1p
Háromszázadik alkalommal sorsoltak autót a gépkocsinyeremény-betétkönyv tulajdonosok között. Több mint 90 ezren nyertek autót ötven év alatt a gépkocsinyeremény-betétkönyvsorsolásokon.

A 90 ezernél is több kisorsolt autó közül több mint 700 gépkocsi - illetve annak ellenértéke - még ma is gazdájára vár. A legtovább eddig egy 1975-ben megnyert Wartburg várta tulajdonosát. Nyertese csak 2007-ben vette át az autó akkori értékét - közölte az OTP Bank a Privátbankárral.

Volt, aki kétszer is nyert és nem vette át a nyereményt

Nem sokkal a konstrukció 1961-es indulása után, 1965. augusztus 20-án egy másik, szintén Wartburg típusú gépjárművet sorsoltak ki a gépkocsinyeremény-betétkönyv aktuális húzásán. A tulajdonos nem jelentkezett a nyereményért – azóta sem.  Ma már természetesen nem a slusszkulcsot, hanem az autó – akkori – értékét kapná meg. Még nála is figyelmetlenebb az a betétkönyv-tulajdonos, aki már kétszer is nyert, 11 év különbséggel, mégsem jelentkezett a nyereményautókért.

1965 Wartburg 311 (Forrás: wikipedia)


Trabanttól Mercedesig

Korábban szinte kizárólag Trabantot, Wartburgot, Skodát, Moszkvicsot lehetett nyerni, de néha nyugati autó, így BMW Limousine vagy éppen Renault 4L is került magánkézbe. A rendszerváltást követően a régebbi típusokat újak váltották, Rover és még VW Beetle is nyerhető volt, de számos alkalommal a hazai autógyárak termékei, Suzukik és Opelek kerültek a nyertesekhez. Manapság a Toyota és Chevrolet típusai adják az évi több mint 140 autó zömét, a negyedéves extra sorsoláson pedig Kecskeméten gyártott B-osztályú Mercedesek kerülnek a kalapba.

Az elmúlt 52 év alatt több mint 90 ezer nyertes örülhetett az új autójának, vagy ellenértékének. Sőt akad olyan is közöttük, akinek eddig már öt alkalommal kedvezett a szerencse.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Valakik megint alaposan megfinanszírozták az Orbán-kormányt
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 12:56
Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Ezt ki gondolta volna? Gyengébb lett a forint
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 07:22
Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Besorolták az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 16:34
A Moody's Investor Service stabil kilátások mellett a befektetésre ajánlott sáv felső közép fokozatát jelentő A1 besorolást adott az MBH-csoporthoz tartozó MBH Jelzálogbank Nyrt. jelzáloglevél-kibocsátási programjára.
Pénzügyi szektor Nem a forint gyengült, hanem az euró erősödött
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 07:22
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Vajon mit lépnek Matolcsy Györgyék az Európai Központi Bank döntésére rezonálva?
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 16:01
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét csütörtöki ülésén.
Pénzügyi szektor Tovább drágulnak a lakáshitelek, újabb nagybank törte át a kamatplafont
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 07:45
Újabb nagybank emelte meg a lakáshitelei kamatait, és így már a K&H is átlépte a június végéig élő önkéntes, 7,3 százalékos THM-plafont a jelzálogkölcsönei egy részénél.
Pénzügyi szektor Megbírságolta az OTP Bankot az MNB
Privátbankár.hu | 2024. július 10. 10:21
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, mert nem a hivatalos felületeken tette közzé akvizíciós terveit és ezzel megsértette rendkívüli tájékoztatási kötelezettségét.
Pénzügyi szektor A legjobb az őszinteség: gyenge a forint és az is marad
Privátbankár.hu | 2024. július 10. 07:30
Erősödött kissé a forint szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Több százezer magyar lecserélte a régi szerződését
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 12:44
A jegybank adatai szerint az idei lakásbiztosítási kampányban 640 ezren váltás történt. 
Pénzügyi szektor Visszaszólt a Bankszövetség a kormánynak
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 08:59
A bankok szervezete visszautasítja, hogy extraprofitra tettek volna szert a háború miatt. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG