4p

2024. január 2-től az MBH Bank az új, csökkentett THM-plafon alatt, 6,79 százalékos ügyleti kamattal kínálja lakáshiteleit, amely 85 százalékpontos csökkentést jelent a 2023. decemberi kamathoz képest. A hitelintézetnél 2024. januártól elérhető az újonnan bevezetett állami kamattámogatású CSOK Plusz hitel is, amellyel házaspárok gyermekvállalás mellett fix, a maximum 3 százalékos kamathoz képest alacsonyabb, 2,89 százalékos kamatozású, maximum 50 millió forint összegű hitelt vehetnek fel.

Az MBH Bank szakértői 2024-ben 40 százalékos erősödést várnak a jelzáloghitel-piacon, a CSOK Plusz hitel lendületet adhat az új hitelkihelyezéseknek, körülbelül egyharmad (300 milliárd forint) arányban járulhat hozzá annak bővüléséhez, ezért a hitelintézet elkötelezett ezen piacélénkítő megoldások támogatásában.

„Szélesedik a hitelezésben a kínálatot támogató eszközök köre, mint például az önkéntes kamatplafon vagy a CSOK Plusz bevezetése. Ezeknek köszönhetően 2024 a jelzáloghitelezés fellendülésének első éve lehet, amelyre megközelítőleg 40 százalékos bővülés prognosztizálható a piacon. Fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek minden élethelyzetre megfelelő pénzügyi megoldást kínáljunk, ezért januártól bankunk a csökkentett kamatplafon alatt nyújtja lakáshiteleit és kedvezőbb kamatfeltételekkel folyósítja az újonnan bevezetett CSOK Pluszt. Bízunk benne, hogy minél többen élnek ezekkel a lehetőséggel és így hozzájárulhatunk a hitelezés fellendüléséhez és az ingatlanpiaci növekedéshez” – mondta Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

2024. január 1-től kezdődően a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Magyar Bankszövetség megállapodása értelmében az önkéntes THM-plafon mértéke 8,5 százalékról 7,3 százalékra csökkent.

Az MBH Bank ennek alapján 6,79 százalékos ügyleti kamattal kínálja 10 éves kamatperiódusú és végig fix kamatozású piaci lakáshiteleit, amely bizonyos feltételek mellett még alacsonyabb lehet: 1 millió forint feletti jóváírás és 24 millió forint feletti hitelösszeg esetén az ügyleti kamat csupán 6,49 százalék lesz.

Egész sor változással indítja az évet. Fotó: MTI
Egész sor változással indítja az évet. Fotó: MTI

A fentiek alapján egy 18 millió forint összegű, 20 éves futamidejű piaci lakáshitel 6,79 százalékos induló kamata mellett - amennyiben az adós 150 ezer forintos jóváírást vállal - az induló törlesztőrészlet nagyságrendileg 137.000 forint lesz. Összehasonlításképpen ugyanennek a hitelnek a kamata 2023. decemberben 7,64 százalék volt, a havi törlesztőrészlet pedig 146.860 forint. Vagyis nagyságrendileg havi 10.000 forintot spórol az, aki 2024. januárban igényel az MBH Banknál lakáshitelt.

A hitelintézet jelentős keresletet vár a CSOK Plusz bevezetésétől. 2024-ben országos szinten a hitelfelvevő családok száma elérheti a 12.000-et – átlag 25 millió forintos hitelösszeggel számolva csak ebből a hiteltípusból 300 milliárd forint új hitelt folyósíthatnak a bankok. Az MBH Bank a jogszabályban meghatározott 3 százalékos támogatott kamathoz képest még kedvezőbb, 2,89 százalékos kamattal nyújtja a CSOK Plusz hitelt. A vállalt gyermekek számától függően igénybe vehető maximum hitelösszegek, valamint a kedvezőbb kamat jó lehetőséget nyújt a házaspárok számára, hogy lakáscéljaikat megvalósíthassák.

Ezek mellett továbbra is elérhető az MBH Bank egyedülálló lakáshitel-konstrukciója, az Egyenlítő hitel, amelynek különlegessége, hogy a megtakarítás előnyét kombinálja a hitellel.

A konstrukcióra vonatkozó feltételek keretein belül a fizetési számlán elhelyezett pénzösszeg után a piacinál magasabb betéti kamatot kínál a bank, amelyet a hitelbe betörleszt, ezzel jelentős előnyt képezve az ügyfél számára a többi hiteltermékhez képest. A Standard konstrukcióval azonos módon az Egyenlítő hitel kamata is 85 százalékponttal mérséklődött.

Az MBH Bank a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik hozzásegíteni ügyfeleit otthonteremtési céljaik eléréséhez. Az állami kamattámogatással nyújtott, célzott ügyfélcsoportot támogató hiteltermékek, a csökkenő kamatok, és az innovatív hiteltermékek értékesítésével is arra törekszik a hitelintézet, hogy elérhetőbbé tegye az emberek számára a kiválasztott ingatlan megvásárlását. Az MBH Bank 2024. január másodikától várja az érdeklődőket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az euró korán kelt, de minek? Nézzen csak rá a forint árára!
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 07:30
A forint erősödni tudott a főbb devizákkal szemben a péntek reggeli bankközi kereskedésben - csütörtök estéhez képest.
Pénzügyi szektor Nagy sikerről számolt be az Erste Group
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 11:35
Az Erste Csoport tavalyi működési eredménye 38 százalékkal, nettó nyeresége 37,8 százalékkal múlja felül a 2022-est.
Pénzügyi szektor Kgfb: visszafogottabb drágulásról szólnak az adatok
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 15:50
Lassulás a kötelező biztosításoknál. 
Pénzügyi szektor Miben új a családi vagyonkezelés, amivel most rukkolt elő az Apelso?
Bózsó Péter | 2024. február 23. 07:53
Eddig általában vagyonkezelésről beszéltek az iparág cégjei, most családi változatával kíván piacot szerezni az Apelso, mégpedig a felső tízezer családot célozva. Miben új ez?
Pénzügyi szektor Mostantól zöld alapként működik az Erste ingatlanalapja
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 10:17
Február közepétől ESG befektetési alapként működik az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap.
Pénzügyi szektor Megbírságolta a jegybank az Erstét és az MBH-t
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 11:33
Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és – megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való – csökkentése kapcsán feltárt hiányosságok miatt.
Pénzügyi szektor Soha nem volt még ilyen jó napja a befektetőknek
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 17:46
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 661,35 pontos, 1,02 százalékos emelkedéssel, 65 660,80 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön.
Pénzügyi szektor Vigyázat! Bődületes mértéket ért el a pénzmosás
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 12:54
Globálisan egyre nagyobb kárt okoznak a pénzügyi bűncselekmények. Becslések szerint évente akár 800-2000 milliárd dollárnyi összeget moshatnak tisztára bűnözők. A bűncselekményekből származó jövedelmeknek ráadásul kevesebb mint egy százalékát sikerül visszaszerezni.
Pénzügyi szektor Pénzmosásra bukkantak Matolcsy Györgyék az egyik hazai banknál?
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 10:42
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem zárja ki, hogy a Polgári Bank nem értesül és jelent be jogszerűen egyes pénzmosásgyanús ügyleteket.
Pénzügyi szektor Emelkedő költségek mellett is profittal zárt a K&H Csoport bankja és biztosítója
Privátbankár.hu | 2024. február 12. 15:49
Nagy teher volt a különadó, nőtt az ügyfélkör, a vállalati finanszírozás folyamatosan bővült és újraindult a lakossági hitelezés 2023-ban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG