<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Évente 65-70 milliárd eurót osztanak szét kis- és középvállalatok között.

Az Európai Beruházási Bank 2013 és 2015 között a korábbinál 40 százalékkal - 60 milliárd euróval - több forrást helyez ki, hogy melyik ország milyen mértékben részesedik az évi 65-70 milliárd eurós finanszírozásból, attól függ, hogy milyen projekteket nyújt be - nyilatkozta Baranyay László, a hitelintézet alelnöke az MTI-nek.

A kkv-k járhatnak jól

Az alelnöki posztot szeptember 1-je óta betöltő Baranyay László elmondta: az aktivitás bővítését a tagállamok múlt évben végrehajtott 10 milliárd eurós tőkeemelése tette lehetővé, amivel a bank tőkéje 242 milliárd euróra nőtt. A plusz forrásokból az EIB részben új programokat indít, részben meglévő finanszírozási kereteit bővíti. A forrásokat alapvetően a kis- és középvállalkozások körében - az unió alapelveinek megfelelően - a versenyképesség növelése, a gazdasági növekedés elősegítése, a társadalmi stabilitás és az európai uniós kohézió erősítése érdekében kell felhasználni.

Baranyay László szerint a következő időszak legnagyobb kihívása az, hogyan lehet megtalálni azokat a projekteket, amelyek ösztönzést adnak az egyes országok gazdaságainak. Az európai országok jelentős része még recesszióval küzd.

Fontos a stabil bankrendszer

Az EIB alelnöke kiemelte, hogy az uniós bankrendszerben is több probléma megoldásra vár. Ezek között említette az eurózónában a banki rendszerek közös ellenőrzésének, a bankrendszer stabilitásának biztosítását. Hozzátette: a nem eurózóna-tag országok esetében is nagyon fontos, hogy a bankrendszer stabilitása fenntartható legyen.

Baranyay László szerint a célok világosak, és ehhez a megvalósítás eszközrendszere is adott. A 60 milliárd eurós többlet egy hároméves periódusban nagyon jelentős volumen, különösen, ha ezt jó feltételekkel - hosszú futamidőre, és nagyon kedvező kamatozással - tudja az EIB nyújtani.

Magyar esélyek?

Az EIB magyarországi szerepvállalásáról elmondta, hogy a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) jelenleg is több olyan hitelprogramja fut, amelyet az EIB finanszíroz, és jelentős szerepet vállalt a Diákhitel Központ valamint nagy állami, vagy részben állami vállalatok projektjeinek finanszírozásában is. Jelenleg is több száz millió euró értékű nagy magyar projekt vár elbírálásra. Magyarország az alelnök szerint arra számíthat, hogy az EIB - ahogy eddig is - minden hozzá benyújtott jó projektjét megfinanszírozza.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A hitelmoratóriumban lévők is felvettek új hiteleket
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:36
A jegybank alelnöke is kiemelte – csak az vegye igénybe a hitelmoratórium hosszabbítását, akinek valóban szüksége van rá.
Pénzügyi szektor Drágulnak egyes lakáshitelek, de vajon mennyivel?
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 17:13
A Magyar Nemzeti Bank folytatta és folytatja az alapkamat emelését, s ez a pénzpiaci kamatszintek gyorsuló emelkedését hozta magával. Ebben a helyzetben a bankok stratégiát váltottak: a korábbi szelektív emelés helyét az általános drágítás vette át a lakáshiteleknél. A versenyt most az mutatja, hogy 1-1 szegmensben fenntartják kedvező kamatajánlataikat a bankok. Ezeket megtalálni csak a hitelek összehasonlításával lehet.
Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos