2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem akarják, hogy egy váratlan fordulat miatt ne juthassanak hozzá a terhességmegszakítás mellett döntő nők a készítményhez.

Oregon kormányzója, Tina Kotek arra utasította az államot helyi idő szerint csütörtökön, hogy szerezzen be több évre elegendő készletet a leggyakrabban használt abortusztablettából, mivel attól félnek, egy bírósági döntés szigoríthatja a gyógyszerhez való hozzáférést.

A demokrata párti kormányzó elmondta: az oregoni páciensek így a bírósági döntéstől függetlenül még évekig hozzáférhetnek a tablettához.

"Biztosítani fogom, hogy a páciensek hozzájuthassanak a szükséges gyógyszerekhez, a szolgáltatók pedig el tudják látni őket a tablettával felesleges, politikailag motivált beavatkozás és megfélemlítés nélkül"

- hangsúlyozta nyilatkozatában.

A kormányzói iroda szerint az állam és az Oregoni Egészségügyi és Tudományegyetem 22 500 adagot szerez be a tablettából. Az oregoni intézkedést megelőzően Washington, Kalifornia, New York és Massachusetts államok vásároltak nagy készleteket a leggyakrabban használt abortusztablettából az elmúlt hetekben, és hasonló bejelentést tett Maryland kormányzója is. New Jersey kormányzója közölte, fontolóra veszi ugyanezt.

A kérdéses abortusztablettát több mint húsz éve engedélyezte az amerikai gyógyszerhatóság (FDA), több mint ötmillió terhességmegszakítást végeztek vele az igazságügyi minisztérium szerint. A kutatások alapján a gyógyszeres abortusz biztonságos és hatékony, a szövődmények - köztük a fertőzés - ritkák.

A mifepriszton ügyében tavaly indított pert egy konzervatív keresztény jogi csoport (Alliance Defending Freedom) a gyógyszer ellenzőinek képviseletében, akik szerint a tabletta engedélyezése hibás volt.

Az amerikai legfelsőbb bíróság jelenleg megfontolja, engedélyezi-e, hogy korlátozások lépjenek életbe a gyógyszerrel kapcsolatban a pereskedés idején.

A konzervatív csoport azt követően indította a pert, hogy a Legfelsőbb Bíróság júniusban megsemmisítette az úgynevezett Roe kontra Wade-ügyben 1973-ban hozott döntését, amely azóta biztosította a terhességmegszakítás általános jogát az Egyesült Államokban.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 07:04
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentett döntése alapján érvényben maradt a magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata.
Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
Makro / Külgazdaság Putyin Zaporizzsja és Herszon megyét is magának követeli
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:20
Aligha elfogadható ez Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság Áprilisban csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 13:25
Az előző havinál és a vártnál is jóval kisebb külkereskedelmi többlettel zárta áprilist az euróövezet az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a Vörös-tengeren is, súlyosan megsebesült egy matróz
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 11:14
Húszi rakéták vettek célba több hajót is, egy súlyos sebesült is van.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is beismerte, hogy bajban van Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:44
"Két hölgy" miatt. Ha nem jön össze az új frakció, még messzebb kerül Brüsszel elfoglalása, márpedig a magyar miniszterelnök szerint sem áll jól a dolog.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a háború Kína és Brüsszel között?
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 09:46
Pekingben közölték, nem hagyják válasz nélkül az ellenséges lépést, megtorló intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jó hírt Lázár János
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 08:31
A márciusi kiábrándító adatok után jelentősen javult egy fontos gazdasági mutató.
Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG