3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

 • Akár már kedden elfogadhatja az amerikai Szenátus azt a nagyszabású katonai támogatási csomagot, amelyet a Képviselőház mintegy fél éves csúszással szombaton engedélyezett, és amely 61 milliárd dollár értékű, jelentős részben katonai jellegű segítséget jelent Ukrajnának (és más országok is támogatásban részesülnek). A Szenátus jóváhagyása után Joe Biden amerikai elnök várhatóan azonnal aláírja az erről szóló törvényt, így az hatályba léphet. A The Guardian szerint ezt követően az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon napokon belül elindíthatja a fegyverszállítmányokat Ukrajnába. Washington mind az Egyesült Államokban, mind Európában rendelkezik ugyanis azokkal a kapacitásokkal, amelyekkel kielégítheti a kijevi igényeket, például a muníciót és a légvédelmet tekintve.
  Ukrán katonák rakéta sorozatvető-rendszerrel lövik az orosz állásokat (korábbi felvétel)
  Ukrán katonák rakéta sorozatvető-rendszerrel lövik az orosz állásokat (korábbi felvétel)
  Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij
 • A BBC értesülései szerint az amerikai katonai támogatás többek között légvédelmi rendszereket, közép- és nagy hatótávolságú rakétákat és tüzérségi lövedékeket fog tartalmazni valószínűleg. Mindezzel Ukrajna potenciálisan megtörheti Oroszország légi fölényét, célba veheti az utánpótlási útvonalakat és lelassíthatja az orosz csapatok előretörését.    
 • Volodimir Zelenszkij szerint az új amerikai támogatással esély nyílhat a győzelemre. Az ukrán elnök az NBC televíziónak adott interjúban azt mondta: nagy hatótávolságú fegyverekre és légvédelmi eszközökre van most a legnagyobb igény, és úgy vélte, hogy az új támogatással képesek lesznek stabilizálni a helyzetet a harctéren és visszavenni a kezdeményezést.  A háború pontos ütemtervét illető kérdésre az ukrán elnök azt mondta, hogy ez attól függ, milyen gyorsan érkezik a segítség, de megjegyezte, hogy rengeteg tényező befolyásolja a továbbiakat.
 • Hosszú távú amerikai cél lett Oroszország legyőzése, írja Bendarzsevszkij Anton a szombaton elfogadott csomaggal kapcsolatban. A posztszovjet térség szakértője szerint a 49 oldalas előterjesztésben három fő érdekesség van: arra kötelezi az amerikai elnöki adminisztrációt, hogy egy "többéves, Ukrajnát támogató stratégiai koncepciót" dolgozzon ki; a nem-katonai célú támogatás egy részét hitelek formájában biztosítja; nagy hatótávolságú ATACMS rakéták átadására is kötelezi Joe Bident.
 • Elfoglalta a donyecki régióban lévő, Csasziv Jar város melletti Bohdanivka települést az orosz hadsereg, miközben négy frontszakaszon sikerült előretörnie - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az MTI szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Nagyon lesújtó hírt kapott Izrael és a Hamász
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 20:31
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának új, független jelentése azzal vádolja Izraelt és a Hamászt, hogy háborús bűnök és emberi joggal kapcsolatos jogsértések sorozatát követték el tavaly október 7-e óta.    
Nemzetközi Lakóövezetet ért orosz rakétacsapás, sok az áldozat
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 19:56
Ez történt szerdán az orosz-ukrán háborúban.
Nemzetközi Évente minimum 30 ezer menedékkérőt terít szét az EU, de lehet felmentést kapni
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 17:46
A migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával az Európai Unió állandó, jogilag kötelező, de rugalmas szolidaritási mechanizmussal rendelkezik annak biztosítására, hogy egyetlen tagállam se maradjon migrációs nyomás alatt, célja tehát a tagállamok közötti szolidaritás működőképessé tétele - közölte az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi csomag szerdán ismertetett közös uniós végrehajtási tervében.
Nemzetközi Akkora a baj, hogy ismét tiltott zónát hoz létre Lengyelország a határnál
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 16:44
Aláírta Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter a lengyel-fehérorosz határsáv egyes szakaszaira vonatkozó belépési tilalomról szóló rendeletet - közölte szerdán a varsói belügyi tárca.
Nemzetközi Néppárti nagyágyúval tárgyal Magyar Péter pénteken
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 15:17
Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.
Nemzetközi Megkongatta a vészharangot Emmanuel Macron
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 14:16
Emmanuel Macron francia államfő szerdán felszólította mindazokat, akik "nemet tudnak mondani a szélsőségekre", hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások "előtt vagy után ", amelyeket azt követően írt ki, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nagyarányú győzelmet aratott, és a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.
Nemzetközi Párizs és Róma szabja át az Európai Uniót
Káncz Csaba | 2024. június 12. 09:34
Scholz és Macron pozíciójának jelentős gyengülése Kijevben megkongatja a vészharangokat. A két leszerepelt centrista politikus helyén megjelent két bivalyerős támogatottságú populista, akik látszólag ellentétben állnak egymással, de az elkövetkező években jelentős hatással lesznek az EU irányvonalára. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Megint csak blöfföl Putyin, vagy nagyon megbánja a Nyugat, hogy fegyvereivel Oroszországot lövik?
Litván Dániel | 2024. június 12. 05:44
Miután egymás után engedélyezik a NATO országai, hogy az ukránok fegyvereikkel orosz területre lőjenek, megjöttek az orosz fenyegetések is válaszul. De mivel vághatnak vissza az oroszok, és valóban megint közelebb kerülünk ezzel a világháborúhoz?
Nemzetközi Újabb eurómilliárdokat ígértek Ukrajnának, de a fronton egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 20:03
Kedd esti összefoglaló Oroszország ukrajnai inváziójáról.
Nemzetközi Cáfol a román elnök: nem zárják ki Magyarországot a keleti NATO-klubból
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 18:52
A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag "rendszeresen szembehelyezkedik" a partnerek döntéseivel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG