3p

A bankcsoport az európai rangsor élére került a befektetői és elemzői kapcsolatok, valamint az ESG-szempontok terén.

A szerkesztőségünknek megküldött közlemény szerint az igazgatótanács idén immár másodjára végzett az első helyen az Institutional Investor által összeállított ranglistán. Kimagaslóan szerepeltek a pénzintézet vezetői is: Carlo Messina hatodik éve a legjobb európai bankvezérigazgató az intézményi befektetők rangsorában, Stefano Del Punta a legjobb pénzügyi igazgató, Marco Delfrate pedig az első az IR (Investor Relations) szakemberek között.

Az Intesa Sanpaolo megerősítette európai vezető pozícióját az intézményi befektetőkkel és pénzügyi elemzőkkel való kapcsolatok, illetve az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) szempontok terén - derül ki az Institutional Investor kutatócég 2023-as rangsorából.

Az európai bankszektorban

  • Carlo Messina immár hatodik éve a legjobb vezérigazgató a nyolc éve bevezetett, az intézményi befektetők és a pénzügyi elemzők szavazatai alapján készülő ranglistán.
  • Az Intesa Sanpaolo igazgatótanácsa a tavaly debütált testületi rangsorban immár második éve az első helyen áll a vezető európai bankok között.
  • Stefano Del Punta hetedik éve a legjobb pénzügyi igazgató;
  • a Marco Delfrate és Andrea Tamagnini által irányított, a befektetői kapcsolatokért felelős csapat hatodik éve vezeti a listát;
  • Marco Delfrate szintén hatodik éve az első a befektetői kapcsolatokért felelős szakemberek rangsorában,
  • maga az Intesa Sanpaolo pedig negyedik éve őrzi az első helyet az európai bankok között az ESG szempontok tekintetében.

 A pénzügyi közösség újbóli elismerése - amely ismét az európai élvonalba sorol minket -büszkeséggel tölt el mindenkit az Intesa Sanpaolónál. A befektetők és az elemzők nagyra értékelik, hogy képesek vagyunk erős, üzleti és környezeti szempontból is fenntartható eredményeket elérni, olyan innovatív projekteket megvalósítva, amelyek jelentős értékteremtést és értékesítést eredményeznek, miközben nagyfokú érzékenységet tanúsítunk az ESG-kérdések iránt is. Mindez az egyértelmű és határozott ipari jövőképnek, a rendkívül erős és összetartó vezetőségnek és 100 000 munkatársunk elkötelezettségének köszönhető, akiknek mélységes hálámat fejezem ki. Hiszünk abban, hogy az átláthatóság és a felelős pénzügyi kommunikáció elengedhetetlen része az összes érdekelt féllel történő folytonos párbeszédnek – jelentette ki Carlo Messina, az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Pénzügyi szektor Búcsú a két számjegyű betéti kamatoktól
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 08:29
Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor az év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG