2p

Forintban több mint 64 milliárd forintot fizetett a volt elnök. 

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke befizette a bíróságnak azt a 175 millió dolláros (64,4 milliárd forint) biztosítékot, amely bizonyítja, hogy adócsalási ügyében képes lenne az ennél jóval nagyobb összegű bírság kifizetésére is – írta a Telex a BBC-re hivatkozva. Eredetileg a teljes 464 millió dolláros (171 milliárd forint) összeget várta el a bíróság, amit később csökkentett 175 millióra.

Árfolyamok és grafikonok

Ha nem fizetett volna, akkor a bíróság elkezdhette volna lefoglalni az ingatlanjait annak ellenére, hogy Trump fellebbezett az ítélet ellen. A volt elnök ügyvédei azért kérték az összeg csökkentését, mert nem találtak olyan pénzügyi szolgáltatót, amely befizette volna a teljes összeget.

Trump fizetett
Trump fizetett
Fotó: Fotó: EPA/FULTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE

A több tucatnyi megkeresett pénzintézet egyike sem volt meggyőződve arról, hogy viszont látja a Trump helyett letett biztosítékot. A fellebbviteli bíróság abba is belegyezett, hogy elhalasszák az elsőfokú ítéletben szereplő egyéb büntetések végrehajtását. Így a volt elnököt és idősebb fiait a jogerős ítéletig – ha az helyben hagyja az eredeti verdiktet – nem tiltják el a tulajdonukban lévő New York-i vállalatok vezetésétől.

Trump ellen azzal a váddal indult bírósági eljárás, hogy lólépésben változtatja meg az ingatlanjai értékéről szóló becsléseket. Ha hitelt akar felvenni, akkor drágábbnak láttatja azokat, mert így tud több pénzt szerezni. Amikor azonban eljön az adóbevallás ideje, akkor papíron leértékeli az ingatlanokat, hogy kisebb legyen az adóhatóságnak fizetendő cech. A bíróság ezt úgy értékelte, hogy a volt amerikai elnök adócsaló. Ezért szabták ki a tetemes pénzbírságot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a reálbérek, Ön mire költi?
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett.
Makro / Külgazdaság Valami történt az amerikai gazdaságban
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:57
Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden közzétett előzetes értékei alapján.
Makro / Külgazdaság Mit jelez Matolcsy Györgyék lépése?
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte.
Makro / Külgazdaság Nem várt helyről kapott beszólást Varga Mihály
Dobos Zoltán | 2024. április 23. 16:44
A szolgáltatások visszatekintő árazása és a nemzetközi környezet romlása, elsősorban a Fed felfelé tolt kamatpályája negatívan hat a magyar monetáris politika lehetőségeire. Az erős dezinfláció, a folyó fizetési mérleg tartós javulása és a magas devizatartalék-szint miatt viszont jók a kilátások. A kamatdöntő ülés után Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tartott háttérbeszélgetést, ahol odaszúrt a pénzügyminiszternek is.
Makro / Külgazdaság Kitilthatják a kényszermunkával készült termékeket az EU-ból
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 15:59
Az Európai Parlament (EP) megszavazta a kényszermunkával készült termékek kitiltását az EU piacáról. A most elfogadott szabályoknak köszönhetően jobban megéri majd, és könnyebb lesz a javíttatás, kevesebb hulladék képződik, és hátszelet kapnak a javítással foglalkozó vállalkozások.
Makro / Külgazdaság Friss külföldi pénzzel pöröghet fel az ukrán lakások újraépítése
Mester Nándor | 2024. április 23. 15:01
Kormányprogram indult a hitelpiacon, viszont az építkezéseket hátráltatja az egyre erősebb munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság Lehullt a lepel, Matolcsy Györgyék léptek
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:01
Kedden ismét kamatdöntő ülést tartott a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ahol változtattak a jegybanki alapkamaton.
Makro / Külgazdaság Aki gázzal fűt, örülhet az új prognózisnak
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 11:55
Ursula von der Leyen szerint lejjebb mehetnek a gázárak. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG