<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása. Ma például átadott egy telephelyet, és vele együtt hét munkahelyet.

Varga Mihály szombaton - amikor Tiszavasváriban átadta a helyi Quick 2000 Kft. korszerűsített telephelyét - hangsúlyozta, hogy olyan gazdaság kialakítása a cél, amelyben megvan a potenciál az előrelépésre. Hozzátette: a foglalkoztatás javítása érdekében 2010-ben megkezdték az átalakításokat, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen 3,7 millióról 4,2 millióra nőtt a dolgozók száma.

A politikus kifejtette, hogy a következő években a gazdaságnak erőssé, versenyképessé kell válnia ahhoz, hogy minél több embert foglalkoztathasson, növekedjen a termelés és az árueladásból származó bevétel. Hozzáfűzte, hogy ez teremti meg a forrásokat a közösségi szolgáltatások, így például az egészségügy, az oktatás színvonalának emeléséhez is.

Üzemavatás

A tiszavasvári Quick 2000 Kft. beruházását jó példának nevezte arra, hogy a vállalkozások keressék a fejlesztés lehetőségeit, s olyan beruházásokat indítsanak, amelyekhez érdemes központi támogatást, segítséget adni.

Nagy Bálint, a kft. ügyvezetője, társtulajdonosa az MTI-nek elmondta: a társaság most átadott telephelyét 134 millió forint költségből újították fel, alakították át. A beruházáshoz 70 százalék arányú, 93 millió forint összegű támogatást kaptak.

Kialakítottak egy korszerű laboratóriumot is, ahol az általuk tervezett és gyártott gyógyszerkészítő üzemi berendezéseket tesztelik.

Hét munkahely

A beruházással hét új munkahely teremtődött, a létszám 48-ra nőtt a családi vállalkozásként 1999-ben alakult cégnél, amely 16 éve szereplője a gyógyszeripari piacnak.

Az elmúlt évben 650 millió forint árbevételt értek el, s ezt - mint az ügyvezető közölte - szeretnék elérni az idén is, bár az év gyengébben indult a megrendelések szempontjából.

A gyógyszergyártó gépeket a hazai üzemeknek, illetve külföldre értékesítik. Korábban szállítottak már berendezést az Amerikai Egyesült Államokba, Svájcba, Németországba, Kínába és Tajvanra is, most pedig egy szlovén megrendelőnek készítenek 25 millió forint értékű gépsort.

A cég telephelye az indiai Sun Pharma tulajdonában lévő tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. területén van.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ukrán visszavonulás, Moszkva a negyven fölöttieket is várja a hadseregbe – A háború 94. napja
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 17:39
Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.
Makro / Külgazdaság Hiperszonikus cirkálórakétával kelti a félelmet Oroszország
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 15:55
Ezer kilométeres távolságra is elért a Cirkon.
Makro / Külgazdaság Oroszok állítják: Limant teljes egészében elfoglalták
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 13:46
Újabb terület orosz kézen. 
Makro / Külgazdaság Megint úgy utazunk, mint a járvány előtt. Újratöltött a turizmus
Elek Lenke | 2022. május 28. 11:40
Ha nem is olyan a világ, mint volt, de költéseinkben közelítünk. 
Makro / Külgazdaság Így trükközik Putyin, hogy enyhítse a szankciós károkat
Mester Nándor | 2022. május 28. 11:17
Itt a párhuzamos export. Főleg Kína lehet a segítség.
Makro / Külgazdaság K&H: 64 milliárdot fizettek be idén az ATM-ezők
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 10:00
Az automatás készpénzbefizetés nagyon népszerűvé vált az elmúlt évek során.
Makro / Külgazdaság Tömeges kirakatperre készülhet a Kreml, hogy igazolja az inváziót
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 09:20
Nürnberget emlegetik, és a nácitlanítást akarják alátámasztani.
Makro / Külgazdaság Még Zelenszkij is elismerte, hogy nagy baj van. Reggeli háborús összefoglaló.
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 07:30
Az ukránok visszavonulásra kényszerülhetnek, Joe Biden komolyan megvádolta Putyint, Oroszország "teljes körű győzelmet tervez" egy hírügynökség szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin hamarosan fontos csatát nyerhet - napi háborús hírek
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 19:03
Méterről méterre, de haladnak előre az oroszok, Putyin mégis hajlandó lenne fogolycseréről, sőt az ukrán kikötők megnyitásáról is tárgyalni - legalábbis ezt állította ma. Háborús hírösszefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ukrajnai háború – miért is van hazánk még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen? - A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. május 27. 18:43
Oroszország ukrajnai inváziója megrendítette a globális rend alapjait, a konfliktus mértéke és kimenetele még nem világos. A háború feltárta Oroszország politikai, hírszerzési és katonai gyengeségeit, egyben aláásta Moszkva pozícióját mind globálisan, mind a posztszovjet térben.  A konfliktus már tovagyűrűzött Ázsiára, és felerősítette a Kína és az Egyesült Államok közötti nagyhatalmi versenyt. Az amerikai közvélemény és a republikánus párt támogatása Ukrajna irányába egyre csökken, ahogy a Biden-kormány növeli a segélyeket.  De miért is tartja Orbán Viktor miniszterelnök hazánkat még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen?  Káncz Csaba videó-interjúja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG