Blokklánc
Részvény / Deviza / Áru Az arany lesz a küszöbönálló új világrend nyertese? 
Eidenpenz József | 2023. november 30. 18:24
A világ politikai és pénzügyi rendszere nagy átalakulás alatt áll, a társadalmakban pedig nagy feszültségek vannak. A biztonságot adó, válságálló befektetések szerepe megnőtt a portfóliókban, de melyeké? Fizikai arany, papírarany vagy digitális arany, azaz bitcoin?
Részvény / Deviza / Áru Tartja magát a forint, de meg kellett védeni a rubelt 
Eidenpenz József | 2023. október 12. 11:59
A tőzsdéken jó a hangulat, de nagy kérdés az amerikai inflációs adat. A forint és a BUX is jól viselkedik, az OTP és a Richter húzza. Újra szigorítják az orosz tőkekorlátozásokat, jó hírek jöttek a brit lakáspiacról, bukás lett a barbis tőzsdei bevezetés.
Részvény / Deviza / Áru Megint 380 felett az euró, leváltható-e a dollár? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 31. 12:48
A tőzsdéken vegyes a kép, a BUX emelkedett, a forint gyengült. De eddig segített neki a gyengülő dollár és az olcsóbb gáz is a héten. Kína a fő oka a dollár leválthatatlanságának. Most jön a fekete hónap a tőzsdéken?
Részvény / Deviza / Áru Valuták, részvények, kötvények rejtélyes kriptovalutává alakulása 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 19:16
A kriptovalutaként forgó amerikai kincstárjegyek kapitalizációja az idén rohamosan növekedett, és nemrég átlépte a 600 millió dollárt. Igazán nagy jövőt azonban a részvények kriptósításának jósolnak. Ez csak a kezdet? A blokkláncra költözhetnek a befektetéseink?
Részvény / Deviza / Áru Sokkal olcsóbban lehetne kijönni a nyugdíjból külföldön 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 16:06
Egy álom a gyümölcs és a zöldség a piacon az egyik feltörekvő országban, nagyon olcsó az élelmiszer, mégsem vonzó az európaiak számára. Négy százalék feletti dollárkamatot is lehet kapni a blokkláncon.
Részvény / Deviza / Áru Öt dolog, ami elhozhatja az új bitcoinár-robbanást 
Eidenpenz József | 2023. július 21. 05:48
A kriptovaluta-piac most ugyan még a részvénypiacnál is csendesebb, de a tapasztalatok szerint nem sokáig marad ez így. Mi mozdíthatja ki a bitcoint és társait, és merre? Öt fontos tényezőt találtunk, amelyek katalizátorként működhetnek a közeljövőben.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan megemelték az OTP célárát, bemutatják végre az új Apple-kütyüt 
Eidenpenz József | 2023. június 5. 12:22
A részvénypiacok keresik az irányt, a héten még jön egy sor makrogazdasági adat. A BUX viszont szépen emelkedik, az OTP és a Mol húzza. Az Apple közel egy évtizede nem látott jelentőségű terméket készül bemutatni. Még csak pletykálnak arról, hogy a világ egyik legsikeresebb játékéban megjelennek a blokklánc és a kriptovaluták elemei. Szakad a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Ma is tart a BUX jó szériája, blokkláncra megy egy amerikai alap 
Eidenpenz József | 2023. április 28. 12:21
Az európai tőzsdék esnek, de a BUX második napja felülteljesítő, miközben a magyar cégek éves közgyűléseiket tartják. A forint gyengül, nagyot esett a Richter partnere, hullámvasutazott az Amazon. Érdekes blokklánc-megoldással kísérletezik egy nagy amerikai alapkezelő.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő folyamatok zajlanak a kriptovaluták piacán 
Eidenpenz József | 2023. április 24. 16:25
Milyen állampapír tűnik most a legkedvezőbbnek? Milyen folyamatok zajlanak a kriptovaluta-piacon, mi volt az év meglepetése? (Hanggal.)
Részvény / Deviza / Áru Ez lehet a sláger az idén a kriptovaluta-piacon 
Eidenpenz József | 2023. április 4. 05:47
A felkapott befektetési témákhoz tartozó érmék könnyen többszörözhetik az értéküket a kriptovaluta-piacon, ahogy az már sokszor megtörtént. Az egyik legnépszerűbb narratíva most az Ethereum-hálózatot kiegészítő második rétegű megoldásoké, amelyek fejlesztésébe százmillió dollárokat ölnek. De melyek és mire is jók ezek?
Részvény / Deviza / Áru Web1, Web2, Web3 és sok-sok pénz 
Eidenpenz József | 2023. március 8. 05:37
Ha a kriptovaluták esnek is a medvepiacon, sok izgalmas folyamat látszik a Web3-ban, ahol a kriptók, a blokklánc, a játék, a pénzkeresés, a gyűjtőszenvedély vonzereje egyszerre jelenik meg. Ha sikerül igazán jó felhasználói élményt teremteni, az több százmillió felhasználót is hozhat.
Állampapír / Kötvény Mit kell tudni a legújabb állampapírról? 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 16:50
A múlt héten debütált új Bónusz Állampapír nagyon hasonlít az előzőhöz, csak valamivel magasabb kamattal és hosszabb futamidővel érkezett. De ha helyette Prémiumot veszünk, és eladjuk három-négy év után, akkor mégis jobban járunk. Mit ígér a decentralizált közösségi média? (Hangfelvétellel.)
Részvény / Deviza / Áru Reszkess, Facebook, rettegj, Youtube! 
Eidenpenz József | 2023. február 26. 15:16
A decentralizált közösségimédia-alkalmazások eddig nem sok vizet zavartak a gigászi multik által uralt piacon, de mostanában mintha változás szelei fújnának. A blokklánc és a kriptográfia még olyan szolgáltatásokba is beszivárog, amelyek egyébként nem erre alapoznak. Nostr vagy Damus lesz a jövő kedvenc alkalmazása?
Részvény / Deviza / Áru Már 394 alatt is járt az euró, a metaverzumba költöznek az okmányirodák? 
Eidenpenz József | 2023. január 18. 12:03
Az európai tőzsdék stagnálnak, Budapesten azonban van növekedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően. Az euró már 394 forint alatt is megfordult. Vegyesen teljesítettek az amerikai nagybankok, még mindig tud csökkenni a földgáz ára. Pár év múlva a metaverzumban intézhetik hivatalos ügyeiket a koreai polgárok.
Részvény / Deviza / Áru Még több vér, még több szenvedés? Előrejelzések az előrejelezhetetlen kriptopiacra 
Eidenpenz József | 2023. január 18. 05:42
Kevés olyan dolog lehet a világon, amely nehezebben jelezhető előre, mint a kriptodeviza-szektor, ahol az árfolyamok meredek ugrálását tavaly durva csődsorozat is súlyosbította. Ám az élet nem állt meg, az ágazat ennek ellenére folytathatja előretörését, ha lassabban is.
Részvény / Deviza / Áru Megint visszalökték a forintot, pánik üzemmódban a befektetők 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 14. 12:39
Az előző napi kedvezőtlen amerikai inflációs adat ma is érezteti hatását, a forintra azonban más tényező is hathat. A gáz kissé drágul, az olaj stabil. A Starbucks reformokra készül, holnap jön az Ethereum nagy napja.
Részvény / Deviza / Áru Nemcsak az OTP száguldott tegnap, FAANG helyett itt a MATANA 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 13. 12:31
Enyhe optimizmus van a tőzsdéken a délutáni amerikai inflációs adat előtt, ami Budapesten is érezhető. A forint stabil, a gáz kissé olcsóbb, az olaj viszont emelkedik. Nemcsak az OTP száguldott tegnap, hanem szinte minden európai bankrészvény, mutatjuk az okokat. Átértékelik a FAANG-részvényeket.
Részvény / Deviza / Áru Nem leszünk mi törökké, 400 alatt is volt a forint 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 1. 12:49
Az euró/forint a 400 forintos szintet ostromolja, már alá is süllyedt, akárcsak a dollár. Egy elemző szerint az MNB már határozottan kiáll a forint stabilitása mellett, így nem fenyeget minket a török út. Szusszanhatunk kicsit, megint esik a gáz és az olaj ára. Közel kétmilliárd dollárt költöttek augusztusban blokklánc-projektekre.
Részvény / Deviza / Áru Újabb forintgyengülés, masszív energiapánik, csendes blokklánc-terjeszkedés 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 17. 12:52
Miközben arról van szó, hogy az energiahiányon a jól feltöltött német tározók sem tudnak hosszabb távon segíteni, az európai tőzsdék lefelé indultak. A forint és a BUX is süllyedt, de a devizánknál napon belül fordulat jelei látszanak. Milliárdokat költenek blokklánc-technológiára a nagy tőzsdei multinacionális vállalatok.
Pénzügyi szektor Blokklánc: saját digitális érmét vezet be egy bank, Európában elsőként 
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 12:02
Johan Thijs, a KBC Csoport vezérigazgatója bjelentette, hogy első európai pénzintézetként a KBC készen áll blokklánc-technológiára épülő saját digitális érméjének, a Kate Coin-nak a bevezetésére.
Részvény / Deviza / Áru Ránk hárítják az áremelkedést a multik, Orbán Viktor erősítheti a forintot 
Eidenpenz József | 2022. április 21. 12:16
Az európai tőzsdék hangulata jó, a BUX-ot az OTP húzza, a forint kis mértékben gyengül. Csodásan sikerült a Tesla-jelentése, a Netflix tegnapi zuhanását sokan túlzottnak tartják. Áthárítja fogyasztóira az áremelkedéseket a Nestlé. Óriási pénzek mennek a blokklánc-játékokat fejlesztő cégekhez.
Részvény / Deviza / Áru Évente újraolthatják a lakosságot, ez lesz idén a forintsáv két széle 
Eidenpenz József | 2021. február 8. 11:49
Ismét fél százalék körüli pluszban vannak az európai tőzsdék, az amerikai piac is pluszban nyithat. A világjárvány csendesedni látszik, bár a dél-afrikai törzs aggodalomra ad okot. A BUX is emelkedik, de erőteljesen gyengül a forint, amely az egyik elemzőház szerint sávban mozoghat az idén. Az optimizmust növelik a gyorsjelentések, ezen a héten is érkezik majd egy jó nagy halom.
Részvény / Deviza / Áru Trump tüsszentésére figyel a világ, Tesla kontra német autógyárak 
Eidenpenz József | 2020. október 2. 19:05
Donald Trump koronavírus-fertőzése volt ma az elsődleges beszédtéma a tőkepiacokon, amelyek közismerten nem szeretik a bizonytalanságot. Ez a hír is növeli a kockázatokat a tőzsdéken. A Tesla szép értékesítési számokkal jött elő, a német autógyárak viszont visszaszorulóban vannak az USA-ban. Négy részvényünkből három esett, a forint viszont megtartotta tegnapi nyereségének javát.
Makro / Külgazdaság Kína támogatja a blokklánc technológiát 
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 18:17
Tovább drágultak a kriptodevizák, a bitcoin árfolyama egyhavi csúcsának közelében járt hétfőn is, miután a kínai elnök arról beszélt, hogy Kínának fel kell gyorsítania a blokklánc technológia fejlesztését.
Részvény / Deviza / Áru Mit keres egy magyar tőzsdei cég a kolumbiai hadsereg standján? 
Eidenpenz József | 2019. június 14. 15:53
Mi jön a televízió után? Többek között streaming-videószolgáltatásokon dolgozik az OTT One, de Kolumbiában is az ő technológiájukkal deríthetik fel a drónok a kokacserjéket és műtéteket is közvetíthetnek majd. A tőzsdei cég ősszel rézvényeladásra készül. A cél a rangos Prémium kategóriába kerülni, és valamikor intézményi tőkét bevonni.
Részvény / Deviza / Áru Miért van értéke a bitcoinnak? 
Privátbankár.hu | 2019. február 7. 20:11
A bitcoinnal azért lehet fizetni, mert sokan elhiszik, hogy értéke van. A nyilvántartási rendszere kizárja, hogy ugyanazt az értéket kétszer lehessen elkölteni, vagy visszamenőleg megváltoztassák a tranzakciókat – mondták el a Privátbankár diákkonferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Oroszországnak bitcoint kéne vennie a devizatartalékából? 
Eidenpenz József | 2019. január 10. 06:06
Felmerült, hogy az amerikai szankciók ellenszereként Oroszországnak bitcoint kéne vásárolnia tartalékaiból, bár azt nem tudni, a döntéshozók mit gondolnak erről. Ám van, ahol nagyon is komolyan foglalkoznak a blokklánc– és digitálispénz-technológiával, nem holmi kisvállalatok, hanem a világ legnagyobb jegybankjai. Nem egy, vagy kettő, hanem rengeteg.
Részvény / Deviza / Áru Halál a közvetítőkre – ez van a sok kriptodeviza mögött 
Eidenpenz József | 2018. november 23. 17:18
Rengetegen próbálják megtörni a Facebook, a Google, az Amazon és más multik hatalmát – kriptodevizákkal. A kriptodevizák olcsó megoldásokat kínálnak eddig nagyon drága, közvetítők útján értékesített szolgáltatásokra, velük kiiktathatók lennének sok iparágból az ügynökök, vagy drasztikusan csökkenthetők a díjaik. Már ha a tervek megvalósulnak, a fejlesztések beérnek.
Részvény / Deviza / Áru Nem biztatják a magyar vállalkozót, mert lehet, hogy aztán börtönbe kerülne 
Eidenpenz József | 2018. november 8. 18:00
Egyre több európai és ázsiai állam kerül fel a blokklánc-támogató országok listájára, nagyvállalatok és bankok sora igyekszik, hogy lépést tartson a digitalizálásban. Magyarország azonban már le van maradva, jó lenne a szakadékot nem növelni tovább. A világ GDP-jének nagy része nemsokára digitálisan képződik, mások meg még mindig iparosítással vannak elfoglalva.
Részvény / Deviza / Áru A guru megmondja: hogy jön Lenin a kriptodevizákhoz? 
Eidenpenz József | 2018. november 8. 11:09
A centralizáció veszélyes, amint láttuk az orosz példán, a számítógépes formája nem kevésbé. De a decentralizáció is hatékonyabb digitálisan. A blokklánc úgy teheti feleslegessé a nemzetközi átutalás kifejezést, ahogy a “nemzetközi e-mail” vagy a “színes tévé” kifejezések is elavultak.
Részvény / Deviza / Áru Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza 
Eidenpenz József | 2018. október 19. 12:10
Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.
Pénzügyi szektor Milyen lesz a digitális pénzünk? 
Privátbankár.hu | 2018. október 16. 15:10
A pénzügyi világ még le van maradva a digitalizáció terén, de bankok, fintech-vállalkozások és technológiai óriások versengenek azért, hogy ebben változás legyen. Azonnali átutalások a bankrendszerben, olcsó nemzetközi tranzakciók, újfajta biztosítások, blokklánc-megoldások és számos termék készül a háttérben.
Személyes pénzügyek Ne is álmodjatok arról, hogy cenzúrázni fogtok bennünket! 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 20. 14:23
A blokkláncot sok mindenért szidják, de pótolhatatlannak bizonyulhat a cenzúra elleni harcban. Erre nemrég egy kínai eset felhívta a figyelmet, a dokumentum ma is köszöni szépen, megvan. De dolgoznak nagyobb fájlok, képek, videók titkosított és megosztott tárolásán is. A hatóságok tehetetlennek bizonyulhatnak.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit zuhant a bitcoin, nem tudni, hol a vége 
Eidenpenz József | 2018. június 11. 14:35
Rég nem látott, ezer dolláros árzuhanást produkált a bitcoin kevesebb mint 24 órán belül. Rövid távon senki sem mer kizárni semmit, sokak szerint irány a februári 6000 dolláros mélypont alá. A kriptodevizák és a blokklánc világát azonban egy ilyen esés nem rendíti meg, százszámra készülnek a különböző projektek, gyakorlati, üzleti alkalmazások a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Blokklánc-reakció: valóban a kripto az új világvaluta? 
Balkó Rita | 2018. június 1. 14:35
Senki sem szólt nekik, úgyhogy véletlenül megtették a lehetetlent 2009 januárjában, amikor a Bitcoin először megjelent. Azóta lassan tíz év telt el, a penny töredrészét érő kísérletből pedig a világ egyik legveszélyesebb gazdasági kísérlete vált. A blokklánc-technológia alapjaiban változtatta meg a hozzáállásunkat a pénzhez és a fizetési megoldásokhoz. Megéri-e bányászni? Tényleg a Bitcoin a demokratikus fizetés jövője? A BrainBar konferencián jártunk.
Részvény / Deviza / Áru Az USA-ban legalizálnák a bitcoint, felrobbant az árfolyam 
Eidenpenz József | 2018. február 7. 14:30
A tegnapi amerikai kongresszusi meghallgatást lélegzetvisszafojtva figyelték a kriptodevizák, illetve a blokklánc-rendszerek hívei. Az USA felügyeleti hatóságainak vezetői meglepően pozitívan álltak a kérdéshez, tiltásról szó sincs, a szektor szabályozása várható. De fontos megkülönböztetni egymástól három dolgot.
Részvény / Deviza / Áru Meddig eshet a bitcoin ára? – ennyire értékelik az értékelhetetlent 
Eidenpenz József | 2018. február 5. 06:06
A múlt héten hatalmasat, mintegy 30 százalékot esett a bitcoin és a legtöbb ismertebb kriptodeviza is 20-40 százalékkal zuhant. De hosszabb távon mi befolyásolhatja az árfolyamot? Az, hogy fizetőeszköznek használják? Vagy az, ha befektetési eszköznek, digitális aranynak tekintik? Számítanak-e a bányászási költségek?
Részvény / Deviza / Áru Micsoda új szolgáltatások készülnek – húst, zenét, orvost is a blokkláncról veszünk majd? 
Eidenpenz József | 2018. január 31. 16:30
Kevés szó esett a kriptodevizákról, sokkal több a blokklánc más gyakorlati alkalmazásairól a keddi Blockchain Budapest konferencián. Egészen meglepő megoldásokról lehetett hallani például az egészségügyben, az élelmiszer-biztonság terén vagy a médiában, amiből az látszik, hogy a bitcoin árfolyama csak a jéghegy csúcsa. A kriptodevizák mögött komoly gazdasági erő kezd kialakulni.
Részvény / Deviza / Áru Akkor lesz valami a kriptodevizákból, ha majd az anyukám is tudja használni 
Eidenpenz József | 2018. január 30. 16:30
A kriptodevizák már régen nemcsak a pénzátutalásról, sőt nem is a befektetésekről szólnak, hanem nyilvántartásokra, okos szerződésekre, üzletek tető alá hozására is használják és egyre inkább használni fogják a technológiát. Ám nagyon nehezen használható még, nem felhasználóbarát, hiányzik valami nagy áttörés, ami az átlagemberhez is végre közel hozza.
Részvény / Deviza / Áru 5 dolog, ami már soha nem lesz olyan, mint régen 
Eidenpenz József | 2018. január 30. 14:30
Ha nem is fogunk egyhamar kriptodevizákkal fizetni, az ezekhez használt blokklánc-technológia várhatóan egy csomó területet forradalmasítani fog a bankolástól az ingatlanpiacon át az egészségügyig. Lényegében mindent átalakíthat, ahol pontos nyilvántartásokra van szükség. Az nem túl valószínű, hogy Magyarország a kriptó-forradalom élvonalába kerüljön.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG