<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kivonul a magyarországi lakossági piacról a Citibank. Az amerikai pénzintézet még további 10 fogyasztói piacról távozik. A bankóriás nálunk tovább folytatja vállalati és intézményi, illetve kkv-ügyfeleinek kiszolgálását.

Ezentúl azokra a piacokra fókuszálnak majd, ahol kedvezőbbek a körülmények, így a döntés közvetlenül 11 országot érint, köztük Magyarországot is - derül ki a cég indoklásából.

Ezektől az országoktól búcsúznak

A Citigroup amerikai pénzintézet úgy döntött, hogy 11 lakossági piacról kivonul, köztük a magyarról is – derül ki a bankóriás keddi sajtóközleményéből. A bank Peruból, Nicaraguából, Japánból, Egyiptomból, El Salvadorból, Panamából, Costa Ricából, Csehországból és Guatemalából vonul ki a lakossági szektorból. Dél-Koreából pedig a lakossági finanszírozási üzletágat hagyja ott a Citi.

A közlemény szerint "Magyarország fontos ország a Citi számára, ahol tovább folytatja vállalati és intézményi, illetve kkv-ügyfeleinek (kis- és középvállalkozások) kiszolgálását, mint ahogyan azt 1985 óta teszi". A Citi vállalati és intézményi üzletága továbbra is 160 országban, illetve közigazgatási területen működik.

Az aktív értékesítés a legtöbb érintett lakossági üzlet esetében folyamatban van, megvalósulásuk a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye. A stratégiai lépések várhatóan 2015 végéig nagyrészt lezárulnak.

Mégsem vagyunk bankparadicsom?

Varga Mihály öt napja azt mondta: "én azt olvasom a közleményekben, hogy Magyarország még mindig egy bankparadicsom, mert minden bank itt akar maradni". Részletek >>

A hivatalos indoklás szerint a döntés mögött az áll, hogy biztonságos, stabil piacokat találjanak részvényeseiknek, illetve az érintett országok közül sokban nem volt nyereséges a bankhálózat fenntartása.

A cég társelnökének (Manuel Medina-Mora) beszédéből az derül ki, hogy a Citi már 2009 óta fontolgatott egy hasonló lépést, és ezzel tovább haladnak egy globális, erős, megbízható bankhálózat felépítése felé. Úgy tűnik, hogy a kivonulással többek közt az amerikai piac felé fordul majd a vállalat figyelme.

Voltak előjelek

Májusban a Citibank számos ügyfele levelet kapott arról, hogy az adott ügyfelek számlacsomagját a továbbiakban nem tudják fenntartani.Márciusban pedig bejelentették, hogy bezárta négy fiókját a Citibank Magyarországon, ezzel a lépéssel a vidéki üzletek száma felére csökken.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
Ingatlantájoló