1p
A K&H Bankcsoport az első negyedévben 368 millió forint adózás utáni eredményt ért el, amely 92 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél. A nyereség elsősorban a végtörlesztés, az alacsonyabb hitelállomány és az árfolyamgát miatt zuhant nagyot. A tisztított adózás utáni eredmény az első negyedévben 5,2 milliárd forint volt.

A K&H Bankcsoport adózás utáni eredménye 368 millió forint volt 2012. első negyedévében, amely az előző évhez viszonyítva 92 százalékos csökkenést mutat, elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány és az árfolyamgát kapcsán elszámolt hatás miatt. Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a nem teljesítő hitelek aránya 10,3 százalékról 12,1 százalékra nőtt, a hitelezési veszteség azonban 9 százalékkal csökkent. Piaci részesedésük mind a lakossági illetve vállalati betétek tekintetében nőtt, a tőkevédett alapok terén továbbra is piacvezetők, piaci részesedésük 53 százalék.

A K&H nem audiált, konszolidált eredményei (milliárd forint)
2011. március 31. 2012 március 31. változás (év/év)
Adózás utáni eredmény 4,7 0,4 -92,1 %
Tisztított adózás utáni eredmény 8,3 5,2 -37,6 %
Működési eredmény céltartalék és bankadó előtt 18,5 13,4 -27,8 %
Ügyfél hitelek 1661 1538 -7,4 %
Ügyfél betétek 1599 1634 + 2,1 %
Befektetési alapok állománya 786 716 - 8,9 %
Forrás: K&H

A K&H működési költségei 3 százalékkal nőttek, magasabb költségek jelentkeztek az új székházba költözés és az új – anyavállalat, a KBC által Magyarországon létrehozott - közép-európai adatközpontba való költözés kapcsán. A társaság működési bevételei 13 százalékkal csökkentek, a nettó kamatbevétel  elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány, illetve a magas deviza finanszírozási költségek miatt csökkent.

A betétállomány a lakossági szegmensben 7 százalékkal, a kkv területen 15 százalékkal nőtt éves összehasonlításban. A lakossági hitelállomány elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése miatt csökkent, a hitelek iránti kereslet, minden szegmensben – lakossági, kkv, vállalati - továbbra is visszafogott. Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a hitel-betét arány a jelentős magyarországi bankok összevetésében továbbra is a legjobb a magyar piacon; március végén 76,9 százalék volt.

Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója elmondta: a nem-élet biztosítások területén a kgfb kampány eredményeként az állomány csökkent, ennek ellenére a K&H tartja 2. helyezését, 10 százalék fölötti piaci részesedéssel. A casco területén tovább folytatódott a növekedés. Az élet üzletágban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztésének hatása érezhető volt, de az erős növekedés a rendszeres megtakarítási termékek tekintetében folytatódott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
Pénzügyi szektor Élesedik a verseny a banki megtakarítások között - segítünk a legjobbat választani
Privátbankár.hu | 2024. április 7. 16:35
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egészében maximum 5 százalékos inflációt vár. Ennek fényében érdemes áttekinteni a banki betéti ajánlatokat.
Pénzügyi szektor Csak találgathatnak a szakértők is, hogy mitől erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 07:57
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Európa hamarabb megkezdheti a kamatcsökkentést, mint Amerika?
Privátbankár.hu | 2024. március 30. 17:03
Az euróövezeti kamatforduló a korábban jelzettnél hamarabb, akár még a dollárkamatok csökkentése előtt is megtörténhet az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) elnöke és az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának tagja, Robert Holzmann szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG