<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ezzel ez lett a legdrágább a hazájában, a többiek messze lemaradtak.

Négymilliárd dollárért cserélt gazdát a Phoenix Suns, amely ezzel a legdrágább klub lett az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

Az NBA többi klubja csak pislogott. Fotó: depositphotos
Az NBA többi klubja csak pislogott. Fotó: depositphotos

A liga kedden közölte, hogy Mat Ishbia üzletember - aki az egyetemi bajnokságban maga is kosarazott - lett az új többségi tulajdonos az arizonai klubban. A vételár nemcsak a 2021-ben nagydöntős Sunsra, hanem a női bajnokságban (WNBA) háromszoros győztes Phoenix Mercuryra is vonatkozik. A decemberben bejelentett üzlethez már csak a többi egyesület jóváhagyása volt szükséges, amely hétfőn megtörtént. A 43 éves Ishbia a legnagyobb amerikai jelzáloghitelező vállalat, a United Wholesale Mortgage tulajdonosa.

Az eddigi csúcsot Joe Tsai tartotta, aki 2019-ben 3,3 milliárd dollárt fizetett a Brooklyn Netsért és annak csarnokáért, a Barclays Centerért. A rangsor harmadik helyén a Houston Rockets áll, amelyet 2,2 milliárdért vett meg Tilman Fertitta 2017-ben.

A Phoenix korábbi tulajdonosát, Robert Sarvert szeptemberben egy évre eltiltották a liga döntéshozói, emellett 10 millió dolláros bírsággal sújtották klubvezetési szabálytalanságok miatt. Sarver 2004-ben 401 millió dollárért vásárolta meg a Sunst és a Mercuryt, ami ugyancsak rekord volt akkoriban.

Elképesztő összegekért juthatnak be a szurkolók LeBron James soron következő hazai mérkőzéseire, amelyek valamelyikén a Los Angeles Lakers sztárja minden bizonnyal megdönti a pontrekordot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban. A 38 éves klasszist már csak 36 pont választja el attól, hogy megelőzze az örökranglistát 38 387 ponttal vezető Kareem Abdul-Jabbart. Erre magyar idő szerint szerda hajnalban az Oklahoma City Thunder vagy péntek éjjel a Milwaukee Bucks ellen kerülhet sor.

A Thunder elleni meccsre a közvetlenül a pálya szélén található 161-es és 162-es számú ülőhely összesen 181 ezer dollárba kerül, azaz darabjuk átszámítva 36 millió forint. A busás összeg kifizetője ráadásul korántsem biztos, hogy tanúja lesz a történelmi pillanatnak, ha a négyszeres bajnok James 36 pontnál kevesebbet dob a Thundernak.

Még hihetetlenebb az érdeklődés a Milwaukee elleni összecsapásra, részben amiatt, hogy az 1989 áprilisában visszavonult Abdul-Jabbar a Lakersben és a Bucksban töltötte a pályafutását, részben pedig azért, mivel nagyobb az esélye, hogy ezen a mérkőzésen jön el a várva várt James-kosár. Erre a meccsre 57 millió forintba kerül egy pálya széli ülőhely. Ami a legolcsóbb bejutási lehetőségeket illeti, az Oklahoma City ellen 176, a Milwaukee ellen pedig 796 dollárról indulnak a jegyárak. Összehasonlításul: a Thunder következő, március 24-én sorra kerülő vendégjátékát már 60 dollárért is meg lehet tekinteni a Crypto.com Arenában.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Bukik-e a bulikirálynő? Fontos választások lesznek ma Finnországban
Wéber Balázs | 2023. április 2. 05:44
Parlamenti választásokat tartanak ma az észak-európai országban. A kormányzó szociáldemokraták fej fej mellett állnak a konzervatívokkal és a nacionalistákkal – azaz nyitott kérdés, hogy megtarthatja-e posztját Sanna Marin, a feltörekvő nők generációjának vitatott példaképe.
Makro / Külgazdaság Rosszul áll az orosz vezérkari főnök szénája?
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 19:01
Egy háborúellenes rajzot közzétevő lány édesapját börtönbüntetésre ítélték a közösségi médiában közzétett posztjai miatt.
Makro / Külgazdaság Az arab tavasz óta nem történt ilyen látogatás
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 17:40
Fejszál Mekdad szíriai külügyminisztert fogadta egyiptomi kollégája. A látogatás célja nem ismert, de lehet, előkészítik Szíria visszavételét az Arab Ligába.
Makro / Külgazdaság Nemzetközi katonai konfliktust generálhat Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszéde?
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 16:39
Anatolij Vasszerman, az orosz Állami Duma képviselője is reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádiós beszélgetésére, melyben a kormányfő arról beszélt, nem sok választja el az Európai Uniót attól, hogy vezetői Ukrajnába küldendő békefenntartókról kezdjenek beszélni. A képviselő reméli, a magyar csapatok csak Kárpátaljára vonulnának be.
Makro / Külgazdaság Ferenc pápa: „még élek, láthatják”
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 14:55
A katolikus egyházfőt hörghuruttal kezelték, szombaton tért vissza a klinikáról a Vatikánba. a tervek szerint jelen lesz a nagyheti szertartásokon, és személyesen mondaná el húsvéti üzenetét, valamint adná az Urbi et Orbi áldást.
Makro / Külgazdaság Kihúzta a gyufát a NOB-nál az ukrán kormány
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 12:56
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mellett Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének vezetősége is a sportba történő beavatkozásnak minősítette, hogy az ukránok bojkottálják azokat a selejtezőket, ahol orosz és fehérorosz versenyzők is pályára lépnek.
Makro / Külgazdaság IMF-hitelt kapott Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 11:37
A 15,6 milliárd dolláros hitelprogram első üteme a pénzügyi stabilitást, a második a szerkezeti átalakítást és gazdasági növekedést célozza.
Makro / Külgazdaság Még a Kreml is beleremegett Orbán Viktor pénteki rádiós mondataiba
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 11:08
Moszkva rendkívül veszélyesnek tartja a békefenntartók bevetésének még a felvetését is.
Makro / Külgazdaság Lehet egyszámjegyű az infláció az év végére? Klasszis Podcast
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 10:49
Legfrissebb adásunkban főszerkesztőnk, Csabai Károly kollégánkkal, Vég Márton újságíróval beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Megint incidens történt Kína és Tajvan között, Caj Jing-ven elnök szerint a nagyhatalom provokál
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 09:44
Kínai vadászgépek és egy drón lépte át a szárazföldet a szigettől elválasztó szoros középvonalát.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG