Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A pénzügyminiszter a gyógyszergyártók konferenciáján volt bizakodó.
Varga Mihály pénzügyminiszter - egy másik előadásán. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A magyar gyógyszeripar folyamatosan bővíti és korszerűsíti a termelését, ezért a jövőben is a magyar gazdaság egyik húzóágazata marad - jelentette ki Varga Mihály a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének konferenciáján, melyről a Pénzügyminisztérium keddi közleménye számol be.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a gyógyszeripari vállalatok az elmúlt években 97 milliárd forintra növelték beruházásaikat, a legutóbbi adatok szerint 10 százalék felett nőtt a teljesítményük, ezért a kormány szándéka, hogy a gyógyszeripari innováció magas költségeire és hosszú folyamatára tekintettel továbbra is támogassa az ágazatot.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a hosszú távon fenntartható növekedés egyik forrása a motivált, jól képzett és egészséges munkaerő megtartása,  ezért a magyar kormány az egészséges életmód népszerűsítése és a megelőzés támogatása mellett biztosítja az ezekhez szükséges forrásokat is. Mint mondta: Magyarországon ma már olyan szabályozási és üzleti környezet van, amely amellett, hogy kedvez a beruházásoknak és a vállalatok fejlődésének, védi a dolgozókat a szigorú munkavédelmi szabályok alkalmazásával, valamint figyelemmel van a digitalizáció és az átlagéletkor növekedéséből fakadó változásokra.

A miniszter kiemelte, hogy az emberek jóléte növeli az ország teljesítményét, ezért a munkavégzési feltételek biztosítása és a megfelelő munkavédelmi szabályok kialakítása alapvető a magyar gazdaság fejlődésében. Ezért fogadta el a kormány 2016-ban a Munkavédelem Nemzeti Politikáját, amely hozzájárul a munkakörülmények fejlesztéséhez, a munkavégző képesség megőrzéséhez, valamint az egészségben eltöltött életévek növeléséhez.

A tárcavezető az ipar teljesítményéről szólva megjegyezte, hogy az ágazat 2010 óta mintegy 50%-kal erősödött, ezen belül az egészségipar a teljes magyar GDP 6 százalékát adja. A hazánkban végzett kutatás-fejlesztési ráfordításból minden ötödik forintot a gyógyszeripar ad, míg az árbevétel hozzáadott érték aránya ebben a szektorban 38 százalék, amely majdnem duplája a nemzetgazdasági átlagnak. Az ágazat ma Magyarországon 14.000 embernek ad munkát, közvetve pedig 34.000 családnak nyújt megélhetést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Amerikai beutazási tilalom: Trump feloldotta volna, Biden fenntartja
MTI | 2021. január 19. 09:58
Január 26-tól ismét érkezhettek volna utasok Európából és Brazíliából is az USA-ba a leköszönő elnök tervei szerint. Utóda szerint viszont elhamarkodott lenne az enyhítés.
Makro / Külgazdaság Tovább drágult Hernádi Zsolt MOL-vezér milliárdokból épülő luxusszállodája
Vég Márton | 2021. január 18. 15:01
Közel egymilliárd forinttal drágább lett és több hónapot csúszik a Hernádi Zsolt MOL-vezér érdekeltségébe tartozó esztergomi luxusszálloda, amit Garancsi István cége épít, az alatta lévő mélygarázst pedig megvette az állam.
Makro / Külgazdaság Már nem jó akármilyen maszk – újabb szigorítás jöhet a németeknél
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 18. 14:47
Tovább szigoríthatják a járványügyi korlátozásokat Németországban a Covid-járvány tartósan gyors terjedése miatt.
Makro / Külgazdaság Összeállt a főosztály, amely a hálapénzt ellenőrzi
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 13:46
Az Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztályának feladata lesz a hálapénz ellenőrzése. A Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül ez a főosztály ellenőrzi majd az egészségügyi dolgozókat, hogy megszegik-e az elfogadásának tiltásáról szóló kormányrendeletet.
Makro / Külgazdaság Müller Cecília megpróbálta eloszlatni a kínai vakcina körüli kételyeket
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 12:53
A kedvező statisztikák ellenére sem lát okot a lazításra az országos tisztifőorvos - derült ki a hétfői tájékoztatón. Müller Cecília igyekezett eloszlatni a kételyeket a kínai vakcina kapcsán, aminek gyártását a helyszínen felügyelik a magyar szakemberek.
Makro / Külgazdaság Újra az amerikai külügy csúcsain az ukrán polgárháború kirobbantója
Káncz Csaba | 2021. január 18. 11:21
Az amerikai konzervatívok kétségbeesetten tapasztalják, hogy „az ukrán puccs és polgárháború kirobbantója”, Victoria Nuland a külügyminisztérium harmadik embere lesz. A magyar kormány semmi jóra nem számíthat. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság "Az orosz vakcinára látok esélyt, a kínaiból nem kér az unió" - mondja az EP-képviselő
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 10:32
Interjút adott Peter Liese német képviselő, az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivője, amiben kifejti, hogy Európának nincs szüksége a kínai vakcinára, ám az orosz oltóanyagból még lehet komoly termék. 
Makro / Külgazdaság Fontos határ fölé drágul a gázolaj szerdán
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 10:10
Január 20-ától a benzin literje átlagban bruttó 3, míg a gázoaljé 2 forinttal kerül többe.
Makro / Külgazdaság Szigorúbb intézkedéseket vezet be Szlovákia
MTI | 2021. január 18. 07:16
Szlovákiában újabb országos tesztelés kezdődik, egyúttal az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be vasárnap esti sajtóértekezletén Igor Matovic miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Negatív teszt, karanténkötelezettség: ezek nélkül nem lehet az Egyesült Királyságba utazni
MTI | 2021. január 18. 07:01
A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.
hírlevél