<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Visszatekintésünk az elmúlt órák legjelentősebb eseményeire az orosz-ukrán háborúból. 

  • Ukrajna kijelentette, hogy nem fog beleegyezni semmilyen tűzszüneti megállapodásba, amely azzal járna, hogy területeket ad át Oroszországnak, miközben Moszkva fokozta támadását a keleti Donbasz régióban. A háborúnak Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának teljes helyreállításával kell véget érnie - mondta Andrij Jermak elnöki kabinetfőnök.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy naponta 50-100 ukrán hal meg a háború keleti frontján, ezzel a katonai veszteségekre utalt. A legsúlyosabb harcok a luhanszki ikervárosok, Szijjerodonyeck és Liszicsanszk körül folynak. Szerhij Gaidaj, Luhanszk kormányzója egy helyi televíziós interjúban azt mondta, hogy Oroszország "felperzselt föld" taktikát alkalmaz a régióban.
  • Ukrajna lesz a négynapos davosi Világgazdasági Fórum napirendjének központja, a találkozó ma kezdődik Zelenszkij videóbeszédével.

Davosban Ukrajna lesz a fő téma. Fotó: DepositphotosDavosban Ukrajna lesz a fő téma. Fotó: Depositphotos

  • Az Európa legnagyobb atomerőművének helyszínéül szolgáló Enerhodar oroszok által kinevezett polgármestere megsérült egy robbanásban. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Andrej Sevcsik az intenzív osztályon fekszik.
  • Zelenszkij három hónappal, augusztus 23-ig meghosszabbította az ukrán hadiállapotot. Az ukrán parlament betiltotta a "Z" és a "V" jelképeket is, amelyeket az orosz hadsereg az ukrajnai háború népszerűsítésére használ, de oktatási vagy történelmi célokra engedélyezte a használatukat.
  • Olena Zelenszka ukrán first lady interjút adott Zelenszkij elnökkel közösen, ez volt mindössze a második közös nyilvános szereplésük azóta, hogy Oroszország megindította az inváziót. Az interjúban egyebek mellett a február 24-én érzett szorongásról beszélt, valamint arról, hogy bár a háború megindulása alig látja a férjét, „senki, még a háború sem tudta elvenni tőle.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG