<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tervezett majdnem kétszeresét, 14 ezer embert küldenek el, értékesítenek 17 milliárd eurónyi követelést - komoly tőkeemelést készítenek elő az olasz UniCreditnél.

Az olasz UniCredit bank kedden közzétette stratégiai tervét. Ebben szerepel a 14 ezer fős létszámleépítés, mellette a 17,7 milliárd euró értékű követelésállományt értékesítése.

Az új vezetés kockázat-csökkentő intézkedéseinek egyik része lesz a 2019-ig tartó, 14 ezer fős elbocsátás. A bank korábban 7500 fős létszámleépítést tervezett.

Megmenekül a Monte dei Paschi?

Az ország harmadik legnagyobb bankja ötmilliárd eurós feltőkésítésre vár, különben az Európai Központi Bank az év végén várhatóan megvonja a működési engedélyét. A háttérről itt írtunk >>>

Friss fejlemény, hogy kedden bejelentették: az olasz állam 2 milliárd euró értékben alárendelt kötvények vásárlásával többségi részesedést szerez a Monte dei Paschi pénzintézetben, ezzel kvázi meg is mentik - az olasz bankrészvények ennek örömére ma 5-10 százalékos erősödéssel zárták a napot.

Az új stratégiai terv ismertetésére olyan időszakban kerül sor, amikor komoly aggodalommal tekintenek a 360 milliárd eurós kétes hitelállománnyal terhelt olasz bankszférára. 

A UniCredit, amely eszközállománya alapján Olaszország legnagyobb bankja és több közép-európai országban is érdekelt, jelentős kétes követelésállománnyal rendelkezik.

A 17,7 milliárd euró értékű követelésállomány kihelyezése is azt a célt szolgálja, hogy a bank megalapozza a jövőbeni nyereséges működést, és ezzel Európa egyik legvonzóbb bankjává váljon - mondta Jean Pierre Mustier, a júliusban kinevezett vezérigazgató.

A követelésállományt 2017 első felében, két részletben szervezik ki olyan független társaságokba, amelyekben a UniCredit kisebbségi tulajdonos lesz. A folyó negyedik negyedévében a stratégiai terv részeként egy egyszeri, 12,2 milliárd euró összegű költséggel számol a bank, beleértve 8,1 milliárd eurónyi céltartalék képzését.

Ezen felül egy 13 milliárd értékű tőkeemelést is terveznek, melyhez a január 12-i közgyűlésén kér tulajdonosi jóváhagyást a bank vezetése.

Az intézkedések bejelentése után jelentősen emelkedett a részvényárfolyam - ebben komoly szerepe volt a harmadik legnagyobb olasz bank állami megmentésének is (lásd keretes írásunkat).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A MagNet Bank átvette a Sopron Bank fiókjait
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 15:03
Az év második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
Pénzügyi szektor Erősödött csütörtök estére a forint
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 18:09
rősödött a forint csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Pénzügyi szektor A cégbíróság is rábólintott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülésére
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 15:26
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe.
Pénzügyi szektor Újabb hitel fajtákból élhetnek túl a hazai kkv-k
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 17:15
Itt az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc bankja átvette a Sberbank hitelállományát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 13:18
Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euró fölé nőtt az Erste nettó nyeresége
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 10:51
918 millió euróról 1,14 milliárd euróra.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Pénzügyi szektor Még ismerkednek az emberek az okos ATM-ekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 10:23
Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel, hogy az ATM-eket nem csupán pénzfelvételre lehet használni. Az automatákon keresztüli befizetési forgalom évről-évre növekszik, az elmúlt két évben átlagosan 35 százalékkal bővült.
Pénzügyi szektor Egyre többen költik kártyáról a fizetésüket
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:53
Mérföldkövet ért el a K&H a fizetésüket bankszámlára kérő ügyfelek segítségével: a számuk jelenleg közel 520 ezernél tart - közölte a pénzintézet. Ezzel párhuzamosan az arányuk is növekedett, 2016-ban a lakossági bankolók 50 százaléka utaltatta a fizetését a bankszámlájára, míg idén már 67 százalékos volt az arány. Ők a bankkártyájukkal is egyre nagyobb összeget költenek a fizetésükből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG