<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Johan Thijs, a KBC Csoport vezérigazgatója bjelentette, hogy első európai pénzintézetként a KBC készen áll blokklánc-technológiára épülő saját digitális érméjének, a Kate Coin-nak a bevezetésére.

A Kate Coin egy digitális érme (e-pénz token), amely blokklánc-technológián alapul, és amelyet teljes egészében a KBC-n belül fejlesztettek ki. A KBC  magánügyfelei hamarosan Kate Coin érmékhez juthatnak, és hatékonyan használhatják fel azokat a KBC Mobile-ban található Kate Coin pénztárcájukon keresztül. Ez egy úgynevezett „closed loop” környezetben történik, egy olyan zárt környezetben, amelyen kívül a Kate Coin nem rendelkezik értékkel. Először a KBC banki- és biztosítási környezetén belül, idővel viszont az alkalmazási lehetőségek tárháza nyílik meg a tágabb ökoszisztémában - írja a társaság közleménye.

Sőt a KBC egyes vállalkozói ügyfelei, - harmadik felek és partnerek - akik már most is a KBC Mobile-on és annak 1,8 millió felhasználóján keresztül kínálják szolgáltatásaikat, már kialakították saját ökoszisztémájukat. Ők is kínálhatják a Kate Coin-t, és a KBC-vel együtt tovább diverzifikálhatják és növelhetik üzleti tevékenységüket.  

Az első konkrét lépések most történnek meg a belgiumi KBC-n belül, de a Kate Coin végül az egész KBC Csoportban bevezetésre kerül. Június 19-én, vasárnap a Werchter Boutique lesz a helyszíne a Kate Coin első nagyszabású tesztjének. Nem kevesebb, mint 8 000 jelenlévő KBC alkalmazott fizethet majd Kate Coin-nal a harapnivalókért és italokért.

A Kate Coin digitális és programozható pénz 

Erik Luts, a KBC Csoport innovációs vezérigazgató-helyettese magyarázza a Kate Coin működését: „A KBC által használt blokklánc-technológia biztosítja a Kate Coin teljes programozhatóságát. A KBC a Kate Coin megszerzését és felhasználását is egyedi feltételekhez kötheti. Ez rugalmasságot nyújt például egy szolgáltatásért cserébe fizetendő érmék számát, a megszerzett érme hatókörét vagy az adott célra való felhasználás időtartamát illetően. Az ügyfél Kate Coin érméket szerezhet például hűségéért, bizonyos termék megvásárlásakor, ha egyes műveleteket hajt végre stb., és a KBC Coin érméket újra felhasználhatja, pl. egy másik KBC termékre vonatkozó kedvezményre. A Kate Coin-t használni kívánó ügyfeleknek semmit sem kell tenniük: automatikusan megkapják az érméket a KBC Mobile-ban lévő Kate Coin tárcájukba, és Kate személyesen tájékoztatja őket arról, hogy miért kapnak Kate Coin érméket, meddig használhatják fel azokat, stb.”

Mivel a Kate Coin digitális érme, használata logikus módon a KBC Mobile-hoz kapcsolódik. Az ügyfél azonban akkor is szerezhet Kate Coin-t, amikor más KBC csatornákon (bank- vagy biztosítói fiók, KBC Live, KBC Touch stb.) keresztül kerül kapcsolatba a KBC-vel. A Kate Coin nem ruházható át más KBC ügyfelekre, és nem váltható át euróra. 

Egy fiktív példa: Az ügyfelek Kate Coin érméket szereznek, ha fenntartható tevékenységet végeznek, például hitelt vesznek fel elektromos kerékpárra. A megszerzett Kate Coin érméket aztán más kezdeményezésekre, például egy társadalmilag felelős alapba való befektetésre használhatják fel. A KBC emellett növelheti az érmék értékét (ideiglenesen vagy más módon), ha azokat fenntartható célra használják fel. Kate, a személyes digitális asszisztens proaktívan tájékoztathatja az ügyfelet arról, hogy milyen fenntartható megoldásokra használhatja fel a megszerzett Kate Coin érméket. 

A Kate Coin teljes mértékben a KBC által fedezett, és 1:1 arányban az euróhoz van kötve (1 euró = 1 Kate Coin árfolyamon), ami azt jelenti, hogy az árfolyam-ingadozás (volatilitás) és a spekuláció nem jelent problémát. A Kate Coin természetesen teljes mértékben megfelel a hatályos európai és nemzeti szabályozási vagy jogszabályi kereteknek. Minden tranzakció a megbízható KBC környezetben, a KBC által kezelt privát blokkláncban zajlik, ahol a KBC ellenőrzi a hozzáférést.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A lakosság fele legfeljebb havi tízezret költ biztosításokra
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:42
A lakosság többsége elégedett a biztosítók szolgáltatásával és továbbra is bízik a biztosítókban, derült ki az idei Biztosítás Bizalmi Index (BIBIX) felmérésből, amely a lakosság elégedettségét és biztosítókba vetett bizalmát hagyományosan, éves kutatás keretében vizsgálja – ismertette a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Pénzügyi szektor Már a közel 50 százalékos kamat sem számít uzsorakamatnak
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:23
A money.hu szakértői szerint azonnal módosítani kellene a CSOK-támogatások jogszabályát, ellenkező esetben a 7,75 százalékra emelt alapkamat ötszörösét büntetőkamatként nyakukba kapó kétgyermekes családok tönkremehetnek.
Pénzügyi szektor Bagóért lehet most bankot venni - csak ügyesen kell helyezkedni
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 08:56
Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is meghökkentően alacsony áron vették meg a Sberbank érdekeltségeit a helyi erők.
Pénzügyi szektor Sokat várnak az Széchenyi MAX-programtól
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 12:17
Előrehozott keresletet generált az mkkv-szektor finanszírozásában a rendkívül kedvező feltételekkel kínált Széchenyi GO konstrukciók kivezetése, most pedig a Széchényi MAX-programtól várnak sokat.
Pénzügyi szektor Újra elérhető az MFB nulla százalékos hitele
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 11:26
Újra igényelhetnek nulla százalékos hitelt pénzügyi stabilitásuk megőrzésére a Közép-Magyarországi régión kívüli kkv-k a Magyar Fejlesztési Banknál - tájékoztatott az MFB.
Pénzügyi szektor A követeléskezelők szerint náluk nem termelődik extraprofit
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 14:41
A kkv-méretű követelésvásárló cégek számára óriási terhet jelent a kormány által kivetett úgynevezett „extraprofit” adóteher a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ) szerint. Bódizs Kornél, a szervezet elnöke kifejtette: a bankadóval is terhelt követeléskezelői üzletágban már csak a hitelmoratórium miatt lecsökkent üzleti tevékenység miatt sem termelődhetett extraprofit.
Pénzügyi szektor Nem történt meglepetés az államháztartási hiányt illetően
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 12:21
Májusban 101,4 milliárd forint hiánnyal zárt az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere, ami mindössze 37,7 százaléka az egy évvel korábbi 269 milliárd forintnak. 
Pénzügyi szektor A K&H meg a hiteleseit védi
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 09:17
A lakáspiaci drágulás, valamint az emelkedő kamatkörnyezet miatt bővítette a hiteltörlesztési biztosítás szolgáltatási körét a K&H. A biztosítás díja a havi törlesztőrészlet 6,4 százaléka, ezért az összegért akár 10 hónapra átvállalja a társaság a részletfizetést a bajba került adóstól, ami az egyik leghosszabb időtáv a piacon. A törlesztési biztosítás eddig is népszerű volt a K&H-nál, a személyi kölcsönöket igénylők 54 százaléka él ezzel a lehetőséggel.
Pénzügyi szektor Meddig járunk még bankfiókba? - Hatalmasat fejlődött a digitális bankolás
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 17:11
A járvány alatt mind nemzetközi, mind hazai szinten új lendületre kapott a pénzügyi szektor digitális átalakulása, a banki termékek egyre szélesebb köre elérhető digitális módon.
Pénzügyi szektor Vaskos bírságot kapott az egyik magyar biztosító
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:37
Az MNB 61 millió forint bírságot szabott ki az Allianz Hungária Biztosítóra az adatfeldolgozási, nyilvántartási és ellenőrzési rendszer, az ügyfelek tájékoztatása, illetve a panaszkezelés során felmerült hiányosságok miatt. A biztosító többször nem tájékoztatta ügyfeleit, illetve a kötvény- és kárnyilvántartót egyebek közt a szerződések létrejöttéről, díjhátralékáról vagy megszűnéséről.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG