<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg, s további bővülésre számítanak.
Szerződéses darabszám, teljes lízingpiac.

Erős gyarapodás a piacon

Bővült a magyarországi lízingpiac a harmadik negyedévben 6,5 százalékkal, így a finanszírozott összeg értéke 329 milliárd forintot tett ki. Ez azt is jelenti, hogy az év első kilenc hónapjában naponta átlagosan 1,22 milliárd forintot helyeztek ki a lízingvállalatok, szemben az egy évvel korábbi 1,14 milliárd forinttal - ismertette a Magyar Lízingszövetség.

Összesen 55,8 ezer szerződést kötöttek a tagvállalatok az első kilenc hónapban, ez 6,2 százalékkal magasabb a bázisidőszakhoz viszonyítva.

A bruttó eszközérték a harmadik negyedév végén 457,9 milliárd forintot tett ki, ez 7 százalékkal több, mint egy évvel korábbi összeget.

Nagy dobás volt a jegybank programja

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében a tagvállalatok összesen 93 milliárd forintos finanszírozott összeget értek el kilenc hónap alatt, vagyis a teljes piac 28 százalékát adta a jegybanki program – emelte ki Jenei Viktor, a Magyar Lízingszövetség elnöke. Hozzátette azt is, hogy az exportőröknek szánt EXIM-programhoz köthető finanszírozott összeg 9 milliárd forintot tett ki, ez pedig a piac 3 százalékának felel meg.

Jelentős növekedés a gépjárműveknél is

A kilenchavi adatokból továbbá kiderül az is, hogy a személyautók, kisteherautók és motorkerékpárok részpiacán összesen 98 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg az egy évvel korábbi 83 milliárd forintról, tehát a növekedés 18 százalékos volt. A flottaszegmensben a finanszírozott összeg 21,2 százalékkal 57 milliárd forintra emelkedett. A nagyteherautóknál és buszoknál minimális 5 százalékos növekedést jelent az idei év első kilenc hónapjában elért 86 milliárd forintos finanszírozott összeg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Erősödött csütörtök estére a forint
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 18:09
rősödött a forint csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Pénzügyi szektor A cégbíróság is rábólintott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülésére
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 15:26
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe.
Pénzügyi szektor Újabb hitel fajtákból élhetnek túl a hazai kkv-k
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 17:15
Itt az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc bankja átvette a Sberbank hitelállományát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 13:18
Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euró fölé nőtt az Erste nettó nyeresége
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 10:51
918 millió euróról 1,14 milliárd euróra.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Pénzügyi szektor Még ismerkednek az emberek az okos ATM-ekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 10:23
Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel, hogy az ATM-eket nem csupán pénzfelvételre lehet használni. Az automatákon keresztüli befizetési forgalom évről-évre növekszik, az elmúlt két évben átlagosan 35 százalékkal bővült.
Pénzügyi szektor Egyre többen költik kártyáról a fizetésüket
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:53
Mérföldkövet ért el a K&H a fizetésüket bankszámlára kérő ügyfelek segítségével: a számuk jelenleg közel 520 ezernél tart - közölte a pénzintézet. Ezzel párhuzamosan az arányuk is növekedett, 2016-ban a lakossági bankolók 50 százaléka utaltatta a fizetését a bankszámlájára, míg idén már 67 százalékos volt az arány. Ők a bankkártyájukkal is egyre nagyobb összeget költenek a fizetésükből.
Pénzügyi szektor Kész átverés: Csányi Sándorral reklámozzák a kriptovalutás bizniszt
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 12:03
Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG