<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy a következő két hónapban az európai lakosság fele megfertőződhet omikronnal.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régiójában a lakosság több mint fele megfertőződhet az omikronnal a következő két hónapon belül - erre figyelmeztetett kedden az ENSZ-ügynökség az euronews.com írásában.

Dr. Hans Kluge egy sajtótájékoztatón azt mondta az újságíróknak, hogy az omikron "egy új nyugatról keletre tartó árhullámot képvisel", amely végigsöpör a WHO Europe által felügyelt 53 országon.

Azt jósolják, hogy durván letarol minket az omikron. Fotó: DepositphotosAzt jósolják, hogy durván letarol minket az omikron. Fotó: Depositphotos

Több mint hétmillió fertőzést erősítettek meg a régióban 2022 első hetében, ami több mint megkétszereződött egy kéthetes időszak alatt.

"Január 10-én 26 ország jelentette, hogy lakosságuk több mint egy százaléka minden héten elkapja a COVID-19-et" - mondta Kluge.

Ötven ország jelentett omikron-fertőzést, amelynek változata "gyorsan a domináns vírus Nyugat-Európában, és mára a Balkánon terjed. Ebben az ütemben az Egészségügyi Mérési és Értékelő Intézet (IHME) előrejelzése szerint a régió lakosságának több mint 50 százaléka megfertőződik a következő hat-nyolc hétben" - tette hozzá.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy az omikron sokkal jobban átvihető, mint a vírus eredeti törzse vagy a delta változat. Ezenkívül ellenállóbb a teljesen beoltott emberekkel végzett kezeléssel szemben, nagyobb valószínűséggel fertőződik vagy újrafertőződik. Kluge kifejtette, hogy ennek az az oka, hogy mutációi "könnyebben hozzátapadnak az emberi sejtekhez".

Az elmúlt hét napban 20 400 haláleset is történt a WHO európai régiójában – amely Közép-Ázsia egyes részeit is lefedi, összesen mintegy 900 millió lakossal. Ez enyhe csökkenést jelent az előző héthez képest, amikor több mint 22 600 ember vesztette életét.

A halálozások száma alatta marad a 2021 telén tapasztalt adatoknak, amikor a Delta változat gyorsan terjedt Európa-szerte. Kluge hangsúlyozta, hogy bár a halálozási arányok változatlanok maradtak, továbbra is azokban az országokban a legmagasabbak, ahol magas a COVID-19 incidenciája, és alacsonyabb a védőoltások száma.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Inkább spórolnak, mint költenek a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 00:01
A tavaly év végi pesszimizmus után januárban javultak az üzleti és fogyasztói várakozások is; a GKI konjunktúraindexe a tavaly utolsó kéthavi csökkenés után januárban ismét elérte a tavaly novemberi szintjét.
Makro / Külgazdaság Hiperaktív kínai kémek Prágában és Pozsonyban – egyre inkább támaszkodnak a helyi kínaiakra
Káncz Csaba | 2022. január 23. 17:46
A térségünkben a kínai titkosszolgálat egyre jobban támaszkodik a kínai diaszpórára, egyben megpróbálja aláásni az EU tekintélyét és a Tajvannal fennálló kapcsolatokat.  A cseh és a szlovák elhárítás éves jelentését vesszük górcső alá. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló