<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A német biztosító erős első negyedévet zárt. A csoport 41,4 milliárd euró díjbevételt ért el, ami az előző évi szinthez képest változatlan eredmény.

Remekül indult az idei év az Allianz Csoportnak, és továbbra is sikeresen birkózik meg a világjárvány hatásaival. A csoport valamennyi üzletágában kiváló teljesítményt ért el, így erőteljes fellendülés történt a vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint az élet- és egészségbiztosítási ágazatokban - derült ki a szerkesztőségünknek küldött vezetői összefoglalóból. 

(Fotó: Pixabay)(Fotó: Pixabay)

A teljes díjbevétel 2,6 százalékkal, 41,4 milliárd (2020. első negyedév: 42,6 milliárd) euróra csökkent, míg ezen mutató az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztítva az előző évi szinthez képest nem változott (a belső bevétel 2021 első negyedévében 0,4 százalékkal mérséklődött).

A működési eredmény 2,3 milliárd euróról 44,8 százalékkal, 3,3 milliárd euróra nőtt, melyhez valamennyi üzletág hozzájárult.

A Nem-élet biztosítási üzletágban a működési eredmény erőteljes emelkedést mutatott a magasabb biztosítástechnikai eredmény következében, amely a természeti károk normalizálódásának, illetve az alacsonyabb egyéb kárigényeknek köszönhető (ez utóbbi, a COVID-19-hez kapcsolódó károk miatt, 2020 első negyedévében jelentősen rosszabb képet mutatott).

(Forrás: Allianz)(Forrás: Allianz)

A vállalatcsoport élet- és egészségbiztosítási üzletágában a működési eredmény a befektetési eredményhányad megugrása miatt jelentősen növekedett. A vagyonkezelési üzletág működési eredményének bővülését kedvezően befolyásolta a harmadik féltől származó kezelt vagyon magasabb átlagértéke, a megemelkedett teljesítménydíj, valamint a szigorú költségfegyelem. A részvényeseknek megtermelt adózott eredmény 83,4 százalékkal, 2,6 (1,4) milliárd euróra nőtt, elsősorban a működési eredmény növekedésének, és kisebb mértékben az alacsonyabb értékvesztés révén javuló nem-működési eredménynek köszönhetően. A magasabb jövedelemadók ezt némileg ellensúlyozták - közölték.
 
Az egy részvényre jutó nyereség alapértéke (EPS) 85,2 százalékkal, 3,36 euróról 6,23 euróra emelkedett. Az évesített sajáttőke-arányos nyereség (ROE) 16,7 százalékot tett ki (2020 teljes év: 11,4 százalék). A Szolvencia II. irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató a 2020 végi 207 százalékhoz képest 2021 első negyedévének végére 210 százalékra emelkedett.

„Az Allianz valamennyi üzletágában kiváló eredményekkel indította az évet. Biztató kezdés ez 2021‑re, és biztosak vagyunk benne, hogy sikerül teljesítenünk a 2021-re kitűzött céljainkat” – nyilatkozta Oliver Bäte, az Allianz Csoport vezérigazgatója.

Valamennyi üzletágban remek eredményeket láttunk. Mivel a megfelelően diverzifikált vállalatunk remekül vette a világjárvány miatti akadályokat, határozottan úgy vélem, hogy visszaállíthatjuk a megszokott jövedelemtermelő képességünket. A javuló működési körülményeknek és az egészséges tőkehelyzetnek köszönhetően az Allianznál minden adott a további profitábilis növekedéshez" – állította Giulio Terzariol, az Allianz Csoport pénzügyi vezetője. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Matolcsy György: az állam a vast és a betont választotta az agyak helyett
MTI | 2021. július 26. 15:10
A jegybank elnöke legújabb cikkében a beruházások szerkezetét bírálja.
Pénzügyi szektor Leminősítette az európai részvényeket a Bank of America
Privátbankár.hu | 2021. július 26. 14:16
Mert a delta variáns terjedése miatt veszélybe került a gazdasági visszapattanás.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc befolyása a leendő óriásbankban közel 40 százalékra nőtt
Privátbankár.hu | 2021. július 16. 20:24
A tervek szerint 2023 közepétől egyesülő három bank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank tulajdonrészei közül a Takarékbank 37,69 százalékos részesedése az MKB gazdáihoz kerültek, amelynek következtében Mészáros Lőrinc közvetett befolyása megközelítette a 40 százalékot.
Pénzügyi szektor Jelentés az MNB alapítványának befektetéseiről 
Privátbankár.hu | 2021. július 16. 15:36
Közzé tették az MNB-alapítvány negyedéves jelentését.
Pénzügyi szektor Nem örülnek neki a jegybankok, de ezzel még lesz dolguk
Király Béla | 2021. július 15. 18:37
A Magyar Nemzeti Bank V4-es online jegybankelnöki találkozót és emlékkonferenciát szervezett, amelynek fókuszában a zöldebb gazdaságba való átmenet állt. Mint kiderült, a jegybankárok tisztában vannak a téma súlyával, ám nem feltétlen örülnek annak, hogy a zöld gazdaságra át kell állni.
Pénzügyi szektor Megvan, melyik bank a legjobb idehaza és a régióban
Privátbankár.hu | 2021. július 15. 13:59
A tavalyi év után újra az OTP Bank nyerte el a „Magyarország legjobb bankja” díjat a Euromoney Kiválósági Díj 2021 versenyében. Az OTP Bank kapta a „Kelet-Közép-Európa legjobb bankja” díjat is, míg a bankcsoport albán, bolgár és montenegrói leánybankja szintén a legjobb banknak járó elismerésben részesült.
Pénzügyi szektor Májusban megugrott a személyi kölcsönök igénylése
MTI | 2021. július 9. 06:33
Úgy tűnik, a koronavírus-járvány tavaszi lecsendesedésével gyorsan magára talált a személyi kölcsönök piaca: az új szerződések mennyisége az év első öt hónapjában szinte folyamatosan emelkedett, és májusra már elérte a 42,2 milliárd forintot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból.
Pénzügyi szektor Fontos könnyítést kaphatnak a moratóriumot kért adósok
Privátbankár.hu | 2021. július 6. 16:26
A Magyar Bankszövetség (MBSZ) egyetértéssel támogatja az MNB által július 2-án vezetői körlevélben megfogalmazott ajánlásokat a fizetési moratórium igénybevétele során felhalmozódott tartozás rendezésével kapcsolatos banki díjak elengedését illetően.
Pénzügyi szektor Százmilliárdok az MNB-től – most zöld célokra
Király Béla | 2021. július 6. 16:09
A jegybank zöld eszköztár stratégiájához kapcsolódó döntésekről számolt be a szervezet alelnöke kedden. Ennek keretében a környezeti fenntarthatóság érdekében tudnak fontos lépéseket tenni - most két 200 milliárdos programot is meghirdettek.
Pénzügyi szektor A NER-es cégek dominálnak Matolcsy Györgyék kötvényprogramjában
Csabai Károly | 2021. július 6. 05:28
A két évvel ezelőtt elindult növekedési kötvényprogramban közel 60 hazai vállalat jutott forráshoz, összesen csaknem 1380 milliárd forintos értékben, 6-11 év közötti lejáratra, 3 százalék alatti átlaghozammal. A döntő többség élt azzal a lehetőséggel, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piacra dobott mennyiség akár 70 százalékát is megvehette. Május végéig az MNB összesen mintegy 720 milliárd forintnyi növekedési kötvénnyel gazdagodott, ami azt jelenti, hogy az 1150 milliárdos keretéből a jegybanknak még bőven maradt lehetősége vásárolni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos