<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gépjármű
Személyes pénzügyek Jövőre többet fizetnek a lógósok
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 17:15
Átlag hét százalékkal kell többet fizetnie azoknak jövő évtől, akikről kiderül, hogy érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés nélkül vesznek részt a közúti forgalomban. 
Makro / Külgazdaság Több ezer buszvezető hiányzik - besegít a kormány
Privátbankár.hu | 2018. május 11. 12:45
Az egyre komolyabb létszámhiány miatt szükséges a képzési program elindítása.
Makro / Külgazdaság A mazsoláknak mindegy? Csotrogány autóval tanulnak vezetni
Privátbankár.hu | 2018. január 31. 09:50
A fejlesztési tárca szerint nincs felső határa az oktatójárművek életkorának.
Vásárló Visszaüt a nagy optimizmus: ez fogja vissza az autópiacot?
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 14:35
Az idén is piaci növekedésre számítanak az autópiacon, a tavalyi szintlépést azonban nem érjük utol.
Vásárló Használt autó vennél? Vigyázz, így húznak le!
Privátbankár.hu | 2016. február 13. 15:43
Inkább használt autót vesznek a magyarok, mint újat, ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni.
Vásárló Kihirdették az eredményt: ezek voltak a magyarok kedvenc autói 2015-ben
Privátbankár.hu | 2016. január 4. 13:30
Megérkeztek a legfrissebb számok, kiderült, milyen új autókat vettünk decemberben - így pedig már meghúzhatjuk az éves összesítést is. Melyik volt a magyarok kedvenc autómárkája? Melyik típusból fogyott a legtöbb?
Vásárló Jövőre akartál autót venni? Így változnak az árak
Privátbankár.hu | 2015. december 17. 07:12
Drágább biztosan nem lesz jövőre az autóvásárlás, de az sem jár jól aki arra játszott, hogy lejjebb mennek az újautó árak.
Pénzügyi szektor Hol tart a lízingpiac feltámadása? Itt vannak a friss számok
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 13:10
329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg, s további bővülésre számítanak.
Vállalat Egyre kevesebb helyen vehetnek autót a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. október 21. 12:42
Négy év alatt százzal csökkent az autókereskedések száma Magyarországon. Ilyen kis forgalom mellett nem is könnyű megélni a piacon, a szakma emellett még a sufni-szervizeket is megszenvedi.
Makro / Külgazdaság Lefújták a kormányzat milliárdos autóbeszerzését
Privátbankár.hu | 2015. július 3. 14:37
A kormány döntése után visszavonta a 6 milliárd forint keretösszegű központosított személygépjármű közbeszerzési eljárását a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF).
Vásárló Kapkodják a magyarok a külföldi használtautókat
Privátbankár.hu | 2015. január 6. 11:52
Két év alatt 49 ezerről 96 ezerre nőtt, csaknem megduplázódott a használt autók importja. A behozott autók átlag életkora 11 év, ami komoly műszaki problémákat vet fel - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.
Vásárló Nehezebb lesz mostantól a KRESZ-vizsga?
Privátbankár.hu | 2015. január 2. 10:18
Megújítja és bővíti a KRESZ-vizsgakérdéseket a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a januárban vizsgázók már az új kérdésekkel találkozhatnak. Aki felkészült, annak nem jelenthet gondot – mondják.
Pénzügyi szektor Fizet vagy vezet: miért más az autó- és a lakáshitel?
Privátbankár.hu | 2014. február 28. 06:02
Százezresre tehető a devizaalapú gépjárműszerződések száma, a tartozás százmilliárdokra. Megoldást, segítséget eddig senki sem ígért az adósoknak. A Privátbankárnak nyilatkozó ügyvéd szerint aki nem tud fizetni, ne várjon sokáig, mert csak az adóssága nő. Akkor mégis mit csináljon? Videóinterjú.
KKV Ettől lesz kevesebb rossz sofőr a magyar utakon?
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 17:06
Létrejött a "Gépjármű Oktatók Szakmai Kollégiuma" - a közlekedési kultúrát és a gépjárművezető-képzés színvonalát is javítanák.
Vásárló Változik a parkolási rend
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:33
Változik a parkolási rend Budapest több kerületében, várakozási övezet lesz a Gellérthegy I. kerületi oldala, a Margitszigeten pedig csökken a díjmentes időszak.
Vásárló Külföldről hozzuk be az öreg használtautókat, a hazait nem nagyon veszik
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 17:15
Rontják az import autók a magyarországi gépjárműállomány átlagéletkorát - olvasható a Weltautó felmérésében.
Vásárló A sufniban szerelt hazai autók harmadát nem lehetne beengedni a forgalomba
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 11:14
A mai legális autójavító hálózat a járműpark 40 százalékának javítására elég, az autók nagyobb hányadát "sufniműhelyekben" pofozzák ki. - állítja az Autós Nagykoalíció.
Vásárló Októberben 15 százalékkal több autót adtak el
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 13:56
Októberben több mint négyezer új gépkocsit helyeztek forgalomba idehaza, 15 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tíz hónapban pedig 16 százalékkal 43 369-re nőtt az új autók száma.
Vásárló Nincs még téli gumija? Segítünk megtalálni a legjobbat!
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 11:00
Megkönnyíti a vásárlást az a novembertől kötelező cimkézés, amelyet az Unió egészében vezetnek be. A jelzések alapján bárki könnyen eldöntheti, hogy megtalálta-e a neki megfelelő gumit.
Vásárló Itthon is visszaesett a haszonjárművek piaca
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 14:13
A tavalyi évhez képest szeptemberben 10 százalékkal csökkent, az első kilenc hónapban 5,8 százalékkal növekedett a piac. Az Európai Unióban tovább csökkent az újonnan üzembe helyezett járművek száma - áll az európai autógyártók szövetségének (ACEA) kimutatásában.
Vásárló Autót akar? Ne szerezzen diplomát
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 09:24
Két éve nem növekedett a háztartások tulajdonában lévő autók száma, az arányok azonban változtak. A családok felének nincs autója, a vidéki városok lakói és a diplomások körében csökkent a számuk - derül ki a Medián felméréséből.
KKV Kecskemétet az ország járműipari központjának nevezte ki a kormány
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 15:32
Kedd óta Kecskemét és térsége kiemelt járműipari központ - erről a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat rendelkezik. A polgármester szerint ez nemzeti érdek.
Utazás Ombudsman: csiszolni kell a külföldi rendszámú autók közlekedésének szabályain
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 16:50
Az ombudsmani kifogások alapján változik a külföldi rendszámú autók esetében, hogy ki és mennyi ideig vezetheti a kocsit, illetve még nem tudni, hogy miként hagyja el a bevont rendszámú autó az országot.
Biztosítás Milyen színű autókat törnek össze a leggyakrabban? Meglepő eredmények
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 18:10
Bár az elsődleges szempont az autó műszaki állapota és a sofőr felkészültsége, egy nemzetközi felmérés és a Generali Biztosító statisztikái szerint az autónk színe is segíthet elkerülni a baleseteket is. A rózsaszín autók például nappal sokkal nagyobb valószínűséggel kerülnek balesetbe, mint a fehérek. Aki bírja a narancssárgát, megúszhat egy-két koccanást.
Biztosítás Tucatnyi ok, ami miatt nem fizet a casco
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 18:00
Még totálkár esetén sem fizet a casco, ha lejárt a kocsi forgalmija, vagy ha „területi hatályon kívüli” országban történik baleset. Nincs kártérítés arra sem ha rágcsálók rongálják meg a járművet, vagy ha télen a nyári ablakmosó szétfagy a vezetékben. Egy biztosítási alkusz csokorba szedte azokat a leggyakrabban figyelmetlenségből adódó okokat, amelyek miatt a kockázatviselők megtagadják a casco kártérítést.
KKV Nagyon bejött az elmúlt 6 év a Hankooknak
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 16:30
A koreai tulajdonú Hankook Tire Magyarországnak bejöttek a 2007-2010-es beruházások, tavaly árbevételét több mint duplájára, 119 milliárd forintra növelte, nyeresége pedig két és félszeresére nőtt. Adót nem kellett fizetnie, de osztalékot sem vett ki a cégből.
Biztosítás Sminkelés, borotválkozás, öltözködés - mire jó a visszapillantó tükör?
Privátbankár.hu | 2012. június 2. 08:00
Ha az autóban való szépítkezésről van szó, sokszor nem állunk meg a rúzs vagy a villanyborotva használatánál. Egy friss, balesetekkel foglalkozó tanulmány szerint az autósok 27%-a végez vezetés közben oda nem illő, hétköznapi tevékenységet - sminkel, borotválkozik, átöltözik, orvosságot vesz be, napvédő krémet ken fel.
Vásárló A mély gödörből lassan mászik majd ki a járműpiac
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 08:47
A következő két évben a járműpiac nagyon lassú fejlődését várja a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), amely azzal számol, hogy évente 5-10 százalékkal nő a piac. Az egyesület szerint javítani kellene a feketeimport és a feketejavítás elleni fellépés gyorsaságán és hatékonyságán. A járműpiac élénkítése szempontjából pedig elengedhetetlen a magyar gazdaság stabilizálása.
Vásárló Autósbarát intézkedések: nem veszít időt, aki hamarabb vizsgáztat
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 12:21
Július 1-től aki a műszaki érvényesség lejárta előtt legfeljebb 30 nappal viszi a kocsiját újabb műszaki vizsgára, annak nem a vizsga napjától, hanem az eredeti lejárattól számít az újabb alkalmassági periódus - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Vásárló A németek egyre több luxusautót adnak el a kínaiaknak és az amerikaiaknak
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 16:30
Rekordot rekordra halmoznak a luxusautókat gyártó német vállalatok, elsősorban a tengerentúli, főként a kínai és az amerikai kereslet felfutásának köszönhetően, miközben Európában nem ment túl jól az üzlet. A BMW például fennállásának legjobb negyedévét zárta.
KKV Ennyi új jármú készülhet az Audi új győri gyárában
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 17:59
Az Audi épülő győri járműgyárában akár 162 ezer autó is készülhet évente. Ulrich Minke, az Audi Hungaria Motor Kft. járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója a beruházás jelenlegi állásáról tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a gyár névleges kapacitása 500 jármű lesz naponta két műszakban, de igény esetén ezt növelni tudják.
Adó Megint az autósok sarca nő drasztikusan, emelkedik a vizsgáztatási díj
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 18:22
A személygépkocsi forgalomba helyezési és időszakos műszaki vizsgáztatási díja 16 290 forintról 22 000 forintra emelkedik, többszörösére drágul a pályaalkalmassági vizsgálat is a nemzeti fejlesztési miniszter rendelettervezetei szerint, amelyek a kormány honlapján olvashatók.
Vásárló Idén már 14 ezer új autónak örülhettek a magyarok
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 10:10
Az idén márciusban 4768 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 7 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában. Az első negyedévben 13 964 volt az új forgalomba helyezett autók száma, ami 22,2 százalékos növekedés tavaly január-márciushoz képest - közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató cég.
Részvény / Deviza / Áru Hadiipar-fejlesztési tervek miatt szárnyal a Rába részvénye
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 16:37
A hazai hadiipar fejlesztésével, újraélesztésével kapcsolatos kormányzati terveket szellőztetett meg ma reggel a Népszabadság. A tervekben komoly szerepet kaphat a Rába, amely most is több milliárd forintos megrendelésekkel rendelkezik a HM-től. A részvény a tőzsdén a hírek nyomán maximális mértékben, 15 százalékkal drágult.
Vásárló Zuhanás a használtautó-piacon: évtizedes mélyponton a finanszírozás
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 11:44
A legfrissebb lízingpiaci adatok alapján 2011-ben tovább romlottak, így 100 milliárd forint alá csúszva évtizedes negatív rekordot döntöttek a lakossági gépjármű-finanszírozási piac eredményei. Az áfa-törvény változásának köszönhetően a nyíltvégű pénzügyi lízing pörgetheti fel a vállalkozások autóvásárlási kedvét.
Vásárló A hazai Audi rekordévet zárt tavaly
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 14:16
Rekordévet zárt tavaly az Audi Hungária Motor Kft., majdnem 1,9 millió darab motort és közel 40 ezer személyautót állítottak elő a győri üzemben. A legnagyobb arányban az öthengeres típusok száma nőtt, de a 12 hengeresekből is több készült. A cég 1200 új dolgozót vett fel, összesen 7322 munkatársat foglalkoztatott.
Vásárló A rendszámok kötelező lecseréltetésével akar bevételekhez jutni a kormány?
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 17:57
Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ebből az idén 12 milliárd forint folyhat be a tervek szerint - írja a hvg.hu, amelynek információi szerint a kormány teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszer bevezetésére készül, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG