<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy zűrös program miatt dollármilliókat fizethet a JPMorgan Chase bankház.

A szövetségi igazságügyi minisztérium, a jegybank és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) vizsgálata szerint a bank állást és ösztöndíjakat adott ázsiai, elsősorban kínai kormányzati tisztségviselők arra érdemtelen, vagyis nem kvalifikált gyermekeinek, hogy üzletelhessen az adott országban. 

A döntésre három évig tartó nyomozás után született, ez az első érdemleges büntetés, amelyet egy nagybankra kiszabtak, mert megsértette a Külföldi Korrupciós Gyakorlat Törvényt. Az FCPA néven ismert törvény tiltja, hogy amerikai vállalatok külföldieknek pénzt, vagy "bármilyen értéket" adjanak annak érdekében, hogy üzleti lehetőségekhez jussanak. A bank elfogadta a büntetést, a hatóságokkal kötött megállapodása értelmében azonban nem indítanak ellene büntető eljárást.A vizsgálat szerint a JPMorgan Chase ázsiai központja elismerte, hogy 2006-ban létrehoztak egy speciális, úgynevezett "Fiúk és lánygyermekek" nevű programot, amelynek értelmében elsőbbséget biztosítottak az álláslehetőségeknél a leendő kliensek gyermekeinek. A vizsgálat mintegy száz olyan esetet azonosított, amelyben külföldi tisztségviselők kérésére teljes munkaidőre felvettek valakit, vagy ösztöndíjat adtak valakinek. Az alkalmazás kifejezett feltétele volt, hogy a leendő munkatársnak közvetlen és megbízható kapcsolata legyen üzleti lehetőséggel".

"Ez az úgynevezett Fiúk és lánygyermekek program nem más, mint kenőpénz, másként elnevezve" - fogalmazott az igazságügyi minisztérium bűnügyekkel foglalkozó főosztályának vezetője, Leslie Caldwell.

A JPMorgan szóvivője, Brian Marchiony azt hangsúlyozta: a bank örül, hogy együttműködésüket a vizsgálatokban figyelembe vették, egyben elismerte, hogy a bank magatartása elfogadhatatlan volt. Ezért a programot 2013-ban le is állították.

A banknak 264 millió dollár büntetést kell fizetnie.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló