakosság ismét a kevésbé kockázatos eszközök felé fordult, 2016-ban sokan választották az ingatlanalapokat – az Erste Ingatlan Alap vagyona már 320 milliárd forint fölött jár. Az állam magas kamattal csábítja magához a lakossági befektetőket, de némi kockázatvállalással még a mostani környezetben is lehet találni jó befektetéseket a piacon. Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával beszélgettünk.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektessünk? Van élet az állampapíron és az ingatlanalapokon túl
Gáspár András | 2017. március 24. 06:05
Nehéz éve volt az alapkezelői piacnak: az állam a lakosságnak magas kamatot ígér, miközben az ingatlanpiaci boom is elvitte a megtakarításokat. Pedig az állampapírok nem mindenkinek jelentenek gyümölcsöző befektetést, ahogy az ingatlanalapokat sem biztos, hogy mindenki jól érti. Interjú a 2017-es Év Alapkezelője, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő vezérigazgatójával, Kadocsa Péterrel.
Vállalat Csányi: új országban terjeszkedhet az OTP 2017-ben
Privátbankár.hu | 2016. december 22. 08:38
Komoly tervei vannak az elnök-vezérigazgatónak a következő évre.
Makro / Külgazdaság Orbán elmondta, mi söpörheti el az Európai Uniót
Privátbankár.hu | 2016. június 3. 08:36
Ha Egyiptomban nem sikerül fenntartani a rendet, 90 millióan indulhatnak meg Európa felé.
Személyes pénzügyek Így lehet valóban megtanítani a gyerekeknek, hogyan kell bánni a pénzzel
Gáspár András | 2016. május 30. 06:05
Mindenki úgy gondolja Magyarországon, hogy nagyon fontos dolog megtanítani a mindennapi pénzügyi ismereteket a gyerekeknek, azonban a pedagógusok nem érzik magukat kellően felkészültnek az oktatáshoz és hiányoznak a megfelelő eszközök, tananyagok is. A Pénziránytű Alapítvány több sikeres program mellett egy új hiánypótló tankönyvvel is segíti az iskolákat; a háttérről Szuromi-Kovács Ágnest, az alapítvány ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Norbiékra is ez várhat – így megy a tőzsdei kivezetés
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 13:58
A börzét, a felügyeletet és a befektetőket is értesíteni kell, de a részvényeket is vissza kell vásárolnia a kibocsátónak.
Befalap Ha jót akarunk, ne mindig azt keressük, ami a legjobbnak látszik
Eidenpenz József | 2016. április 26. 08:30
Felértékelődési nyomás lehet a forinton és tovább csökkenhetnek az állampapír-hozamok, a negatív hozamok sem zárhatók ki. Az alapválasztásnál fontos, hogy ne az legyen az elsődleges választási szempont, mi hozta a legtöbbet, hanem az is, hogy mi az, ami lemaradt. Interjú Forián-Szabó Gergellyel, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Befalap Most jó kisbefektetőnek lenni – idén is jól teljesítenek a magyar eszközök
Eidenpenz József | 2016. április 18. 06:08
A kötvénypiacra kiemelt figyelmet fordító Erste Alapkezelő szerint idén is jó éve lehet a magyar eszközöknek, bár a 2017-es évtől már kicsit tartanak. Az alapkezelés olcsóbb lett, a forint stabil maradhat. A legnépszerűbb termékük az Erste Ingatlan Alap. Interjú Mesterházy György vezérigazgatóval.
Befalap Így értékelődhetnek fel a magyarországi ingatlanok
Eidenpenz József | 2016. március 30. 06:05
A Raiffeisen Ingatlan Alap átlag feletti hozamot ért el az utóbbi években, az alacsony kamatkörnyezetben pedig vonzóbbá váltak az ingatlanalapok, ezért jelenleg is vizsgálják, hogy ismét elérhető legyen a lakossági megtakarítók számára is. Az ingatlan alapok mellett az aktív alapokra hívják fel a figyelmet, azon belül is az abszolút hozamcélú termékekre, amelyek képesek lehetnek az állam által kínált lakossági hozamot is túlteljesíteni. Interjú Váradi Zoltánnal, az alapkezelő vezérigazgató-helyettesével.
Makro / Külgazdaság Merkel a magyar népszavazásról: csak elutasítani lehet az eljárást
Privátbankár.hu | 2016. február 29. 07:56
Jó úton halad a német kancellár szerint a menekültválság kezelése. Angela Merkel elutasítja az egyoldalúan kijelölt létszámkorlátokat.
Makro / Külgazdaság Terrorfenyegetésről beszélt ma reggel Orbán
Privátbankár.hu | 2016. február 5. 08:36
Ha arról vannak információk, hogy terrorfenyegetés készül magyar emberek ellen, lépni kell - ugyanakkor nem tartozunk a különösebben terrorfenyegetett országok közé. Orbán Viktor szerint jó irányba tart az oktatás átalakítása, az pedig nem baj, hogy több tízezer család él és dolgozik Angliában.
Karrier Állást keresel? A statisztika szerint ennyi idő alatt találsz
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 13:20
Aggodalomra semmi ok, az álláskeresők kétharmada három hónapon belül elhelyezkedett tavaly.
Makro / Külgazdaság Orbán: a Brüsszelizmus miatt omlik össze Európa
Privátbankár.hu | 2016. január 22. 08:25
A magyar miniszterelnök szerint nem a menekültválság az európai egység legnagyobb problémája, hanem az uniós hatalmaskodás.
Befalap A magyar részvények járhatnak jól a lengyel választás után – interjú
Eidenpenz József | 2015. december 15. 06:08
A magyar részvénypiac kedvező helyzetbe kerülhet, miután a lengyel papíroknak hátat fordít sok befektető. Lehet, hogy a részvénypiacokon jövőre nem lesz határozott trend, de a megtépázott feltörekvő piacokon érdemes lehet befektetni. Januárban új, a szokásosnál merészebb alapot indítanak – interjú Pillár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával.
Pénzügyi szektor Óriási lehetőség kapujában Magyarország: fordulat előtt a fizetések világa
Gáspár András | 2015. december 14. 06:08
Felbecsülhetetlen hatást okoz majd az azonnali átutalások bevezetése: megváltozik minden olyan helyzet, amikor jelenleg készpénzt adunk ki a zsebünkből. A rendszer kialakítása azonban nem egyszerű feladat, komoly összefogás kell hozzá. Magyarország a régióban az elsők között vágott bele - ha ezt sikerülne gyorsan tető alá hozni, azzal nagyon komolyan letennénk a névjegyünket. Interjú Szeles Zoltánnal, a Capsys alapítójával, ügyvezetőjével.
Részvény / Deviza / Áru Meglopják a kisembereket? Háborog a shortolás királya
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 13. 09:49
Fog még fúvódni a kínai lufi, egy kis szünet után sorra dőlnek majd az árfolyamcsúcsok Sanghajban, Hongkongban és megkezdődik a kínai fizetőeszköz folyamatos leértékelése – jósolja nekünk a shortolás királyaként is aposztrofált amerikai befektető, az Eos Funds vagyon- és alapkezelő fő tulajdonosa, vezérigazgatója.
Makro / Külgazdaság Varufakisz akár a svéd himnuszt is énekelhette volna
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 08:06
Ugyanaz lett volna az eredmény az eurócsoporttal szemben. A volt görög pénzügyminiszter teljesen mindegy volt, milyen érveket használt.
Befalap Túl alacsony a kamat? Ez lesz idén a befektetési sláger – interjú
Privátbankár.hu | 2015. április 13. 10:42
Aki hozamot szeretne, kockázatot kell vállalnia, hosszabb futamidejű kötvényekkel vagy részvényekkel. Az alapkezelő nem brókercég; ilyen kifinomult ellenőrzési rendszer, mint itt, messze nincs az értékpapírcégeknél. Aki évekig dolgozott a megtakarításáért, szánjon rá legalább pár órát, hogy befektetési döntését meghozza – interjú Konkoly Miklóssal, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatójával.
Vásárló Mi az az Árkosár? Elmagyarázzuk! - Videó
Privátbankár.hu | 2015. április 7. 13:02
Már hét éve jelentkezünk hónapról hónapra a Privátbankár.hu állandó felmérésével, amellyel abban szeretnénk segíteni, hogy ön egyszerűen tájékozódhasson a népszerűbb élelmiszerek árváltozásairól. Egyenesen a üzletek polcai mellől jelentjük, hogyan alakulnak az alapvető termékek árai. Riporterünk elmeséli önöknek, mi alapján áll össze az Árkosár.
Befalap Az lesz az igazi fordulat, ha emelkednek majd az állampapír-hozamok – interjú
Eidenpenz József | 2015. április 7. 06:08
Amerikai vagy európai részvényekbe érdemes inkább fektetni? Meddig erősödhet a dollár és a forint? Hogyan ne parkoltassunk feleslegesen tíz évig ott pénzt, ahol keveset kamatozik? Miért jó a vegyes alap? – interjú Forián-Szabó Gergellyel, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Spekuláns az, aki sok pénzt keres. Kivéve, ha az a valaki én vagyok
Privátbankár.hu | 2015. április 1. 20:00
Hiába dönt történelmi rekordokat a DAX index, ennek senki sem örül felhőtlenül. Az Alapblog.hu-nak nyilatkozó tőzsdei viselkedéskutató, a korábban deviza- és értékpapír-kereskedőként is ismert Joachim Goldberg tapasztalatai szerint a portfoliókezelők Európa-szerte azért imádkoznak, hogy jöjjön már valamiféle korrekció, mert lassan összetöri a lelküket ez a sok történelmi csúcs.
KKV Így mossuk tisztára a vállalkozó szót - interjú
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 08:22
Záboji Péter valószínűleg az európai startup-sikerek egyik legkeményebb élharcosa. Az üzletember komoly nemzetközi karrierrel a háta mögött vágott bele a feltörekvő fiatalok támogatásába, mára elvitathatatlan szerepe van abban, hogy Budapest meghatározó pontja a régió startup-térképének. Megoldásra váró problémákról, közös munkáról és az új kedvenc témájáról beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló