<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Oberbank tovább akar terjeszkedni Magyarországon - abban bíznak, hogy elég kicsik ahhoz, hogy ne tekintsék őket fenyegetőnek az országban. Korábban még 15 fiókból álló hálózatról álmodtak, most egy 12 fiókból álló hálózat tűnik reálisnak.

Az osztrák, linzi illetőségű Oberbank tovább akar terjeszkedni Magyarországon, a banknak hét fiókja van itt, s számukat 2016-ig tízre akarják növelni. Hosszabb távon 12 fiókot terveznek a magyar piacon - mondta a bank vezérigazgatója szerdán, a pénzintézet második negyedévi eredményeinek ismertetésekor.

15 fiók még jobb lenne

A 2007 óta fióktelepként hazánkban üzemelő társaság az idén Szegeden nyitja majd meg hetedik fiókját, középtávon pedig 10 fiókból álló hálózattal tervezi kiszolgálni magyar ügyfeleit - vezérigazgató májusban még azt mondta: az lenne az ideális, ha 15 fiókból álló hálózat lenne Magyarországon.

 

 

 

Elég kicsik ahhoz, hogy megússzák?

Franz Gasselsberger vezérigazgató kifejtette: a nagy nyugati bankok számára Magyarország "problematikus terület" a magas bankadó, az adósmentés költségei és a politikai ellenérzések miatt, de az Oberbank számára más a helyzet. "Talán a méretünk miatt minket nem tekintenek annyira fenyegetőnek" - mondta.

Bankot azért nem vennének

Az Oberbank mérlegfőösszege 17,5 milliárd euró, ezzel a nyolcadik számú bank Ausztriában.

Elmondta: Magyarországon 80 alkalmazottja van a pénzintézetnek, és a terjeszkedést, új alkalmazottak felvételét elősegíti, hogy a nagy külföldi bankok a fékre léptek Magyarországon, fiókokat zárnak be. Az Oberbank mindazonáltal csak szerves növekedést tervez. "Semmit sem veszünk más bankoktól, és más bankokat sem veszünk meg" - tette hozzá a vezérigazgató.

Az Oberbank még idén nyolc új fiókot nyit a térségben, Magyarországon, Csehországban, Németországban és Ausztriában, ezzel összesen 158-ra növeli fiókjai számát.

Az Oberbank eredménye adózás után 73,6 millió euró volt az első félévben, 10,8 százalékkal több a tavalyi első félévi 66,4 milliónál. Hitelállománya 3,6 százalékkal nőtt.

Májusban írtuk...

"A válság dacára évről-évre jobban teljesít az Oberbank, a magyarországi jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy a hazánkba későn érkező bank "mazsolázhat" az üzletek között. Ennek ellenére a profitabilitás további bővülésére felhőket fest a megemelt osztrák bankadó" - részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
Ingatlantájoló