<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A tranzakció várhatóan 2022 második felében zárul a Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrációjával, amelynek során az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. 

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG megállapodást kötött 2021. december 17-én az Erste Bank Hungary Zrt.-vel a Commerzbank magyarországi leányvállalatának értékesítéséről. A hatósági jóváhagyásokhoz kötött tranzakció a Commerzbank Zrt. egészét érinti - adták hírül az érintett pénzintézetek.

Jelasity Radován, az Erste itteni vezetője további menetelésben reménykedik (fotó: privatbankar.hu)Jelasity Radován, az Erste itteni vezetője további menetelésben reménykedik (fotó: privatbankar.hu)

Az Erste Bank a hitelintézetet a tranzakció lezárását követően a tervek szerint saját szervezetébe integrálja. Az ügyfélszámlák átadására várhatóan a jövő év második felében kerülhet sor. Az ügyfelek kiszolgálása az átmeneti időszakban is a megszokott rendben zajlik. Az ügyfeleknek egyelőre semmilyen teendőjük nincs a közlemény szerint.

Andreas D. Schwung, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint: 

„A vállalati ügyfelekre fókuszáló Commerzbank Zrt. az évek során sikeresen vált ügyfelei megbízható partnerévé. Az Erste Bankban olyan jövőbeli partnert látunk, amely elkötelezett a Commerzbank kapcsolatközpontú üzleti szemléletének folytatása mellett.”
 
„Az Erste Bank az elmúlt időszak sikeres akvizíciói – a Citibank magyar lakossági üzletága, az Aegon lakástakarékpénztára, vagy a Random Capital online brókercég megvásárlása – után a tranzakció eredményeként további növekedést és a hatékonyság javulását várja” – hangsúlyozta Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója.

Az adásvételen túl az Erste Csoport és a Commerzbank AG egy átfogó együttműködésről is megállapodott, ami megnyitja a Commerzbank vállalati ügyfelei számára az Erste Csoport közép- és délkelet európai hálózatának egyes piacait és szaktudását, illetve biztosítja az Erste Bank ügyfelei számára a Commerzbank németországi szolgáltatásaihoz való hozzáférést a tranzakció 2022-es zárását követően.

Az 1870-ben alapított Commerzbank AG közel harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát, és a vállalati hitelek állományát tekintve 3 százalék körüli piaci részesedéssel rendelkezik. A helyi és nemzetközi ügyfeleket kiszolgáló, mintegy száz munkavállalót foglalkoztató Commerzbank Zrt. ugyanúgy segíti a magyar vállalatokat belföldi, németországi és globális tevékenységük során egyaránt, mint ahogy belépési pontként szolgál a német és nemzetközi ügyfelek számára Magyarországon.  A bank bevételeinek jelentős része a hitelezésből, a kereskedelem-finanszírozásból és a deviza-üzletágból származik. A bank nyereséges, 2020-as mérlegfőösszege megközelítette a 400 milliárd forintot (1,1 milliárd eurót).

A magyarországi leánybank értékesítése a 2021 februárjában nyilvánosságra hozott „Commerzbank 2024 Stratégia” része, amelyben a bank bejelentette kivonulását egyes nemzetközi piacokról, így Magyarországról is, hálózatának racionalizálása érdekében.

Az Erste Bank vállalati üzletága az elmúlt öt évben megháromszorozta vállalati hitelállományát és 8 százalékos piaci részesedést ért el. Az üzletág éves átlagos növekedési üteme magasan átlag feletti, több, mint 20 százalékos volt, ezzel a kilencedik helyről indulva a hatodik legnagyobb szereplővé vált a szegmensben. Mindehhez hozzájárult, hogy a vállalati ügyfelek és partnerek körében a bank három éve folyamatosan a legjobb eredményt éri el a piacon az elégedettségi felméréseken.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
Pénzügyi szektor Vitairattá értek Matolcsy György tézisei
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 14:10
Az MNB bemutatta az "Új fenntartható közgazdaságtan – globális vitairat" című kötetét.
Pénzügyi szektor Az OTP megint zuhant a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 18:00
Pénteken is csökkenéssel zárt a BUX.
Pénzügyi szektor Jól tömje meg a zsebét, aki Balatonfüred környékén venne ingatlant
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 14:57
Nőtt a Balatonhoz és környékéhez költözők száma, jelentős különbségek vannak a négyzetméter- és a lakásárakban - derül ki a Takarék Index legfrissebb felméréséből.
hírlevél
Ingatlantájoló