<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A Privátbankár.hu információi szerint Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója kerülhet a hamarosan állami kézbe kerülő Budapest bank élére. Nagy kérdés azonban, hogy mire szól majd a megbízása - mi lesz, ha a bankot összehozzák az MKB-vel, aminek Balog Ádám MNB-alelnök lehet a vezére? Frissítés: az MFB délután cáfolta értesülésünket.

Nagy Csaba, a Magyar Fejlesztési Bank jelenlegi vezérigazgatója az egyik fő várományosa a tervek szerint legkésőbb a nyár végére állami kézbe kerülő Budapest Bank vezérigazgatói székének – értesült a Privátbankár.hu.

Frissítés: délután az MFB cikkünkre reagálva közleményt adott ki, ebben azt írják, Nagy Csaba nem lesz a Budapest Bank vezérigazgatója >>

Az MFB-nél jól megy az átalakítás

Nagy Csaba

A szakember 2013. szeptembere óta irányítja a fejlesztési bankot, ezen időszak alatt került kijelölésre a bank új üzleti modelljét kijelölő stratégia, amelynek jegyében alaposan átalakul napjainkban az MFB-cégcsoport. Az átalakulás komolyabb hullámverések nélkül zajlik, noha az átalakítás az ilyenkor szoksásos elbocsátásokkal jár.

Meglehetősen komoly erény, hogy a Transparency International (TI) múlt héten publikált kutatása szerint az MFB egyik, amelyik két állami vállalat közül a maximális pontszámot érte el az átláthatósági mutatószámok szerint a törvénytisztelet-index vizsgálatban, s a bank az összesített listán is dobogós lett.

Mi lesz a dolga?

Nagy Csaba kinevezését támogathatja az a tény is, hogy az MFB-cégcsoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lett kijelölve a BB megvásárlására. Ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a vezérigazgatói poszt milyen tartalommal töltődik meg, hszen eddig a kormányzat még nem hozott nyilvánosságra konkrét terveket a BB és az MKB Bank belengetett összeolvadásával kapcsolatban.

Ennek kapcsán sokan emlékeztetnek arra, hogy a múlt héten a Figyelő arról írt, hogy az MNB alelnöke, Balog Ádám az esélyes jelölt az MKB élére. Márpedig egy fúzió esetén a két erős ember közül csak egynek marad hely. Az más helyzetet teremtene, ha Nagy Csaba csak az átalakulás menedzselésére kapná meg a kinevezését a BB élére (is).

Nagy Csaba 2000-től az OTP Értékpapír Zrt. vezérigazgatója volt, 2003-11 között az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgató-helyettese, közben 2009–2011-ben az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója is volt. 2011-től az MFB termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója volt, innen került a cég élére. Közben 2012. júliusa és 2013. áprilisa között az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Pénzügyi szektor Ezúttal a biztosítási szektort tarolnák le Mészáros Lőrincék
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 10:37
Szeptember elsejével indítja működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT). A pénzügyi szolgáltató az induláskor vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, de a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatok is megjelennek majd portfóliójában.
Pénzügyi szektor Hogyan reagálnak a bankok Matolcsy Györgyék legújabb húzására? - A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. augusztus 27. 19:15
Sorrendben harmadszor emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatán, amelynek következtében az már több mint hat éve nem látott magasságba emelkedett. Ez rossz hír a hitelfelvételre készülőknek és a változó kamatozású kölcsönöket törlesztőknek egyaránt. Ráadásul szinte biztosra vehető, hogy még nincs vége a monetáris szigorításoknak. De vajon meddig emelkedhet még a hitelek árazásánál irányadó MNB-alapkamat? Ez alapvetően attól függ, mennyire sikerül letörni az inflációt. Ezekre a kérdésekre keresi a választ heti videónkban felelős szerkesztőnk, Csabai Károly.
Pénzügyi szektor Így védekezhetünk az adathalászokkal szemben
PR | 2021. augusztus 23. 09:05
Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz.
Pénzügyi szektor Eltűnik a mágnescsík a bankkártyákról
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 08:22
Elsőként a fizetéstechnológiai szolgáltatók közül a Mastercard kivezeti a mágnescsíkot a bankkártyákról..
Pénzügyi szektor Kevesebb kínai tőke vándorolt külföldre idén
MTI | 2021. augusztus 20. 14:16
Csökkent Kína pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése (ODI) az idei első hét hónapban éves összevetésben.
Pénzügyi szektor Hihetetlenül jó félévet zárt az OTP a román piacon
MTI | 2021. augusztus 12. 17:57
Közel 50 százalékkal, 27 millió lejre (1 román lej 71,86 forint) növelte az idei első fél évben a konszolidált adózás utáni nyereségét az OTP Romániában - közölte csütörtökön a magyar bank romániai leányvállalata.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos