Hitelezés
Pénzügyi szektor Megszólaltak a bankvezérek: a legérdekesebb kérdést szóba se kellett hozni 
Gáspár András | 2023. szeptember 21. 16:53
A magyar bankok jó bőrben vannak, ahogy általában az európai bankszektor is – a jövedelmezőség jól alakul, kérdés, hogy ebből mennyit faragnak le bankadókkal. Az eltűnt bankbetétek egy részét állampapírba, befektetési alapba tették az emberek, de egy másik részét kénytelenek voltak felélni. Jobb lenne, ha az állam nem akkor adna támogatást a vállalatoknak, amikor egyébként is megy a szekér, hanem akkor, amikor szűkös idők járnak. A bankadó emeléséről szó sem volt a bankvezérek kerekasztalán, mert az élet (és a Fidesz-frakció) pár óra alatt elsodorta Varga Mihály ötletét.
Személyes pénzügyek Csúnya meglepetés érheti a kamatstopos hiteleseket 
Privátbankár.hu | 2023. május 19. 09:51
Közel kétszeresére is ugorhat a törlesztőrészlet - elmondjuk miért.
Személyes pénzügyek Már másfajta hitelek kellenek a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2023. május 6. 12:03
Növekszik a személyi hitelek száma, de átlagos összegük csökken. Korábbi folyószámla-, hitelkártya- és áruhiteleiket személyi hitelre cserélik az ügyfelek.
Makro / Külgazdaság Szinte csak a személyi kölcsönök érdeklik a magyarokat 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 14:33
Padlón a lakáshitelpiac, és a babaváró sem állt talpra a tavaly decemberi bumm után. A személyi kölcsönök még mennek, pedig a kamatuk továbbra is az egekben van.
Közérdekű Nagyot változott a magyarok élete: mutatjuk, miért! 
Kollár Dóra | 2023. január 3. 15:06
Számos újdonságot tartogatott a 2023-as évkezdés a magyarok számára, összeszedtük, mik ezek. 
Személyes pénzügyek Lecsúszhatnak a kedvezményes hitelről a lakásfelújítók 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 12:59
A közelgő határidő miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre. Az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás az év végéig él, és a kormány még nem hozott döntést az esetleges meghosszabbításáról. Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt inkább abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.
Makro / Külgazdaság Mi történt? Visszaesett a kínai bankok kedve, kevesebb az új hitel 
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 16:21
A kínai bankok októberben 2017 decembere óta a legkevesebb, 615,2 milliárd jüan (84,95 milliárd dollár) új hitelt bocsátottak ki, ami jóval elmaradt a szeptemberi 2470 milliárd jüantól.
Makro / Külgazdaság Egyes bankok Halloweenkor nem álarccal, hanem kamatemeléssel rémisztgettek 
Privátbankár.hu | 2022. november 2. 11:53
Igazi Halloween-privhangulat uralkodik a lakossági hitelpiacon: korábban nem látott mértékű kamatemelésekkel indítják a novembert a bankok – írja a BiztosDöntés.hu.
Személyes pénzügyek Augusztusban is drágították a bankok a hiteleiket 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 08:41
A jegybank egy hónapon belüli három nagy kamatemelésére már a harmadik hullámban válaszoltak a bankok. Augusztus elejétől több nagy pénzintézet is drágított a hitelein, ami után a lakáskölcsönt már csak elvétve lehet kapni 8 százalékos THM alatt - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Személyes pénzügyek Nem tréfáltak a bankok: áprilisi elsejétől tömegesen drágították a hiteleket 
Privátbankár.hu | 2022. április 4. 08:13
Az elmúlt hetekben több alkalommal is emelte a jegybank a kamatot, és ez most lecsapódott a lakossági hiteleknél. A Bank360.hu összegyűjtötte, mekkora kamatemeléssel indították az áprilist a bankok.
Makro / Külgazdaság A kormány 16 milliárdos segélyhitelt ad a Ruandai Köztársaságnak 
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 09:29
Az erről szóló kormányhatározat a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg.
Vállalat Az Erste is megérezte a koronavírust 
Csabai Károly | 2020. május 5. 15:59
A tavalyi azonos időszak profitjának kevesebb mint felét, közel 4 milliárd forintot hozta az első negyedév.
Makro / Külgazdaság Itt van-e már az ideje a hitelezési könnyítéseknek? 
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 20:45
Sorra jelennek meg nemcsak világszerte, hanem idehaza is a koronavírus-járvány miatt jócskán visszaesett gazdasági folyamatok újraindítását célzó intézkedések. Kérdés, valóban ott tartunk-e már, hogy a forráshiány a gátja annak, hogy a beruházási vagy a lakossági kereslet lassan visszatérjen a régi mederbe. Egyebek mellett ez is foglalkoztatta kollégánkat hétfő reggel.
Makro / Külgazdaság Állást foglalt az MNB a hiteltörlesztési moratóriumról 
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 17:21
Azt szeretné, ha a bankok afelé terelnék az ügyfeleiket, hogy a havi fizetendő 2021 elejétől ugyanakkora lenne, mint március 19-e előtt, ami a futamidő meghosszabbodását jelentené, méghozzá a moratórium időtartamát meghaladó mértékben.
Makro / Külgazdaság A koronavírus-járvány válthatja ki a régóta érlelődő globális hitelválságot 
Káncz Csaba | 2020. március 5. 13:20
A globális járvány kínálati sokkot okoz, aláássa a gazdasági szereplők bizalmát és leállítja a hitelezést – éppen akkor, amikor a kormányok, a vállalatok és a háztartások nagy része nyakig ül az adósságban. Valójában már a járvány kitörése előtt megfogalmazódott a kérdés: mikor fog fog kitörni az újabb globális hitelválság? Káncz Csaba jegyzete.
Személyes pénzügyek 780 milliárddal ugrott meg tavaly a hiteligénylések összege 
Privátbankár.hu | 2020. február 10. 12:02
Közel 50 százalékkal több kölcsönt igényeltek a magyarok 2019 december végéig, mint egy évvel korábban. A megugrás leginkább a babaváró hitelnek köszönhető.
Makro / Külgazdaság Kimagasló beruházási aktivitás mellett is tartós finanszírozási képesség 
Boldizsár Anna - Kóczián Balázs | 2020. január 29. 14:53
A magyar gazdaság külső finanszírozási képessége és folyó fizetési mérlege 2016 óta trendszerűen mérséklődött, de továbbra is messze kedvezőbben alakul a válság előtt tapasztaltnál. A Magyar Nemzeti Bank szakértői elemzésükben rávilágítanak arra, hogy a külső egyensúlyi pozíció csökkenése ezúttal elsősorban a beruházások dinamikus emelkedésével magyarázható. Az új exportkapacitások kiépülésével előretekintve a külső finanszírozási képesség tartósan fennmarad, ami a folytatódó közvetlentőke beáramlással együtt lehetővé teszi a külső adósságállomány folytatódó leépülését.
Személyes pénzügyek Inkább a családtól kérünk kölcsön, mint a banktól 
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 15:35
Még mindig bizalmatlanok a magyarok a bankokkal. Inkább a családtól kérnek kölcsön, vagy lemerítik a számlájuk hitelkeretét.
Pénzügyi szektor Mi lenne, ha a bankok nem árulhatnák tovább a szuperállampapírt? 
Gáspár András | 2019. szeptember 6. 13:09
A hazai bankok egyáltalán nem érzik úgy, hogy degeszre keresnék magukat, a jövedelmezőség magas szintje csak látszólagos, és egyébként is csökkenésnek indult már. Abban mindenki egyetért, hogy komoly robbanás jöhet a hazai hitelezésben, arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy van-e szükség ennyi pénzintézetre Magyarországon. Az MNB alelnöke megkérdezte a bankvezéreket, mit szólnának, ha nem árulhatnák tovább a szuperállampapírt - nem voltak boldogok az ötlettől.
Vállalat Még több hitelhez juttatnák a kisvállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 13:08
A Garantiqua Hitelgarancia Zrt. kétszer olyan nagy mértékben növelte a hitelgarancia állományát, mint ahogy a kisvállalkozások összes hitele nőtt. A szervezet azonban további növekedést céloz meg, ahogy a mögötte álló miniszter és az MNB is.
Pénzügyi szektor A kertek alatt újabb hitelválság lopakodik? Veszélyekre figyelmeztet a Fed 
Privátbankár.hu | 2019. május 7. 17:01
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfőn nyomatékosította a figyelmeztetését, miszerint veszélyesek a kockázatos hitelfelvételek, és a legrosszabb hitelminősítéssel rendelkező cégek azok, melyek egyre több adósságot vállalnak. De vajon kezd ezzel valamit az intézmény?
Makro / Külgazdaság A kínai adatkosárban a hihetetlen hitelnövekedés az igazi csemege 
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 13:01
A kínai első negyedéves GDP-adatok közelebbi áttekintése vegyes üzeneteket közvetít az ország gazdasági teljesítményéről. De a legvilágosabb jelzés a jövőre nézve az, hogy a befektetőknek figyelniük kell Kína egyre nagyobb hitelnövekedésére.
Személyes pénzügyek Rohannak a milliókért a magyarok a bankokhoz - mire kell a pénz? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 24. 07:38
Már egymillió forint fölött van a személyi kölcsönök átlagos összege - egyre többen vesznek fel hitelt, és még csak most kezdődött el az akció-szezon.
Pénzügyi szektor Óriási tévedés, hogy arany élete van a magyar bankoknak 
Gáspár András | 2018. szeptember 7. 12:40
Bár látszólag arany éveket élnek a magyar bankok, a bankvezetők mégis aggódnak a jövedelmezőség miatt - vagy esetleg el is engednék a profitabilitás kérdését. A bankokat érintő magas állami terhek mellett a digitalizáció, az informatikai forradalom jelentette többletköltségek okoznak fejfájást a pénzintézeteknek. A hitelezés egyre jobban bővül, de számos kérdést felvet.
Pénzügyi szektor Még nem nőtt túl nagyra az OTP - újabb bankokat vásárolnának 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 10. 08:35
Az OTP számára a megtérülés az elsődleges szempont, amikor bankot vásárolnak a régióban - a stratégia működik, mostanra minden leány nyereségessé vált, egyre nagyobb részt tesznek hozzá a külföldi érdekeltségek a csoport nyereségéhez, és további vásárlásokra is készülnek. A hazai vállalatok helyzete sokat javult, szépen pörög a hitelezés is; a fintechektől pedig nem tartanak.
Személyes pénzügyek Rekord: sosem volt még ennyi magyar adós 
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 07:31
Csúcsra jár a hitelezés, ötmillióan szerepelnek a KHR-ben - jó hír, hogy a rossz adósok száma esik.
Ingatlan Jön a szigor a lakáshiteleknél - mi változik októbertől? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 14:36
A Magyar Nemzeti Bank hétfőn bejelentett jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóra vonatkozó szabálymódosítása a stabil, kiszámíthatóbb fix kamatozású hitelek felé tereli az ügyfeleket. A szabályozás hatásairól megjelent vélemények után a Duna House megvizsgálta, hogy a Hitelcentruma által közvetített hitelek vizsgált mintájára hogyan hatna az új szabályozás, és jelenleg a kamatperiódusok szerint milyen összetételű a piac.
Pénzügyi szektor Most vegyünk fel hitelt, versenyeznek értünk a bankok 
Fellegi Tamás | 2018. május 31. 14:30
Miután a válság után évekig igen visszafogottak voltak a bankok a hitelezésben, meglehetősen lecsökkent a vállalatok és a lakosság hitelállománya, de az utóbbi két évben fordulat következett be: a bankok már versenyeznek az ügyfelekért. A hitelállomány még bőségesen növekedhet az MNB pénzügyi stabilitási jelentése szerint.
Részvény / Deviza / Áru Ontja az OTP a személyi kölcsönöket 
Fellegi Tamás | 2018. május 11. 10:29
Közzétette első negyedéves eredményét az OTP-csoport, nagy lett a nyereség, jóllehet még magas az egyedi tételek aránya. Mindenesetre megtépték a papírt, miközben a Mol és a Richter is emelkedik. A világban Amerika emelkedett nagyot, csúcson az Apple, Ázsia is jól ment, Kínát kivéve. Gyógyul a forint.
Pénzügyi szektor A hitelezés felfutása nem veszélyes - de kellene egy magyar tőkeprogram 
Privátbankár.hu | 2018. április 27. 09:00
Az MKB vezére szerint az új kormány elgondolkozhat további járulékcsökkentésen - a hitelezés felfutását nem tartja veszélyesnek, átfogó tőkeprogramot szeretne mellé.
Részvény / Deviza / Áru Hiába kapálódzik Trump, Amerika már Kína farzsebében van 
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 15:28
Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban.
Személyes pénzügyek Sürgősen pénzre van szükséged? Ezekbe a csapdákba ne fuss bele 
Privátbankár.hu | 2018. február 5. 12:30
A sokak által igénybe vett „gyorskölcsönök” esetében a THM-ben feltüntetett hiteldíjon felül egy sor egyéb, sokszor rejtett költséggel is számolni kell. Ezek a kényelmi szolgáltatások adott esetben tovább növelhetik az ügyfél terheit, legyen szó akár gyors hitelbírálatról vagy épp a késedelmi díjakról. Így az ilyen kölcsönfajta igénylése előtt (is) szükség van az ügyfél előzetes alapos tájékozódására az MNB szerint.
Személyes pénzügyek Olyan történt a magyar cégvilágban, amit három éve nem láttunk 
Privátbankár.hu | 2018. január 10. 07:28
November végére majdnem 6500 milliárd forintos hitelállománya volt a magyar vállalkozásoknak.
Személyes pénzügyek Hitelből karácsonyoznak a magyarok – te hogyan vettél új tévét? 
Privátbankár.hu | 2017. december 23. 08:32
A fogyasztási hitelek piaca jelentősen nőtt az idén, a karácsony újabb lendületet adott az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a folyószámlahitelek iránti keresletnek, egyben a hitelkártya-használat is bővült. Banki körkép.
Pénzügyi szektor Nagyot kaszálnak a magyar bankok: sosem volt még ekkora profit 
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 07:41
A tavalyinál 25 százalékkal magasabb a bankszektor eredménye, miközben a nemteljesítő hitelek aránya szépen csökken.
Pénzügyi szektor Tényleg ennyire pörög a hitelezés Magyarországon - nagyot jelentett egy bank 
Privátbankár.hu | 2017. november 20. 16:59
Az alacsony kamatkörnyezetben is tudta növelni bevételeit a K&H - több az ügyfél és az ügylet, javul a nemteljesítő hitelek aránya, kevesebbet kell adózni.
Ingatlan Egyre bátrabbak a bankok - felpörögtek az ingatlanhitelek Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 14:32
A KPMG felmérése szerint jelentősen javult az ingatlanhitelezési hajlandóság az elmúlt években.
Makro / Külgazdaság Remek a hangulat a németeknél: a választásoktól sem félnek? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 13:10
A várakozásokat meghaladó mértékben javult a német gazdaságkutató intézet hangulatindexe szeptemberben.
Pénzügyi szektor Mitől félnek a magyar bankok, ha egyszer ekkora profitot termelnek? 
Gáspár András | 2017. szeptember 8. 18:08
Nem reális, hogy ilyen alacsony kamatkörnyezetben sikerül olyan kiemelkedő profitot elérni, mint 2016-ban - vélik a magyar banki vezetők. Nagy kihívást jelent a digitalizáció mellett az ügynöki tevékenység újbóli elterjedése és az, hogy az emberek egyre inkább a hosszú távra rögzített törlesztőrészletű hiteleket választják. És persze azt, hogy az informatikus bankelnöki fizetést kér.
KKV Furcsa dolgot mondott Orbán  
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 11:58
A miniszterelnök elárulta, szerinte mitől nő a magyar gazdaság.
Személyes pénzügyek Előrébb lépnél a cégeddel? Mutatjuk, mire figyelj hitelfelvételkor 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 6. 12:13
Minden vállalkozás életében eljön a pont, amikor bár szeretnénk tovább menni, ám ez külső forrás bevonása nélkül egyszerűen nem megy. A hitelpiacon rengeteg lehetőség vár ránk, ráadásul a kisvállalatok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nehezebben jutnak hitelhez nagyobb méretű társaiknál. Adunk egy pár tippet, hogy elkerülhesd a kilincselést és a visszautasítást.
KKV Jó hír a magyar cégeknek: így könnyebben jutnak hitelhez  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 12:08
Együttműködést kötött az OTP Bank és a Garantiqa.
Pénzügyi szektor Baj van a bankoknál: a Facebookod alapján kapsz majd hitelt? 
Privátbankár.hu | 2017. június 29. 19:01
Ócska, zsarnoki és nagyon egyoldalú a hitelbírálati folyamat a nagy adat és a mesterséges intelligencia korában - vélik a Money 20/20 fintech konferencia szakértői. A bajok helyrehozására már vannak próbálkozások, de vigyázni kell: nehogy a "profilozással" átessenek a bankok a ló túlsó oldalára.
KKV A Nap Száma: hozzájuk került 860 milliárd forint 
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 15:06
Az MNB összesítése szerint a mikrovállalkozások vették fel a legtöbb hitelt a növekedési hitelprogramban.
Pénzügyi szektor Verseny az ügyfelekért: most indul be az igazi harc a bankok között? 
Hosszú Zsuzsanna - MNB | 2017. június 9. 10:20
A Magyar Nemzeti Bank, mint pénzügyi szabályozó hatóság számára kiemelten fontos a hitelpiaci verseny mérése és figyelemmel követése. A verseny és a piaci erő mérésének egyik leggyakrabban alkalmazott eszköze a Lerner-index, amely azt mutatja, hogy az egyes bankok költségeiken felül mekkora felárat képesek érvényesíteni kamataikban. Eszerint a magyar háztartási hitelpiacot folyamatosan gyenge verseny jellemezte, míg a vállalati hitelpiacon intenzív, a válság kitörése után pedig túlzott versenyt folytattak a bankok. A vállalati hitelpiac a 2016-os évben már kezdte visszanyerni nyereségtermelő képességét, a háztartási hitelpiacon azonban a verseny fokozódására van szükség, amelyet a digitalizáció és a tudatosabb fogyasztói viselkedés segíthet elő.
Pénzügyi szektor Újra szépen keresnek a bankok a hitelezésen 
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 13:15
108 milliárddal nőtt a vállalatok hitelállománya az első negyedévben, az nhp kifutásával egyre többen választják a bankokat.
Részvény / Deviza / Áru A fordulat éve után – ősszel jöhet az OTP új osztalékpolitikája 
Eidenpenz József | 2017. május 30. 16:30
Az OTP jövedelmi és tőkehelyzete nagyon jó, idén az első negyedévben ütemesen nőtt a hitelezés, és a magyar lakossági hitelezésben még hatalmas tartalékok vannak. Az OTP Bank több bank eladásánál az ajánlattevők között van a régióban. A menedzsment az év második felében, várhatóan novemberben új tőkestratégiával és osztalékpolitika-elképzelésekkel készül előállni.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik a magyar lakáshitelezésben 
Privátbankár.hu | 2017. május 19. 11:59
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit - a minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a bankok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG