<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nincs túl sok aktívan bankoló ügyfél, akinek nincs bankkártyája, ráadásul a szám csökkenni fog, hiszen januártól már csak kártyával lehet ingyen pénzt felvenni.

Érdemes mihamarabb bankkártyát kérnie annak, akinek eddig nem volt, mert január elsejétől már nem ingyenes a pénzfelvétel a bankfiókokban - emlékeztet a Magyar Nemzet. A vonatkozó törvény értelmében ugyanis csak 2014 végéig voltak kötelesek a bankok az ingyenességet biztosítani ennél a megoldásnál. A BankRáció.hu szakportál elemzője, Gergely Péter szerint jellemzően az idősebb korosztály ragaszkodott ahhoz, hogy az ügyintézőtől vegye fel a pénzt.

A költség - amit a bankok felszámolnak a pénzfelvételkor - két részből tevődik össze. Az egyik az a 0,6 százalékos elem, amely a tranzakciós díj áthárítását jelenti, a másik rész pedig az, amit a bankfiók működtetésének költsége fejében számláznak ki. A legnagyobb bankok adatai azt mutatják, még a legolcsóbb pénzintézet is felszámít 900 forintot, ha bankfiókban veszi fel valaki a 150 ezer forintot, de akad olyan számlacsomag is, amelynek tulajdonosától 2250 forintot szed be a bank ugyanezen a címen. Az átlagos díj valahol 1600- 1800 forint körül alakul.

Ha valaki végül is bankkártya kiváltására szánja el magát, akkor sem biztos, hogy minden esetben ingyen juthat a havi 150 ezer forinthoz. Sok kisebb településen ugyanis még ott sincs bankjegykiadó automata, ahol egyébként takarékszövetkezet vagy posta működik - így nekik az utazás vagy a magasabb költség között kell választani.

Hogy pontosan hány embert is érint a januári változás, nehéz megmondani. A Népszabadság számításai szerint akár milliókról is lehet szó, hiszen a 9,4 millió lakossági számlával szemben csak 8,4 millió bankkártya volt forgalomban tavaly ősszel. Miután azonban egy bankszámlához több kártya is tartozhat, illetve mert a plasztikok közül 1,3 millió hitelkártya, 600 ezer pedig a netes vásárláshoz használt virtuális kártya, az arány még rosszabb lehet. A Magyar Nemzet által megkérdezett bankok által közölt adatok viszont azt mutatják, talán mégsem lesznek olyan sokan azok, akik kénytelenek a pluszköltséget megfizetni. A CIB Banknál például az elmúlt év utolsó negyedében kiküldött figyelemfelhívó levélnek köszönhetően három százalék alá csökkent azok száma, akik továbbra is ragaszkodnak a pénztári kifizetéshez. Az OTP Bank ügyfeleinek kevesebb mint egy százaléka nem rendelkezik bankkártyával. Az év utolsó negyedében a banki értesítéseknek köszönhetően a bankkártyával nem rendelkezők közül sokan kérték a plasztik kiküldését. A Raiffeisen Banknál az ügyfeleknek szintén csak alig néhány százalékát érinti a bankfiókos készpénzfelvétel díjmentességének megszűnése.

Pénzügyi szektor MNB: a magyar bankrendszer sokk-ellenálló
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 14:21
Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve egy csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Pénzügyi szektor Örülhet az Orbán-rendszer, megint sokan vettek állampapírt
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 12:17
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Rejtély, hogy miért, de még mindig megveszi valaki a magyar állampapírt
Privátbankár.hu | 2023. május 16. 12:53
Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Hevesen cáfolja az ukrán vádakat az OTP: nem támogatják a háborút
Privátbankár.hu | 2023. május 13. 09:16
Az OTP Bank "teljességgel méltatlannak" tartja, hogy az ukrán Antikorrupciós Ügynökség (NAZK) a háború nemzetközi szponzorai közé sorolta, és arra fog törekedni, hogy erről meggyőzze az ukrán illetékeseket is.
Pénzügyi szektor A mongol tőzsdével közösködik a BÉT
Privátbankár.hu | 2023. május 11. 17:47
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyetértési megállapodást írt alá a Mongol Értéktőzsdével (MSE), amely a két tőkepiac közötti kapcsolatépítést és tudásmegosztást helyezi a fókuszba - közölte a BÉT csütörtökön.
Pénzügyi szektor Bankkártyás cég tévesztette meg az ügyfeleket, de rajtavesztett
Privátbankár.hu | 2023. május 11. 11:09
Megtévesztette üzletfeleit a bankkártya-terminálok üzemeltetésével foglalkozó Fizetési Pont Kft. – tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata. A GVH ezért az érintett kereskedők pénzbeli kompenzálására kötelezte a céget. A vállalkozás 8 ezer forintot ír jóvá minden ügyfelének, aki a jogsértő kampányok alatt szerződött vele.
Pénzügyi szektor Utolsóként a Duna Bank is belép a takarékszövetkezeti egybeolvadásba
Vég Márton | 2023. május 10. 14:23
Szándéknyilatkozatot írt alá a Duna Bank és az MBH Bank, hogy a győri hitelintézet is részese lesz a szövetkezeti integrációnak. Már ha a GVH és a jegybank is rábólint.
Pénzügyi szektor Milliókat érintő lépésre szánta el magát a Revolut
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 09:38
Elindítja ETF-kereskedését Európában.
Pénzügyi szektor Összeolvadt a két magyar pénzintézet, itt az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 16:59
Április 30-án megvalósult az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a létrejött hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven, új, egységes arculattal folytatja tevékenységét. A mögöttünk álló hosszú hétvégén a fúzióhoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás sikeresen lezajlott. Az alapos előkészületeknek és az átállás ütemtervszerű megvalósításának köszönhetően a bank az előre jelzett határidőre újra üzembe helyezte az érintett rendszereket és csatornákat. Így május 1-jétől az MBH Bank szolgáltatásai már zavartalanul működnek, május 2. reggel óta pedig a bankfiókok is a szokásos nyitvatartás szerint várják az ügyfeleket. Ezzel lezárult a Magyar Bankholding keretében több mint két éve tartó fúziós folyamat, amely révén létrejött Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete.
Pénzügyi szektor Hatalmas a versenyharc a babavárósokért
Privátbankár.hu | 2023. május 2. 14:36
Alapvetően változott meg a lakáshitel-felvevők helyzete. A kamatok megemelkedtek a tavalyi szintekhez képest, ez pedig a bankok közötti versenyt is átalakította. A hitelfelvételt ösztönző jóváírások lényegében eltűntek a piaci lakáshitelek esetében, ugyanakkor a Babaváró hitelre kínált jóváírások akár 100-200 ezer forintos megtakarítást is jelenthetnek a kölcsönt igénylőknek - derül ki a money.hu összeállításából. A piaci lakáshiteleknél a kamatverseny viszont megmaradt, ezért is kulcsfontosságú a hitelfelvevők számára, hogy alaposan körülnézzenek a banki ajánlatok között, ezzel tudnak a legtöbbet spórolni.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG