A Nutri-Score európai bevezetésére vonatkozó felhívást írtak alá európai kutatók és tudományos szervezetek, köztük a Magyar Elhízástudományi Társaság. A Nutri-Score egyszerű és átlátható, szigorú tudományos háttérrel megalapozott élelmiszer címkézés, amelynek célja az étrendi döntések megkönnyítése a vásárlóközönség részére a krónikus betegségek kialakulásának vagy progressziójának megelőzése érdekében.
32 különböző európai ország közegészségügy, megelőző orvoslás, elhízás, endokrinológia, onkológia, kardiológia, gyermekgyógyászat és szociális területen érintett - 269 egyéni és 21 szakértői szövetsége - felhívást írt alá a táplálkozás területén, amelyben arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy a Nutri-Score-t mind a fogyasztók, mind a közegészségügyi hatóságok érdekében a lehető leghamarabb fogadják el harmonizált és kötelező csomagolás előtti tápértékjelölésként (FOPNL) Európa-szerte.
A Nutri-Score-t tudományos alapon fejlesztették ki kutatók, az egyedüli olyan élelmiszer-előlapi tápértékjelölés Európában, amely lektorált nemzetközi tudományos folyóiratokban megjelent 40 tudományos tanulmány tárgyát képezte, bizonyította annak hatékonyságát, relevanciáját és hasznosságát a fogyasztók egyéni érdeke és a népegészségügyi célok érdekében.