BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 8. 12:54

Az MSZP rendkívüli kongresszusának összehívását kezdeményezi szeptember 27-re Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a párt elnöke - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője. A miniszterelnök szerint az MSZP-nek három lehetőség közül kell választania. Az SZDSZ-nek megüzenték: könnyen leírhatják magukat a térképről

Az MSZP rendkívüli kongresszusának összehívását kezdeményezi szeptember 27-re Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a párt elnöke - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője. A miniszterelnök úgy véli, az MSZP-nek három lehetőség közül kell választania. Az SZDSZ-nek megüzenték: könnyen leírhatják magukat a térképről

A pártelnök az MSZP évadnyitó frakcióülésén jelentette be, hogy kedden az országos elnökségnek javasolni fogja a párt legmagasabb döntéshozó fórumának összehívását - írta közleményében a szóvivő. A tájékoztatás szerint a miniszterelnök kezdeményezésének célja, hogy a párt valamennyi szervezete vitassa meg a kialakult politikai helyzetet, illetve döntsön, a lehetséges irányok közül melyiket támogatja, és ennek képviseletére adjon mandátumot.

A miniszterelnök úgy véli, az MSZP-nek három lehetőség közül kell választania. A közlemény szerint a párt előtt álló egyik lehetséges út, hogy a szocialisták egyetértenek a Fidesszel és támogatják a parlament feloszlatását, azaz az előre hozott választások kiírását.

A második alternatíva az, hogy az MSZP elfogadja Fodor Gábornak, SZDSZ elnökének ultimátumát, és a jelenlegi kormány helyére egy új kormányt állít.

A kommünikében harmadik lehetőségként említik, hogy a szocialisták a jelenlegi kormányt támogatva megkísérelnek a Megegyezés című program végrehajtásához társadalmi és parlamenti többséget szerezni. Nyakó István közleménye úgy fogalmaz: "a fenti alternatívák más-más utat jelentenek, eltérő lehetőségeket és kockázatokat hordoznak Magyarország számára és számunkra is".

Gusztos beküldené a safety cart
A szóvivő által jegyzett dokumentum kiemeli, hogy az SZDSZ és az MSZP között két ponton van stratégiai vita. A liberális párt a szociális biztonság rovására is csökkentené az adókat - olvasható a közleményben. A másik vitás pont, hogy "az SZDSZ elnöke saját pártja helyét a Fidesz és az MSZP közé, mintegy félúton határozza meg, ezzel feladni látszik a jobboldali radikalizmus és populizmus elleni közös küzdelem alapját".

A dokumentum szerint ha a szabad demokraták álláspontja nem változik, akkor belátható időn belül átalakul a magyar politikai térkép. A kormányfő a beszámoló szerint a frakcióülésen leszögezte, hogy az MSZP és az SZDSZ szövetségének fenntartása továbbra is érdeke Magyarországnak és a szocialista pártnak.

Medgyessyt csinálnak-e Gyurcsányból?
Dávid Ibolyának Kóka is jó - ha elmegy
Az SZDSZ végre megmutatta a lapjait
No, megállj csak: rossz óment látnak az elemzők
Gyurcsány: nagy ára lenne az áfaemelésnek
Még Gyurcsány szerint is túl szigorú az APEH

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél