BUX
32 265.92
-1.00%
-326.00
OTP
9 100.00
+3.23%
+285.00
MOL
1 885.00
-5.75%
-115.00
RICHTER
6 085.00
-2.01%
-125.00
MTELEKOM
355.00
+0.00%
+0.00
 
2015. június 15. 10:50

A Privátbankár.hu információi szerint Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója kerülhet a hamarosan állami kézbe kerülő Budapest bank élére. Nagy kérdés azonban, hogy mire szól majd a megbízása - mi lesz, ha a bankot összehozzák az MKB-vel, aminek Balog Ádám MNB-alelnök lehet a vezére? Frissítés: az MFB délután cáfolta értesülésünket.

Nagy Csaba, a Magyar Fejlesztési Bank jelenlegi vezérigazgatója az egyik fő várományosa a tervek szerint legkésőbb a nyár végére állami kézbe kerülő Budapest Bank vezérigazgatói székének – értesült a Privátbankár.hu.

Frissítés: délután az MFB cikkünkre reagálva közleményt adott ki, ebben azt írják, Nagy Csaba nem lesz a Budapest Bank vezérigazgatója >>

Az MFB-nél jól megy az átalakítás

Nagy Csaba

A szakember 2013. szeptembere óta irányítja a fejlesztési bankot, ezen időszak alatt került kijelölésre a bank új üzleti modelljét kijelölő stratégia, amelynek jegyében alaposan átalakul napjainkban az MFB-cégcsoport. Az átalakulás komolyabb hullámverések nélkül zajlik, noha az átalakítás az ilyenkor szoksásos elbocsátásokkal jár.

Meglehetősen komoly erény, hogy a Transparency International (TI) múlt héten publikált kutatása szerint az MFB egyik, amelyik két állami vállalat közül a maximális pontszámot érte el az átláthatósági mutatószámok szerint a törvénytisztelet-index vizsgálatban, s a bank az összesített listán is dobogós lett.

Mi lesz a dolga?

Nagy Csaba kinevezését támogathatja az a tény is, hogy az MFB-cégcsoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lett kijelölve a BB megvásárlására. Ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a vezérigazgatói poszt milyen tartalommal töltődik meg, hszen eddig a kormányzat még nem hozott nyilvánosságra konkrét terveket a BB és az MKB Bank belengetett összeolvadásával kapcsolatban.

Ennek kapcsán sokan emlékeztetnek arra, hogy a múlt héten a Figyelő arról írt, hogy az MNB alelnöke, Balog Ádám az esélyes jelölt az MKB élére. Márpedig egy fúzió esetén a két erős ember közül csak egynek marad hely. Az más helyzetet teremtene, ha Nagy Csaba csak az átalakulás menedzselésére kapná meg a kinevezését a BB élére (is).

Nagy Csaba 2000-től az OTP Értékpapír Zrt. vezérigazgatója volt, 2003-11 között az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgató-helyettese, közben 2009–2011-ben az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója is volt. 2011-től az MFB termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója volt, innen került a cég élére. Közben 2012. júliusa és 2013. áprilisa között az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is volt.

Pénzügyi szektor A befektetési alapokat érintő döntést hozott az MNB
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 14:38
Lehetővé teszik a hazai nyílt végű, nyilvános alapok részvételét a jegybank új, hosszabb futamidejű fedezett hiteltenderein.
Pénzügyi szektor Februárban még nőtt a lakossági forinthitelek állománya
MTI | 2020. április 1. 14:07
A házartások hitelállománya februárban szezonálisan igazítva 100,1 milliárd forinttal, míg korrekció nélkül 81,8 milliárd forinttal nőtt, a szezonálisan nem igazított adatok szerint a forinthitelek állománya 82,3 milliárd forinttal bővült, a devizahiteleké lényegében nem változott, 0,4 milliárd forinttal csökkent - közölte a Magyar Nemzeti Bank honlapján.
Pénzügyi szektor Az OTP-t és leánybankját terheli a moratórium miatti bankszektori veszteség háromnegyede
Csabai Károly | 2020. március 26. 19:49
A legnagyobb hazai hitelintézet és jelzálogbankja 39 milliárdot számszerűsített, míg a Magyar Nemzeti Bank szerint az egész hazai bankrendszer 50 milliárdot bukhat a közel 450 milliárd forintnyi kamat 2020 végéig való meg nem fizetése miatt.
Pénzügyi szektor Nőhet a faktoring iránti kereslet a koronavírus hatására
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 14:23
Az ugyanis a CIB Bank előrejelzése szerint nagyban hozzájárulhat a vállalkozások kiszámítható pénzügyi működéséhez.
Pénzügyi szektor Kisegítik a bankokat – ezekről a lépésekről döntött a jegybank
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 18:12
A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa átfogó intézkedéscsomagot fogadott el a koronavírus-járvány kapcsán kialakult veszélyhelyzet pénzügyi közvetítő szektorra gyakorolt hatásainak mérséklésére.
Pénzügyi szektor A koronavírus miatt nőhet az online hiteligénylések aránya
Csabai Károly | 2020. március 11. 11:39
A személyes, bankfiókos ügyintézéssel szemben. Esélyes azonban, hogy a világjárvánnyá terebélyesedő kór akár jelentősen visszavetheti a gazdasági növekedést, ami értelemszerűen a hitelkeresletet is mérsékelheti.
Pénzügyi szektor Elrendelte két pénzügyi vállalkozás felszámolását az MNB
Privátbankár.hu | 2020. március 11. 11:37
Súlyos adatszolgáltatási jogsértések miatt a Credit Unió Pénzügyi Zrt. és a Pannon Star Capital Pénzügyi Szolgáltató Zrt. engedélyét vonta vissza a jegybank, és elrendelte mindkét társaság végelszámolását - közölte szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Pénzügyi szektor Sokan élnek az Ersténél az azonnali átutalással
Csabai Károly | 2020. március 10. 11:29
Az 5 másodpercen belül, 10 millió forintig kötelezően teljesítendő kérelmek 42 százaléka a hétköznapi banki nyitvatartási időn túl, valamint hétvégén teljesült. Több mint 4 ezer másodlagos azonosítót rögzítettek a pénzintézetnél nyolc nap alatt.
Pénzügyi szektor Koronavírus: 17 oldalos ajánlást állítottak össze a bankok
Csabai Károly | 2020. március 9. 14:00
Például ügyfeleik a fiókok helyett elsősorban az elektronikus csatornákon (telebank, netbank) intézzék a pénzügyeiket, élve a március 2-ától sikeresen elindult azonnali átutalási rendszer adta lehetőséggel, készpénz helyett pedig törekedjenek a bankkártyás fizetésre.
Pénzügyi szektor A bankok közül elsőként a K&H ügyfelei számláznak nyílt bankolással
Csabai Károly | 2020. március 9. 12:13
Bár az úgynevezett PSD2 európai uniós irányelv alapján e szolgáltatás nyújtása már csaknem fél éve kötelező, egyelőre csak a belga tulajdonú pénzintézet ügyfelei csatlakozhattak a Számlázz.hu autokassza rendszerébe.
Friss
hírlevél