2p

Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.

Európa vezető alap- és vagyonkezelője, az Amundi tavaly a tulajdonosi körébe eső 7751 vállalat 10 357 közgyűlésén szavazott, nagy többségében támogatta a fenntarthatóság szempontjából fontos javaslatokat - közölte a szervezet hétfőn. A társaság minden évben frissíti szavazati politikáját, hogy biztosítsa a hosszú távú értékteremtést befolyásoló kérdéseket, amelyek kiterjednek a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) területre. A fenntarthatóság szempontjából jelentős szavazások teljes listáját, a döntések indoklását a cég nyilvánosságra hozza 2023-as szavazati jelentésében.

A vagyonkezelő minden egyes tulajdonosi körébe eső vállalatot több szempont alapján fenntarthatósági elemzésnek vet alá. A közgyűléseken leadott szavazatok lehetőséget adnak arra is, hogy az alapkezelő számon kérje a vállalatokat az ESG-gyakorlatukkal kapcsolatban
A vagyonkezelő minden egyes tulajdonosi körébe eső vállalatot több szempont alapján fenntarthatósági elemzésnek vet alá. A közgyűléseken leadott szavazatok lehetőséget adnak arra is, hogy az alapkezelő számon kérje a vállalatokat az ESG-gyakorlatukkal kapcsolatban
Fotó: Depositphotos

Tavaly az éghajlattal kapcsolatos részvényesi kezdeményezések 88 százalékát, míg a szociális, egészségügyi és emberi jogi kérdések 83 százalékát támogatta az Amundi a közgyűléseken. A szavazati politikában fontos szempont, hogy a személyügyi kérdések is összhangban legyenek a fenntarthatósági stratégia céljaival - tették hozzá.

Az Amundi a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé vezető kiegyensúlyozott utat keresi - idézte a közlemény Caroline Le Meaux-ot, az elemzési, szerepvállalási és szavazati területek globális vezetőjét. A szavazati jelentés átláthatósága az idén tovább javul, mert külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a környezeti és társadalmi szempontok hogyan integrálhatók a szavazati megközelítésbe.

Az Amundi, a Crédit Agricole csoport leányvállalata, globálisan a tíz legnagyobb vagyonkezelő egyike; 35 országban, hat pénzügyi-befektetési központban 5500 munkatársa mintegy 100 millió lakossági, intézményi és vállalati ügyfel 2 ezer milliárd eurós vagyonát kezeli. (MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Valakik megint milliárdokkal finanszírozták az Orbán-kormányt
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 12:47
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Együttműködik a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 12:21
A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek a támogatása. 
Pénzügyi szektor Fontos bejelentést tett az amerikai hadsereg Gázában
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 15:58
Az éhező lakosság számára jelentős segítség lesz.
Pénzügyi szektor Eldőlt egy fontos európai intézmény vezérének sorsa
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 13:31
Újraválasztották.
Pénzügyi szektor Valakik szépen meghitelezték az Orbán-kormányt
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 12:16
A meghirdetett mennyiségnél 52,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 82,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csökkenő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Sprintelni fog a pénzváltóhoz, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:17
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Új nagybank született Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. május 14. 17:20
A Gránit Bank 19 milliárd forintos adózott eredménnyel, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet, a mérlegfőösszeg alapján pedig mára Magyarország nyolcadik legnagyobb univerzális bankjává vált - közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor Új korszak jöhet a bankkártyázásban: levadásszák a rosszalkodókat
Buksza blog | 2024. május 14. 08:22
Profilozó mesterséges intelligencia kapja el a bankkártyatolvajokat. 
Pénzügyi szektor Lízingpiac: az autóknál kitart a lendület, de a kulcságazat gyengélkedik
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:54
Jól alakultak a magyar lízingpiac első negyedéves eredményei, de kettősség is látható.
Pénzügyi szektor Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:14
Újra beindult a lakossági hitelezés az Ersténél. Az első negyedévben lakáshitelből az előző év azonos időszakához képest a két és félszeresére nőtt az újonnan kihelyezett hitelek állománya. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG